Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν ένας 26χρονος Αλβανός και μία 23χρονη ημεδαπή, διακινητές κοκαΐνης, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης

Πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι τους, το οποίο είχε μετατραπεί σε κρύπτη και χώρο αγοραπωλησίας ναρκωτικών
Συνελήφθησαν επίσης τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες από τους ανωτέρω
Κατασχέθηκαν (27,8) γραμμάρια κοκαΐνης σε φιξάκια και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεών τους για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σήμερα (28-10-2014) τα ξημερώματα πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στα Ιωάννινα, όπου συνέλαβαν έναν 26χρονο υπήκοο Αλβανίας και μία 23χρονη ημεδαπή, που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση κοκαΐνης στην πόλη των Ιωαννίνων.
Επίσης, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 28, 39, 37 και 38 ετών, οι οποίοι προμηθεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες από τους παραπάνω δράστες.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί σήμερα τα ξημερώματα πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτι, όπου διαμένουν ο 26χρονος Αλβανός και η 23χρονη ημεδαπή, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν κρύπτη και χώρο αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(25) αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (26,9) γραμμαρίων.
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι προμηθεύτηκαν από τους παραπάνω δράστες ένα φιξάκι με κοκαΐνη, βάρους (0.9) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

«Ήπειρος-Ένας πολιτιστικός θησαυρός»:Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συναυλία, στους μουσικούς ήχους και στους χορούς της Ηπείρου, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, ώρα 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Ιστών


Μια αριστουργηματική παράσταση με γνήσιες μουσικές εκτελέσεις από τους βετεράνους της Ηπειρωτικής μουσικής, αυθεντικές φορεσιές και κοσμήματα έως και 100 ετών από το ιστορικό Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Αθηναϊκό κοινό, την Παρασκευή 14   Νοεμβρίου 2014, ώρα 20.30' στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Από τον Πετρο-Λούκα Χαλκιά, τον ζωντανό θρύλο του κλαρίνου.

Με την σύμπραξη των κορυφαίων αριστοτεχνών του ηπειρωτικού κλαρίνου:
Σταύρου Καψάλη, Νίκου Φιλιππίδη, Γιώργου Κωτσίνη και Χαράλαμπου Χαλκιά
Ερμηνεύουν:
Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Κώστας Τζίμας, Παγώνα Αθανασίου,
Ανθούλα Νούση, Δημήτρης Υφαντής και Γιάννης Καψάλης
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωτσίνης.
Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος
Διοργάνωση: Σύλλογος βαρέως καρδιοπνευμονοπαθών ασθενών.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων  και της Πανελλήνιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων και Ιστών.

Στην Ιερά Μονή Σωσίνου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το ιστορικό «ΟΧΙ»

Οι  εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώθηκαν  το πρωί της 28ης Οκτωβρίου με επιμνημόσυνη δέση, στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Μετά την Θεία Λειτουργία, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο  και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ομιλία και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές των σχολείων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρήστος Γκόγκος και Αναστάσιος Γιούνης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παρακαλάμου κ. Κώστας Μπίκας, ο πρώην Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας καρδιολόγος κ. Στέφανος Φούσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Θανάσης Φωτίου, Δημήτρης Ντότης και Θωμάς Ντρίκος.
Μεγάλη συμμετοχή κόσμου από τον Παρακάλαμο, τα γύρω χωριά, αλλά και επισκεπτών  από άλλες περιοχές.

Με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου του Έπους του ΄40 στον χώρο του Μνημείου του Μαχητή στο Καλπάκι

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στα πλαίσια των «Καλπακίων 2014», με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου  και το ιστορικό «ΟΧΙ».
Μεγάλη  ήταν η φετινή συμμετοχή του κόσμου που ξεπέρασε όλα τα δεδομένα στην αναπαράσταση της μάχης  στον χώρο του Μνημείου του Μαχητή στο  Καλπάκι, η οποία έγινε με τη συνεργασία της 8ης Μεραρχίας Ιωαννίνων.
Οι εκδηλώσεις στον χώρο του Μνημείου του Μαχητή  ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, καταθέσεις στεφάνων και η αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η βουλευτής της ΝΔ κα Άννα Ασημακοπούλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, στρατιωτικών αρχών, σωμάτων ασφαλείας, φορέων και οργανώσεων.

Κάρολος Παπούλιας: «Η κρίση δεν θα μας νικήσει…Θα την ξεπεράσουμε ενωμένοι»

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη δήλωσε  ότι «η κρίση δεν θα μας νικήσει».
 «… το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ότι η δημοκρατική Ευρώπη μπορεί να επικρατήσει».
 «Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ήταν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή. Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα. Είναι μέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Ότι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει και πράγματι ενίκησε», δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας, προσθέτοντας:

«Σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη , με αγάπη ο ένας για τον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες, που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση. Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε».

Από την 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

Από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 θα ισχύσουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις.
Βάσει του άρθρου 16 παρ. 1 του Ν.4177/2013, στο διάστημα των εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00-18:00.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων συντάξεων θα πιστωθούν οι συντάξεις του μηνός Νοεμβρίου 2014 ως εξής:
Στις 30 Οκτωβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς οι συντάξεις του ΙΚΑ, οι συντάξεις του δημοσίου, ενώ συνταξιούχου του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα λάβουν τις συντάξεις στις 3 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα.

Στους συνταξιούχους του ΝΑΤ οι συντάξεις θα πιστωθούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.

Διάλεξη: "Εξερευνώντας την προϊστορική κουζίνα της βόρειας Ελλάδας μέσα από τα φυτά", την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων (Πάρκο Λιθαρίτσια)



ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΛΕΞΗΣ
Τα αρχαιοβοτανικά δεδομένα από τη βόρεια Ελλάδα κατά τη Νεολιθική και την Εποχή του Χαλκού ερευνώνται με στόχο τον εντοπισμό εκείνων των φυτών που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προϊστορικές κοινότητες της περιοχής. Τα είδη των δημητριακών, οσπρίων, ελαιοδοτικών φυτών, φρούτων και καρπών (άγριων και εξημερωμένων), φαρμακευτικών, ψυχοτρόπων και αρωματικών φυτών, που έχουν βρεθεί σε πλούσιες συγκεντρώσεις ή ως υποπροϊόντα επεξεργασίας, συνθέτουν έναν μακρύ κατάλογο δυνάμει συστατικών των προϊστορικών γευμάτων. Η ακριβής χρήση αυτών των φυτών στα καθημερινά ή εορταστικά γεύματα είναι δύσκολο να διαπιστωθεί και η προσέγγιση των τρόπων επεξεργασίας και προετοιμασίας του φυτού πριν το μαγείρεμα βασίζεται σε σύγχρονες εθνογραφικές και πειραματικές έρευνες σχετικά με τον καθαρισμό του σπόρου, την αποξήρανση, την απομάκρυνση των τοξινών, την έκθλιψη και την άλεση. Τα κατάλοιπα αλεσμένων δημητριακών (3η χιλιετία π.Χ.) και πιεσμένων σταφυλιών (5η χιλιετία π.Χ.) παρέχουν τη δυνατότητα να εισχωρήσουμε περαιτέρω στα προϊστορικά εδέσματα. Τα κατάλοιπα των αλεσμένων δημητριακών μπορεί να αντιστοιχούν σε προμαγειρεμένα συστατικά, όπως το πλιγούρι και ο τραχανάς, αποτελώντας έτσι σπαράγματα προϊστορικών συνταγών.

STOP στον Κερατόκωνο βάζουν νέοι ενδοκερατικοί δακτύλιοι

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόλυτα επιτυχής, σε ποσοστό που ξεπερνά το 95%,  είναι η αντιμετώπιση του κερατόκωνου (εκφυλιστική πάθηση του κερατοειδή) με τους νέους ενδοκερατικούς δακτυλίους kerarings!
Η εμφύτευση τους, σε συνδυασμό με τη θεραπεία διασύνδεσης κολλαγόνου (crosslinking),μειώνει σημαντικά το ποσοστών των ασθενών με κερατόκωνο, οι οποίοι υποβάλλονται σε μεταμόσχευση κερατοειδούς για να αντιμετωπίσουν την εκφυλιστική πάθηση.
Οι ενδοκερατικοί δακτύλιοι Kerarings είναι βιοτεχνολογικό προϊόν και εμφυτεύονται  στο στρώμα του κερατοειδή.
«Οι δακτύλιοι Kerarings ομαλοποιούν την πρόσθια επιφάνεια του κερατοειδούς και μειώνουν το διαθλαστικό σφάλμα που οφείλεται στον κερατόκωνο και άλλες εκτατικές διαταραχές του κερατοειδή» αναφέρει ο διαπρεπήςχειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας και προσθέτει:
«Σε αντίθεση με άλλα κερατοειδικά ενθέματα, οι keraring έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία της κερατοειδικής εκτασίας, προσδίδοντας καλύτερη εξομάλυνση της επιφάνειας του κερατοειδή».