Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑ - ΚΑΛΠΑΚΙ 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15η αγωνιστική)
1. Α.Ε. Μικρασιατών: 36
2. Κρύα: 35
3. Α.Ο. Ανατολής: 30
4. Θύελλα Κατσικά: 30
5. Βουνοπλαγιά: 29
6. Προοδευτική Περάματος: 27
7. Πεδινή: 26 (14)
8. Ατρόμητος '95: 21
9. Λαψίστα: 19 (14)
10. Μουσιωτίτσα: 18
11. Ροδοτόπι: 15
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 15
13. Κουτσελιό: 10
14. Καλπάκι: 10
15. Ηλιόκαλη: 4
16. Θύελλα Ελεούσας: 1

ΣΔΟΕ: Τρεις επιχειρηματίες του νομού Ιωαννίνων πρώτοι στις λίστες μεγαλοοφειλετών

Σαφάρι του ΣΔΟΕ στην Ήπειρο.


Λίστα μεγαλοοφειλετών στην Ήπειρο επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες το ΣΔΟΕ Ηπείρου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας που έχει γίνεται και στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη και συλλήψεις επιχειρηματιών, που αδιαφορούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με το δημόσιο.
H προθεσμία για τη ρύθμιση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών έληξε και σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να «κλείσουν» τους λογαριασμούς τους.

Άλλοι όμως δεν έπραξαν το ίδιο.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οικονομικό Εισαγγελέα δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συλλήψεις.
Πρώτα στη λίστα είναι τα ονόματα τριών τουλάχιστον επιχειρηματιών από το Νομό Ιωαννίνων με οφειλές άνω των 80 χιλιάδων ευρώ, ενώ υπάρχουν και ονόματα στους άλλους νομούς της Ηπείρου.
Στόχος είναι να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες για τους οποίους θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Ο χρόνος έναρξης της διαδικασίας θα αποφασιστεί από το ΣΔΟΕ Ηπείρου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες όμως η επιχείρηση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αίσιο τέλος για το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του πληρώματος του ρωσικής σημαίας φορτηγού πλοίου που είχε προσαράξει στην Πρέβεζα από την Τρίτη.

Το πλήρωμα ήταν εγκλωβισμένο στο πλοίο μη μπορώντας να βγει αφού οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν πολύ ισυροί και ο καιρός ακατάλληλος.
Έτσι λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε από την Ελευσίνα ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και περισυνέλεξε έναν έναν όλο το πλήρωμα από το φορτηγό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.pamepreveza.gr το ελικόπτερο θα κατεβάσει το πλήρωμα στο αεροδρόμιο του Ακτίου και από εκεί θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: www.pamepreveza.gr

Γιορτές χωρίς ενιαία ενίσχυση;

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμες οι καταστάσεις με τους δικαιούχους.


Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα έχουν έτοιμες τις καταστάσεις με τους δικαιούχους και τα οφειλόμενα ποσά για την εξόφληση της φετινής ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, η προκαταβολή της οποίας χορηγήθηκε στους δικαιούχους αγρότες στις 11 Νοεμβρίου.

Τότε είχαν καταβληθεί, με δανειοδότηση της ATEbank μέσω της Τράπεζας Ελλάδας, 968.084.266,46 ευρώ σε 690.690 δικαιούχους παραγωγούς.
Τώρα, το πρόβλημα έγκειται στην εξασφάλιση χρηματοδότησης της ΑTEbank με πάνω από 1 δισ. ευρώ, τη στιγμή που στην ουσία δεν λειτουργεί διατραπεζική αγορά στη χώρα μας και η Αγροτική Τράπεζα δεν πληροί τα κριτήρια επαναδανειοδότησής της από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Έτσι, υπάρχουν πληροφορίες ότι, η καταβολή της εξόφλησης ενδεχομένως να μετατεθεί για μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, με ότι αυτό σημαίνει για τους αγρότες και το πώς θα περάσουν τις ημέρες των εορτών.


ΠΗΓΗ: http://www.olivenews.net/

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και αλλοδαπού διακινητή

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε από μέλη πληρώματος του Ε/Γ–Ο/Γ «IONIAN QUEEN» σημαίας Κύπρου, ότι ακούγονται φωνές ανθρώπων μέσα από ένα φορτηγό όχημα (με επικαθήμενο), το οποίο βρισκόταν εντός του γκαράζ του πλοίου. Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κατόπιν ελέγχου εντοπίσθηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί, επιμελώς κρυμμένοι, εντός των ρεζερβουάρ καυσίμων του εν λόγω φορτηγού, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Ο 55χρονος αλλοδαπός οδηγός καθώς και οι ανωτέρω αλλοδαποί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό κατασχέθηκε.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθησαν τρεις (3) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (16-12-2011) στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις (3) διακινητές, ένας υπήκοος Αλβανίας και δύο υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 45,26 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών και διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα. Συνελήφθησαν, επίσης, δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο, σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 45χρονος υπήκοος Αλβανίας και στο οποίο επέβαιναν οι δύο υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι μετέφεραν από κοινού δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Αφγανιστάν, ηλικίας 20 ετών, με σκοπό να διευκολύνουν την έξοδο τους στην Ιταλία.
Οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν διαβατήρια Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία ανήκουν σε άλλα πρόσωπα και τα οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευθεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.
Κατασχέθηκαν:
το προαναφερόμενο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο
δύο (2) διαβατήρια Ηνωμένου Βασιλείου
τρία (3) κινητά τηλέφωνα
τέσσερα (4) ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Επιστρατεύει ιδιώτες «κυνηγούς χρεών»


 Σε ιδιωτικές εταιρίες θα ανατεθεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ενώ ανοίγουν τα «πόθεν έσχες» για όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος από τη βήμα της Βουλής, όταν απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρας Μπακογιάννη είπε ότι «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με μεγάλες εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών».
Ο κ. Βενιζέλος, μάλιστα, έκανε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρους μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες και φυσικά μηχανισμούς, όπως η ΔΕΗ που λειτουργεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα».
Η εμπλοκή ιδιωτών στο εγχείρημα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών μελετάται εδώ και μήνες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, είναι θέμα εβδομάδων η ενεργοποίησή τους.

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΓΚΟΓΚΟΣ: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Αγαπητοί συνδημότες εύχομαι από την καρδιά μου να έχουμε καλές γιορτές με τους ανθρώπους που αγαπάμε και να καταφέρουμε όλοι μαζί το συντομότερο δυνατό να καταστήσουμε παρελθόν την κρίση που όλους μας πληγώνει.
Το νέο έτος να είναι δημιουργικό για όλους μας και να μας φέρει ευτυχία προσωπική και οικογενειακή.


Χρήστος Ν. Γκόγκος
Αντιδήμαρχος Πωγωνίου

Σε επιφυλακή η Τροχαία ενόψει των εορτών

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την χώρα. Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από τις 12 Δεκεμβρίου και θα κλιμακωθούν - κορυφωθούν σε όλο το διάστημα της εορταστική περιόδου, με έμφαση στις ημέρες μαζικής εξόδου - εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά.
Συγκεκριμένα θα διατεθεί σταδιακά το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού της Τροχαίας, με ενίσχυση και από άλλες Υπηρεσίες.
Επιπλέον θα διατεθεί μεγάλος αριθμός περιπολικών και μοτοσικλετών, καθώς και συμβατικών οχημάτων με τον ανάλογο εξοπλισμό (ραντάρ ταχύτητας, αλκοολόμετρα κ.λπ.).
Τα μέτρα οδικής ασφάλειας στοχεύουν στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, αλλά και στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων και αλκοτέστ για την αντιμετώπιση των «επικινδύνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων (όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων, παραβίαση διαχωριστικών λωρίδων κ.λπ.).
Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες:
• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημα τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.
• Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.
• Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.
• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.
• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.
• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.
• Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός κ.λπ.).
• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων
τους.
• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Εξετάστηκαν τα προβλήματα του μεταφορικού έργου των λεωφορείων στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών κ. Γιάννη Καραμπίνα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα δρομολόγια τους τα υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία στην Π.Ε. Ιωαννίνων.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των μεταφορικών φορέων, Δήμων, της Τροχαίας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δ. Δημητρίου.
Έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή των προβλημάτων που εντοπίζονται κατά περιοχή και κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις για την ασφάλεια και τη βελτίωση του μεταφορικού έργου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για τη μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία, έργο που από το νέο χρόνο αναλαμβάνουν οι δήμοι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Καραμπίνας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε ότι έγιναν χρήσιμες επισημάνσεις και εκφράστηκαν απόψεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη διευκόλυνση του έργου των υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων. Ανάλογες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΕΜΥ: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το Σάββατο.
Η κακοκαιρία θα πλήξει το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Ισχυροί άνεμοι αναμένονται στα πελάγη ενώ χιόνια τα πέσουν στα ορεινά της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται ύφεση των φαινομένων τη νύκτα. Παράλληλα οι Νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 Μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα Δυτικά.
Την Κυριακή, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αναμένεται στη χώρα μας από Δευτέρα, με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής και Βόρειας χώρας.

Σύσκεψη για την τουριστική αξιοποίηση των επιβατών του Λιμανιού Ηγουμενίτσας

Στις 15 Δεκεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου και αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Ηπείρου, συναντήθηκε με τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής προβολής του Δήμου Ιωαννιτών κ.κ. Γκόλα, Χήτο, Ζέρβα και Τσιάβο, με τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων κ. κ. Βλάχο και Τάσσο και με το μέλος του Συλλόγου Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων Ηγουμενίτσας κ. Μπαρκαμπά σε σύσκεψη στην Ηγουμενίτσα με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κου Πιττούλη. Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα τουριστικής προβολής και ειδικότερα ζητήματα διαχείρισης των εισερχόμενων – εξερχόμενων επισκεπτών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Κατόπιν ακολούθησε σύσκεψη με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας παρουσία του Διευθυντή Ανάπτυξης του Οργανισμού κου Γκρίνια, όπου συζητήθηκαν δράσεις και προτάσεις που πρέπει να γίνουν για να προβληθεί δυνατά η Ήπειρος τόσο στα πλοία που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας όσο και στα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την περιοχή μας.
Οι κυριότερες προτάσεις που τέθηκαν στη διαβούλευση ήταν :
Η Συνεργασία με τις εταιρίες των ferry που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αλλά και τα κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται την περιοχή μας, με στόχο την άμεση ενημέρωση-πληροφόρηση των επισκεπτών μέσα στα καράβια για το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου (dvd στις οθόνες των πλοίων, ενημερωτικά φυλλάδια-stand, φωτογραφικό υλικό κ.α.).
Η ενημέρωση & Πληροφόρηση ταξιδιωτών τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (εισερχόμενους – εξερχόμενους) αλλά και στα αντίστοιχα λιμάνια της Ιταλίας σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία.
Η πιθανή δημιουργία χώρου ενημέρωσης στις εισόδους της πόλης της Ηγουμενίτσας για πληροφόρηση των επισκεπτών
Συμφωνήθηκε την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσουν οι επαφές του κου Ιωάννου με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες και τα λιμάνια της Ιταλίας προκειμένου να τοποθετηθεί προωθητικό υλικό (video στις οθόνες των πλοίων, ενημερωτικά φυλλάδια, φωτογραφικό υλικό) για την Ήπειρο σε πλοία που συνδέουν την Ιταλία με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Στις κινήσεις αυτές ο κος Γκρίνιας ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του ΟΛΗΓ.
Αναφορικά με τα κρουαζιερόπλοια, ο κος Γκρίνιας ανακοίνωσε ότι ο ΟΛΗΓ έχει συνάψει συμφωνία με την MSC cruises και ότι από το 2013 ένα κρουαζερόπλοιο θα επισκέπτεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε εβδομαδιαία βάση, με 1000 επιβάτες και 700 άτομα πλήρωμα. Στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων προγραμματίζεται να προσφέρονται ολοκληρωμένα πακέτα ξενάγησης σε όλη την Ήπειρο και αυτό αναμένεται να φέρει σημαντικά έσοδα στον τόπο μας.
Παράλληλα είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι 7 κρουαζιερόπλοια θα επισκεφτούν το καλοκαίρι του 2012 την Πρέβεζα.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ξεκινάει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των Ιωαννίνων.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, λοιπόν, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, ενώ τις καθημερινές από τη Δευτέρα 19, μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων τα καταστήματα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή των Χριστουγέννων και την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά.
Από την Τρίτη 27 έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Την Κυριακή 1 και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου η αγορά θα είναι κλειστή ενώ από τις 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΒΟΤΟΝΟΣΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ: 73.479 Ι.Χ. και 4.299 φορτηγά έχουν οδηγηθεί στα κέντρα της ΕΔΟΕ

Έως τις 7 Δεκεμβρίου είχαν ήδη οδηγηθεί στα κέντρα ανακύκλωσης της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) 73.479 Ι.Χ. και 4.299 φορτηγά με δικαίωμα απόσυρσης για τους κατόχους τους ενώ ο συνολικός αριθμός οχημάτων που είχαν οδηγηθεί στα κέντρα της ΕΔΟΕ ξεπέρασε τις 100.000 οχήματα (με ή χωρίς απόσυρση)!
Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί σε αυτήν την απόσυρση έχει να κάνει με το σχετικά μικρό αριθμό αντικατάστασης παλαιών Ι.Χ. με καινούρια καθώς μόλις 32.000 ιδιοκτήτες έχουν προβεί σε αγορές ενώ οι υπόλοιποι 45.000 κάτοχοι οχημάτων ακόμη περιμένουν...
Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων η αγορά στο ενδεκάμηνο καταγράφει πτώση 33,1% σε σχέση με πέρσι ενώ αν συγκρίνει κανείς τις πωλήσεις με άλλες χρονιές η πτώση μπορεί να ξεπερνά ακόμη και το 60%.