Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΣ: Ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος εύχεται σε όλους, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση


Ο Αντιδήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Γκόγκος Χρήστος εύχεται σε όλους, Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση, με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.


«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, της οικονομικής κρίσης και της πτώσης των αξιών, το μήνυμα της Ανάστασης αποτελεί φάρο ελπίδας για μια καλύτερη πορεία.
Όπως μέσα απ’ το Θείο Δράμα οδηγούμαστε στην Ανάσταση έτσι κι εμείς πρέπει να έχουμε την αισιοδοξία ότι μέσα από μια δύσκολη αλλά συνολική προσπάθεια θα φτάσουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον».




ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: Ανάγκη από προτάσεις και έργα έχει ο Δήμος Πωγωνίου

Απάντηση εφ’ όλης της ύλης στο Γιάννη Ντόντη.
Σφιχτό θα είναι φέτος το τεχνικό πρόγραμμα, λέει ο Δήμαρχος.


• Άμεση και εφ’ όλης της ύλης απάντηση στα όσα κατήγγειλε προχθές ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιάννης Ντόντης, έδωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.


Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει, ότι ο συγκεκριμένος ακριτικός Δήμος έχει ανάγκη από προτάσεις και από έργα, προσθέτοντας ότι φέτος θα γίνουν τα απολύτως αναγκαία, με σκοπό «να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας».


Αιτία της κόντρας, που έχει ξεσπάσει μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πωγωνίου, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2011 που ψηφίστηκαν πρόσφατα από το ντόπιο Δημοτικό Συμβούλιο.


«Εκθέσαμε την οικονομική κατάσταση, και τη γενικότερη και αυτή που παραλάβαμε, και είναι εξαιρετικά θετικό, ότι συμφωνήθηκε με όλους, πως το φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα είναι πάρα πολύ ‘σφιχτό’ και θα προσπαθήσουμε να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα έργα στις Τοπικές Κοινότητες και στους οικισμούς», αναφέρει ο κ. Καψάλης.


Η παράταξη του κ. Ντόντη, συνεχίζει ο Δήμαρχος, καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα και, όπως σημειώνει, «είναι τουλάχιστον λυπηρό να προσπαθεί φάσκοντας και αντιφάσκοντας να καταλογίζει αδιαφάνεια, ατολμία και άλλα πολλά με μεγάλα και εντυπωσιακά λόγια».


ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ…


Ο Κ. Καψάλης χαρακτηρίζει τον Γιάννη Ντόντη συνυπεύθυνο για τη σημερινή εικόνα του ακριτικού Δήμου. Όπως λέει, «αυτά που κυρίως ήθελε να αποκρύψει ο κ. Ντόντης είναι το πραγματικό ύψος και μέγεθος των υποχρεώσεων και οφειλών των πρώην Ο.Τ.Α.».


Στην ανακοίνωσή του, παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία όλων των Δήμων και των Κοινοτήτων που συνενώθηκαν στον διευρυμένο Δήμο Πωγωνίου.


Τέλος, ο Δήμαρχος διερωτάται με νόημα:


«Έχει καταλάβει ο κ. Ντόντης, ότι το ‘ψέμα έχει κοντά ποδάρια’; Έχει καταλάβει, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνεται σε άτομα νοήμονα με θητεία στην Αυτοδιοίκηση και τελοσπάντων σε τρεις πρώην Δημάρχους;».


ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

ΣΒΕΚΗ: 1.000.000 ευρώ τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας


Στο 1.000.000 ευρώ επιδίκασε τελικά την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας για τη ΣΒΕΚΗ, το δικαστήριο.


Η ιστορία της «πολύπαθης» βιομηχανίας η οποία παραμένει κλειστή εδώ και πάνω από χρόνο πλέον, χρεοκοπημένη ουσιαστικά, θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα, ίσως μέχρι το τέλος Μαΐου, με τον επόμενο πλειστηριασμό. Η νέα τιμή είναι σαφώς δελεαστική για τους επίδοξους αγοραστές της, ωστόσο είναι αρκετά κάτω από την πραγματική αξία της εταιρίας, αν σκεφτεί ότι μόνο και μόνο η έκταση στην οποία βρίσκεται είναι πολύ μεγάλη.


Από την άλλη όμως, υπάρχει μια σαφώς μεγαλύτερη και αδήριτη ανάγκη: αυτή των απολυμένων της, οι οποίοι περιμένουν ακόμα να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, κάτι που, όπως ήρθαν τα πράγματα, θα γίνει μόνο εάν πετύχει κάποια δημοπρασία. Οι τρεις προηγούμενες απέβησαν άκαρπες, καθώς δεν εμφανίστηκε κανείς υποψήφιος αγοραστής, με την τιμή εκκίνησης πάντως να είναι πολύ υψηλότερη από το 1.000.000 ευρώ. Την 1η Απριλίου πήγαν μπροστά στο δικαστήριο οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων και της εταιρίας, προκειμένου να επιδικαστεί μια νέα τιμή. Η πλευρά των εργαζόμενων πρότεινε 800.000 ευρώ και ο δικηγόρος της ΣΒΕΚΗ 2.000.000 ευρώ, όσα δηλαδή ήταν και στον τελευταίο διαγωνισμό που δεν είχε αποτέλεσμα. Τελικά, προ λίγων ημερών το δικαστήριο αποφάσισε «στη μέση» περίπου: 1.000.000 ευρώ.
Άσχημη οικονομική κατάσταση
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΣΒΕΚΗ έχουν περιέλθει σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Τους δύο προηγούμενους μήνες σταμάτησαν να παίρνουν και το επίδομα ανεργίας και αρκετοί από αυτούς είναι κυριολεκτικά «πνιγμένοι» από τις υποχρεώσεις, παρότι την ίδια στιγμή τους οφείλονται πολλά χρήματα που δεν τα πληρώθηκαν ποτέ για τη δουλειά τους στη ΣΒΕΚΗ. Επίσης, η συντριπτική τους πλειοψηφία παραμένει στην ανεργία χωρίς να έχει καταφέρει, χτυπημένοι και από την κρίση, να βρει κάπου αλλού δουλειά. Ένα ενδεχόμενο που περιμένουν αρκετοί εξ αυτών, γνωρίζοντας πάντως ότι δεν είναι και σίγουρο, είναι να βρεθεί αγοραστής που θα ξαναβάλει σε λειτουργία τη βιομηχανία και θα κοιτάξει πρώτα σε εκείνους για να βρει προσωπικό.
Τρεις «μνηστήρες»
Μέχρι στιγμής, εκτός από την «Πίνδο», το φιλολογικό τους ενδιαφέρον εκφράζουν και άλλες δύο εταιρίες. Μια από το εξωτερικό (Βουλγαρία) και μια από την Αθήνα, η εταιρία «Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ» η οποία διατηρεί εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στου Ρέντη. Στην περίπτωση της ΣΒΕΚΗ, οι υποψήφιοι «γαμπροί» καλοβλέπουν κυρίως τις μεγάλες υποδομές (ψυγεία κ.λπ.) αλλά περισσότερο ακόμα το τυποποιητήριο της εταιρίας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, χωρίς να απαιτείται η λειτουργία της γραμμής παραγωγής. Από την άλλη, η ΣΒΕΚΗ όταν λειτουργούσε σε όλο της το εύρος, απορροφούσε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της τοπικής ζωικής παραγωγής και σε καλές τιμές για τους παραγωγούς, πράγμα που δεν είναι σίγουρο ότι θα προκύψει από μια μονάδα που βασικά θα τυποποιεί προϊόντα.


ΠΗΓΗ: www.agon.gr

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψάχνουν να βρουν τα χρέη του Δήμου


Μερικές ώρες μετά την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη δημοτικής αρχής στο Πωγώνι, ήρθε η απάντηση, σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό που ψήφισε η πλειοψηφία του συμβουλίου.


Ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης απαντάει σε δριμύ ύφος στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Ντόντη και υπεραμύνεται των αποφάσεων.
«Εκθέσαμε την οικονομική κατάσταση και τη γενικότερη και αυτή που παραλάβαμε και είναι εξαιρετικά θετικό ότι συμφωνήθηκε με όλους ότι το φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα είναι πάρα πολύ ‘σφιχτό’ και θα προσπαθήσουμε να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα έργα στις τοπικές Κοινότητες και τους οικισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καψάλης και κατηγορεί την παράταξη του κ. Ντόντη ότι «φάσκει και αντιφάσκει» χωρίς να παραθέτει επιχειρήματα.
 Ο κ. Καψάλης θεωρεί ότι φέτος θα γίνουν τα «απολύτως αναγκαία», απαντώντας έτσι στις κατηγορίες ότι δεν υπάρχουν καινούργια έργα και επιστρέφει τις κατηγορίες στον κ. Ντόντη: «Για τη φιλοσοφία και το πνεύμα του ‘Καλλικράτη’ ας προτάξει ο κ. Ντόντης τη σημερινή συγκυρία να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα ώστε να βοηθήσει, γιατί είναι συνυπεύθυνος για τη σημερινή εικόνα του Δήμου» αναφέρει και συμπληρώνει ότι οι πολλές εισηγήσεις για τον προϋπολογισμό, οφείλονται στο γεγονός ότι καθημερινά παρουσιάζονταν νέες οφειλές οι οποίες προσθέτονταν στο σχέδιο.


«Κρύβει τα πραγματικά χρέη»

Ακόμα, ο κ. Καψάλης κατηγορεί τον κ. Ντόντη λέγοντας ότι θέλησε να αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος των οφειλών των παλιών Δήμων, σε έναν από τους οποίους, στο Άνω Πωγώνι, ήταν και ο ίδιος δήμαρχος:
«Εμφάνισε τον πίνακα όπου εντελώς τυχαία το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου Άνω Πωγωνίου στον οποίο ήταν Δήμαρχος ταιριάζει ακριβώς με τις εγγραφές της υπηρεσίας.
Όσον αφορά όμως τις οφειλές κάνει το μαύρο άσπρο και καταφέρνει τελικά να εμφανίσει και ενεργητικό υπόλοιπο» τονίζει.
Μια ακόμη κατηγορία που αποδίδει στην αντιπολίτευση είναι ότι δεν αναγνωρίζει οφειλές λέγοντας ότι θα τις πληρώσει η ΤΕΔΚ, παρότι τη μελέτη την ανέθεσε ο δήμος Άνω Πωγωνίου. «Έχει καταλάβει ο κ. Ντόντης ότι στο δημοτικό συμβούλιο απευθύνεται σε άτομα νοήμονα με θητεία στην Αυτοδιοίκηση και τέλος πάντων σε τρεις πρώην Δημάρχους;
Αν δε το σέβεται αυτό ας σεβαστεί τα μέλη της δικής του παράταξης που είναι έμπειρα και κατανοούν» συνεχίζει στο ίδιο, έντονο ύφος ο κ. Καψάλης και παραθέτει μια σειρά στοιχεία για να ενισχύσει τα λεγόμενά του.
Ακόμα, παραπέμπει τον κ. Ντόντη στις δηλώσεις του έτερου συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Στεργίου «ο οποίος προς τιμήν του δήλωσε ότι άφησε χρέη και δικαιολόγησε όπως αυτός νόμιζε την εικόνα και επίσης δήλωσε ότι οι εκλογές τελείωσαν και πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά στηρίζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής».


ΠΗΓΗ: www.agon.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ατιμωρησία τέλος για τους δημόσιους υπαλλήλους

Οριστική απόλυση από το Δημόσιο, χρηματικές ποινές έως και 100.000 ευρώ, βαθμολογικός υποβιβασμός και εξοβελισμός των συνδικαλιστών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Με «δρακόντειο νόμο» ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης ανατρέπει όλα όσα γνώριζαν μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι για το «στάτους» των θέσεών τους.


Το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων που έρχεται στη Βουλή μετά το Πάσχα, βάζει οριστικό τέλος στην ατιμωρησία των «πονηρών» της δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, που παρουσιάζει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής»:


Αλλάζουν εκ βάθρων τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Εκδιώκονται οι συνδικαλιστές και στη θέση τους μπαίνουν δικαστές.


Από 30.000 έως 100.000 ευρώ θα κοστίζει στον επίορκο υπάλληλο η διαφθορά.


Όσοι παραπέμπονται για δωροδοκία και υπεξαίρεση, μέχρι της έκδοση δικαστικής απόφασης θα παύουν να εργάζονται.


Αυστηροποιούνται οι πειθαρχικές ποινές και επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι 12 μισθούς.


Μπαίνει τέλος στην παραγραφή των αδικημάτων, καθώς το εν λόγω διάστημα διπλασιάζεται από 5 σε 10 χρόνια και αρχίζει να μετράει από τη στιγμή διαπίστωσης του αδικήματος και όχι από τη στιγμή τέλεσης.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Χωρίς ενότητα δεν θα καταφέρουμε τίποτα»


Πασχαλινές ευχές με το προσωπικό του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αντάλλαξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


Σε επίσκεψή του στο νοσοκομείο ο υπουργός δήλωσε:
«Σήμερα, που περιμένουμε την Ανάσταση, είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι. Οι Έλληνες πολίτες, οι οικογένειες, οι επιχειρήσεις και κυρίως οι πιο αδύναμοι, οι άνεργοι, δοκιμάζονται τον τελευταίο καιρό και δυστυχώς η δοκιμασία αυτή συνεχίζεται. Στόχος μας είναι να δώσουμε έναν πολύ συγκεκριμένο ορίζοντα, να δώσουμε μία προοπτική, μία ελπίδα, μία διέξοδο».


Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε ότι «χωρίς ενότητα, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα» και αυτό ακριβώς θα πρέπει να είναι το μήνυμα της Ανάστασης».

Που θα κάνουν Πάσχα οι Πολιτικοί Αρχηγοί


Στην Κέρκυρα θα γιορτάσει το Πάσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Στον Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων, παρακολούθησε, την Ακολουθία και την Περιφορά του Επιταφίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Την Κυριακή, το μεσημέρι, ο κ. Παπούλιας θα πάει στην Κέρκυρα και θα γιορτάσει το Πάσχα στον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.


Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στην Ύδρα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα βρίσκεται στο Ναύπλιο.


Στην Αθήνα θα παραμείνει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης μετέβη στην Αταλάντη, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Καβάλα.

ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ: 4.300 κροτίδες σε κατάστημα με κυνηγητικά



Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης.


4.300 κροτίδες είχε κρυμμένες στο κατάστημα του έμπορος ειδών κυνηγίου και κυνηγητικών όπλων στην Φιλιππιάδα της Πρέβεζας. Μετά από τον έλεγχο που έγινε την Δευτέρα στο εν λόγω κατάστημα από άνδρες της ΟΠΚΕ Πρέβεζας, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

Σήμερα το απόγευμα θα φθάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα.

Ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη, θα μεταβεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί την Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό Ναό της Αναστάσεως.


Η τελετή της Αφής θα γίνει στη 1 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα το Αναστάσιμο Άγιο Φως αναμένεται να παραδοθεί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.


Το Άγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, ενώ εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου, στην αποστολή συμμετέχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.


Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, οι βουλευτές κ. Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, η κα Ουρανία Παπανδρέου από το ΛΑΟΣ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.


Η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Αθήνα θα γίνει στις 18.30 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους και από εκεί θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις αεροσκαφών C-130 σε ολόκληρη την επικράτεια.

Κορύφωση του Θείου Δράματος - Με κατάνυξη η περιφορά του επιταφίου

Μεγάλη Παρασκευή και η χριστιανοσύνη βιώνει με κατάνυξη την κορύφωση του Θείου Δράματος. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους ναούς και ακολούθησαν την περιφορά του επιταφίου.
Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ιερούς ναούς για να προσκυνήσουν τα Άγια Πάθη του Κυρίου, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές τους για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης σε λίγες ώρες.
Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την διάρκεια της ημέρας.


Μεγάλη Παρασκευή. Ημέρα Θλίψης και Πόνου. Ημέρα Πένθους. Κορύφωση του Θείου Δράματος.