Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΨΑΛΗΣ: Ανάγκη από προτάσεις και έργα έχει ο Δήμος Πωγωνίου

Απάντηση εφ’ όλης της ύλης στο Γιάννη Ντόντη.
Σφιχτό θα είναι φέτος το τεχνικό πρόγραμμα, λέει ο Δήμαρχος.


• Άμεση και εφ’ όλης της ύλης απάντηση στα όσα κατήγγειλε προχθές ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιάννης Ντόντης, έδωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.


Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει, ότι ο συγκεκριμένος ακριτικός Δήμος έχει ανάγκη από προτάσεις και από έργα, προσθέτοντας ότι φέτος θα γίνουν τα απολύτως αναγκαία, με σκοπό «να νοικοκυρέψουμε τα του οίκου μας».


Αιτία της κόντρας, που έχει ξεσπάσει μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης στο Δήμο Πωγωνίου, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2011 που ψηφίστηκαν πρόσφατα από το ντόπιο Δημοτικό Συμβούλιο.


«Εκθέσαμε την οικονομική κατάσταση, και τη γενικότερη και αυτή που παραλάβαμε, και είναι εξαιρετικά θετικό, ότι συμφωνήθηκε με όλους, πως το φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα είναι πάρα πολύ ‘σφιχτό’ και θα προσπαθήσουμε να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα έργα στις Τοπικές Κοινότητες και στους οικισμούς», αναφέρει ο κ. Καψάλης.


Η παράταξη του κ. Ντόντη, συνεχίζει ο Δήμαρχος, καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα και, όπως σημειώνει, «είναι τουλάχιστον λυπηρό να προσπαθεί φάσκοντας και αντιφάσκοντας να καταλογίζει αδιαφάνεια, ατολμία και άλλα πολλά με μεγάλα και εντυπωσιακά λόγια».


ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ…


Ο Κ. Καψάλης χαρακτηρίζει τον Γιάννη Ντόντη συνυπεύθυνο για τη σημερινή εικόνα του ακριτικού Δήμου. Όπως λέει, «αυτά που κυρίως ήθελε να αποκρύψει ο κ. Ντόντης είναι το πραγματικό ύψος και μέγεθος των υποχρεώσεων και οφειλών των πρώην Ο.Τ.Α.».


Στην ανακοίνωσή του, παραθέτει τα οικονομικά στοιχεία όλων των Δήμων και των Κοινοτήτων που συνενώθηκαν στον διευρυμένο Δήμο Πωγωνίου.


Τέλος, ο Δήμαρχος διερωτάται με νόημα:


«Έχει καταλάβει ο κ. Ντόντης, ότι το ‘ψέμα έχει κοντά ποδάρια’; Έχει καταλάβει, ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνεται σε άτομα νοήμονα με θητεία στην Αυτοδιοίκηση και τελοσπάντων σε τρεις πρώην Δημάρχους;».


ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr