Σάββατο 23 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ψάχνουν να βρουν τα χρέη του Δήμου


Μερικές ώρες μετά την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη δημοτικής αρχής στο Πωγώνι, ήρθε η απάντηση, σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό που ψήφισε η πλειοψηφία του συμβουλίου.


Ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης απαντάει σε δριμύ ύφος στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννη Ντόντη και υπεραμύνεται των αποφάσεων.
«Εκθέσαμε την οικονομική κατάσταση και τη γενικότερη και αυτή που παραλάβαμε και είναι εξαιρετικά θετικό ότι συμφωνήθηκε με όλους ότι το φετινό τεχνικό πρόγραμμα θα είναι πάρα πολύ ‘σφιχτό’ και θα προσπαθήσουμε να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα έργα στις τοπικές Κοινότητες και τους οικισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καψάλης και κατηγορεί την παράταξη του κ. Ντόντη ότι «φάσκει και αντιφάσκει» χωρίς να παραθέτει επιχειρήματα.
 Ο κ. Καψάλης θεωρεί ότι φέτος θα γίνουν τα «απολύτως αναγκαία», απαντώντας έτσι στις κατηγορίες ότι δεν υπάρχουν καινούργια έργα και επιστρέφει τις κατηγορίες στον κ. Ντόντη: «Για τη φιλοσοφία και το πνεύμα του ‘Καλλικράτη’ ας προτάξει ο κ. Ντόντης τη σημερινή συγκυρία να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα ώστε να βοηθήσει, γιατί είναι συνυπεύθυνος για τη σημερινή εικόνα του Δήμου» αναφέρει και συμπληρώνει ότι οι πολλές εισηγήσεις για τον προϋπολογισμό, οφείλονται στο γεγονός ότι καθημερινά παρουσιάζονταν νέες οφειλές οι οποίες προσθέτονταν στο σχέδιο.


«Κρύβει τα πραγματικά χρέη»

Ακόμα, ο κ. Καψάλης κατηγορεί τον κ. Ντόντη λέγοντας ότι θέλησε να αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος των οφειλών των παλιών Δήμων, σε έναν από τους οποίους, στο Άνω Πωγώνι, ήταν και ο ίδιος δήμαρχος:
«Εμφάνισε τον πίνακα όπου εντελώς τυχαία το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου Άνω Πωγωνίου στον οποίο ήταν Δήμαρχος ταιριάζει ακριβώς με τις εγγραφές της υπηρεσίας.
Όσον αφορά όμως τις οφειλές κάνει το μαύρο άσπρο και καταφέρνει τελικά να εμφανίσει και ενεργητικό υπόλοιπο» τονίζει.
Μια ακόμη κατηγορία που αποδίδει στην αντιπολίτευση είναι ότι δεν αναγνωρίζει οφειλές λέγοντας ότι θα τις πληρώσει η ΤΕΔΚ, παρότι τη μελέτη την ανέθεσε ο δήμος Άνω Πωγωνίου. «Έχει καταλάβει ο κ. Ντόντης ότι στο δημοτικό συμβούλιο απευθύνεται σε άτομα νοήμονα με θητεία στην Αυτοδιοίκηση και τέλος πάντων σε τρεις πρώην Δημάρχους;
Αν δε το σέβεται αυτό ας σεβαστεί τα μέλη της δικής του παράταξης που είναι έμπειρα και κατανοούν» συνεχίζει στο ίδιο, έντονο ύφος ο κ. Καψάλης και παραθέτει μια σειρά στοιχεία για να ενισχύσει τα λεγόμενά του.
Ακόμα, παραπέμπει τον κ. Ντόντη στις δηλώσεις του έτερου συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Στεργίου «ο οποίος προς τιμήν του δήλωσε ότι άφησε χρέη και δικαιολόγησε όπως αυτός νόμιζε την εικόνα και επίσης δήλωσε ότι οι εκλογές τελείωσαν και πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά στηρίζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής».


ΠΗΓΗ: www.agon.gr