Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Θρίλερ με την απαγωγή φοιτήτριας από τα Γιάννενα

Είναι κόρη πρώην Δημάρχου της πόλης.
Του ζητούν 4 εκ. ευρώ!!!

Ανάστατη η τοπική κοινωνία...

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στα Γιάννενα από την απαγωγή μιας φοιτήτριας, κόρης πρώην Δημάρχου της πόλης, που σπούδαζε στην Καστοριά.
Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης όταν η νεαρή κοπέλα που σπουδάζει στο τμήμα των δημοσίων σχέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, βγήκε για ποτό με μια φίλη της στην Καστοριά.
Τότε χτύπησε το κινητό της τηλέφωνο και μια άγνωστη φωνή, την ενημέρωσε ότι είχε κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έπρεπε να παραλάβει η ίδια από εταιρεία courier στην περιοχή.
Η φοιτήτρια ρώτησε αν μπορούσε να πάει να το παραλάβει εκείνη την ώρα και η απάντηση ήταν καταφατική.
Η κοπέλα ξεκίνησε αμέσως, αλλά από τότε τα ίχνη της χάθηκαν.
Η ώρα περνούσε και η φίλη της ποφάσισε να ειδοποιήσει τον πατέρα της.
Όμως πριν εκείνος απευθυνθεί στην αστυνομία, του τηλεφώνησαν οι απαγωγείς από το κινητό της κόρης του και ζήτησαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ!!! για να την απελευθερώσουν.


Ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων τηλεφώνησε αμέσως στην αστυνομία και από εκείνη τη στιγμή, οι έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Εν τω μεταξύ στην Καστοριά εντύπωση προκαλεί η άκρα μυστικότητα με την οποία διενεργούνται οι έρευνες.


ΠΗΓΗ: http://www.thebest.gr/

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: Αυτόφωρο για φοροοφειλές πάνω από 75.000 ευρώ

Για τα φορολογικά αδικήματα θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς θεωρούνται διαρκή (αδικήματα), εφόσον όμως υπερβαίνουν το ποσό των 75.000 ευρώ, αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (Α.Π.), κ. Νικ. Παντελής, σε εγκύκλιό του προς όλες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας.
Παράλληλα, ζητάει φοροδίκες εξπρές.

ΟΓΑ: Γλίτωσαν -προς το παρόν- το «μαχαίρι» οι συντάξεις

Περισσότερους από 500.000 συνταξιούχους αφορούν οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Οι συντάξεις του ΟΓΑ προς το παρόν (στα άλλα φορολογικά μέτρα -κατά το Γενάρη- ....βλέπουμε) δεν θα μειωθούν, παρά τις αρχικές απαιτήσεις της τρόικας.

ΔΩΔΩΝΗ: Οριστικό πωλητήριο

Ο "κύβος ερρίφθη" για τη γαλακτοβιομηχανία "Δωδώνη", η οποία πωλείται άμεσα, όπως γνωστοποίησε χθες ο διοικητής της ΑΤΕ, κ. Θ. Πανταλάκης, στους συνεταιριστές - μετόχους μειοψηφίας, ενώ επίκειται εντός των ημερών η ανακοίνωση ορισμού συμβούλων που θα κινήσουν την όλη διαδικασία.

Η προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, όπως τονίστηκε στη σχετική συνάντηση στην Αθήνα, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΑΤΕ περί απεμπλοκής από μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι η ΑΤΕ είναι μεγαλομέτοχος στη "Δωδώνη" με 67,7%.
Σε πρώτη φάση χθες οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Αρτας και Θεσπρωτίας, που είναι μέτοχοι μειοψηφίας της γαλακτοβιομηχανίας, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως επέμειναν στις γνωστές τους θέσεις για διατήρηση του συνεταιριστικού χαρακτήρα στη γαλακτοβιομηχανία.
Τη στάση τους μετά την ανακοίνωση της πώλησης του ποσοστού της ΑΤΕ θα την καθορίσουν ύστερα από κοινές συσκέψεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν άμεσα μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων τους και των κτηνοτρόφων-παραγωγών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν αποκλείεται, αν και χρηματοοικονομικά ενέχει πολλές δυσκολίες, να υπάρξει μία κοινή πρόταση εξαγοράς του ποσοστού της ΑΤΕ από σχήμα, που θα συγκροτήσουν οι συνεταιριστές μαζί με τους κτηνοτρόφους - παραγωγούς της Ηπείρου.

ΑΡΤΑ: Σεμινάριο για το ιπποφαές στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου

Από την Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Ιπποφαές της Άρτας ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με τίτλο «καλλιέργεια του φυτού ΙΠΠΟΦΑΕΣ» στην Άρτα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
«Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες, της ομάδας μας και του το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (Ι.Π.Α.Δ.Μ.), δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση του Σεμιναρίου στις 20-21 Αυγούστου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω των θερινών διακοπών αρκετών από αυτούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.


«Κατόπιν αυτού και για να ικανοποιήσουμε τους ενδιαφερόμενους για το σεμινάριο, προγραμματίσαμε καινούργια ημερομηνία, στις 24-25 Σεπτεμβρίου 2011 στο Ξενοδοχείο Κρόνος στην Άρτα.
Το σεμινάριο θα είναι διάρκειας 18 ωρών (15 ώρες θεωρία και 3 ώρες εργαστήρια) και μπορεί να το παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος.
Με το πέρας της εκπαίδευσης, δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι στην εξεταστική διαδικασία και τους αποδίδετε Βεβαίωση Επιτυχούς Παρακολούθησης, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την εγγραφή τους στον Αγροτικό Συνεταιρισμό καλλιέργειας πολυδύναμων φυτών.
Για περισσότερες πληροφορίες για το κόστος της εκπαίδευσης ή για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με την κα Χατζοπούλου Βούλα στο τηλ. 24610 26622.
Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής και το πρόγραμμα του σεμιναρίου σε pdf από το: http://www.petabook.eu/upload/SEMINARIO_ARTAS.pdf.

Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας για το Ιπποφαές της Άρτας Γιώτης Γρ. Ευστάθιος».

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Τώρα οι τράπεζες δίνουν... και "φορο-δάνεια"!

"Μεγάλη" ευκαιρία!!!

Στην Ελλάδα της κρίσης, οι τράπεζες εξακολουθούν να αναζητούν πελάτες, μόνο που φροντίζουν να ελίσσονται.
Πλέον δεν προσφέρουν χρήμα για χλιδή, αλλά για ... τους φόρους!



Ήδη στα κινητά τηλέφωνα έχουν φθάσει sms που προσφέρουν "φορο-δάνεια", ως "διευκόλυνση" στους φορολογούμενους που ξαφνικά καλούνται μέσα σε λίγες ημέρες να "βρουν" εκατοντάδες ευρώ για έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος και τέλος ακινήτου...

Το sms "μιλάει" από μόνο του:
"Εξοφλήστε την εφορία με πιστωτικές κάρτες ********* έως και σε 6 άτοκες δόσεις και ειδικά για την έκτακτη εισφορά, επωφεληθείτε από την έκπτωση 5%. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα ****** ή τηλεφωνήστε στο *******, τουλάχιστον 2 εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία πληρωμής".

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ανακοίνωση για τη γαλακτοβιομηχανία "ΔΩΔΩΝΗ"

Η Περιφερειακή Αρχή, έχει εκθέσει κατ΄ επανάληψη τις θέσεις της για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ». Στις θέσεις αυτές εμμένει και μετά τις ανακοινώσεις του Διοικητή της ΑΤΕ στους Προέδρους των τεσσάρων Ενώσεων της Ηπείρου για την πρόθεση της Τράπεζας να απεμπλακεί από την γαλακτοβιομηχανία.
Η ΑΤΕ έχει υποχρέωση να σεβαστεί το καταστατικό της Εταιρείας και να προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας στους φυσικούς φορείς της, που τη στήριξαν και τη στηρίζουν στην μακρόχρονη πορεία της.
Αυτό βεβαίως – με τα σημερινά δεδομένα και βάσει των δηλώσεων του Διοικητή της ΑΤΕ- απαιτεί πολιτική απόφαση.
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, από τον περασμένο Ιούνιο έχει ζητηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να του μεταφερθούν οι θέσεις των φορέων της Ηπείρου για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Σε κάθε όμως περίπτωση η Περιφερειακή Αρχή είναι πρόθυμη να συνδράμει και να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί από τους φυσικούςφορείς για το μέλλον της «ΔΩΔΩΝΗΣ».


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΕΦΟΡΙΑ: Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή του Ε9 μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2011

Αφορά ιδιώτες και επιχειρήσεις.


Παρατείνεται μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2011 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011.


Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης Ε9 το έτος 2011 έχει:
• Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2010 απέκτησε εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα.
• Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2010 είχε οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά του, τα οποία είχαν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 τα προηγούμενα έτη.
• Κάθε υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 (ετών 2005 έως 2010) συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει εντός του έτους 2010 μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση, όπως αυτή έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.
Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν είναι ο γάμος, εφόσον η σύζυγος έχει ακίνητα, η διάσταση, το διαζύγιο, η παύση χαρακτηρισμού των τέκνων ως προστατευομένων μελών σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) ή ο θάνατος.
• Οικοπεδούχοι και εργολάβοι, εφόσον έχουν υποχρέωση.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: «Η Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα υπερψηφίσει τα νέα μέτρα»

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Αργύρης, σε σημερινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα υπερψηφίσει τα νέα μέτρα.

«Εκτιμώ πως θα περάσουν τα μέτρα, γιατί η Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει επωμιστεί την ευθύνη ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπογραφεί η σύμβαση και να παρθεί η δόση, με βάση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.
Από εκεί και πέρα, εκτιμώ ότι και ως Κ.Ο. πρέπει να επανεκτιμήσουμε τη στάση μας στο σύνολό της και ιδιαίτερα η ηγεσία της.
Να ξαναέρθουμε σε αρμονία με τους πολίτες» ανέφερε ο κ. Αργύρης.

Όσο για το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας κυβέρνησης συνεργασίας, δήλωσε:
«Δεν μπορείς να μην έχεις ελάχιστη συμμαχία με έναν άλλο πολιτικό χώρο και να θέλεις να κυβερνήσεις τη χώρα.
Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά πρέπει σιγά - σιγά να ξεπεράσουμε τον δικομματισμό και να πάνε στο δίπολο, σε συνεργασίες.
Άλλωστε, δεν θα ανακαλύψουμε εμείς την Ευρώπη ή την Αμερική. Αυτά γίνονται παντού, αλλά όχι στην Ελλάδα».

ΟΓΑ: Ανακοίνωσε τους όρους για τα πολυτεκνικά επιδόματα

Αναπροσαρμογές προς τα κάτω στα οικογενειακά επιδόματα των πολύτεκνων!

 Τις αναπροσαρμογές προς τα κάτω που έχουν υποστεί τα οικογενειακά επιδόματα των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών από τον περασμένο Ιούνιο επικυρώνει εγκύκλιος του ΟΓΑ που δημοσιεύτηκε χθες.

Σύμφωνα με αυτή, το επίδομα τρίτου παιδιού διαμορφώνεται στα 177 ευρώ τον μήνα και καταβάλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του παιδιού.
Από το 7ο έτος και μετά η οικογένεια δικαιούται για το τρίτο τέκνο 44 ευρώ μηνιαίως.
Το ίδιο ποσό -με τη μορφή επιδόματος τριτεκνίας- θα λαμβάνει και για κάθε ένα από τα άλλα δύο παιδιά, εφόσον είναι ανύπαντρα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους.
Το πολυτεκνικό επίδομα ορίζεται στα 44 ευρώ τον μήνα για κάθε άγαμο παιδί μέχρι είκοσι τριών ετών ή εφόσον σπουδάζει σε αναγνωρισμένη τριτοβάθμια σχολή πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μέχρι είκοσι πέντε ετών.
Η ισόβια σύνταξη που λαμβάνουν οι μητέρες μετά τη διακοπή των λοιπών επιδομάτων καθορίζεται στο ποσό των 102 ευρώ μηνιαίως.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χορήγηση των παροχών όπως επίσης και της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ για όσες γυναίκες γέννησαν τρίτο παιδί μετά το 2006, είναι η μόνιμη και συνεχόμενη επί δεκαετία διαμονή των γονιών στην Ελλάδα και η παραμονή των παιδιών στη χώρα.
Περισσότερες πληροφορίες http://www.oga.gr/

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 12:00


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΜΗΛΙΑ

ΟΓΑ: Με εργόσημο η ασφάλιση των αγρεργατών

Αποκλειστικά με εργόσημο θα ασφαλίζονται οι εργάτες γης (αγρεργάτες) ανακοίνωσε ο ΟΓΑ διευκρινίζοντας ότι ο χρόνος ασφάλισής τους θα υπολογίζεται με βάση τις αμοιβές από εργόσημα, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να αγοράζονται για κάθε ημέρα εργασίας.
Για παράδειγμα, εργοδότης που έχει συμφωνήσει να απασχολήσει εργαζόμενο για 3 ημέρες, μπορεί να εκδώσει ένα εργόσημο ποσού ίσου με το σύνολο της αμοιβής του εργαζόμενου και για τις 3 ημέρες εργασίας.
Εργοδότης που έχει συμφωνήσει να απασχολήσει εργαζόμενο για 3 ώρες ημερησίως για 2 ημέρες, μπορεί να εκδώσει ένα εργόσημο ποσού ίσου με το σύνολο της αμοιβής του εργαζόμενου και για τις 6 ώρες.
Κάθε εργόσημο ισχύει για 4 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής του.
Συνεπώς ο εργαζόμενος θα πρέπει να ελέγχει, κατά την παραλαβή του, την ημερομηνία λήξης και να το εξαργυρώνει εγκαίρως για να μη χάσει την αμοιβή του.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΠΕΝΤΕΛΗ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ - ΑΜΦΙΘΕΑ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Παράταση προθεσμίας για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής ΦΠΑ μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2011

Παρατείνεται μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2011 η προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου.

Η παράταση της προθεσμίας αφορά παραδόσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κατά τη χρήση 2010.
Επισημαίνεται ότι, μετά την υποβολή των δικαιολογητικών, θα διενεργηθούν έλεγχοι στα παραστατικά των αγροτών για να εντοπιστούν περιπτώσεις πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.


ΡΟΔΟΤΟΠΙ - ΚΑΛΠΑΚΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ: Δεν συναινούμε στη διάλυση της Ελληνικής Κοινωνίας

Έλεος!
Φτάνει πια!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα
 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κυβέρνηση, έρμαιο στις διαθέσεις της Τρόικα και των δανειστών, αδύναμη να διαπραγματευτεί και ανίκανη να σχεδιάσει οδηγεί τη χώρα στη φτώχεια, τη μόνιμη εξάρτηση και το βέβαιο οικονομικό μαρασμό!
Χωρίς διαπραγματευτική ισχύ, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, χωρίς καμία κοινωνική συναίνεση, συνεχίζει την αδιέξοδη πορεία που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων, σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, σε έναν πρωτοφανή κοινωνικό εκτροχιασμό!


Οι εργαζόμενοι συνθλίβονται, οι συνταξιούχοι καρατομούνται και η Ελλάδα μπαίνει σε μια πρωτοφανή περιπέτεια για πολλά χρόνια. Και όλα αυτά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Χωρίς καμία προοπτική εξόδου.
Η ύφεση που τροφοδοτείται από τις πολιτικές επιλογές της ίδιας της Κυβέρνησης θα εξελίσσεται σαν τη μόνιμη δικαιολογία για ακόμη σκληρότερα μέτρα, για ακόμη περισσότερες απολύσεις, για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.
Οι εργαζόμενοι θυσιάζονται προκειμένου να εξευμενίσουν τους κερδοσκόπους, που απαιτούν την πλήρη διάλυση της χώρας.


Με ποιο δικαίωμα, με ποια νομιμοποίηση, με ποια προοπτική;
Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, οι ίδιοι άνθρωποι που σηματοδότησαν την αντίστροφη μέτρηση της Κυβέρνησης Σημίτη, (οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Ζαννιάς, Πλασκοβίτης, Γλυνός, Θέος και όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης) απέτυχαν παταγωδώς σε κάθε σχεδιασμό. Οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική αιχμαλωσία με αδιαφανές αύριο.
Η αδυναμία του κ. Βενιζέλου να αλλάξει την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση διαπραγμάτευσης, οδήγησαν Κυβέρνηση και λαό αλυσοδεμένους, ταπεινωμένους και ανίσχυρους στο διεθνή διασυρμό και την πλήρη υποταγή. Η δήλωση υποταγής στην Τρόικα, μέσα στη Βουλή, του Υπουργού Οικονομικών τα λέει όλα.
Οι χθεσινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αποτελούν το επίσημο διαζύγιο της με το λαό και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι από το λαό, επιλέγοντας για τον εαυτό της το ρόλο του Προκρούστη κάθε κατάκτησης, κάθε δικαιώματος, ακόμη και αυτού: Του να μπορεί ο καθένας να επιβιώνει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.
Πόσοι άραγε θα είναι οι εργαζόμενοι που θα θυσιαστούν την επόμενη χρονιά, πέρα από τις 30.000 που εξαγγέλθηκαν για φέτος;
Ο λαλίστατος κατά τ’ άλλα κ. Μόσιαλος γιατί το αποκρύπτει;
Πόσο κοινωνικά δίκαιο είναι να καλείται να πληρώνει φόρο ο συνταξιούχος των 400 ευρώ;
Πόσο θα είναι το μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο;
Και κυρίως τι επιπλέον θα ζητήσει η Τρόικα και οι δανειστές μας για την επόμενη χρονιά;
Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μια Κυβέρνηση που εξαγγέλλει χαράτσια, τα μεγαλώνει σε δύο ημέρες και καταλήγει να τα επεκτείνει επ’ αόριστον;
Κατάφεραν να κάνουν τον Έλληνα πολίτη να πληρώνει ενοίκιο για το δικό του σπίτι!
Τονίσαμε πολλές φορές το αδιέξοδο αυτών των πολιτικών.
Η προχειρότητα του σχεδιασμού είναι παροιμιώδεις. (Τι σημαίνει 23% ΦΠΑ; τι σημαίνει εφεδρεία; τι σημαίνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις; τι σημαίνει 5.000 αφορολόγητο;).
Δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση παρά μόνο σχεδίασμα εκκολαπτόμενων μάγων.
Κάποιοι προτίμησαν να μένουν κλεισμένοι στα γραφεία τους και να μην ακούνε τη βουή του κόσμου και τη φωνή της οργανωμένης βάσης του ΠΑΣΟΚ και περίμεναν με απατηλά στοιχεία να εξευμενίσουν την τρόικα και να εξαπατήσουν τον πολίτη.


Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αντίθεση της με τις αποφάσεις τις κυβέρνησης. Κυβέρνηση που κάνει φτωχότερους του Έλληνες, που εξαπολύει πογκρόμ απολύσεων, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας δεν μπορεί να λέγεται Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.


Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει. Μέσα από τα όργανά του, μέσα από τις καταστατικές του διαδικασίες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα μικρών και αδύναμων πολιτικών που βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στη λάθος θέση.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι συμμέτοχο σε αντιδραστικές, αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές για τη χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συναινέσει σε απολύσεις, σε εξάπλωση της φτώχειας, σε άδικους κεφαλικούς φόρους, στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Η σωτηρία της χώρας στη παρούσα στιγμή εξαρτάται κυρίως από την απομάκρυνση των ανικάνων και όλων όσων συνέβαλαν στο να φτάσει η χώρα σ’ αυτή την κατάσταση της μονόδρομης πολιτικής της λιτότητας.


Η αντίδραση μας θα είναι προς όλους και σε όλους τους τόνους.
Η ανοχή τελείωσε.
Τώρα ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των εκτελεσθέντων 49 Προκρίτων κατά την αποφράδα ημέρα της 29ης Σεπτεμβρίου του 1943

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμή των εκτελεσθέντων 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς, κατά την αποφράδα ημέρα της 29ης Σεπτεμβρίου του 1943.


Με τιμή
Η Δήμαρχος

Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ Παραμυθιάς
Παντελής Χαράλαμπος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011
7.30 :Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου (Τέλεση Αρχιερατικού μνημόσυνου)
11:00: Πομπή προς το Μνημείο των πεσόντων
11:10: Άφιξη στο χώρο του Μνημείου των πεσόντων
11.20: Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο
• Χαιρετισμός Δημάρχου Σουλίου
• Ομιλία για το χρονικό της εκτέλεσης από τον κ. Γκόντοβο Αθανάσιο, Καθηγητή Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
• Προσκλητήριο Νεκρών
• Κατάθεση Στεφάνων
• Ενός Λεπτού σιγή
• Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής


Οργάνωση αγώνα δρόμου θυσίας προς τιμή των πεσόντων από μαθητές των σχολείων.


4ο Τουρνουά Μπάσκετ ''49 ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ''.
Σάββατο 24-09-2011

• 17:00-19:00 ΚΑΕ Παραμυθιάς - Εθνική Εφήβων Ελλάδος
• 19:00-21:00 Εθνική Ελλάδος Νέων - Α.Ο Αγρινίου

Κυριακή 25-09-2011
• 16:00-18:00 Εθνική Νέων Ελλάδος - Εθνική Εφήβων Ελλάδος
• 18:00-20:00 ΚΑΕ Παραμυθιάς - ΠΑΣ Γιάννενα