Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΓΑ: Ανακοίνωσε τους όρους για τα πολυτεκνικά επιδόματα

Αναπροσαρμογές προς τα κάτω στα οικογενειακά επιδόματα των πολύτεκνων!

 Τις αναπροσαρμογές προς τα κάτω που έχουν υποστεί τα οικογενειακά επιδόματα των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών από τον περασμένο Ιούνιο επικυρώνει εγκύκλιος του ΟΓΑ που δημοσιεύτηκε χθες.

Σύμφωνα με αυτή, το επίδομα τρίτου παιδιού διαμορφώνεται στα 177 ευρώ τον μήνα και καταβάλλεται μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του παιδιού.
Από το 7ο έτος και μετά η οικογένεια δικαιούται για το τρίτο τέκνο 44 ευρώ μηνιαίως.
Το ίδιο ποσό -με τη μορφή επιδόματος τριτεκνίας- θα λαμβάνει και για κάθε ένα από τα άλλα δύο παιδιά, εφόσον είναι ανύπαντρα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους.
Το πολυτεκνικό επίδομα ορίζεται στα 44 ευρώ τον μήνα για κάθε άγαμο παιδί μέχρι είκοσι τριών ετών ή εφόσον σπουδάζει σε αναγνωρισμένη τριτοβάθμια σχολή πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, μέχρι είκοσι πέντε ετών.
Η ισόβια σύνταξη που λαμβάνουν οι μητέρες μετά τη διακοπή των λοιπών επιδομάτων καθορίζεται στο ποσό των 102 ευρώ μηνιαίως.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χορήγηση των παροχών όπως επίσης και της εφάπαξ παροχής των 2.000 ευρώ για όσες γυναίκες γέννησαν τρίτο παιδί μετά το 2006, είναι η μόνιμη και συνεχόμενη επί δεκαετία διαμονή των γονιών στην Ελλάδα και η παραμονή των παιδιών στη χώρα.
Περισσότερες πληροφορίες http://www.oga.gr/