Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Περιφέρεια Ηπείρου: Εντάξεις πράξεων Ε.Π. Ήπειρος


Την ένταξη στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020» του δικτύου αποχέτευσης Κόνιτσας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης
Ένα νέο έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, εντάχθηκε με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».
Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Δ. Κ. Κόνιτσας και την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) συνολικού προϋπολογισμού 8.532.974,38 ευρώ.
Φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
Με το έργο αυτό ολοκληρώνονται τα δίκτυα αποχετεύσεως- βιολογικών καθαρισμών σε όλους τους μεγάλους οικισμούς και σε οικισμούς που βρίσκονται σε ευαίσθητες περιβαλλοντικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που αποτελούσε βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής.
Η πράξη που εντάχθηκε στο «Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020» περιλαμβάνει:
- κατασκευή εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης στο Δ.Δ. Κόνιτσας συνολικού μήκους 27.320m (26.908m αγωγών ελεύθερης επιφάνειας και 412m καταθλιπτικών αγωγών), καθώς και την κατασκευή 3 αντλιοστασίων και
- μελέτη, κατασκευή και δοκιμαστική λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Δήμου Κόνιτσας με τον αγωγό διάθεσης.
Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
«Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης στα Ιωάννινα» πρόκειται να λειτουργήσει στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». H πράξη, με προϋπολογισμό 1.200.693,15 ευρώ, εντάχθηκε με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Η Μονάδα θα αντιμετωπίζει το σύνδρομο στέρησης σε χρήστες οπιοειδών και αλκοόλ και θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση του γενικού πληθυσμού από όλη την Ελληνική Επικράτεια, καθώς αποτελεί μοναδικό Κέντρο Detox μαζί με το αντίστοιχο πρόγραμμα ΙΑΝΟΣ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). Η ΜΣΑ θα παρέχει υπηρεσίες διαμονής και θα έχει την δυνατότητα να παραπέμπει σε στεγνά προγράμματα θεραπείας σε όλη την επικράτεια. Θα διαθέτει 24 κλίνες, η λειτουργία της θα είναι εικοσιτετράωρη, ενώ η νοσηλεία θα διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες. Εκτιμάται ότι θα μπορεί να εξυπηρετεί περίπου 200 ωφελούμενους τον χρόνο.

Λούρος Πρέβεζας: Συνελήφθη 51χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράνομη οπλοκατοχή


Συνελήφθη, χθες (16-04-2019) το πρωί στον Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, μία 51χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία της 51χρονης καθώς και σε περιβάλλοντα χώρο αυτής, τα παρακάτω:
τρία κυνηγετικά όπλα,
πιστόλι κρότου,
γεμιστήρα με (20) αβολίδωτα φυσίγγια,
(37) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
(44) αβολίδωτα φυσίγγια
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 49χρονος κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα


Κατασχέθηκαν (234) πακέτα τσιγάρων καθώς και (5) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Συνελήφθη, χθες (16-04-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 49χρονος καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (234) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, καθώς και (5) συσκευασίες με καπνό, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 49χρονου.
Τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ιωαννίνων για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

«Έφυγε» από την ζωή ο συγχωριανός Χάσκος Ν. Δημήτριος


«Έφυγε» σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου, σε ηλικία 90 ετών από την ζωή, ο συγχωριανός Χάσκος Ν. Δημήτριος.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 3:00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δήμος Πωγωνίου: Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο δημοτικό κτίριο Τ.Κ. Αρετής


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι βελτιωτικές παρεμβάσεις και ανακαινίσεις δημοτικών κτιρίων στα πλαίσια της 1ης φάσης του έργου «Ανακαίνιση – Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Πωγωνίου”, με προϋπολογισμό 74.400,00€.
Μετά την έναρξη των εργασιών στο πρώην Ειρηνοδικείο Δελβινακίου, που σύντομα θα αποτελεί ένα νέο χώρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας και τις εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου της Οικοκυρικής Σχολής Βασιλικού, ο Δήμος Πωγωνίου προχώρησε στην αντικατάσταση των κουφωμάτων στο δημοτικό κτίριο Τ.Κ. Αρετής.
Στο δημοτικό κατάστημα τοποθετήθηκαν σύγχρονα κουφώματα και θύρες που ταιριάζουν με την αισθητική του κτιρίου και του χώρου ενώ το έργο χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου.

Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Νεοχώρι


     
Τη Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς, επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», Νικόλας Κάτσιος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου υποδέχθηκαν οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου, του τοπικού Λαογραφικού Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, μαζί με μέλη των διοικήσεων των ανωτέρω φορέων.
        Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου το οποίο από το 1999 αναδεικνύει την τοπική παράδοση της περιοχής, στηρίζοντας τον τουριστικό χαρακτήρα του δήμου Σουλίου. Ο Ν. Κάτσιος συνεχάρη τη διοίκηση του Μουσείου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε, ως νέα δημοτική αρχή να λύσει το ζήτημα της αποπεράτωσης των κτιριακών εργασιών και το ζήτημα της φύλαξης. 
Χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε ότι: «Ο δήμος μας θα σταθεί αρωγός στο Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου, καθώς αποτελεί έναν πολύτιμο πολιτιστικό πόρο που με σχέδιο και προγραμματισμό θα ενισχύσει στην πράξη την αύξηση της επισκεψιμότητας του, την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή και θα τονώσει το τουριστικό προφίλ του δήμου Σουλίου».Στη συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου, ο Ν. Κάτσιος ζήτησε τη στήριξή τους, ώστε με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο και με τη συνεργασία του δήμου Σουλίου και των πολιτιστικών φορέων του δήμου Σουλίου να διοργανώνονται δράσεις και εκδηλώσεις ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, που θα προωθούν με όρους εξωστρέφειας ένα ισχυρό branding.                  


          Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με κυριότερο την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, με τον Ν. Κάτσιο να του αναλύει τις δεσμεύσεις για τη συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής με τις Δημοτικές Κοινότητες στο δήμο Σουλίου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, αφού δεσμεύτηκε για την άμεση αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα εποικοδομητική σχέση συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τις Δημοτικές Κοινότητες, που θα ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο υπογραμμίζοντας ότι: «Ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων είναι σημαντικός στην επίλυση της εξίσωσης που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, με τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και με τη διαδικασία αναπτυξιακής ανασυγκρότησης στο δήμο Σουλίου. Για τη νέα δημοτική αρχή ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων δεν θα είναι περιφερειακός αλλά ουσιαστικός. Η κατάρτιση του προϋπολογισμού, η κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου και η απόδοση των πόρων –μεταξύ άλλων- θα πάψουν να είναι έννοιες ξένες προς τις ίδιες τις Δ.Κ.».

Μήνυμα Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για το Πάσχα


«Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Το Άγιο Πάσχα συμβολίζει τη δύναμη της πίστης και της αγάπης, συμβολίζει την ελπίδα και την ανιδιοτέλεια.
Ακολουθώντας το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον και να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της εποχής. Αυτές τις Άγιες ημέρες οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωμένοι, κάνοντας πράξη την συγχώρεση και την ανιδιοτέλεια.
Ας ανανεώσουμε όλοι μας την πίστη και την προσδοκία μας για ένα καλύτερο αύριο, για μία κοινωνία αλληλεγγύης.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος  Καψάλης

Με την απλή αναλογική η κατανομή εδρών στα Δημοτικά και στα Περιφερειακά Συμβούλια


Ολοκληρωτική αλλαγή σκηνικού στον τρόπο ανάδειξης τοπικών αρχών έχει φέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης 1».
Με την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα αλλάζει ριζικά η κατανομή εδρών στα δημοτικά και στα περιφερειακά συμβούλια, ωθώντας τις παρατάξεις σε συνεργασίες και προγραμματικές συγκλίσεις καθώς καθίσταται πολύ πιο δύσκολη η αυτοδυναμία.
Οι έδρες των αυτοδιοικητικών συμβουλίων θα κατανέμονται αναλογικά με βάση τις ψήφους που συγκεντρώνει κάθε συνδυασμός στον πρώτο γύρο. Τυχόν αδιάθετες έδρες θα κατανέμονται με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα.
Σε περίπτωση που ένας συνδυασμός λάβει ποσοστό πάνω από το 50% κατά τον α’ γύρο τότε θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο συμβούλιο και δεν θα απαιτηθεί νέα διαδικασία για την εκλογή Δημάρχου. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει επαναληπτική διαδικασία, για την εκλογή μόνο του Δημάρχου, ανάμεσα στους επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών. Σημειώνεται ότι, το σύστημα της απλής αναλογικής εφαρμόζεται και στην κατανομή των εδρών των συμβούλων των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων. Υπενθυμίζεται ότι για τις τοπικές κοινότητες εισάγεται νέα κάλπη -τρίτη για τους εκλογείς, μαζί με αυτές για δήμους και περιφέρειες.
Όσον αφορά την διάρκεια των θητειών, επανέρχεται η 4ετία, αρχόμενη από 1η Ιανουαρίου με λήξη 31 Δεκεμβρίου του 4ου έτους, ενώ για την πρώτη εφαρμογή -δηλαδή τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019- ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας θα διεξαχθεί την Κυριακή κατά την οποία διενεργείται η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019, με εγκατάσταση των νέων αρχών την 1η Σεπτεµβρίου 2019 και θητεία έως την 31η Δεκεµβρίου 2023.

Αλλάζει το ωράριο συναλλαγών των τραπεζών με το κοινό από τις 2 Μαΐου


Αλλάζει το ωράριο συναλλαγών των τραπεζών από τις 2 Μαΐου.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνέχεια της νέας Συλλογικής Σύμβασης με την ΟΤΟΕ, από την Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019, τα καταστήματα των τραπεζών μελών της ΕΕΤ θα πραγματοποιούν συναλλαγές, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα - Παρασκευή) τις ώρες 08.00-14.00.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δυο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»


Συνελήφθησαν, χθες (16-04-2019) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δυο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 60 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ειδικότερα, οι δύο κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθησαν διότι στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην κατοχή και στο σπίτι του 48χρονου:
δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (3) γραμμαρίων,
δύο συσκευασίες και ένα δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (5,3) γραμμαρίων,
(67) ναρκωτικά χάπια,
ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης,
το χρηματικό ποσό των -650- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και δισκίων,
ένα κινητό τηλέφωνο,
Στην κατοχή και στο σπίτι του 60χρονου:
δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (0,9) γραμμαρίων,
(32) ναρκωτικά χάπια
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο 35χρονων αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου τους σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις διαρρήξεων-κλοπών σε εκκλησίες, που έγιναν στην περιοχή της Ηγουμενίτσας


Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε εκκλησίες, που έγιναν στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (16-04-2019) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 16-02-2019 έως 16-04-2019, διέπραξε στην περιοχή της Ηγουμενίτσας τις παρακάτω διαρρήξεις - κλοπές:
διέρρηξε τρεις φορές τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στην Ηγουμενίτσα, απ’ όπου αφαίρεσε, χρηματικά ποσά από το παγκάρι,
διέρρηξε δύο φορές τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη θέση Πυρί Ηγουμενίτσας, χωρίς να αφαιρέσει κάτι,
διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το παγκάρι,
αποπειράθηκε να διαρρήξει το εξωκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, έγινε όμως αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Καλοκαίρι με σφριγηλά μπράτσα


Άνοιξη και παρότι ο καιρός παραμένει ψυχρός σιγά-σιγά τα μπράτσα θα αρχίσουν να εκτίθενται σε κοινή θέα. Το γεγονός αυτό, συχνά, αποτελεί πηγή άγχους και αμηχανίας για όσες και όσους παρουσιάζουν αισθητικά προβλήματα στην περιοχή.
Τα προβλήματα στους βραχίονες (μπράτσα) μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, όπως και το μέγεθός τους και η αιτία τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει εντοπισμένη περίσσεια λίπους, σε άλλες συνδυασμός περίσσειας λίπους και δέρματος, σε κάποιες μόνο περίσσεια δέρματος λόγω μεγάλης απώλειας βάρους και σε άλλες μόνο χαλάρωση λόγω γήρανσης ή γονιδιακών παραγόντων. Γι’ αυτό και η προσέγγιση είναι εξατομικευμένη.
 «Τα αισθητικά ζητήματα στην περιοχή των βραχιόνων δεν σχετίζονται απαραίτητα με το συνολικό σωματικό βάρος ή με την αύξηση της ηλικίας. Σε μεγάλο βαθμό ενοχοποιούνται τα γονίδια. Έτσι, αν και δεν είναι το σύνηθες, μπορεί να δει κανείς νεαρά άτομα, που δεν είναι υπέρβαρα, να παρουσιάζουν χαλάρωση στο βραχίονα, ακόμα και αν γυμνάζονται και προσέχουν τη διατροφή τους. Η αιτία βρίσκεται στην «κακή» ποιότητα του δέρματός τους και ειδικότερα των ινών του κολλαγόνου, οι οποίες δεν παρέχουν την καλύτερη σύσφιξη», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Όπως εξηγεί η ειδικός, η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιγξη του μυ και κατ’ επέκταση να βελτιώσει τη χαλάρωση του δέρματος, όχι όμως να την αντιμετωπίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Σε αυτό το σημείο, η Αισθητική Χειρουργική μπορεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις.
Μη επεμβατικές θεραπείες
Όταν το πρόβλημα είναι ήπιο (πλην όμως ενοχλητικό), η χαλάρωση αντιμετωπίζεται με ειδικά μηχανήματα που συσφίγγουν τον υποδόριο ιστό. 
Συμπληρωματικά με τα μηχανήματα μπορεί να γίνει και ενέσιμη θεραπεία, με πολυβιταμίνες και ιχνοστοιχεία, επιτυγχάνοντας καλύτερο αποτέλεσμα. 
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και νήματα ενίσχυσης του κολλαγόνου, με στόχο μια καλύτερη κολλαγονογένεση.