Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Αγνή Σμπόνια Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Πρέβεζας: Κεντρική ομιλία στην Πρέβεζα την Πέμπτη 3 Μαΐου

Πρέβεζα 03.05.2012
Αγαπητές φίλες
Αγαπητοί φίλοι,

Μας χωρίζουν μόλις λίγα 24ωρα από τις εκλογές τις 6ης Μαΐου, από την κάλπη που θα καθορίσει το παρόν και θα διαμορφώσει το μέλλον μας. Η παρουσία όλως σας, απόψε, εδώ, στην Πρέβεζα επιβεβαιώνουν την ελπίδα και την προοπτική, ότι όλοι μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε, απέναντι σε όλους εκείνους που έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδας, σε όλους εκείνους που θεωρούν ότι ο Ελληνικός λαός, αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, εκφράζεται μόνο σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία.
Αυτή την ελπίδα και την προοπτική, τη συνάντησα και τη συναντώ καθημερινά σε όποιο σημείο της Πρέβεζας κι αν βρεθώ. Μέσα από την αγωνία και τον προβληματισμό, πολλές φορές και την απογοήτευση, έχω συναντήσει ανθρώπους υπερήφανους για τον τόπο μας, υπερήφανους για τη χώρα μας και πάνω απ’ όλα αποφασισμένους να στηρίξουν την προσπάθεια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να οδηγηθεί σ’ ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον.
Μια προσπάθεια που έχει μπροστάρηδες όλους εμάς, τους νέους ανθρώπους, που διεκδικούμε επιτέλους το δικό μας ρόλο στις εξελίξεις και τη δική μας σφραγίδα σε όσα μας αφορούν. Γιατί είναι αλήθεια, ότι σήμερα η κρίση, που όλοι μας βιώνουμε, πλήττει ιδιαίτερα τη γενιά μας και δημιουργεί αδιέξοδα σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα της νεολαίας. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τα εκλογικά τμήματα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012

Στις 6 Μαΐου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή ώρα και θα λήξει την 19η ώρα της ίδιας ημέρας.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994).
Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ζητά άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει βελτίωση της αστυνόμευσης στην Ήπειρο, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα την χθεσινή ειδεχθή δολοφονία 67χρονης στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο Περιφερειάρχης έθεσε μάλιστα ευθέως ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ζητώντας από τη Διοίκηση να μειώσει τους αστυνομικούς που έχουν αποσπαστεί σε υπηρεσίες γραφείου, ενισχύοντας τις μάχιμες υπηρεσίες.
Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Δέχομαι συνεχώς πολλά τηλέφωνα από κατοίκους που ανησυχούν για την εγκληματικότητα. Επικοινώνησα με τον Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κ. Δ. Τσακνάκη, στον οποίο μετέφερα την ανησυχία του κόσμου. Έγινα επίσης αποδέκτης πολλών παραπόνων ότι πολλοί αστυνομικοί έχουν συσσωρευτεί σε γραφεία. Πρέπει οι αστυνομικοί να είναι έξω, είτε στα σύνορα, είτε στην ενδοχώρα, είτε στις πόλεις. Ζητάω άμεσα ενέργειες για να ησυχάσει ο κόσμος με αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Μπορεί (οι αστυνομικοί) να έχουν προβλήματα σε υλικά. Όπου θέλουν είμαστε στη διάθεσή τους να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε ο κόσμος να αισθάνεται ξανά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουμε τα επεισόδια που συνέβησαν τελευταία, τις επιθέσεις, τις δολοφονίες, την επίθεση με καλάσνικοφ στο Μέτσοβο κ.α..
Και επειδή συζητάμε για τέτοια θέματα, έχουμε και την κλοπή των εικόνων, για την οποία έχουν δοθεί στοιχεία για τους προμηθευτές των εκθέσεων και απαιτούμε εδώ και τώρα να τελειώνουν αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί να περνάει τόσος καιρός και να μην έχουμε αποτελέσματα. Το απαιτώ από την Αστυνομία, όχι μόνο από τη Διοίκηση Ηπείρου, αλλά από τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς να τελειώσουν αυτά τα θέματα, γιατί αρκετά έχουμε ταλανιστεί στην περιοχή και δεν βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί για μελιταίο πυρετό – λύσσα


Σε 1.117 εκμεταλλεύσεις της Ηπείρου εφαρμόστηκε το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας το πρόγραμμα εμβολιασμού για τον μελιταίο πυρετό. Συνολικά εμβολιάστηκαν 26.904 νεαρά ζώα.
Ο Νομός Ιωαννίνων κατέλαβε μάλιστα την πρώτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο καθώς έγιναν εμβολιασμοί σε 16.410 ζώα 777 εκμεταλλεύσεων!
Στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι οι εξής:
Άρτα: 3.871 ζώα-143 εκμεταλλεύσεων,
Θεσπρωτία: 1.825 ζώα-28 εκμεταλλεύσεων
Πρέβεζα: 4.798 ζώα-169 εκμεταλλεύσεων.
Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αμέσως μετά την παραλαβή της νέας παρτίδας εμβολίων.
Σε εξέλιξη είναι επίσης οι εμβολιασμοί των ποιμενικών σκύλων για τη λύσσα.
Ήδη έχει εμβολιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός ζώων στην παραμεθόρια ζώνη που αφορά τις περιοχές των Δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας και συνεχίζεται στο Δήμο Κόνιτσας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πεδίο εφαρμογής του προγράμματος είναι πλέον το σύνολο των περιοχών των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.
Η Κ.Υ.Α. για την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας, προβλέπει την διασφάλιση του προληπτικού αντιλυσσικού εμβολιασμού όλων των σκύλων, γατών και λοιπών σαρκοφάγων ηλικίας άνω των τριών μηνών, τα οποία δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.
Επίσης όλα τα κατοικίδια σαρκοφάγα ηλικίας άνω των τριών μηνών που πρόκειται να μετακινηθούν στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος πρέπει να είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας, τουλάχιστον 21 μέρες πριν τη μετακίνησή τους.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία στελεχών στο Πωγώνι

Κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής υποψηφίους βουλευτές του νομού, θα πραγματοποιήσουν περιοδεία το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαΐου σε Καλπάκι, Δολιανά και Παρακάλαμο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ηλεκτρονικά και φέτος τα μηχανογραφικά

Oι υποψήφιοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας

Ηλεκτρονικά θα υποβάλουν και φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων τα μηχανογραφικά δελτία τους σλυμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Oι υποψήφιοι θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας.
Απόκτηση κωδικού ασφαλείας
Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α' και Β') πρέπει από την Τρίτη 8-5-2012 ως και την Παρασκευή 18-5-2012 να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.
Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν σε επόμενη φάση, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr , να επεξεργαστούν και αργότερα τον Ιούνιο να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν αργότερα.
Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, η διαδικασία είναι απλή και φιλική προς το χρήστη, ενώ τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι ελάχιστα.
Αναλυτικά:
Οι υποψήφιοι Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-Β') για το 90% και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-Α' για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Οι υποψήφιοι ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β' για το 10% για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειο την πρωτότυπη Βεβαίωση Πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.

Συμβούλιο της Επικρατείας: "Γκρέμισε το αυθαίρετό σου, για να γλιτώσεις το πρόστιμο"!

Όλα τα πρόστιμα, ανεξαρτήτως ύψους, τα οποία οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων καλούνται να καταβάλουν ως αποζημίωση για τη διατήρησή τους, διαγράφονται εφόσον τα παραδώσουν οικειοθελώς για κατεδάφιση. Αυτό έκρινε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή του ερμηνεύοντας τη σχετική νομοθεσία περί αυθαίρετων κτισμάτων.
Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που παραδίδουν προς κατεδάφιση τα κτίσματά τους απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της ειδικής αποζημίωσης που τους έχει επιβληθεί με σχετικό πρωτόκολλο για τη διατήρηση των αυθαιρέτων σε «όποιο ποσό κι αν έχει ανέλθει αυτή».
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει ιδιοκτήτης αυθαιρέτου στον οποίο είχε εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης παρ' ότι ο ίδιος είχε παραδώσει προς κατεδάφιση το κτίσμα.

ΕΛΓΑ: Πληρώνει 4,5 εκ. ευρώ την Παρασκευή

Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012 ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.600 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ περίπου για ζημιές που υπέστησαν κυρίως το β’ εξάμηνο του 2011.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια ( βροχόπτωση, ανεμοθύελλα, καλοκαιρινή χαλαζόπτωση κλπ ) σε όλη σχεδόν την επικράτεια.
Επίσης, στους λογαριασμούς των παραγωγών θα καταβληθούν Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) ύψους περίπου 1εκ ευρώ που αφορούν κυρίως τις ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2008.

Εκλογές 2012: Πόση άδεια δικαιούνται οι ετεροδημότες;

Εκλογική άδεια έως και τρεις ημέρες δικαιούνται οι εργαζόμενοι που είναι ετεροδημότες, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των ημερών αδείας είναι ανάλογος με την απόσταση μεταξύ τόπου διαμονής και τόπου άσκησης εκλογικού δικαιώματος, αλλά δεν ξεπερνά τις τρεις ημέρες.
Πιο αναλυτικά:
1. Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας, με αποδοχές, για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις γενικές βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
2. Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:
Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
3. Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 6 Μαΐου 2012 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.
4. Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών.
Τονίζεται πως η χορηγούμενη εκλογική άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών και τα ημερομίσθια καταβάλλονται κανονικά.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Την Κυριακή το βράδυ κανείς δεν θα διαφύγει με ελικόπτερο»

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδωσε την δική του εκδοχή για το σύνθημα που παρομοιάζει την ανατροπή των μνημονιακών δυνάμεων με την διαφυγή του προέδρου Ντε Λα Ρούα από το Κοινοβούλιο της Αργεντινής, στις 20 Δεκεμβρίου του 2001.
Μιλώντας την Τετάρτη το απόγευμα στην συγκέντρωση του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τον κόσμο να πάει στις κάλπες, αλλά ταυτόχρονα «δεσμεύτηκε» ότι η προσοχή του θα είναι και αλλού:
«Την Κυριακή το βράδυ σας υπόσχομαι ότι δεν θα διαφύγει κανείς με ελικόπτερο από αυτόν εδώ τον τόπο. Θα είμαστε και στις κάλπες, αλλά θα είμαστε και στις πύλες εξόδου. Δεν θα φύγουν ούτε με ελικόπτερα ούτε με κανονικές πτήσεις. Τα χρήματα του ελληνικού λαού θα επιστρέψουν και θα τιμωρηθούν σκληρά», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Καμμένος.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανθρωποκτονία 67χρονης ημεδαπής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τη σύλληψη δραστών ανθρωποκτονίας 67χρονης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε χθες (02-05-2012) το βράδυ, νεκρή σε ξενοίκιαστο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της, δίπλα από την οικία της, στα Ιωάννινα.
Η 67χρονη βρέθηκε σε ύπτια θέση, δεμένη στα χέρια και στα πόδια με μονωτική ταινία και έφερε εξωτερικό τραύμα στο κεφάλι, ενώ ο χώρος της κρεβατοκάμαρας της οικίας της βρέθηκε ανάστατος.
Στο σημείο μετέβη ο Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδιο συνεργείο για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.
Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Προτάσεις διεξόδου, για τη ζωή μας

Γράφει ο Μπούκας Μιλτιάδης



Μετά από δύο χρόνια μνημονίων, η κρίση επιδεινώνεται και οι θυσίες φαίνεται πως πάνε χαμένες. Οι επιπτώσεις στην κοινωνία είναι δραματικές και όλοι τις βιώνουμε καθημερινά. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο. Ένας στους δύο νέους είναι χωρίς δουλειά. Ένα στα πέντε νοικοκυριά στα όρια της εξαθλίωσης.
Ακόμα και η ίδια η ευρωπαϊκή μας προοπτική είναι χωρίς αύριο
Οι ανέφικτοι στόχοι της Δανειακής Σύμβασης και δρακόντειες κυρώσεις της, φοβόμαστε πως ανοίγουν διάπλατα το δρόμο για εκδίωξη της χώρας από το ευρώ.
 Άλλο Δημοσιονομική εξυγίανση,
 Άλλο επίθεση στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα
Κεντρική μας θέση, είναι να επενδύσουμε στη διέξοδο από την κρίση, μέσα από μια Πράσινη Στροφή για τη χώρα, με τρόπο που θα απαντά ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της κρίσης: Τόνωση της οικονομίας επενδύοντας σε υποδομές φιλικές προς το περιβάλλον.
 Νέες προτεραιότητες σε οικονομικούς τομείς για διατήρηση θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων σε πράσινα επαγγέλματα.
 Αναπροσανατολισμό της οικονομίας βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα.
 Στήριξη της κοινωνικής συνοχής με ενίσχυση υποδομών κοινωνικής αλληλεγγύης.
Γι’ αυτό καταθέτουμε εναλλακτικές λύσεις με συγκεκριμένες προτάσεις όπως:
 Επαρκή δημόσια έσοδα με αιχμή τη φορολόγηση του πλούτου, δέσμευση των «γκρίζων περιουσιών», τερματισμό των προνομίων του πολιτικού συστήματος και της Εκκλησίας, ανασχεδιασμό της φορολογίας ως εργαλείου ενθάρρυνσης και αποθάρρυνσης δραστηριοτήτων.
 Επαρκείς δημόσιες δαπάνες που θα αξιοποιούν για την κοινωνία και το τελευταίο ευρώ: οικοδόμηση πλήρους κοινωνικού κράτους και αποδοτικής δημόσιας διοίκησης, δραστική μείωση δαπανών όπως οι εξοπλισμοί.
 Αναπροσανατολισμό της πραγματικής οικονομίας, πέρα από το χρεοκοπημένο αναπτυξιακό μοντέλο των περασμένων δεκαετιών δηλαδή:
βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου,
απεξάρτηση από πετρέλαιο και λιγνίτη,
αναβάθμιση συλλογικών αγαθών ως αντιστάθμισμα στη συρρίκνωση της αγοραστικής μας δύναμης,
ανάπτυξη θεσμών Κοινωνικής Οικονομίας για να στηριχθούμε πρώτα στις δικές μας δυνάμεις.
 Διαρθρωτικές αλλαγές με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και τη βιωσιμότητα, όχι την οικονομική ορθοδοξία.
 Διεύρυνση της δημοκρατίας με ενίσχυση της άμεσης συμμετοχής των πολιτών και της αποκέντρωσης, απλή αναλογική, περικοπή δαπανών για το πολιτικό σύστημα, θεσμικές δικλείδες κατά της αυθαιρεσίας της εξουσίας.
 Ριζικές αλλαγές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για κοινή οικονομική πολιτική με κοινωνική δικαιοσύνη και πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση, οικοδόμηση συμμαχιών που θα ανατρέψουν τον άξονα Σαρκοζύ-Μέρκελ.
Αυτή τη φορά, σκέψου καθαρά
Πες όχι στην ανακύκλωση των ίδιων πολιτικών
Άναψε Πράσινο
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή!

Μπούκας Μιλτιάδης
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Ιωαννίνων  Οικολόγων Πράσινων
www.mpoukasmiltos.gr

ΔΩΔΩΝΗ: Βελτίωση μεγεθών παρά την κρίση

Σημαντική αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας της σημείωσε η Δωδώνη Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου το 2011, παρά τη μείωση των πωλήσεών της.

Ειδικότερα τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 58,16% φτάνοντας τα 3,6 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ το 2010.
Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 14,3% και διαμορφώθηκε στα 96,7 εκατ. ευρώ από 113 εκατ. ευρώ το 2010. Ωστόσο η διοίκηση της Δωδώνης ενίσχυσε το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατά 9%, το οποίο ανήλθε σε 31,5 εκατ. ευρώ από 29 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ παράλληλα αύξησε οριακά (3,44%) και το σύνολο των υποχρεώσεών της από 52,7 εκατ. ευρώ το 2010 σε 54,5 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΕΝΤΕΛΗ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 0 - 3


Α.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΩΝ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 - 4


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (33η αγωνιστική)
1. Ραφταναίοι 82
2. Κόντσικα: 80
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 66
4. Σταυράκι: 62
5. Πρωτόπαπα: 55
6. Αγία Μαρίνα: 51
7. Πωγωνάτος: 51
8. Ασβεστοχώρι: 51
9. Νησί: 44
10. Ζωοδόχος: 42
11. Αμπελόκηποι: 41
12. Πανφρουριακός: 40
13. Αμφιθέα: 38
14. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 38
15. Περίβλεπτος: 38
16. Καρυές: 37
17. Α.Ε. Ρίζα: 23 (31)
18. Πεντέλη: 10