Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Ζητά άμεσα μέτρα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας

Την επιτακτική ανάγκη να υπάρξει βελτίωση της αστυνόμευσης στην Ήπειρο, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα την χθεσινή ειδεχθή δολοφονία 67χρονης στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο Περιφερειάρχης έθεσε μάλιστα ευθέως ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ζητώντας από τη Διοίκηση να μειώσει τους αστυνομικούς που έχουν αποσπαστεί σε υπηρεσίες γραφείου, ενισχύοντας τις μάχιμες υπηρεσίες.
Μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Δέχομαι συνεχώς πολλά τηλέφωνα από κατοίκους που ανησυχούν για την εγκληματικότητα. Επικοινώνησα με τον Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κ. Δ. Τσακνάκη, στον οποίο μετέφερα την ανησυχία του κόσμου. Έγινα επίσης αποδέκτης πολλών παραπόνων ότι πολλοί αστυνομικοί έχουν συσσωρευτεί σε γραφεία. Πρέπει οι αστυνομικοί να είναι έξω, είτε στα σύνορα, είτε στην ενδοχώρα, είτε στις πόλεις. Ζητάω άμεσα ενέργειες για να ησυχάσει ο κόσμος με αυτά που συμβαίνουν στην περιοχή μας. Μπορεί (οι αστυνομικοί) να έχουν προβλήματα σε υλικά. Όπου θέλουν είμαστε στη διάθεσή τους να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε ο κόσμος να αισθάνεται ξανά ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουμε τα επεισόδια που συνέβησαν τελευταία, τις επιθέσεις, τις δολοφονίες, την επίθεση με καλάσνικοφ στο Μέτσοβο κ.α..
Και επειδή συζητάμε για τέτοια θέματα, έχουμε και την κλοπή των εικόνων, για την οποία έχουν δοθεί στοιχεία για τους προμηθευτές των εκθέσεων και απαιτούμε εδώ και τώρα να τελειώνουν αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί να περνάει τόσος καιρός και να μην έχουμε αποτελέσματα. Το απαιτώ από την Αστυνομία, όχι μόνο από τη Διοίκηση Ηπείρου, αλλά από τον Υπουργό και τους Υφυπουργούς να τελειώσουν αυτά τα θέματα, γιατί αρκετά έχουμε ταλανιστεί στην περιοχή και δεν βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr