Ο Νομός Ιωαννίνων κατέλαβε μάλιστα την πρώτη θέση σε πανελλήνιο επίπεδο καθώς έγιναν εμβολιασμοί σε 16.410 ζώα 777 εκμεταλλεύσεων!
Στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι οι εξής:
Άρτα: 3.871 ζώα-143 εκμεταλλεύσεων,
Θεσπρωτία: 1.825 ζώα-28 εκμεταλλεύσεων
Πρέβεζα: 4.798 ζώα-169 εκμεταλλεύσεων.
Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν αμέσως μετά την παραλαβή της νέας παρτίδας εμβολίων.
Σε εξέλιξη είναι επίσης οι εμβολιασμοί των ποιμενικών σκύλων για τη λύσσα.
Ήδη έχει εμβολιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός ζώων στην παραμεθόρια ζώνη που αφορά τις περιοχές των Δήμων Ζίτσας, Πωγωνίου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας και συνεχίζεται στο Δήμο Κόνιτσας.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πεδίο εφαρμογής του προγράμματος είναι πλέον το σύνολο των περιοχών των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.
Η Κ.Υ.Α. για την αποτελεσματικότερη προστασία της δημόσιας υγείας, προβλέπει την διασφάλιση του προληπτικού αντιλυσσικού εμβολιασμού όλων των σκύλων, γατών και λοιπών σαρκοφάγων ηλικίας άνω των τριών μηνών, τα οποία δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.
Επίσης όλα τα κατοικίδια σαρκοφάγα ηλικίας άνω των τριών μηνών που πρόκειται να μετακινηθούν στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος πρέπει να είναι εμβολιασμένα κατά της λύσσας, τουλάχιστον 21 μέρες πριν τη μετακίνησή τους.
ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/