Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 97,31%


Ο κ. Φώτης Κουβέλης εξελέγη σήμερα πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, με ποσοστό 97,31%, καθώς δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα.

Για την εκλογή προέδρου ψήφισαν 670 σύνεδροι, με τον κ. Κουβέλη να λαμβάνει 652 ψήφους, ενώ υπήρχαν και 18 λευκά.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Κουβέλης δήλωσε:
«Η εμπιστοσύνη σας με τιμά, με συγκινεί και με δεσμεύει θετικά. Όλοι μαζί να συνεχίσουμε αυτό το ωραίο ταξίδι της Δημοκρατικής Αριστεράς. Από θέση ευθύνης και υπευθυνότητας, απέναντι στη χώρα, στην κοινωνία και τους πολίτες. Έχω τη βεβαιότητα ότι όλοι εμείς, με τη συλλογικότητά μας, κάθε μέρα θα αναπτύσσουμε στενούς, φερέγγυους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες. Η κοινωνία έχει ανάγκη τη Δημοκρατική Αριστερά και η Δημοκρατική Αριστερά έχει την υποχρέωση να ανταποκριθεί σε αυτό που οι Έλληνες πολίτες διεκδικούν. Ιδιαίτερα σήμερα, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεμαχισμένη την κοινωνία, με υποβαθμισμένα πολλά κοινωνικά στρώματα στο πλαίσιο της φτώχειας, να αγωνιστούμε με τον υπεύθυνο λόγο μας, με τις εναλλακτικές μας προτάσεις, προκειμένου να δείξουμε και να χαράξουμε εκείνους τους δρόμους, που θα οδηγήσουν την κοινωνία και τη χώρα στην έξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται».

ΕΚΑΒ: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις;


Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας για καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΡ. ΑΥΔΙΚΟΣ: Παρουσίαση βιβλίων του Ηπειρώτη συγγραφέα, στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ στην Αθήνα, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2011


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος

Ο Ευάγγελος Γρ. Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα, σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως φιλόλογος.
Είναι καθηγητής λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων.
Στο συγγραφικό του έργο συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων οι τίτλοι:
«Η Θράκη και οι άλλοι. Ιχνηλατώντας τα πολιτισμικά όρια και την ιστορική μνήμη» (Οδυσσέας 2007),
«Ήταν μια φορά κι έναν καιρό αλλά μπορεί να γίνει και τώρα. Η εκπαίδευση ως χώρος διαμόρφωσης παραμυθάδων» (Ελληνικά Γράμματα 1999),
«Το παιδί στην παραδοσιακή και τη σύγχρονη κοινωνία» (Ελληνικά Γράμματα 1996),
«Το λαϊκό παραμύθι. Θεωρητικές προσεγγίσεις» (Οδυσσέας 1994).

Ε.Ε.: Ανησυχία από τη ραγδαία άνοδο του Euribor


Για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει η βέβαιη πλέον αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ σε όλες τις κατηγορίες των δανειοληπτών, ανησυχούν κυβέρνηση, τραπεζίτες αλλά και οι θεσμικές αρχές. Η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, το ύψος των δανείων που δεν εξυπηρετούνται και το ενδεχόμενο ανόδου του επιτοκίου με το οποίο αντλούν κεφάλαια ρευστότητας οι ευρωπαϊκές τράπεζες από την κεντρική τράπεζα της Ευρώπης, είναι οι βασικές ανησυχίες που προκύπτουν από τη ραγδαία άνοδο του Euribor, η οποία προεξοφλεί την άνοδο του βασικού επιτοκίου.
Συγκεκριμένα, από τις 6 Απριλίου 2010, μέχρι χθες, το Euribor 3μήνου σημείωσε αύξηση της τάξης του 94,20%. Δηλαδή, από 0,638% που ήταν τον Απρίλιο, έχει φτάσει σήμερα περίπου 1,239%.

Οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι έως το τέλος του τρέχοντος έτους, το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ θα έχει διαμορφωθεί στο 1,75%, από 1% που είναι σήμερα. Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ έχει διατηρηθεί στο 1% για τα περίπου 2 τελευταία χρόνια. Η «τρομοκρατία», όμως, που ασκεί το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του πληθωρισμού στην Ευρώπη, οδηγεί τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ξεκινήσουν τις διαδοχικές αυξήσεις του βασικού επιτοκίου.

Την επόμενη κιόλας εβδομάδα και συγκεκριμένα την επόμενη Πέμπτη, η ΕΚΤ θα ξεκινήσει με αύξηση του βασικού επιτοκίου κατά 0,25%, ενώ έως το τέλος του έτους κάνει άλλες δύο αυξήσεις κατά 0,25%, για να φτάσει το 1,75%, που έχει κρίνει ότι πρέπει να είναι ο στόχος της.

ΔΗΜΟΣΙΟ-ΔΕΚΟ: Το φαγοπότι καλά κρατεί


Καταστρατηγούνται στην πράξη οι νομοθετικές ρυθμίσεις για περικοπές δαπανών και για μειώσεις σε μισθούς. Αποκαλύφτηκαν αυξήσεις σε μισθούς διευθυντών του ΟΣΕ της τάξεως του 25%.
Η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά εξακολουθεί να εισπράττει χρυσά επιδόματα.
Το ποσό των 45.965 ευρώ διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010

Από τη μια η κυβέρνηση επιχειρεί με κεντρικές αποφάσεις να προωθήσει σχέδια για την υλοποίηση των οποίων αναλαμβάνουν την ευθύνη οι υπουργοί, συνδιαμορφώνοντας και υιοθετώντας τον «χάρτη» των περικοπών και από την άλλη οι υφιστάμενοι κρατικοί λειτουργοί ακυρώνουν την όποια επιχείρηση δραστικών αλλαγών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας αποκρύπτει την εικόνα που έχει για το εάν και κατά πόσο εφαρμόζονται από όλους οι περικοπές σε μισθούς και δαπάνες.

Μέλη του κυβερνητικού επιτελείου ομολογούν ότι στην πράξη αναδεικνύονται φαινόμενα που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση και ότι κυβερνητικοί παράγοντες «βυθίζονται» ουκ ολίγες φορές στην έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων ή υπουργικών αποφάσεων, χωρίς να φτάνουν εγκαίρως στον στόχο.

Για παράδειγμα, η απόφαση για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων» προσέκρουσε σε «αδιέξοδα» που συμβαδίζουν με την άποψη ότι η εφαρμογή της θα αρχίσει αφού παρέλθει -τουλάχιστον- ένα εξάμηνο.

Ταυτόχρονα σε δημόσιους οργανισμούς, όπως ο ΟΣΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και αλλού, εμφανίζονται «υπογραφές» που κάθε άλλο υπηρετούν τον κεντρικό κυβερνητικό στόχο για «συμμάζεμα» των δαπανών και αύξηση των εσόδων.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο φτάνουν καθημερινά επιστολές, όπου «συμπυκνώνεται» η αντίδραση πολιτών για τη λειτουργία κρατικών οργανισμών, ενώ αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «Έθνους της Κυριακής» ότι ο ΟΣΕ δεν απέφυγε μια αύξηση της τάξεως του 25% στους διευθυντές, ότι η ΔΕΗ χορηγεί δάνεια με 1%, ενώ η νέα γενιά πορεύεται με επιδόματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως η κυρία Ρεγγίνα Βάρτζελη, διαβάζουν καθημερινά επιστολές διαμαρτυρίας πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή αρμόδιοι υπουργοί διαπιστώνουν ότι η ψήφιση νομοσχεδίων - ακόμη και με ευθύνη τους - παραμένει... κενό γράμμα.

Η σπατάλη ανεξέλεγτων λογαριασμών διαφόρων «κωδικών» ανά υπουργείο συνεχίζεται και θεωρείται εν ολίγοις «πηγάδι χωρίς πάτο» χωρίς ακόμη απάντηση.

Την ώρα που στην κυβέρνηση ψάχνουν να καταγράψουν την αδικαιολόγητη ροή δαπανών, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχουν σημάνει συναγερμό.

Στον καταχρεωμένο ΟΣΕ η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προβλέπει ένα νέο επίδομα "θέσης διοίκησης" για όλους τους προϊσταμένους και τα υψηλόβαθμα διευθυντικά στελέχη του ομίλου. Η αύξηση φτάνει ως και 25% του μηνιαίου μισθού.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, ο κατάλογος των αυξήσεων που περιλαμβάνεται στο άρθρο 9 της σύμβασης έχει ως εξής:

Προιστάμενος διεύθυνσης ως 25%

Προιστάμενος Υπηρεσίας ως 20%

Προιστάμενος Τμήματος ως 15%

Προιστάμενος Τομέα ως 10%

Προιστάμενος Ομάδας ως 3%

Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 23 Μαρτίου, μετά δηλαδή την οριζόντια μείωση μισθών των εργαζομένων κατά 20% και την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Το φαγοπότι ωστόσο συνεχίζεται και σε άλλες ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίας. Με τα αντίτυπα των αποφάσεων που δημοσιεύει το Έθνος αποκαλύπτεται ότι:

Το ποσό των 45.965 ευρώ διέθεσε η ΕΥΔΑΠ στον σύλλογο συνταξιούχων της με απόφαση της 24ης Νοεμβρίου 2010. Το ποσό δίνεται για εκδήλωση για το σχολικό έτος 2009 -10.

Εξεταστικό επίδομα – συνολικού ποσού 50.000 ευρώ περίπου - που δόθηκε για τη συμμετοχή των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών συνεχίζει να δίνεται. Πρόκειται για επίδομα που έπαιρναν όλοι οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Παιδείας και χωρίς να εμπλέκονται στις εξετάσεις.

Περίπου 245.000 ευρώ δίνεται από την Επιτροπή Χορήγησης Εντόκων Δανείων της ΕΥΔΑΠ στους εργαζόμενους. Τα επιτόκια είναι τρεις φορές χαμηλότερα από της αγοράς.

Χαμηλότοκα δάνεια δίνονται με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ σε όλο το προσωπικό εφαρμόζοντας στην ουσία μια επιδοματική πολιτική σε εποχή που θεωρείται ότι καταργούνται τα επιδόματα και οι φοροαπαλλαγές. Τα δάνεια είναι με επιτόκιο 1%!!

ΠΗΓΗ: «Έθνος της Κυριακής»

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός μετά 10 ημέρες


Σε δύσβατη περιοχή στην Πέτα της Άρτας βρέθηκε νεκρός ένας άντρας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 25 Μαρτίου από την οικία του και μέχρι στιγμής τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τσουνάμι νέων μέτρων για να μειωθεί το έλλειμμα


Σειρά έκτακτων μέτρων ετοιμάζεται να επιβάλει η κυβέρνηση για την κάλυψη της υστέρησης των εσόδων και τη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει:
1. Την επιβολή περικοπών σε κοινωνικά επιδόματα ένα εξάμηνο νωρίτερα, από ό,τι σχεδιαζόταν. Επιδόματα που καταβάλλονται σε άνεργους, τρίτεκνους και πολύτεκνους μπορούν να περιοριστούν σημαντικά. Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνεται πλέον με κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του ετήσιου δηλωθέντος εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων.
2. Την κατάργηση των υπολειμμάτων των δώρων για 700.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.
3. Την περικοπή ή την κατάργηση 99 από τα 102 ειδικών κλαδικών επιδομάτων που λαμβάνουν 450.000 υπάλληλοι του Δημοσίου.
4. Περικοπές επιδομάτων 10%-20% για τους 250.000 λειτουργούς του Δημοσίου,
5. Περαιτέρω απολύσεις δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων, μέσω μη ανανέωσης των συμβάσεων που λήγουν.
6. Νέες περικοπές αποδοχών για τους εργαζόμενους στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς.
7. Περαιτέρω περικοπές επιχορηγήσεων, λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών.
8. Έκδοση υπουργικής απόφασης για τη διενέργεια ελέγχων σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δεν δέχθηκαν να υπαχθούν στην περαίωση.
9. Προώθηση ευνοϊκότερης ρύθμισης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
10. Επιβολή ειδικών φόρων κατανάλωσης σε χυμούς, νερό και αναψυκτικά.
11. Αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.
12. Μείωση των αφορολόγητων ορίων που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.
13. Μείωση του αφορολόγητου ορίου στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Metron Analysis: Γυρνούν την πλάτη στα κόμματα οι ψηφοφόροι και καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική


Καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική, που ασκείται τον τελευταίο χρόνο. Η δημοτικότητα του κ. Γιώργου Παπανδρέου έχει σημειώσει πρωτοφανή βουτιά.
Σε έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύεται σήμερα στον «Τύπο της Κυριακής» αποκαλύπτεται ότι μέσα στο κλίμα δυσαρέσκειας που επικρατεί πλήττεται ο δικομματισμός και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν φθάνουν μαζί το 50%.

«Rass»: Το 47,5% συγκεντρώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα-Διαφορά 2,7 μονάδων για το ΠΑΣΟΚ


Νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία «Rass» για την πρόθεση ψήφου, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το παρόν».

Αναλυτικα:
ΠΑΣΟΚ: 25,1%
ΝΔ: 22,4%
ΚΚΕ: 7,2%
ΛΑΟΣ: 5,3%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,4%
ΣΥΝ: 3,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 1.9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,8%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: 29,6%
Στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προηγείται του κ. Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 37,8%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Πυρκαγιά με υλικές ζημιές σε αποθήκη ειδών λαϊκής τέχνης


Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ σε αποθήκη ειδών λαϊκής τέχνης στα Ιωάννινα.

Στο σημείο έσπευσαν επί τόπου 5 άνδρες της Πυροσβεστικής με 2 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν την πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Ε1: Τα 12 λάθη των φορολογουμένων


Πώς θα τα αποφύγετε σύµφωνα µε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονοµικών προς τις ΔΟΥ Τόκοι στεγαστικών δανείων, παρακρατούµενοι φόροι, επιφάνεια κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας, στοιχεία συζύγων εν διαστάσει είναι ανάµεσα στα 12 συνηθέστερα λάθη που κάνουν οι φορολογούµενοι, µισθωτοί και συνταξιούχοι, κατά τη συµπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης.

Στα 12 αυτά λάθη εφιστά την προσοχή των υπαλλήλων των εφοριών το υπουργείο Οικονοµικών, προκειµένου να τα διορθώνουν κατά την παραλαβή της δήλωσης, ώστε να µειωθεί η αργοπορία στην αποστολή τους, άρα και στην εκκαθάρισή τους.
Τα παραπάνω περιλαµβάνονται σε εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις ΔΟΥ χθες ο υφυπουργός Οικονοµικών κ. Δ. Κουσελάς, µαζί µε οδηγίες προς τους προϊστάμενους, για την οργάνωση ειδικού χώρου υποδοχής των δηλώσεων, τη διάθεση επιπλέον προσωπικού και την ταχεία εκκαθάριση και αποστολή τους στη ΓΓΠΣ.

Στην εγκύκλιο περιλαµβάνονται αναλυτικά οι 21 φετινές αλλαγές που περιλαµβάνει το έντυπο Ε1, ποιοι φορολογούµενοι πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά και τι ισχύει µε τις καταληκτικές ηµεροµηνίες.

Τα 12 σημεία SOS όπου γίνονται τα περισσότερα λάθη είναι τα εξής :
1. Όταν ο υπόχρεος είναι γυναίκα αλλά έχουν συμπληρωθεί κωδικοί και ποσά στη στήλη του συζύγου.

2. Συµπλήρωση του αριθµού καταχώρισης στη δήλωση µε δυσανάγνωστους χαρακτήρες. Ως συνέπεια δεν συµφωνεί η τιµή του αριθµού καταχώρισης από το σύστηµα Taxis µε αυτήν που πληκτρολογήθηκε.

3. Η ένδειξη για υποβολή δήλωσης που αφορά αποβιώσαντα και δεν υπάρχει δηλωµένη σχέση στο Μητρώο µε τον κληρονόµο.

4. Η συµπλήρωση των τόκων για στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, που είχαν συναφθεί από 1/1/2003 και µετά, χωρίς να έχει συµπληρωθεί το συνολικό ποσό των δανείων (κωδικοί 069-070).

5. Η σωστή σχέση µεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου µισθωτών υπηρεσιών.

6. Η συµπλήρωση κωδικών που αφορούν δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οικοδοµών, χωρίς να έχει συµπληρωθεί εισόδηµα από ακίνητα.

7. Οι παρακρατηθέντες φόροι (κωδικοί 601-602, 603-604, 605-606) που αφορούν εισοδήµατα από εµπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερα επαγγέλµατα και είναι µεγαλύτεροι κατά 20% από τα ακαθάριστα εισοδήµατα.

8. Η µη συµπλήρωση τ.µ. κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών, ενώ είναι συµπληρωµένα τα άλλα στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, µήνες).

9. Οι δηλώσεις των εν διαστάσει συζύγων, όπου δεν αναγράφεται ο ΑΦΜ της πρώην συζύγου. Υποβάλλονται ξεχωριστές δηλώσεις µόνο µε τα σταθερά στοιχεία του καθενός.

10. Τα συµπληρωµένα στοιχεία εκπροσώπου στη δήλωση, χωρίς να έχει καταχωρισθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

11. Η ένδειξη (911-912), χωρίς να έχει συµπληρωθεί το ειδικό ενηµερωτικό δελτίο.

12. Η συµπλήρωση καθαρών κερδών από ατοµική επιχείρηση ή ελεύθερο επάγγελµα, χωρίς να έχουν συµπληρωθεί τα αντίστοιχα ακαθάριστα έσοδα.

Οι έφοροι καλούνται να δηµιουργούν σε κάθε ΔΟΥ ειδικό χώρο παραλαβής των δηλώσεων, να αναρτούν στην είσοδό τους πινακίδες για τα σηµεία εξυπηρέτησης του κοινού, να διαθέτουν επιπλέον προσωπικό όταν ο χρόνος αναµονής των πολιτών ξεπερνά εύλογο διάστηµα και τυχόν αλλαγές στα προσωπικά στοιχεία του φορολογουµένου (π.χ. διεύθυνση κ.λπ.) να διεκπεραιώνονται ταχύτατα αυθηµερόν στο µητρώο κάθε εφορίας.
Το πρώτο πακέτο δηλώσεων θα πρέπει να το έχουν αποστείλει στη ΓΓΠΣ το αργότερο µέχρι τις 29/4/2011, το δεύτερο ως τις 6/5/2011 και στη συνέχεια να διενεργούν αποστολές ανά τριήµερο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 17:00 μ. μ.


ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Παπάδες χωρίς ράσα...λόγω κρίσης


Ο αρχιεπίσκοπος προτίθεται να επιτρέπει περιστασιακά τη χειροτονία ως ιερέων προσώπων που βιοπορίζονται από κάποιο επάγγελμα, εφόσον έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.
Δεν θα υποχρεούνται να εγκαταλείψουν το επάγγελμά τους, ούτε να φορούν τα ράσα στις ώρες εργασίας. Θα κρίνονται κατά περίπτωση και κατ' οικονομία, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

«Η απόφαση της Αρχιεπισκοπής είναι πολύ ορθή. Είναι "ζήτημα ανάγκης" στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε», εκτιμά ο κ. Χαράλαμπος Παπαστάθης, ομότιμος καθηγητής Κανονικού Δικαίου του ΑΠΘ, γ.γ. Θρησκευμάτων επί υπουργίας κ. Αν. Τρίτση.
Και αναρωτήθηκε: «Κανείς εργοδότης δεν θα δεχθεί στη δούλεψή του έναν εργαζόμενο με ράσο…».

ΕΚΑΒ: Χωρίς ασθενοφόρα τη Δευτέρα


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 4 Απριλίου οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Θα δουλεύει μόνο το προσωπικό ασφαλείας καθώς σύμφωνα με το σύλλογο εργαζομένων του ΕΚΑΒ δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και τις αποζημιώσεις για τα εκτός έδρας για όλο το 2010.

Όπως ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΠΕΤΣΑΛΙ 2 - 1

ΙΚΑ: Δάνειο 950 εκατ. ευρώ με ενέχυρο ομόλογα του Δημοσίου για να καταβάλει συντάξεις και "δώρo" Πάσχα στους συνταξιούχους


Nέο «δάνειο» ύψους 950 εκατ. ευρώ -με ενέχυρο ομόλογα του ελληνικού δημοσίου- συνάπτει η διοίκηση του IKA - ETAM μέσα στον Aπρίλιο για να είναι σε θέση να καταβάλει συντάξεις και δώρα (λόγω Πάσχα) στους συνταξιούχους του και να εξυπηρετήσει άλλα, αντίστοιχης μορφής δάνεια, τα οποία είχε λάβει από τις τράπεζες.

Tο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο των μισθωτών ομολογείται στην απόφαση την οποία, κατά πλειοψηφία, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του IKA -ETAM.
Αποκαλυπτική είναι η εισήγηση των υπηρεσιών που αναλύουν τις υποχρεώσεις και την αδυναμία του IKA - ETAM να τις καλύψει.