Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Κτίσματα Πωγωνίου: Ημερίδα με θέμα "Ασφάλεια-Οδοποιΐα στο εγκαταλελειμμένο Πωγώνι" την Κυριακή 7 Αυγούστου

Ημερίδα με θέμα "Ασφάλεια-Οδοποιΐα στο εγκαταλελειμμένο Πωγώνι" διοργανώνουν στα Κτίσματα ο Δήμος Πωγωνίου, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, η Αδελφότητα Κτισμάτων και η Τοπική Κοινότητα Κτισμάτων, την Κυριακή 7 Αυγούστου.
Στα πλαίσια της ημερίδας θα γίνουν και τα εγκαίνια στο στούντιο ηχογράφησης του Κτιρίου Πολυφωνικής Μουσικής και η πρώτη επίσημη παρουσίαση της ομάδας πολυφωνικού τραγουδιού του Δήμου Πωγωνίου. 


Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, 23 και 24 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής

Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, χρηματικό ποσό, αεροβόλο πιστόλι κ.α. 

Συνελήφθησαν, χθες (25.07.2016), από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 23χρονου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο 14ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια ελέγχου αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του και κατασχέθηκαν, τα παρακάτω:
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (104.4) γραμμαρίων
ένα μαχαίρι,
ένας ξύλινος λοστός,
πέντε χρυσά κοσμήματα, η προέλευση των οποίων διερευνάται,
δύο κινητά τηλέφωνα,
το χρηματικό ποσό των (635) ευρώ.
Από την εξέλιξη της υπόθεσης και την αξιολόγηση των στοιχείων της έρευνας, προέκυψε ότι ο 23χρονος προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά από τον 24χρονο κατηγορούμενο, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή της Λευκάδας
Άμεσα, εντοπίστηκε και ο 24χρονος στην περιοχή της Άρτας και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.
Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες που διέμεναν οι εμπλεκόμενοι με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοικία του 23χρονου στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, το χρηματικό ποσό των (3.090) ευρώ, ως προερχόμενο από πώληση ναρκωτικών, ένα αεροβόλο όπλο με γεμιστήρα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Εορτασμός προς τιμή της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο



 Την Τρίτη  26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής,  τελέστει Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα του Κερασόβου, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2014

Ο Δήμος Πωγωνίου και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα Κερασόβου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Αυγούστου 2014. 

Άρτα: Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, αποθήκευσης, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (43,84) γραμμάρια ηρωίνης, (11) δενδρύλλια κάνναβης και χρηματικό ποσό των (840) ευρώ


Συνελήφθησαν, σήμερα (25.07.2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 53 και 86 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για κατοχή-αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Άρτα ο 53χρονος, διότι μετά από αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη (μία σε μορφή βράχου και μία σε μορφή σκόνης), βάρους (8,36) γραμμαρίων καθώς και το χρηματικό ποσό των (340) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δράστη σε χωριό της Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι ναρκωτικά χάπια ενώ στο αγρόκτημα του σπιτιού, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (11) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,45) έως (2,95) μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας συνελήφθη και η 86χρονη μητέρα του δράστη, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη, βάρους (35,48) γραμμαρίων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,2) γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.


Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Απόδοση έως και 7% για τις νέες καταθέσεις μετρητών

Το αργότερο έως τις αρχές Αυγούστου θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως οι αναλήψεις μετρητών για όλες τις καταθέσεις που γίνονται στις τράπεζες σε φυσική μορφή μετά το «πράσινο φως» για χαλάρωση των capital controls.
Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», μετά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το μόνο που απομένει είναι η μετάπτωση των συστημάτων των τραπεζών στο νέο καθεστώς. Αυτό θα γίνει μέσα στο ερχόμενο πενθήμερο.

Οι τραπεζικές διοικήσεις εκτιμούν ότι μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο του έτους μπορεί να υπάρξει εισροή χαρτονομισμάτων 2-3 δισ. ευρώ στο σύστημα. Προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι εισροές, θα ξεκινήσουν άμεσα καμπάνιες προβολής προϊόντων που απευθύνονται σε πελάτες με χρήματα στα «στρώματα».

Γιορτή Προβατίνας στη Μικρή Γορίτσα Μετσόβου, το Σάββατο 30 Ιουλίου, ώρα 9:30 μ.μ.

Μπουρίνι έπληξε την περιοχή του Άνω Καλαμά


 Ξαφνικό μπουρίνι έπληξε το απόγευμα της Δευτέρας  την περιοχή του Άνω Καλαμά.
Η σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και χαλαζόπτωση.

FULL MOON RAFTING στον Άραχθο από 17 έως 20 Αυγούστου