Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Έντεκα υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ήπειρο


Το τριήμερο από 29 έως 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε (9.727) οδηγούς και βεβαιώθηκαν (270) παραβάσεις
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων.
Το τριήμερο από Παρασκευή 29 έως Κυριακή 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (9.727) έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (270) παραβάσεις, ως ακολούθως:
(45) στην Κρήτη,
(43) στην Αττική,
(28) στην Κεντρική Μακεδονία,
(25) στην Πελοπόννησο,
(23) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(22) στο Νότιο Αιγαίο,
(16) στη Θεσσαλία,
(15) στη Θεσσαλονίκη,
(12) στη Δυτική Ελλάδα,
(12) στα Ιόνια Νησιά,
(11) στην Ήπειρο,
(9) στη Στερεά Ελλάδα,
(5) στο Βόρειο Αιγαίο και
(4) στη Δυτική Μακεδονία.
Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (2,8%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
Επιπλέον, από τους (270) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (46) άτομα.
Περισσότερα στοιχεία σχετικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, υπάρχουν στον συνημμένο πίνακα.
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Υπουργείο Υγείας: Κανένας θάνατος σήμερα, συνολικά 179 έχουν χάσει τη ζωή τους, 19 νέα κρούσματα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος, ενώ έχουν εντοπιστεί 19 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.
Οι νεκροί από τον φονικό ιό στη χώρα μας συνολικά είναι 179 ενώ τα κρούσματα φτάνουν πλέον τα 2.937.
Συγκεκριμένα η ενημέρωση του ΕΟΔΥ αναφέρει πως: «τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες)».

Δήμος Πωγωνίου: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες φροντίδας κοινόχρηστων χώρων και η κοπή χόρτων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο Δήμο Πωγωνίου οι εργασίες φροντίδας κοινόχρηστων χώρων και η κοπή χόρτων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες.
Τα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει τον καθαρισμό σε όλα σχεδόν τα χωριά φροντίζοντας έτσι για την καθαριότητα αλλά και την πυρασφάλεια.
Ο Δήμος Πωγωνίου απευθύνει έκκληση σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να προβούν σύντομα στον καθαρισμό τους για λόγους πρόληψης πυρκαγιών και  προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε αντίθετη περίπτωση, συνεργεία του Δήμου σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα παρεμβαίνουν με δική τους πρωτοβουλία για την αποψίλωσή τους και ακολούθως οι ιδιοκτήτες θα επιβαρύνονται με το ανάλογο κόστος και πρόστιμο.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συλλήψεις τριών ατόμων για διωκτικά έγγραφα


Στο πλαίσιο αναζητήσεων των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τον εντοπισμό ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα, πραγματοποιήθηκαν χθες (01-06-2020) τρεις συλλήψεις.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
Αλλοδαπός στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Γερμανικές Αρχές, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομες μεταφορές χρημάτων.
Ημεδαπός στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων με ποινή φυλάκισης (23) μηνών και χρηματική ποινή (2.000) ευρώ για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ημεδαπός στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κεφαλληνίας με ποινή φυλάκισης (6) μηνών για κλοπή.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Υπουργείο Παιδείας: Τα ποσοστά εισαγωγής για αποφοίτους προηγούμενων ετών


Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση που καθορίζει τα ποσοστά για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδ. έτος 2020-21 για τους αποφοίτους των προηγούμενων ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ 2020 με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2018−2019 (παλαιό σύστημα).
Τα ποσοστά αυτά αφορούν υποψηφίους με τις εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και υποψηφίους με τις εξετάσεις των εσπερινών ΓΕΛ.
 Ειδικότερα, θα ισχύσουν τα εξής:
 1. Για τους αποφοίτους των προηγούμενων ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΓΕΛ 2020 με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2018−2019 (παλαιό σύστημα), για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 ορίζεται ποσοστό θέσεων 9,51% επί των θέσεων του αριθμού εισακτέων που αντιστοιχούν στην κατηγορία των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερησίων ΓΕΛ 2020.
 2. Για τους αποφοίτους των προηγούμενων ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις εσπερινών ΓΕΛ 2020 με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2018−2019 (παλαιό σύστημα), για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 ορίζεται ποσοστό 13,66% επί των θέσεων που αντιστοιχούν στο καθ' υπέρβαση ποσοστό 1% της κατηγορίας των Εσπερινών ΓΕΛ επί του αριθμού εισακτέων.

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ χαμηλής αυτοεκτίμησης και σύναψης σχέσης με έναν ναρκισσιστή;

Φωτογραφία: Demeter Attila / pexels.com

Η απόκτηση ενός ισχυρού επιπέδου αυτο-αγάπης και αυτοσεβασμού είναι ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθείτε από έναν ναρκισσιστικό σύντροφο.

Η έννοια της αγάπης έχει περιγραφεί με αμέτρητους τρόπους από φιλοσόφους, ποιητές, θρησκευτικούς ηγέτες και επιστήμονες. Αν και δεν υπάρχει ένας μοναδικός ορισμός της αγάπης, γενικά είναι αποδεκτή ως η έννοια της αμοιβαίας ανιδιοτέλειας, της θυσίας και της ειρήνης.
Ως άνθρωποι, επιθυμούμε αυτήν την αίσθηση εγγύτητας και αποδοχής την οποία αναζητούμε σε όλη μας τη ζωή.
Όταν συζητάμε ή ονειρευόμαστε την αγάπη, τείνουμε να εστιάζουμε μόνο στο ρομαντισμό και να ξεχνάμε την αγάπη για τον εαυτό μας. Η αυτο-αγάπη συνδέεται στενά με την αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό. Αυτό σημαίνει ότι τρέφετε ιδιαίτερη εκτίμηση για τον εαυτό σας ώστε να απορρίπτετε τυχόν επιθέσεις στο μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας από ανθρώπους που προσπαθούν να σας βλάψουν. Η έλλειψη αυτοεκτίμησης μάς καθιστά ένα τέλειο θύμα για τον απόλυτο «φάρο» της υπερβολικής αυτο-αγάπης: τον ναρκισσιστή.
Εξ ορισμού, ένας ναρκισσιστής είναι ένα άτομο με μια ιδιαίτερα διογκωμένη αίσθηση αυτο-αξίας, ακραίας αυτο-αγάπης και συνεχής ανάγκης αναγνώρισης ή θαυμασμού (Mayo Clinic, 2020; Rohmann, Neumann, Herner & Bierhoff, 2012). Ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών έχει δείξει ότι οι ναρκισσιστές είναι ανίκανοι να αγαπήσουν πραγματικά ένα άλλο άτομο. Στην πραγματικότητα, ο όρος ναρκισσιστής βασίζεται στον ελληνικό μύθο του Νάρκισσου και στον τρόπο με τον οποίο η αναζήτησή του για τον ιδανικό σύντροφο, τον οδήγησε να ερωτευτεί τον ίδιο του τον εαυτό.


Είτε πρόκειται για έναν μεγαλεπήβολο είτε για έναν ευάλωτο ναρκισσιστή, η βάση παραμένει η ίδια: ένα άλλο άτομο δεν μπορεί ποτέ να είναι αρκετό, να θυσιάσει αρκετά ή να παρέχει αρκετά για να κάνει έναν νάρκισσο ευτυχισμένο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ναρκισσιστές δεν αναζητούν την αγάπη, απλώς ότι τη ζητούν από ένα άτομο που θα γίνει εύκολα το θύμα της συναισθηματικής τρικυμίας τους. Ένα χαμηλό επίπεδο αυτοσεβασμού αφήνει ένα άτομο ευάλωτο στη ναρκισσιστική συναισθηματική χειραγώγηση.
Η Τζένι ζούσε ένα εφιαλτικό γάμο για δέκα ολόκληρα χρόνια πριν καταφέρει να πάρει διαζύγιο. Λίγο μετά το τέλος του γάμου της, γνώρισε τον Δημοσθένη και άρχισαν να βγαίνουν. Η Τζένι θυμάται: Ο Δημοσθένης έκρυβε πολύ καλά την ευπάθειά του για αρκετούς μήνες σχέσης. Ήμουν τόσο ανακουφισμένη από το λήξη του γάμου μου που δεν συνειδητοποίησα ότι έπεφτα σε μια εξίσου κακή σχέση.
Με την πάροδο του χρόνου, η μεταχείρισή της από τον Δημοσθένη επιδεινώθηκε και μετατράπηκε σε ψυχική και συναισθηματική κακοποίηση. Η Τζένι αποδίδει αυτήν την αποδοχή των ενεργειών του ως ένα καθρέφτισμα της δικής της απειρίας για την επιδίωξη αυτο-αγάπης και σεβασμού.
Ο πρώην σύζυγός μου μου είχε πει πολλές φορές ότι κανείς δεν θα με αγαπούσε ή θα με φρόντιζε όπως αυτός, παρ’ όλο που είχε παραδεχτεί ότι δεν με αγαπούσε. Επίσης, και άλλοι άντρες που γνώρισα μετά, μου έλεγαν ότι δεν ήταν εύκολο να είμαι επιθυμητή ως ανύπαντρη μητέρα. Έτσι άρχισα να πιστεύω ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσα να έχω, και το αποδέχτηκα.
Η Λένα ήταν μια άλλη γυναίκα που βρισκόταν παρόμοια κατάσταση. Ο πρώην φίλος της την κακοποιούσε ψυχικά και την υποτιμούσε κάθε μέρα της σχέσης τους. Όπως αναφέρει η ίδια Άρχισα να πιστεύω ότι αυτό που έλεγε ήταν αλήθεια. Η Λένα έμεινε με τον φίλο της για επτά ολόκληρα χρόνια πριν τελικά καταφέρει να δώσει τέλος στη σχέση τους.
Οι ναρκισσιστές έχουν μεγάλες προσδοκίες αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται. Τίποτα δεν ήταν αρκετά καλό για τον Δημοσθένη. Αντιδρούσε σε «φανταστικές» επιθέσεις ενάντια στην εύθραυστη αυτοεκτίμησή του χρησιμοποιώντας βίαιες, λεκτικές κατηγορίες για το πόσο κακή σύντροφος ήταν η Τζένι, αλλά και πόσο αργούσε να ανταποκριθεί στα αιτήματά του.
Η Τζένι αναφέρει Ζούσαμε περίπου μισή ώρα μακριά ο ένας από τον άλλο. Θυμάμαι μια φορά που μου ζήτησε να πάω στο σπίτι του και είπα ότι έπρεπε πρώτα να τακτοποιήσω κάποιες δουλειές στο σπίτι μου. Ο Δημοσθένης μου έκλεισε το τηλέφωνο, ουρλιάζοντας ότι ήμουν άχρηστη, αργή, χοντρή και τεμπέλα.
Οι ναρκισσιστές όπως ο Δημοσθένης δεν χρειάζονται συναισθηματική οικειότητα ή σωματική εγγύτητα και σπάνια, αν όχι ποτέ, εκφράζουν ενσυναίσθηση (Campbell, Foster, & Finkel, 2002). Μπορεί να πέρναγαν εβδομάδες χωρίς να έρθει να με δει ή να μου ζητήσει να βρεθούμε, παρ’ όλο που κάποιες φορές βρισκόταν μόνο πέντε λεπτά μακριά μου για να πάει να πάρει την κόρη του, λέει η Τζένι.
Εάν του έλεγα ότι ήθελα να τον δω ή ότι αισθανόμουν μοναξιά, θα μου έλεγε ότι ήμουν εγωίστρια και απαιτητική και ότι δεν σεβόμουν το φορτωμένο πρόγραμμά του. Ομοίως, ο σύντροφος της Λένας πάντα απαιτούσε να βρίσκεται αυτός στο επίκεντρο, στον βαθμό που αυτή σταμάτησε να βλέπει τους φίλους ή την οικογένειά της. Δεν τής επέτρεπε να βγει έξω, όμως ήταν φυσιολογικό γι’ αυτόν να βγαίνει έξω και να πίνει με τους φίλους του, χωρίς να γυρίζει στο σπίτι τη νύχτα.
Ο Δημοσθένης δεν μπορούσε να ρυθμίσει τα συναισθήματά του, παρουσιάζοντας μεταπτώσεις ανάμεσα σε βαριά περιστατικά κατάθλιψης όπου μισούσε τη Τζένι και ανεβασμένες μανιακές διαθέσεις, όπου τής πρότεινε ακόμα και γάμο. Οι θυμωμένες εκρήξεις και τα βίαια λόγια ενίσχυαν την αυτοεκτίμησή του, καθιστώντας τον ισχυρό ενώ την Τζένι αδύναμη.
Είναι φυσιολογικό οι ναρκισσιστές να αντιδρούν οργισμένα και εκρηκτικά όταν αισθάνονται ότι απειλούνται (Campbell, Foster, & Finkel, 2002). Η Λένα ήταν έγκυος όταν, κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας, ο φίλος της άρχισε να την βρίζει και να λέει ότι το παιδί δεν ήταν δικό του, παρ’ όλο που είχαν μια μακροχρόνια, σοβαρή σχέση. Βγαίνοντας έξω εκείνη τη νύχτα, μου είπε ότι η κόρη μου θα γεννηθεί τρελή σαν κι εμένα.
Μια άλλη θεραπευόμενη, η Μαργαρίτα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του γάμου της με έναν ευάλωτο ναρκισσιστή, αυτός δεν τής απαντούσε ποτέ ευθέως σε καμία ερώτηση. Θύμωνε πολύ όταν του έκανα ερωτήσεις και σταμάτησε να μου δίνει χρήματα για τις ανάγκες του σπιτιού.
Η Τζένι αποδίδει την πλέον βελτιωμένη αυτοεκτίμηση και την αυτοαγάπη της στο να μπορεί να βάλει τέλος στη σχέση της με τον Δημοσθένη. Έκανα αρκετή ενδοσκόπηση και πολλές συνεδρίες με τον θεραπευτή μου. Έμαθα πολλά για τους ναρκισσιστές και τις τοξικές σχέσεις, άλλαξα την ψυχική μου εστίαση και άρχισα να πιστεύω ότι τελικά ήμουν καλός άνθρωπος, άξιος μιας σχέσης με κάποιον που θα με σεβόταν.


Μόλις πήρα τη δύναμη να φύγω από τον Δημοσθένη, δεν μπορούσε πλέον να με πληγώσει, λέει η Τζένι. Η Λένα θυμάται όταν τελικά χώρισα μαζί του, ένιωσα μια απίστευτη ανακούφιση. Ήταν πολύ κατευναστική.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας ναρκισσιστής προσέχει ιδιαίτερα τη συμπεριφορά του στα πρώτα στάδια μιας σχέσης (Campbell, Foster, & Finkel, 2002). Ακόμη και ένα πολύ δυνατό άτομο μπορεί να ξεγελαστεί από έναν επιδέξιο ναρκισσιστή.
Η απόκτηση ενός ισχυρού επιπέδου αυτο-αγάπης και αυτοσεβασμού είναι ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθείτε από έναν ναρκισσιστικό σύντροφο. Είτε ο σύντροφος είναι ευάλωτος ή μεγαλοπρεπής ναρκισσιστής, δεν μπορεί να σάς ελέγξει εκτός εάν του το επιτρέψετε. Το κλειδί είναι να θυμάστε ότι πάντα μπορείτε να αποσύρετε τη δύναμη που του έχετε δώσει.
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το PsychologyNow.gr

Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για 2.909 μόνιμες θέσεις στο «Βοήθεια στο Σπίτι»


Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για 2.909 μόνιμες θέσεις στους δήμους για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η διαδικασία λήγει την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 14:00 και αφορά τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει την Πέμπτη 18 Ιουνίου και λήγει την Παρασκευή 3 Ιουλίου και ώρα 14:00.
Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για το «Βοήθεια στοπ σπίτι»
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής αποκλειστικά στο ΑΣΕΠ μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr  – Πολίτες → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ'). Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν, πριν από την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα ενημερωθούν για την εκκίνηση της υποβολής των αιτήσεών τους με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη Τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου την Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ.


Ο επικεφαλής  των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ. συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).

Νέες αλλαγές στο επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του ΟΠΕΚΑ


Νέες αλλαγές προβλέπονται για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του 2019. Ειδικότερα αν και η αρχική ΚΥΑ προέβλεπε αιτήσεις μέχρι 15 Μαΐου μέσω ΚΕΠ πριν από λίγο αναρτήθηκε στην διαύγεια τροποποιήσεις οι οποίες αναφέρουν υποβολή αιτήσεων μόνο ηλεκτρονικά στο www.opeka.gr  και μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται "Οι αιτήσεις για κάθε ημερολογιακό έτος, από την έναρξη ισχύος της παρούσας και στο εξής, υποβάλλονται από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Για την εισοδηματική ενίσχυση του έτους 2019 οι αιτήσεις υποβάλλονται από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020. Από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) για τη διεκπεραίωση των αιτήσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης, οι αιτήσεις για το έτος 2019 υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην εφαρμογή αυτή εντός της ίδιας προθεσμίας". Η προηγούμενη απόφαση ανέφερε ότι, η υποβολή των αιτήσεων για το έτος 2019 θα γινόταν από την έναρξη ισχύος της απόφασης και μέχρι 15 Μαΐου 2020 στα ΚΕΠ.
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται: σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.001 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.
Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικογένειες, καθώς και οι μονογονεϊκές οικογένειες:

DT_COVID-19_Webinar: Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο στις 9-11 Ιουνίου 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΥΓΕΙΑ και το Metropolitan Hospital, μέλη του Hellenic Healthcare Group, σε συνεργασία με το  Research Group “Cancer-Hemostasis-Angiogenesis” INSERM U-938, Sorbonne University, Paris (France) που διευθύνεται από τον Καθηγητή Αιματολογίας κ. Γρηγόρη Γεροτζιάφα, διοργανώνουν το:
“1st International Multidisciplinary Connected Congress on COVID-19 Update”
Το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Ιουνίου 2020 (3 ημέρες) από τις 18:00 έως τις 20:30 το απόγευμα (τοπική ώρα Ελλάδας).
Στην Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν οι:
1.      Μελέτιος - Αθανάσιος Δημόπουλος, Καθηγητής Αιματολογίας και Πρύτανης του ΕΚΠΑ
2.      Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
3.      Αλέξανδρος Τσελέπης, Καθηγητής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 
4.      Anna Falanga, Professor of Hematology University of Milan Bicocca, Italy
5.      Saskia Middeldorp Professor of Internal Medicine, University of Amsterdam, The Netherlands
6.      Zoubida Tazi Mezalek,  Professor of Internal Medicine, University Mohamed V, Morocco
7.      Ismail, Professor of Hematology, Sorbonne University, Paris, France
8.      Essam Aboelnazar, Professor of Surgery, Ministry of Health, Kingdom of Soudi Arabia
9.      Alex Spyropoulos, Professor of Internal Medicine University Hofstra/Northwell , New York, USA
H Ελλάδα, εφαρμόζοντας εγκαίρως και τηρώντας με συνέπεια τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, πέρασε την πρώτη φάση της επιδημίας του SARS-CoV-2 με μικρές σχετικά απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, η νόσος COVID-19 θα συνεχίσει να είναι ένα σημαντικό ιατρικό πρόβλημα, ανεξάρτητα από τις επιδημικές φάσεις του SARS-CoV-2.
Η νόσος COVID-19 είναι μια αγγειακή/αιματολογική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από σοβαρή υπερπηκτικότητα, κίνδυνο διάχυτης ενδοαγγειακής πήξης και θρόμβωσης. Σήμερα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι η αντιθρομβωτική αγωγή είναι σημαντικό τμήμα της θεραπείας των ασθενών με COVID-19.
Από τον Ιανουάριο του 2020 η επιστημονική γνώση σχετικά με την αντιμετώπιση της επιδημίας, την παθογένεση της νόσου COVID-19, την διάγνωση και την θεραπεία των ασθενών με COVID-19, αυξάνεται με ρυθμούς που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το άμεσο μέλλον.
Χώρες όπως η Ελλάδα που απέτρεψαν με επιτυχία το μεγάλο επιδημικό κύμα εξασφαλίζοντας έγκαιρα την συναίνεση των πολιτών, μπορούν να λειτουργήσουν ως παράδειγμα για την εκπόνηση αποτελεσματικών επιδημιολογικών στρατηγικών για την αναστολή εξάπλωσης της επιδημίας στο προσεχές μέλλον καθώς επίσης και για την ανάπτυξη υγειονομικών πολιτικών σε επίπεδο πρωτοβάθμιας περίθαλψης για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισης των ασθενών με ελαφράς μορφής COVID-19.
Χώρες, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, που βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» απέκτησαν μεγάλη εμπειρία στην διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με σοβαρής COVID-19, διαθέτουν διαγνωστικούς και θεραπευτικούς αλγορίθμους και βρίσκονται σε προωθημένο επίπεδο κλινικής έρευνας.
Τέλος η Κίνα ως χώρα έναρξης της επιδημίας συνδυάζει αμφότερα τα χαρακτηριστικά των δύο προηγούμενων κατηγοριών.
Αυτήν ακριβώς την εμπειρία και γνώση θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του “1st International Multidisciplinary Connected Congress on COVID-19 Update” διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Το “1st International Multidisciplinary Connected Congress on COVID-19 Update” έχει τρεις στόχους:
1.      Να φέρει σε επαφή την ελληνική ιατρική κοινότητα με τους πλέον καταξιωμένους ειδικούς, που σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κωδικοποίησης της γνώσης για την αντιμετώπιση της επιδημίας και των ασθενών με COVID-19 , ώστε οι Έλληνες συνάδελφοι από την πρωτοβάθμια έως την τριτοβάθμια περίθαλψη να αρχίσουν άμεσα να προετοιμάζονται για την επόμενη φάση της επιδημίας και της νόσου.
2.      Να βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα  υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό (από τα video των διαλέξεων) που θα είναι στη διάθεση των αρμόδιων επιτροπών και επιστημονικών φορέων της χώρας.
3.      Να αναδείξει την Ελλάδα ως επίκεντρο και παράδειγμα για τη διεθνή ιατρική κοινότητα στην ανάπτυξη συνολικής στρατηγικής αντιμετώπισης της επιδημία SARS-CoV-2  και την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των ασθενών με COVID-19, και να την καταστήσει πόλο έλξης για τις χώρες που  δεν έχουν πληγεί ακόμη από την επιδημία (π.χ. Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική).
Προεδρεύει του συνεδρίου ο κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Για την παρακολούθηση του webinar, επισκεφθείτε το σύνδεσμο: www.nowcongress.gr/hhg

Ποιες οι συνέπειες του αθεράπευτου περιεδρικού αποστήματος;


Σοβαρές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις ενός περιεδρικού αποστήματος, το οποίο παραμένει αδιάγνωστο και αθεράπευτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αποστήματα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε περίπλοκες καταστάσεις όπως σε συρίγγιο, σήψη ή νεκρωτική λοίμωξη στον πρωκτό και τον γλουτό, οπότε η χειρουργική αντιμετώπισή τους γίνεται πιο απαιτητική, ενώ παρουσιάζονται και κίνδυνοι για τον ασθενή. 
Αντιθέτως, η έγκαιρη θεραπεία ενός αποστήματος στον πρωκτό είναι απλή και απολύτως ασφαλής.
«Τα περιεδρικά αποστήματα είναι ο πιο συχνός τύπος ορθοπρωκτικού αποστήματος, που περιορίζεται στον περιεδρικό χώρο (40-45%). Βρίσκονται, δηλαδή, στα όρια του πρωκτού και εάν δεν θεραπευτούν είναι πιθανόν να επεκταθούν στον ισχιορθικό ή στον μεσοσφιγκτηριακό χώρο, καθώς αυτοί αποτελούν συνέχεια της περιεδρικής περιοχής. 
Μπορούν επίσης να προκαλέσουν συστημική λοίμωξη», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, Ερευνητής & Διδάσκων στο εργαστήριο Βιοπληροφορικής & ανθρώπινης ηλεκτροφυσιολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (www.axiarchos.gr).
Η συχνότητα εμφάνισης των περιεδρικών και ορθοπρωκτικών αποστημάτων, γενικά, υποτιμάται, δεδομένου ότι οι περισσότεροι ασθενείς δεν αναζητούν ιατρική φροντίδα, συχνά διότι λανθασμένα τα εκλαμβάνουν ως συμπτωματικές αιμορροΐδες. Υπολογίζεται ότι ο επιπολασμός τους είναι 8 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού. 
Πιο επιρρεπείς είναι οι άνθρωποι γύρω στα 40, με τους άνδρες να έχουν διπλάσιες πιθανότητες συγκριτικά με τις γυναίκες. Τα περιεδρικά αποστήματα είναι συχνά και στα παιδιά ακόμα και κάτω του ενός έτους.