Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού το Σάββατο 9 Ιούνη 2012, ώρα 21:00 στο θέατρο ΠΕΤΡΑΣ

Οι φωνές της πέτρας στην πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας.

Το μεγάλο ταξίδι των φωνών στον πιο όμορφο σταθμό του, την πιο γενναιόδωρη γιορτή πολυφωνίας. Στο έμπα του καλοκαιριού το Πολυφωνικό Καραβάνι επιστρέφει εκεί όπου κάθε χρόνο οι φωνές της πέτρας απηχούν τον ίδιο το χώρο στο δικό του τραγούδι, στο αγαπημένο Θέατρο Πέτρας.
Οι φωνές της Πέτρας σμίγουν και φέτος.
Φωνές πολύτροπες και πολύχρωμες, φωνές πολύγλωσσες και πολύφωνες.
Φωνές που κομίζουν τόπο, χρόνο, μνήμη.
Φωνές που αντηχούν έρωτες, θανάτους και ξενιτιές.
Φωνές κατοικημένες από βουνά, ποτάμια, αντάρες και θάλασσες.
Φωνές απέριττες, δωρικές.
Φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά.
Ένα σμάρι φωνών που ταξιδεύει από την Άπειρο Ήπειρο στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Και στο έμπα κάθε καλοκαιριού, το σμάρι των φωνών της πέτρας ταξιδεύει το Θέατρο Πέτρας. Φέτος, στην 13η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού, την πιο υποσχετική πολυφωνική σύναξη. Πολυφωνικοί όμιλοι από Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία.
Οι τελευταίοι εναπομείναντες της αυθεντικής ερμηνείας και δίπλα τους, οι νέοι ιχνηλάτες που εμπνέονται και συναντιούνται στην αλήθεια, τη συλλογικότητα, την αυθεντικότητα της πολυφωνικής έκφρασης. Ρίγος και σφρίγος στη μεγάλη γιορτή των φωνών.
Φέτος θα είμαστε όλοι κι ακόμη περισσότεροι στην πολυφωνική σύναξη!
Στη μεγάλη πολυφωνική γιορτή συμμετέχουν πολυφωνικός όμιλος από το Άνω Πωγώνι - από τα χωριά Χλωμό και Πολύτσανη, πολυφωνικοί όμιλοι από τη Δερβιτσάνη και τη Χειμάρρα Βορείου Ηπείρου, ο αντιφωνικός όμιλος και το χορευτικό της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, το πολυφωνικό σύνολο "Χαονία", το πολυφωνικό σχήμα από την Αετόπετρα Δωδώνης, οι "Κεραντζήδες" - πολυφωνικό σχήμα του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος, το "Πολύφωνο" - Εργαστήρι Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων.
Η Μαριάννα Τζήμα συμμετέχει με τραγούδια από τα Μαστοροχώρια - σπονδή μνήμης στη μητέρα της Θεανώ Τζήμα, ξεχωριστή τραγουδίστρια, που πριν λίγους μήνες "έφυγε" για πάντα.
Διφωνίες από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία και τον Βώλακα Δράμας θα ερμηνεύσει το φωνητικό σύνολο "Ιώ". Στην Κάτω Ιταλία θα μας ταξιδέψει και ο Σπύρος Ηλιάδης με την τσαμπόνια και το τραγούδι του. Διφωνίες από την Θράκη θα ερμηνεύσουν οι Δημήτρης Αρβανίτης και Χρήστος Δανάκης, οι οποίοι με λύρα και γκάιντα αντίστοιχα θα μας παρακινήσουν και σε ζωναράδικους και μπαίντούσκες..
Και δίπλα στις ελληνικές και τις ελληνόφωνες πολυφωνίες, οι υπέροχες βουλγάρικες γυναικείες φωνές των "RODINA" κι η ακμαία αλβανική πολυφωνία των "LOT KURBETI", να αναδεικνύουν με τη συμμετοχή τους τις πολιτιστικές γέφυρες που μας ενώνουν με τους γείτονες λαούς αλλά και με τους μετανάστες.
Η πιο υποσχετική πολυφωνική σύναξη του μεγάλου ταξιδιού του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, μια γιορτή εν φωναίς και οργάνοις που σμίγει τις πολύφωνες φωνές με τους πιο όμορφους ηπειρώτικους σκοπούς και χορούς από μια κορυφαία, ατόφια ηπειρώτικη κομπανία, την αγαπημένη ηπειρώτικη κομπανία του Θωμά Λώλη.
Με το κλαρίνο, το βιολί, το λαούτο και το ντέφι να συνοδεύουν, στο τέλος της γιορτής, το μεγάλο μας κυκλωτικό χορό. Ένα ηπειρώτικο χορό που, όπως και το πολυφωνικό τραγούδι αλλά και όπως η εποχή, μας θέλουν όλους μαζί.
Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνίας, φέτος, έχει στοιχεία πολυθεάματος, με την ένθετη προβολή μονάκριβων οπτικοακουστικών καταγραφών με εμβληματικές μορφές της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας που "ταξίδεψαν" για πάντα. Έτσι, θα είναι μαζί μας στην Πέτρα  η κυρά Φρόσω από τον Παρακάλαμο, ο Γιώργος Ντότης από το Δολό, ο Σωκράτης Τσιάβος από τα Κτίσματα Πωγωνίου, η Θεανώ Τζήμα από την Καστάνιανη Κόνιτσας.
Καλοκαίρι στις φωνές, καλοκαίρι στις ψυχές, καλό καλοκαίρι στο Θέατρο Πέτρας, με τις φωνές της πέτρας στην πιο όμορφη γιορτή τους.
Διοργάνωση της συναυλίας: αστική μη κερδοσκοπική εταιρία "Άπειρος" (η αρχαία, δωρική ονομασία της Ηπείρου) που φέτος κλείνει 14 χρόνια δράσης και προσφοράς.
Η συναυλία αποτελεί τον πρώτο σταθμό του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ 2012 που θα συνεχιστεί με το μεγάλο ταξίδι των φωνών από τις 30 Ιουλίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου, από τη Βουλγαρία ως την Κάτω Ιταλία.
Προπώληση εισιτηρίων: βιβλιοπωλείο ΠΟΛΙΤΕΙΑ (Ασκληπιού 3).
Τιμή προπώλησης 10 ευρώ - φθηνότερη κατά πέντε ευρώ από πέρυσι! Στα ταμεία του Θεάτρου, την ημέρα της συναυλίας, 12 ευρώ.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
210 3310919 (& fax), apiros@otenet.gr , www.polyphonic.gr

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Ήπειρο


Τρεις σεισμικές δονήσεις, 3,2R, 3,4R και 2,8R σημειώθηκαν σε διάστημα 20 λεπτών.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού (3,2R) που σημειώθηκε στις 17:48 εντοπίζεται στα 28 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και το εστιακό του βάθος ορίζεται στα 5 χλμ.
Ο δεύτερος σεισμός (3,4R) έγινε στις 18:04 σε περιοχή 31 χλμ. δυτικά της Άρτας και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.
Τέλος, λίγα λεπτά αργότερα, στις 18:08 σημειώθηκε και τρίτη σεισμική δόνηση (2,8R) 23 χλμ. βορειοδυτικά της Άρτας και είχε εστιακό βάθος επίσης 5 χλμ.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απάτη σε βάρος 36χρονης ημεδαπής ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους

Συνελήφθησαν, χθες (04-06-2012) το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 44 και 35 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ημεδαποί συνεργοί τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δήλωσης ψευδών στοιχείων.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες επικοινώνησαν με 36χρονη ημεδαπή και προσπάθησαν να την εξαπατήσουν, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία και απατηλά μέσα, με απώτερο σκοπό να της πουλήσουν δύο μπετονιέρες και ένα ανατρεπόμενο φορτηγό, τα οποία ανήκουν σε άλλους ημεδαπούς.
Ο 44χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς δήλωσε αρχικά ψευδή στοιχεία, αποκρύπτοντας τα πραγματικά του ενώ κατά την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης πέντε (5) ετών και οκτώ (8) μηνών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη εξακρίβωση της δράσης τους και τον εντοπισμό και σύλληψη των λοιπών εμπλεκόμενων ατόμων στην υπόθεση.

ΚΟΡΙΤΙΑΝΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη τριμελής σπείρα, για κλοπές και διαρρήξεις οικιών

Συνελήφθησαν, χθες (03.06.2012) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 17, 28 και 50 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών .
Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες τους δυο τελευταίους μήνες είχαν συγκροτήσει ομάδα, με σκοπό να διαπράττουν κλοπές από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραξαν τρεις (3) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας, από τις οποίες αφαίρεσαν μικρά χρηματικά ποσά και προσωπικά έγγραφα.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση της δράσης τους και τη συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

«Χαμηλές» πτήσεις στην χρήση της φοροκάρτας

Ακόμα ένα μέτρο, που είχε προαναγγελθεί και διαφημιστεί εκτεταμένα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο λόγος για την εισαγωγή της Κάρτας Αποδείξεων, γνωστής και ως φοροκάρτας, η εισαγωγή της οποίας στο φορολογική σύστημα την περυσινή χρονιά δε στέφτηκε με την ανάλογη επιτυχία.
Πρόκειται για την κάρτα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε φορολογούμενου και ενημερώνει αυτόματα το ΚΕΠΥΟ για τις δαπάνες, που κάνει ο υπόχρεος, χωρίς να χρειάζεται το χαρτομάνι των αποδείξεων.
Στόχος είναι η χρήση της από όλους, ώστε -σε δεύτερη φάση- να ταυτιστούν πλήρως οι πιστωτικές κάρτες με τις φοροκάρτες. Παρ΄ όλα αυτά, το ενδιαφέρον των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα χαμηλό (αλλά και όσοι την έχουν προμηθευτεί δυσκολεύονται να τη χρησιμοποιήσουν, αφού πολλά καταστήματα είτε δεν έχουν συνδεθεί, είτε δεν γνωρίζουν τη χρήση του μηχανισμού).
Έτσι, το ΚΕΠΥΟ αποστέλλει αυτές τις μέρες μαζικά e-mail στους φορολογούμενους, ώστε να τους πείσει να προμηθευτούν άμεσα την κάρτα από τις τράπεζες. Στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική επιστολή, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Θεοχάρης Θεοχάρης, δίνονται και οδηγίες για την προμήθεια και τη χρήση της φοροκάρτας.

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία πιστοποιητικού

Συνελήφθη, την 02-06-2012 λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατά τον αστυνομικό έλεγχο για τη νομιμότητα της παραμονής του στη χώρα, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
Το παραπάνω δελτίο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κλοπή καλωδίων χαλκού

Συνελήφθησαν σήμερα (04-06-2012) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Μεσοπόταμο Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δυο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων και ενός ακόμα ημεδαπού που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή καλωδίων χαλκού.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι τρεις δράστες λίγο νωρίτερα, ενεργώντας από κοινού, είχαν αφαιρέσει από τη στέγη του Γυμνασίου Μεσοποτάμου εξήντα (60) μέτρα καλωδίων χαλκού από το σύστημα αλεξικέραυνης προστασίας.
Η αφαιρεθείσα ποσότητα χαλκού, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Με «κούρεμα» έως 22% η καταβολή του εφάπαξ σε δημόσιους υπαλλήλους

Ένταξη των απλήρωτων εφάπαξ στο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου (που θα επιτρέψει να εκταμιευτεί ποσό 1,2 δισ. ευρώ και να καταβληθούν σταδιακά 33.000 εφάπαξ από τα 52.000 που οφείλονται σε συνταξιούχους του Δημοσίου) με αντάλλαγμα τη μείωση από 15% - 22% των ποσών, την επιβολή νέων εισφορών και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων ασφάλισης είναι το σχέδιο, το οποίο σχεδιάζει να εφαρμόσει -μετά τις εθνικές εκλογές- το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.
Το έκτακτο σχέδιο -που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει συζητηθεί και με συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ- στηρίζεται στην ένταξη του Ταμείου στο πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου (με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας όταν έγιναν οι σχετικές συναντήσεις με τη διοίκηση του ΤΠΔΥ). Προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να μην διακοπεί μετεκλογικά η ροή της χρηματοδότησης και το ΤΠΔΥ να λάβει πρόσθετα μέτρα ώστε να μην σωρεύει νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, δηλαδή να καταβάλει έγκαιρα, μετά τη σταδιακή είσπραξη του 1,2 δισ. ευρώ, τα ποσά εφάπαξ στους δικαιούχους.

«Φωτιά» θα είναι τα πρώτα εκκαθαριστικά

«Φωτιά» θα είναι τα πρώτα εκκαθαριστικά που θα αρχίσουν να λαμβάνουν οι φορολογούμενοι.
Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου αναμένεται να ταχυδρομηθεί η πρώτη παρτίδα των εκκαθαριστικών, 350.000 σημειώματα, εκ των οποίων επτά στα δέκα είναι χρεωστικά.
Σε κάθε παραλήπτη χρεωστικού, όπως αναφέρει το "Έθνος", θα αντιστοιχεί κατά μέσο όρο φόρος 1.300 ευρώ περίπου.
Η μέση φορολογική επιβάρυνση έχει αυξηθεί κατά 500-600 ευρώ σε σχέση με πέρσι.
Αμέσως μετά τις εκλογές και ως τις 29 Ιουνίου οι φορολογούμενοι που θα λάβουν χρεωστικό σημείωμα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του «φουσκωμένου» φορο-λογαριασμού, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί ο πρόσθετος φόρος για τα εισοδήματα του 2011, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και το τέλος επιτηδεύματος που πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκμάθηση παραδοσιακών χορών

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι η πρόθεση δημιουργίας τμήματος εκμάθησης παραδοσιακών χορών στα Ιωάννινα ξεκίνησε κατ΄ αρχήν από την ζήτηση συνδημοτών μας που κατοικούν στον Δήμο Ιωαννιτών, από τους διαθέσιμους χώρους που προσφέρονται εκεί και κυρίως από την αφιλοκερδή προσφορά της κ. Αγνής Φωτοπούλου να διδάξει παραδοσιακούς χορούς στους δημότες Πωγωνίου που κατοικούν στα Ιωάννινα όπως και στους φίλους του Πωγωνίου .
Θεωρούμε ότι οι συνδημότες μας που ζουν στα Ιωάννινα και έχουν ασθενείς δεσμούς με την περιοχή μας , θα ξαναποκτήσουν την επαφή με το Πωγώνι.
Ο Δήμος μας περιμένει την όποια άλλη προσφορά συνδημότη μας για την δωρεάν εκμάθηση παραδοσιακών χορών ή σε όποιον άλλο τομέα θέλει να προσφέρει , ώστε να την αξιολογήσει και να την αξιοποιήσει κατάλληλα.
Ο Δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε παρά τις δύσκολες συγκυρίες να προσφέρει σε όλους τους Δημότες του ανάλογες ευκαιρίες.


Για τον Δήμο Πωγωνίου
Ιωάννης Ντάλλας – Αντιδήμαρχος

Μάθε τα χρέη σου στην Εφορία μέσω ίντερνετ

"Φορολογική ενημερότητα" στο PC για όσους «πελάγωσαν» από τα χαράτσια


Με λίγα «κλικ» από τον υπολογιστή τους στο σπίτι ή στο γραφείο τους, χωρίς να πηγαίνουν στα γκισέ της εφορίας, θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται πόσα χρωστάνε προς το δημόσιο, αν τα χρέη έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και τους νέους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία.
Μεταβαίνοντας στην ηλεκτρονική διευθυνση: www.link.minfin.gr/eidop
και με τη χρήση των κωδικών του taxisnet, ο κάθε φορολογούμενους μπορεί πλέον να δει αναλυτικά τις οφειλές του, πριν να του έρθουν τα σχετικά ειδοποιητήρια.
Επίσης αν έχει αλλάξει διεύθυνση ή αν έχει χαθεί η αλληλογραφία του, μπορεί πλέον να βάλει σε μια σειρά τα ληξιπρόθεσμα χρέη του άλλα και όλους τους φόρους που διαρκώς προκύπτουν, είτε αφορούν στο εισόδημα, είτε στα ακίνητα κλπ.
Σε επόμενο στάδιο, από τον ίδιο ιστότοπο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα δίνει στον φορολογούμενο και έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, για κάθε μια από τις οφειλές του, όπως αυτές παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Έτσι, ο φορολογούμενος εάν το επιθυμεί, θα μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (μέσω web banking) τον φόρο ή εναλλακτικά να τυπώσει το σχετικό σημείωμα και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία.
Σε τρίτο στάδιο η ΓΓΠΣ θα επιτρέψει και την ανάπτυξης εφαρμογών από τρίτους, δίνοντας ειδικές άδειες σε εταιρείες πληροφορικής να αναπτύξουν προγράμματα για φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην συγκεκριμένη υπηρεσία που θα επιτρέπουν την πρόσβαση στην συγκεκριμένη υπηρεσία "on the road".


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Iερά Μονή Αγίου Πνεύματος (Φανερωμένης) Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας


 Ένα μικρό θαύμα τεχνολογίας και εναλλακτικής μορφής ενέργειας
Πανηγύριζε χθες Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η Ιερά Μονή της Φανερωμένης στο Δάσος Λεκατσά στην Μυρσίνη Πρέβεζας.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε προχθές και χθες στο πανέμορφο μοναστήρι που βρίσκεται αγγελικά τοποθετημένο στα έγκατα του δάσους Λεκατσά.
Πραγματικά το αδιαχώρητο από πιστούς που θέλησαν να ανάψουν ένα κεράκι μέρα που είναι.
Εκείνο που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος είναι ότι η Ιερά Μονή του Αγίου Πνεύματος (Φανερωμένης) Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας αποτελεί ένα μικρό θαύμα της τεχνολογίας και εναλλακτικής μορφής ενέργειας.
Διαθέτει εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων ικανά να παρέχουν ενέργεια για τις καθημερινές ανάγκες των μοναχών.