Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

«Χαμηλές» πτήσεις στην χρήση της φοροκάρτας

Ακόμα ένα μέτρο, που είχε προαναγγελθεί και διαφημιστεί εκτεταμένα, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο λόγος για την εισαγωγή της Κάρτας Αποδείξεων, γνωστής και ως φοροκάρτας, η εισαγωγή της οποίας στο φορολογική σύστημα την περυσινή χρονιά δε στέφτηκε με την ανάλογη επιτυχία.
Πρόκειται για την κάρτα, η οποία είναι συνδεδεμένη με τον αριθμό φορολογικού μητρώου του κάθε φορολογούμενου και ενημερώνει αυτόματα το ΚΕΠΥΟ για τις δαπάνες, που κάνει ο υπόχρεος, χωρίς να χρειάζεται το χαρτομάνι των αποδείξεων.
Στόχος είναι η χρήση της από όλους, ώστε -σε δεύτερη φάση- να ταυτιστούν πλήρως οι πιστωτικές κάρτες με τις φοροκάρτες. Παρ΄ όλα αυτά, το ενδιαφέρον των φορολογουμένων είναι ιδιαίτερα χαμηλό (αλλά και όσοι την έχουν προμηθευτεί δυσκολεύονται να τη χρησιμοποιήσουν, αφού πολλά καταστήματα είτε δεν έχουν συνδεθεί, είτε δεν γνωρίζουν τη χρήση του μηχανισμού).
Έτσι, το ΚΕΠΥΟ αποστέλλει αυτές τις μέρες μαζικά e-mail στους φορολογούμενους, ώστε να τους πείσει να προμηθευτούν άμεσα την κάρτα από τις τράπεζες. Στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική επιστολή, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Θεοχάρης Θεοχάρης, δίνονται και οδηγίες για την προμήθεια και τη χρήση της φοροκάρτας.