Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ωρωπός Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής, απειλής και εξύβρισης

Συνελήφθησαν χθες (11-04-2015) το απόγευμα, στον Ωρωπό Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας καθώς και για απειλή και εξύβριση.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα σε αγροτική περιοχή στον Ωρωπό Πρέβεζας, ο 50χρονος αρχικά διαπληκτίστηκε για προσωπικές διαφορές με τον 40χρονο ημεδαπό και τον απείλησε με μαχαίρι.
Στη συνέχεια, ο 40χρονος απομακρυνόμενος από το σημείο με το όχημά του, πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετικό όπλο προς το μέρος του 50χρονου, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.
Κατόπιν σχετικής καταγγελίας του περιστατικού, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.
Στην κατοχή του 40χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα καθώς η άδεια κατοχής είχε λήξει.

Tην προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός φυγόποινος

Συνελήφθη, χθες (11-04-2015) το απόγευμα, στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, 29 ετών, για καταδικαστικές αποφάσεις και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ποινής φυλάκισης (10) μηνών και χρηματικής ποινής (1500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και πλαστογραφία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ιωάννινα: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

Χθες (10-04-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή. 
Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος την 10-04-2015 το απόγευμα, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του ιδιοκτήτη καταστήματος-κρεοπωλείου, αφαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό.
Από την αστυνομική έρευνα και ύστερα από αναζητήσεις, ο 47χρονος δράστης εντοπίστηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τόση συγκάλυψη εγκλημάτων mobbing-bullying, είναι αδιανόητη για ευρωπαϊκή (-υποτίθεται-) χώρα

Υφίσταμαι άγριο  mobbing-bullying, ως πτυχιούχος υπάλληλος στο ΕΜΠ, συστηματικά, μεθοδευμένα, συνεχώς, για πολύ μεγάλο διάστημα, σε ένα εργασιακό περιβάλλον  εκτεταμένης οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων, ανομίας, αυθαιρεσίας, κλικών κ.λπ.
Τα καταγγέλλω, ζητώ βοήθεια και κάλυψη του νομικού κενού για να προστατευτώ, περίπου τα τελευταία 5 χρόνια.
Η αδιαφορία, η κοροϊδία και η συγκάλυψη των θυτών θυμίζουν πράξεις και παραλείψεις «καθεστώτων τύπου Β. Κορέας» κ.λπ.
Η έλλειψη νομοθετικής ρύθμισης για προστασία από το mobbing-bullying (και το εργασιακό στο δημόσιο), οδήγησε και στο πρόσφατο έγκλημα εναντίον του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Σημειώνεται ότι χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του mobbing-bullying (και το εργασιακό στο δημόσιο).
Τούτο δεν έγινε, ενδεχομένως για να μην θιχτούν «τα όπλα» της ανομίας, της οικογενειοκρατίας και της διαπλοκής.
Όλοι αυτοί που κώφευσαν και συγκάλυψαν, είναι συνένοχοι στο έγκλημα κατά του Βαγγέλη (και του κάθε Βαγγέλη).
Οι εγκληματίες είναι ελεύθεροι και η υποκρισία και η οικογενειοκρατία περισσεύουν.

«Κόκκινο» από την ΕΚΤ στη ρύθμιση για προστασία της κύριας κατοικίας

Τα ευρύτερο πεδίο επιλογής των δανειοληπτών, ξεπερνά την προστασία των ευάλωτων και χαμηλού εισοδήματος οφειλετών - Κίνδυνος να δημιουργηθούν «χρεοκοπίες στρατηγικής» αναφέρει γνωμοδότηση
Το ελληνικό προσχέδιο του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ξεπερνά τα όρια της προστασίας των προσώπων με χαμηλά εισοδήματα και πιθανώς να ενθαρρύνει κάποιους να προβούν σε ηθελημένη στάση αποπληρωμής των δανείων τους, αναφέρει γνωμοδότηση της ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε ζητήσει την άποψη της ΕΚΤ για το προσχέδιο του νόμου, το οποίο έχει ως στόχο του να προστατεύσει τους υπερχρεωμένους πολίτες από το να χάσουν την κύρια κατοικία τους- μια δέσμευση που έχει λάβει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, που προέκυψε από την κρίση χρέους της χώρας.

ΙΚΑ: Οι συνταξιούχοι ξεπερνούν τους ενεργούς ασφαλισμένους!

Τον Ιανουάριο του 2015 δόθηκαν 1.851.424 συντάξεις, ενώ σύμφωνα οι ασφαλισμένοι του εν λόγω ταμείου ανέρχονταν σε 1.785.741


Περισσότερες είναι οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ σε σχέση με τους ασφαλισμένους του εν λόγω ταμείου οι οποίοι με τις ασφαλιστικές εισφορές τους τις πληρώνουν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», τον Ιανουάριο του 2015 δόθηκαν 1.851.424 συντάξεις, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ για τον Αύγουστο του 2014 (δηλ. ένα εξόχως καλό μήνα για την απασχόληση στην Ελλάδα), οι ασφαλισμένοι του εν λόγω ταμείου ανέρχονταν σε 1.785.741. Συνεπώς οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ είναι κατά 65.683 λιγότεροι από τις συντάξεις τις οποίες πληρώνουν, με τη συνδρομή βεβαίως του κρατικού προϋπολογισμού.
 Πιο αναλυτικά: