Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΠΕΤΣΑΛΙ 5 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (22η αγωνιστική)
1. Κόνιτσα: 53
2. Δαβάκης: 51
3. Περιστέρι: 51
4. Πανζαγορισιακός: 40
5. Πετσάλι: 35
6. Ζίτσα: 34
7. Κεφαλόβρυσο: 32
8. Μηλιά: 31
9. Ανάργυροι: 30
10. ΠΑΣ Γραμμένο: 24
11. Καρίτσα: 24
12. Βοτονόσι: 8
13. Μάρμαρα: 8
14. Μπισδουνάκι: 4

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ




ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΑΜΦΙΘΕΑ 4 - 0
ΡΑΦΤΑΝΑΙΟΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 6 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (26η αγωνιστική)
1. Κόντσικα: 65
2. Ραφταναίοι 64
3. Α.Ε. Καμποχωρίων: 56
4. Πρωτόπαπα: 48
5. Σταυράκι: 47
6. Ζωοδόχος: 43
7. Πωγωνάτος: 42
8. Ασβεστοχώρι: 39
9. Περίβλεπτος: 35
10. Αγία Μαρίνα: 34
11. Αμπελόκηποι: 34
12. Αγροτικός Αστέρας Παρακαλάμου: 32
13. Νησί: 28
14. Καρυές: 27
15. Αμφιθέα: 26
16. Πανφρουριακός: 24
17. Α.Ε. Ρίζα: 14
18. Πεντέλη: 7

Super League: Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Διπλό παραμονής


Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ορμή στο γήπεδο και αναζήτησαν το γρήγορο γκολ. Ο Σουάνης και ο Πόι ήταν οι κυριότεροι εκφραστές των ευκαιριών των γηπεδούχων αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Από την πλευρά του ΠΑΣ, τη μια ευκαιρία του πρώτου μέρους την έχασε ο Γεωργίου όταν βγήκε μόνος απέναντι από τον Βιβιανί αλλά επέλεξε να περάσει την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της Ξάνθης, χωρίς όμως επιτυχία.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ξάνθη ανέβασε την πίεση της και έφτασε να μαρκάρει πολύ ψηλά.
Αυτό έδωσε χώρο για αντεπιθέσεις στον ΠΑΣ και σε μια από αυτές ο Μπεσέρα βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία του Βιβιανί.
Μετά από την προειδοποιητική βολή, ήρθε και η … τελειωτική με τον Μπεσέρα να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Το 0-1 πάγωσε τα Πηγάδια με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να προσπαθεί να περνάει στον αγώνα τον Βλαχοδήμο. Ο νεαρός επιθετικός έκανε κάποια σουτ, πήρε κάποιες πρωτοβουλίες αλλά αντί για το 1-1 έγινε το 0-2 μετά από γύρισμα του Ντάσιου και πλασέ του Βίλα που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα ο Βάλλας.
Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη ήταν να μειώσει με τον Βλαχοδήμο στο 88ο λεπτό.


Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης (71' Νταρμπιόν), Μπέρτος, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (64' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Πόι, Σουάνης (64' Βλαχοδήμος), Μαρκοφσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπούρος, Ντάσιος, Κώτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ (50' Ανδράλας), Πάντος, Κυριάκος (70' Τζανής), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Βίλα (90' Γιάκος).

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο παραπάνω από εκατόν πενήντα έξι (156) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη σήμερα (18-03-2012) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, όταν διερχόμενο όχημα, κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμα στάσης για να το ελέγξουν.
Από την έρευνα του οχήματος που οδηγούσε ο 33χρονος ημεδαπός, βρέθηκαν στην καμπίνα επιβατών και στον χώρο αποσκευών, πέντε ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν εκατόν σαράντα (140) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (156.670) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και το όχημα κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Παγίδα τα τεκμήρια διαβίωσης

Στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης κινδυνεύουν να πιαστούν φέτος πάνω από 2 εκατομμύρια φορολογούμενοι, καθώς με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ο φόρος θα προσδιοριστεί όχι με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα αλλά με τα τεκμαρτά, αν αυτά είναι υψηλότερα.
Έτσι, παρά την καθήλωση μισθών και εισοδημάτων και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, όσοι φορολογούμενοι έχουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής τεκμαρτής αξίας κινδυνεύουν να πιαστούν στα δίχτυα των αυξημένων τεκμηρίων, που αγγίζουν το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα, φτάνουν το 60% για πισίνες και εκτοξεύονται στο 200% για σκάφη αναψυχής.

Ακόμα και για κάποιον που θα υποβάλει φορολογική δήλωση με μηδενικό εισόδημα, αλλά έχει κύρια κατοικία 50 τ.μ. και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών εκατοστών, ο αναλογούν φόρος θα είναι 400 ευρώ. Κι αυτό γιατί με βάση τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, η Εφορία θα υπολογίσει ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος έχει ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης 3.000 ευρώ και έξοδα 2.000 ευρώ για τη χρήση και τη συντήρηση της κατοικίας και άλλα 4.000 ευρώ για το αυτοκίνητο. Συνολικά δηλαδή, το τεκμαρτό του εισόδημα είναι 9.000 ευρώ και άρα τα 4.000 ευρώ που είναι πάνω από το νέο αφορολόγητο των 5.000 ευρώ φορολογούνται με συντελεστή 10% και έτσι προκύπτει καταβολή φόρου 400 ευρώ.
Τα τεκμήρια αφορούν σε κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες, επιβατικά αυτοκίνητα, ιδιωτικά σχολεία, οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα και πισίνες.
Η βάση υπολογισμού των τεκμηρίων ξεκινά από ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης 3.000 ευρώ για τον άγαμο και 5.000 ευρώ για τον έγγαμο.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Νέο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές

Νέο κάλεσμα προς τα μέλη, τα στελέχη και τους "φίλους" του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του κινήματος.
"Σας προσκαλώ προσωπικά να πάρετε μέρος σε μια συλλογική πολιτική πράξη που έχει ως βασικό στόχο να ζωντανέψει την παράταξη", επισημαίνει σε μήνυμα που ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Η Δυτική Ελλάδα προσφορότερη για εξόρυξη υδρογονανθράκων

Την εκτίμηση ότι οι περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιόνιο και νότια Πελοπόννησος) είναι αυτές που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να «δώσουν» υδρογονάνθρακες, στο πλαίσιο των σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και νότια Κρήτη, πραγματοποίησε ο διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής στα ΕΛΠΕ, Γιάννης Γρηγορίου.

Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου του ΑΠΘ με θέμα: «Αναζήτηση, Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», ο κ. Γρηγορίου επεσήμανε ότι απαιτείται πολύ δουλειά και εξωστρέφεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος για το promotion της πετρελαϊκής αγοράς, ώστε να έρθουν διεθνείς επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά τα κοιτάσματα νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης, ανέφερε πως οι συγκεκριμένες περιοχές είναι εκτός ενδιαφέροντος στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά. «Είναι ένα σενάριο με πολύ λίγες πιθανότητες υλοποίησης και εξαιρετικά μεγάλα κόστη γεωτρήσεων και ουσιαστικά σήμερα είναι αδύνατη η αξιοποίηση των εν λόγω κοιτασμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των γεωτρήσεων, ο κ. Γρηγορίου εκτίμησε πως το πρώτο τρυπάνι δεν μπορεί να μπει πριν από την πάροδο 4-5 ετών, ενώ, εφόσον βρεθούν κοιτάσματα, χρειάζονται άλλα 2-3 χρόνια για να γίνει η εκμετάλλευση.
Επιπλέον, επανέλαβε ότι το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ για τη δημιουργία κοινοπραξίας με διεθνείς εταιρείες πετρελαίου, που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό που αφορά τον Πατραϊκό Κόλπο, τα Γιάννενα και το Κατάκολο.
Να σημειωθεί πως σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση των οκτώ ξένων εταιρειών, οι όποιες κατέθεσαν τελικά προσφορές στο υπουργείο Περιβάλλοντος για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι η αξιολόγηση των προσφορών να ολοκληρωθεί από την αρμόδια Επιτροπή στις αρχές Απριλίου.


ΠΗΓΗ: http://www.boria.gr

“Λερναία Ύδρα” η διαφθορά

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την παράνομη καταβολή επιδομάτων τα οποία μέχρι στιγμής ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Tα στοιχεία που προκύπτουν από τρεις εκθέσεις της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης του OAEΔ αποκαλύπτουν την παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων και επιχορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ.
Tα χρήματα αυτά εισπράττονταν αφού το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονταν υπάλλήλοι του OAEΔ και τραπεζικοί υπάλληλοι είτε παραποιούσε είτε κατασκεύαζε παραστατικά και εντάλματα πληρωμής.
Tην ίδια ώρα, ένας στους δέκα δικαιούχους προνομιακών επιδομάτων δεν προσήλθε στην πρόσφατη απογραφή. Tα 30.000 - 40.000 αυτά άτομα εισπράττουν παράνομα επιδόματα που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή το 4% των συνολικού ποσού που καταβάλλεται από τα Tαμεία.
Eπίσης, όλο και εξαπλώνονται οι εικονικές απολύσεις, δηλαδή υπάλληλοι και εργοδότες συμφωνούν στην “απόλυση” ώστε οι μεν να παίρνουν και το 12μηνο επίδομα ανεργίας και το μισθό τους και οι δε να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Επί της ουσίας ο εργαζόμενος επωφελείται του επιδόματος για να καλύψει βιοποριστικές ανάγκες και ο εργοδότης αν και ρισκάρει, ποντάρει στην έλλειψη ελέγχων και δεν παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη. Η απόλυση κοινοποιείται όπως προβλέπεται στον ΟΑΕΔ ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει τη “μυστική συμφωνία” και καταβάλει το επίδομα ανεργίας. Ο μισθός πληρώνεται “μαύρα” γεγονός που σημαίνει πως η επιχείρηση πρέπει να έχει αδήλωτα έσοδα.

Σύσκεψη για τις πυρκαγιές στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Με στόχο το συντονισμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, εθελοντικών οργανώσεων και υπηρεσιακών παραγόντων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων. Επίσης συμμετείχαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ι. Καραμπίνας, Π. Κολόκας και Οδ. Πότσης, καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης. Στην παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που σημειώθηκαν πέρυσι στην περιοχή. Σύμφωνα με στοιχεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στο Νομό Ιωαννίνων το 2011 καταγράφηκαν 800 πυρκαγιές. «Αυτές οι πυρκαγιές δεν ήταν τυχαίες. Εκεί χρειαζόμαστε όλοι. Αν όλοι δουλέψουμε όπως πέρυσι, εγώ δεν φοβάμαι τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καχριμάνης εξήρε τη συνεργασία όλων των φορέων την περσινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. «Το ελικόπτερο Έρικσον ήρθε στην περιοχή μας, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Η συμβολή του ήταν καίρια, ειδικά στις πυρκαγιές στο Σταυράκι και τα Μάρμαρα. Αλλά αν και οι άλλες υπηρεσίες δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, δεν θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα».
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο και τις προσπάθειες του πρώην Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, που πρόσφατα αποστρατεύτηκε, κ. Χρ. Σταυρόπουλου.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Ακόμη, χαρακτήρισε θετική τη συνεργασία των φορέων κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στην προσφορά του κ. Χρ. Σταυρόπουλου.
Τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου απασχόλησε ακόμη η ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας της Ηπείρου με εναέρια μέσα, και ειδικότερα με το ελικόπτερο τύπου Έρικσον. Όπως υπογράμμισε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, Πύραρχος κ. Δημοσθένης Αναγνωστάκης μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη δυνατότητα στάθμευσης του ελικοπτέρου Έρικσον στην περιοχή, πλην των δύο αεροσκαφών τύπου Καναντέρ.
Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, της VIIIης Μεραρχίας, της 5ης ΕΜΑΚ, του Δασαρχείου και των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων. Ακόμη, συμμετείχαν εκπρόσωποι της «Εγνατίας Οδός Α.Ε.», του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, περιβαλλοντικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/