Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Μουσική συνάντηση χορωδιών στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων

Μουσική συνάντηση χορωδιών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων.

Στη μουσική συνάντηση συμμετείχαν το Παιδικό Τμήμα του Συλλόγου Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού, η Μεικτή χορωδία του Δήμου Βόλβης, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού «Ο Κλειγένης», η Παιδική Μαθητική Χορωδία του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, η χορωδία Γυναικών Σιάτιστας και ο Σύλλογος Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού. 

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 3-2

 

Στάθηκε στο ύψος του

Επιστροφή στις νίκες για τον  ΠΑΣ Γιάννινα αφού επικράτησε στους Ζωσιμάδες του Παναιτωλικού με 3-2 την 3η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League.

Ο Ροσέρο στο 8΄  έστρωσε την μπάλα στον Παμλίδη, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση στα όρια της περιοχής, με τον τερματοφύλακα να πέφτει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 12' ο Παμλίδης τροφοδότησε τον Τζίνο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ο Αναστασίου μπλόκαρε.

Στο 14΄ ο Παμλίδης, με σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής έκανε το 1-0.

Ο Ξενιτίδης στο 24' κερδίζει την κατοχή της μπάλας, γυρίζει στον Χουάνπι, που με σουτ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Χουάνπι στο 56' εκτέλεσε φάουλ και ο Καρέλης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του Παναιτωλικού.

Στο 60' η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μλάντεν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Εραμούσπε αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι, στη συνέχεια ο Ανέστης απέκρουσε ένα νέο σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να φτάνει στον Παμλίδη  που με εξαιρετικό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Ο διαιτητής στο 76' ειδοποιήθηκε από το VAR να τσεκάρει μία φάση για χέρι του Μάρτενσον στην περιοχή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης κόρνερ. Αφού το είδε, έδειξε πέναλτι.

Ο Εραμούσπε εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας  την ανατροπή στην ανατροπή.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος):

Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος (Σόρια 76΄) Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος (Μπιλμπάο 51΄), Τζίνο, Μορέιρα  (Τζίμας 82΄), Ροσέρο (Μπορταγκαράι 87΄), Παμλίδης, Μπάλαν.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου):

Αναστασίου, Αποστολάκης, Λάρσον, Μλάντεν, Στάγιτς (Αναστασόπουλος 68΄), Μάρτενσον  (Σενγκέλια 85΄), Ντίας, Ξενιτίδης (Ντουάρτε 71΄), Κολοβός (Μπουζούκης 84΄), Χουάνπι (Πέντρο 85΄), Καρέλης.

Ο πληθυσμός των χωριών του Δήμου Πωγωνίου (2021)

 


Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα αποτελέσματα της απογραφής 2021 του μόνιμου πληθυσμού κατά δημοτική κοινότητα.

Η ερήμωση των χωριών του Δήμου Πωγωνίου αποτυπώνεται πλήρως στα αναλυτικά στοιχεία που δημοσίευσε ΕΛΣΤ για το σύνολο των κοινοτήτων της χώρας.

Ο πληθυσμός του Δήμου Πωγωνίου ανέρχεται σε 6.848 κατοίκους.

Στο Δήμο Πωγωνίου και στη Δημοτική Ενότητα Καλπακίου, το Μαυροβούνι έχει  19 μόνιμους κατοίκους, στη Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου  ο Κακόλακκος έχει 10 κατοίκους, στη Δημοτική Ενότητα Δελβινακίου, το Αργυροχώρι έχει 10 κατοίκους, οι Ποντικάτες 27 και το Φαράγγι 12.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Πληθυσμός  8.960

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ   1.719

Τοπική Κοινότητα Καλπακίου   625

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ  2.526

Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου   926

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ  1.490

Τοπική Κοινότητα Κεφαλοβρύσου   838

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ    2.540

Τοπική Κοινότητα Δελβινακίου     772

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΒΔΑΝΗΣ 118

Τοπική Κοινότητα Λάβδανης   62

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ     567

Τοπική Κοινότητα Πωγωνιανής   425

ΠΗΓΗ:https://www.statistics.gr/documents/20181/17286366/APOF_APOT_MON_DHM_KOIN.pdf/41ae8e6c-5860-b58e-84f7-b64f9bc53ec4

Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών στην Ήπειρο

 


Συνελήφθησαν 9 άτομα το τελευταίο 10ήμερο που κατείχαν ναρκωτικές ουσίες

Στο πλαίσιο στοχευμένων καθημερινών ελέγχων που διενεργούνται σε όλη την Ήπειρο με σκοπό την αποτροπή της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες το τελευταίο 10ήμερο 9 συνολικά άτομα σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, πρόκειται για 8 ημεδαπούς και αλλοδαπό, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν συσκευασίες με μικροποσότητες – κατά περίπτωση – ακατέργαστης κάνναβης και ηρωίνης.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

5 ημεδαποί και αλλοδαπός στην Άρτα,

2 ημεδαποί στα Ιωάννινα και

ημεδαπή στην Πρέβεζα.

Επισημαίνεται ότι, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και θεία λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή του Θωμά και εορτή του Αγίου Γεωργίου

 


Την Κυριακή του Θωμά και εορτή του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου (07:30-10:15).

Εξιχνιάστηκε κλοπή σημαντικού χρηματικού ποσού από σπίτι σε περιοχή των Ιωαννίνων

 


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που κατηγορείται ότι αφαίρεσε χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κλοπή, που έγινε το χρονικό διάστημα από 14-11-2022 έως 05-03-2023 σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση ευρημάτων, ο ημεδαπός εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των -8.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου

 


Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου σήμερα 11:00 το πρωί για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχοντας επικαλεστεί εθνικό λόγο μείζονος σημασίας και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, η κα Σακελλαροπούλου θα αποστείλει υπογεγραμμένο το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το οποίο θα θυροκολληθεί στο περιστύλιο, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και των κανόνων που τη διέπουν.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 22 Απριλίου

 


Το Σάββατο 22  Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης στην Πρέβεζα

 


Ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός, που παρίστανε τον λογιστή και συνεργός του, που εμπλέκεται στην υπόθεση

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας υπόθεση απάτης, που έλαβε χώρα το πρωί της 9-3-2023 στην Πρέβεζα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών.

Ειδικότερα, ένας από τους κατηγορούμενους, προσέγγισε με το αυτοκίνητο τού συνεργού του ηλικιωμένο και αφού προσποιήθηκε ότι είναι λογιστής και φίλος του γιου του, κατάφερε, με το πρόσχημα της διεκπεραίωσης υπόθεσής του για την επιστροφή χρημάτων από την εφορία, να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 870 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Οι τιμές των παρόχων ρεύματος για τον μήνα Μάιο

 


Ανακοινώθηκαν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας οι νέες μειωμένες τιμές λιανικής ρεύματος για τον μήνα Μάιο.

Το τιμολόγιο του μεγαλύτερου παρόχου, της ΔΕΗ, είναι μειωμένο περίπου κατά 3,5% σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας στα 0,159 ευρώ από 0,165 ευρώ τον Απρίλιο.

Για καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών η χρέωση καθορίστηκε στα 0,171 ευρώ από 0,177 ευρώ ανά κιλοβατώρα τον Απρίλιο.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες εταιρείες:

- Η Elpedison για το πρόγραμμα ELPEDISON ECONOMY ανακοίνωσε τιμή στα 0,1250 ευρώ/KWh και το πρόγραμμα ElectricityHome Day στα 0,2150 ευρώ/KWh.

- Η Ήρων ανακοίνωσε τιμή στα 0,1940 ευρώ για το πρόγραμμα Generous Home που με την έκπτωση συνέπειας διαμορφώνεται σε 0,1552 ευρώ. Στο νέο πρόγραμμα SIMPLY GENEROUS Home η τιμή είναι στα 0,1420 λεπτά ανά κιλοβατώρα με δώρο 10% στην ποσότητα κατανάλωσης (χωρίς το δώρο, η τιμή είναι 0,1580 ευρώ).

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε χωριά των Βορείων Τζουμέρκων

 


Χωριά του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκαν την Παρασκευή 21/04 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλη της ΟΜ Β. Τζουμέρκων και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν η βουλευτής του κόμματος στο Νομό Μερόπη Τζούφη, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Χρήστος Γρίβας, Κωστούλα Μάκη, Θανάσης Οικονόμου και Γιάννης Στέφος, ο συντονιστής της ΟΜ. Β. Τζουμέρκων Νίκος Καρατζένης, και το μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνη οργανωτικού της ΟΜ Β. Τζουμέρκων Ελένη Κολοκούρη.

Τα μέλη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ συμμετείχαν αρχικά στο πανηγύρι της Κηπίνας, ενώ στη συνέχεια, ένα μέρος του κλιμακίου επισκέφτηκε τους Καλαρρύτες, τους Χριστούς και τη Βαπτιστή. Στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με κατοίκους στις περιοχές αυτές, άκουσαν από τον κόσμο τα ζητήματα που τον απασχολούν και διαπίστωσαν το πόσο προβληματισμένος είναι, κυρίως από την οικονομική κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

3η αγωνιστική Play Off του Α΄ Ομίλου της B΄ Ερασιτεχνικής, την Κυριακή 23 Απριλίου, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Προοδευτική Περάματος 23-04-23/16:00)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

ΩΡΑ: 16:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 22 Απριλίου 2023  

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (17:30)

Κυριακή 23 Απριλίου 2023  

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ  (16:00)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (24/04 – 30/04/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (24 έως 30 Απριλίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  24/04/2023

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 25/04/2023      

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.       08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  26/04/2023

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    27/04/2023         

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28/04/2023         

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  29/04/2023

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  24/04/2023

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη-Παλαιόπυργος-Μερόπη-Κακόλακκος-Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 25/04/2023      

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  26/04/2023         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 27/04/2023         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/04/2023         

Συρράκο  – Καλαρρύτες – Ματσούκι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  29/04/2023         

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδoβίζι – Διχούνι. 08:00-13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΤΡΙΤΗ  25/04/2023     

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω  Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ  26/04/2023         

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή-Σκούπα-Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ    27/04/2023         

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό  – Κλειδί – Περδικορράχη-Πέτρα-Γιαννιώτι-Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/04/2023     

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω  Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ  29/04/2023

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή –  Ανέζα  – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  24/04/2023

Ριζά – Χειμαδιό- Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.      16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 25/04/2023      

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  26/04/2023         

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ    27/04/2023         

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/04/2023     

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Δρυόφυτο – Παντάνασσα – Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  29/04/2023         

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι.          08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ  24/04/2023

Φοινίκι – Δάφνη  – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι – Νεροχώρι-Κεραμίτσα –  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι-Αχουρία Μαλουνίου.      08:00-15:00       

ΤΡΙΤΗ 25/04/2023      

Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς –  Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι – Αμπελώνας  18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  26/04/2023         

Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών – Αναβρυτός. 08:00-15:00      

ΠΕΜΠΤΗ    27/04/2023         

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια – Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος-Γολά-Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/04/2023     

Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι –  Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα)  – Χλωμός – Αχλαδιά.      08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  29/04/2023         

Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00.

31η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Τιτάν Λογγάδων-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 23-04-23/17:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΓΓΑΔΩΝ

ΩΡΑ: 17:30

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 22 Απριλίου 2023  

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (16:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (17:30)

Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)     

Κυριακή 23 Απριλίου 2023  

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (00:00)         

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ - ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ   (17:30)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:30)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ - Π.Α.Ο.ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ   (17:30)

Καρκίνος θυρεοειδούς: Γιατί έχουν αυξηθεί τα περιστατικά;

 


Ολοένα και πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια οι διαγνώσεις περιστατικών καρκίνου του θυρεοειδούς σε ενήλικες και παιδιά σε όλον τον κόσμο. Η αύξηση της επίπτωσης της συγκεκριμένης κακοήθειας έχει διαπιστωθεί ότι είναι μεταξύ των υψηλότερων από κάθε άλλη μορφή καρκίνου σε χώρες και των 5 ηπείρων.

Η άνοδος που παρατηρείται οφείλεται κατά κύριο λόγο στον προσυμπτωματικό έλεγχο του αδένα, όπως έχει διαπιστώσει μια δημοσιευμένη στο JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery μελέτη. Σε αυτή συμμετείχαν 1.328 ασθενείς, που είχαν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση του θυρεοειδούς σε 16 κέντρα των ΗΠΑ, Καναδά, Νότιας Αφρικής και Δανίας. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εξέταση του θυρεοειδούς σε τακτική βάση βοηθά στην ανίχνευση ασυμπτωματικών, μικρών αλλά και μεγάλων όγκων, που διαφορετικά η ύπαρξή τους δεν θα γινόταν αντιληπτή.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος.

«Ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι η πιο συχνή κακοήθεια των ενδοκρινών αδένων, η οποία πλήττει τις γυναίκες τρεις φορές συχνότερα απ’ ότι τους άνδρες. Η υψηλότερη μέση ετήσια ποσοστιαία μεταβολή τα τελευταία 30 χρόνια έχει καταγραφεί στην Αυστραλία  και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Νορβηγία. Στην Ευρώπη, η κατάσταση δεν διαφοροποιείται, αφού αύξηση έχει διαπιστωθεί σε πολλές από αυτές, όπως στη Δανία και την Ιταλία.