Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Ηπείρου σχετικά με προσαγωγές-συλλήψεις-επιβολή προστίμων, μετά από συγκέντρωση ατόμων στις πόλεις Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας

 


Ανακοινώνεται ότι, στα Ιωάννινα, την 17:00 ώρα, ομάδα περίπου (60) ατόμων, που έφεραν κράνη, εξήλθαν από τις φοιτητικές εστίες στο Λόφο Περιβλέπτου, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί τούς απηύθυναν συστάσεις όμως δέχθηκαν επίθεση με καδρόνια και πέτρες.

Τελικά η πορεία αποτράπηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν (23) συλλήψεις ατόμων για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, βίας κατά υπαλλήλων, σωματικής βλάβης, διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις περί όπλων. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί καθώς και δύο εκ των συγκεντρωθέντων, οι οποίοι παρελήφθησαν από το Ε.Κ.Α.Β..

Επίσης, την 16:55 ώρα, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απέτρεψαν τη συγκέντρωση περίπου (15) ατόμων. Στη συνέχεια προσέγγισαν το χώρο και άλλα (80) περίπου άτομα από διάφορα σημεία.

Ύστερα από συστάσεις των αστυνομικών, τα συγκεντρωμένα άτομα αποχώρησαν ενώ πραγματοποιήθηκαν (11) προσαγωγές.

Επιπρόσθετα, από διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων προσήχθησαν (61) άτομα και επιβλήθηκαν (14) διοικητικά πρόστιμα.

Στην Ηγουμενίτσα, την 16:10 ώρα, ομάδα (10) ατόμων συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Δημαρχείου. Παρά τις συστάσεις των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων, ενώθηκαν μαζί τους άλλα (20) περίπου άτομα με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας επί της οδού Κύπρου, η οποία αποτράπηκε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Πραγματοποιήθηκε προσαγωγή επτά (7) ατόμων στα οποία επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Συνολικά σε Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν (23) άτομα, προσήχθησαν (79) και επιβλήθηκαν (44) διοικητικά πρόστιμα.

Ιωάννινα: Σύλληψη αλλοδαπού διωκόμενου με Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών

 


Συνελήφθη χθες (16-11-2020) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ιωαννίνων για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ποια προϊόντα επιστρέφουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ

 


Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπει η ΕΜΥ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε πως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν προϊόντα που προστατεύουν από το κρύο. Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η άδεια θα δοθεί κατ΄εξαίρεση προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για το lockdown είχε απαγορέψει την πώληση διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα με σκοπό να μην δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Blue Sky, ανέφερε ότι λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ για ψύχος τις επόμενες ημέρες, θα δοθεί κατ΄εξαίρεση η άδεια να πωλούνται προϊόντα στα σούπερ μάρκετ που προστατεύουν από το κρύο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε: «Θα βγει σε ΦΕΚ, εν όψει του επερχόμενου ψύχους που έχει προβλέψει η ΕΜΥ για τις επόμενες τρεις μέρες, θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.α. Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να κρυώνει».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει αγωνία για να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει: «πρέπει να περιοριστεί η καραντίνα. Αν ελεγχθεί η πανδημία, τότε θα επιβιώσει το εμπόριο. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα».

Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμοί στο μνημείο του Πολυτεχνείου, στα Γιάννενα

 




Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 5:00  το απόγευμα στα Γιάννενα, όταν μέλη συνδικάτων και φοιτητές επιχείρησαν να καταθέσουν το στεφάνι τους στο μνημείο του Πολυτεχνείου και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την περιοχή.

Ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές με  τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ  υπήρξαν  και δεκάδες προσαγωγές.

Η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών.

ΕΟΔΥ: Εξήντα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.422 νέα κρούσματα

 


6  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα τρεις νέοι θάνατοι, 2.422 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.422 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 78825, εκ των οποίων το 53.8% άνδρες.

4685 (5.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 20225 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

443 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 143 (32.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 392 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 63 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1228 θανάτους συνολικά στη χώρα. 502 (40.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Πρέβεζα: Συνελήφθη αλλοδαπός, διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

 


Συνελήφθη χθες (16-11-2020) το μεσημέρι στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας αλλοδαπός, που διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γαλλικών Αρχών για σεξουαλική επίθεση σε παιδί κάτω των (15) ετών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Χρήστος Ν. Γκόγκος: ΟΧΙ ΛΟΥΚΕΤΟ στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Παρακαλάμου

 


ΓΙΑΤΙ κύριοι ταλαιπωρείτε αυτούς που χρόνια φυλάνε Θερμοπύλες σε έναν τόπο που ερημώνει;

ΓΙΑΤΙ κύριοι τιμωρείτε τους κατοίκους του Δήμου Πωγωνίου

ΓΙΑΤΙ κύριοι μας αποκόπτετε από το αγαθό της ισότιμης διαβίωσης;

Κύριοι της διοίκησης (Τράπεζας και Πολιτείας) ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αφουγκραστείτε τη φωνή όλων των κατοίκων του Δήμου Πωγωνίου οι οποίοι σας εκλιπαρούν να μείνει η μοναδική τράπεζα που υπάρχει στον τόπο αυτό. ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να εκτιμήσετε τη μακροχρόνια στήριξη σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας στο εν λόγω υποκατάστημα (Αγροτική, Πειραιώς).

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Παρακάλαμο, θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο κενό. Θα υποβάλλει σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής, τους ήδη πληττόμενους από την κρίση της πανδημίας και της οικονομίας. Η περιοχή μας έχει μεγάλη εμπορική και αγροτική δραστηριότητα με προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία την οποία όμως κύριοι δεν λαμβάνετε υπόψιν σας.

Ζούμε σε μία περίοδο όπου οι δημότες μας έρχονται αντιμέτωποι με τον περιορισμό της μετακίνησης, ενώ ταυτόχρονα έχουν να αντιμετωπίσουν το βαρύτατο πλήγμα της οικονομικής κατάρρευσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η πρόσβαση των συνδημοτών μας, και ιδίως των ηλικιωμένων της περιοχής, σε κάποιο άλλο υποκατάστημα του Νομού είναι δύσκολη έως αδύνατη λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης και λόγω του ότι δεν διαθέτουν όλοι μεταφορικό μέσο. Είναι μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να τη λάβετε σοβαρά υπόψιν σας σε συνδυασμό μάλιστα και με τη δραστική μείωση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προς τα χωριά του Δήμου μας.

Σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή ώστε το δικό μας υποκατάστημα να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες  των 64 Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου καθώς επίσης και των Όμορων σε αυτόν  Δήμων.

         

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ

ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ;

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ… ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΑΠΛΑ….

ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Με εκτίμηση

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΓΚΟΓΚΟΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πωγωνίου

Αυξάνεται στα 256,9 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2020

 


Σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Κώστας Μπαγινέτας στα 256,9 εκατ. ευρώ έναντι των 240 εκατ. ευρώ που ήταν μέχρι πρόσφατα, αυξάνεται ο προϋπολογισμός της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2020.

«Οι πιστώσεις θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» αναφέρεται στην απόφαση και τονίζεται ότι «όσες δεν απορροφηθούν από ένα Υπομέτρο μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο Υπομέτρο».

Ο προϋπολογισμός ανα υπομέτρο έχει ως εξής:

* Υπομέτρο 13.1 «Αντισταθμιστική ενίσχυση σε ορεινές περιοχές - Εξισωτική αποζημίωση» ανέρχεται πλέον στα 181.900.000 ευρώ.

* Υπομέτρο 13.2 «Αντισταθμιστική ενίσχυση σε άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικά φυσικά μειονεκτήματα» φτάνει τα 64 εκατ. ευρώ.

* Υπομέτρο 13.3 «Χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα» ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ.

Διαδικασίες εξπρές στις πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

 


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας το ύψος της 4ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ και μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, καθώς το ποσό που έχουν μοιραστεί έως τώρα οι 145.132 δικαιούχες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους «αγγίζει» τα 3,4 δις.

Ο κ. Σταϊκούρας  αποκάλυψε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν απευθείας το ποσό που έχουν λαμβάνειν.

Παράλληλα, από την ερχόμενη θα αρχίσει η εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πόρους στην πραγματική οικονομία, χωρίς να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση και ένταση του προβλήματος. Έχουμε συμφωνήσει ότι η επιστρεπτέα πήγε σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δίκαιο τρόπο και στοχευμένα».

Το ωράριο λειτουργίας ταχυδρομείων–courier κατά τη διάρκεια του lockdown

 


Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς ενημέρωση των πολιτών διευκρινίζεται ότι «Οι υπηρεσίες ταχυδρομείου και ταχυμεταφορών καθώς και τα καταστήματά τους, λειτουργούν κανονικά για την εξυπηρέτηση του κοινού έως τις 20:30».

Ήδη από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 20:30, αφού από τις 21:00 θα είναι σε ισχύ το μέτρο της πιο σκληρής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο πλαίσιο του lockdown για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Αναλυτικότερα, καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

-Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.

-Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα μίνι μάρκετ διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

-Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Αύξηση κρουσμάτων COVID-19: Πόσο ευθύνονται οι ερωτικές επαφές των νέων;

 


Οδηγός για ασφαλείς ερωτικές επαφές στην COVID-19 εποχή

Όλους αυτούς τους μήνες, που μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ένα από τα θέματα που μας απασχολεί μεταξύ σοβαρού και αστείου είναι το πότε θα (ξανα)κάνουμε σεξ - αν κάθε τόσο μπαίνουμε σε καθεστώς καθολικής απαγόρευσης - αλλά και το πώς μπορούμε να απολαύσουμε τις ερωτικές επαφές χωρίς τον κίνδυνο διασποράς του επικίνδυνου ιού.

Τα ευρήματα, ωστόσο, από τη νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών προκαλούν προβληματισμό. Την ώρα που ήδη πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες στους νέους για τη διασπορά του ιού, λόγω συμμετοχής σε κορωνο-πάρτι και βόλτες στις πλατείες, φαίνεται ότι οι αυξημένες σεξουαλικές επαφές τους το καλοκαίρι, που χαλάρωσαν τα μέτρα της κυβέρνησης, «γέννησε» την αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως εξηγεί ο δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (https://www.andrologia.gr): «Η μετάδοση του ιού με την αναπνοή, τον βήχα, το σάλιο, το σπέρμα και την σεξουαλική επαφή έχει επισημανθεί σε πολλές μελέτες. Με αφορμή αυτή την παραδοχή, μελετήσαμε τις σεξουαλικές επαφές στην διάρκεια της περιόδου, που σταμάτησαν τα περιοριστικά μέτρα, με την υπόθεση εργασίας πως οι νέες ηλικίες θα μπορούσαν να ήταν φορείς διασποράς, λόγω της αύξησης στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, αλλά και λόγω της διακοπής του εγκλεισμού».

Στη διάρκεια της καθολικής απαγόρευσης την περασμένη άνοιξη (lockdown), τρεις έρευνες, που διενεργήθηκαν με σχεδιασμό του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, έδειξαν μείωση στη συχνότητα των επαφών, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες από 18 έως 34 ετών.

Η εξήγηση της ποιοτικής ανάλυσης ήταν πως σε αυτές τις ηλικίες οι περισσότεροι νέοι ζουν με τους δικούς τους, άρα στην καθολική απαγόρευση η ερωτική τους ζωή περιορίστηκε, λόγω της συνύπαρξης με τους οικείους τους.