Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Διαδικασίες εξπρές στις πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

 


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας το ύψος της 4ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ανέλθει σε 1,2 δισ. ευρώ και μέχρι τα τέλη του έτους θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, καθώς το ποσό που έχουν μοιραστεί έως τώρα οι 145.132 δικαιούχες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους «αγγίζει» τα 3,4 δις.

Ο κ. Σταϊκούρας  αποκάλυψε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση, μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, στην οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν απευθείας το ποσό που έχουν λαμβάνειν.

Παράλληλα, από την ερχόμενη θα αρχίσει η εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πόρους στην πραγματική οικονομία, χωρίς να γνωρίζουμε την πλήρη έκταση και ένταση του προβλήματος. Έχουμε συμφωνήσει ότι η επιστρεπτέα πήγε σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δίκαιο τρόπο και στοχευμένα».


Εξάλλου, σύμφωνα με το σχεδιασμό του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σκυκαλάκη το 1,2 δισ, ευρώ που προβλέπεται να καταβληθεί στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολης 4, θα δοθεί στους δικαιούχους άμεσα και συγκεκριμένα μέχρι και το τέλος του μήνα, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα γίνουν και οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, ώστε αυτές να έχουν ολοκληρωθεί έως τις γιορτές.

Η κυβέρνηση στοχεύει στην άμεση οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες τους το επόμενο δίμηνο.

Τέλος, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι μέτρα στήριξης θα συνεχίσουν να λαμβάνονται έως τον Απρίλιο με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως σήμερα, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.