Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τέλη Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη το 50% της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης στους αγρότες

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης μιλώντας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την καταβολή του 50% της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης του 2014 σε όλους τους δικαιούχους αγρότες της χώρας στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και την εξόφληση του υπόλοιπου 50%  μέσα στον Δεκέμβριο.
Παράλληλα, ανήγγειλε ότι στα τέλη του έτους, θα καταβληθεί στους δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και η εξισωτική αποζημίωση του 2014 ενώ μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2013.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, σε χωριά του Πωγωνίου

Την Κυριακή από ώρα 7:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  από τη  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, στις παρακάτω περιοχές:

Τμήμα Καλπακίου, Μεσοβούνι, Άγιος Μηνάς, Αρίστη, Μεγάλο Πάπιγκο, Μικρό Πάπιγκο, Γεροπλάτανος, Κλειδωνιά, Καλλιθέα, Κόνιτσα, Πηγή, Ελεύθερο, Παλαιοσέλι, Πάδες, ΄Αρματα, Δίστρατο, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Λάιστα, Γυφτόκαμπος, Εξοχή, Καβάσιλα, Αγία Βαρβάρα, Αμάραντος, Νικάνωρας, Μόλιστα, Γαναδιό, Πουρνιά, Αγία Παρασκευή, Φούρκα, Πύργος, Καστανέα, Πυρσόγιαννη, Βούρμπιανη, Οξυά, Ασημοχώρι, Χιονάδες, Γοργοπόταμος, Πληκάτι, Λαγκάδα, Θεοτόκος, Αετομηλίτα, Δροσοπηγή, Λυκόρραχη, Πλαγιά, Χρυσή, Επταχώρι, Μάζι, Αετόπετρα, Μελισσόπετρα, Μεθοριακός Σταθμός Μέρτζιανης, Αηδονοχώρι, Βασιλικό, Κεφαλόβρυσο, Κάτω Μερόπη Ωραιόκαστρο, Ρουψιά, Βήσσανη, Λίμνη, Δολιανά, Παρακάλαμος, Κουκλιοί, Ρεπετίστη, Αρετή, Μαζαράκι, Μαυρονόρος, Σιταριά, Κρυονέρι, Δελβινάκι, Δημοκόρη, Στρατίνιστα, Καστανή, Περιστέρι, Τεριάχι, Μαυρόπουλο, Κτίσματα, Μεθοριακός Σταθμός Κακαβιάς, Ορεινό, Αργυροχώρι, Ποντικάτες, Πωγωνιανή, Δολό, Δρυμάδες, Κακόλακκος, Μερόπη, Παλαιόπυργος.

Κληρώθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου δημόσια κλήρωση για 20 τακτικά και 20 αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που προέρχονται από δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων.
Συνολικά είχαν υποβληθεί 90 αιτήσεις.
Τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι:
Τσάγκας Κωνσταντίνος, Ζανίκα Ευγενία, Ντάλας Ιωάννης, Παπαγιάννης Χρ. Ιωάννης, Τζιάλλας Δημήτριος, Παπαδιώτης Κωνσταντίνος, Βαραγγούλη Μαρία, Ζέρβας Φώτιος, Γούμενος Λάμπρος, Βασιλείου Βασιλική, Γκάνια Χριστίνα, Ντούγιας Δημήτριος, Σδράβου Βασιλική, Τζούμας Φίλιππος, Ευθυμίου Ιωάννης, Βενέτης Αθανάσιος, Κυριαζής Κωνσταντίνος, Δημητρίου Θωμάς, Νέσσερης Ευάγγελος, Λιλής Παύλος.
Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι:
Παππάς Αθανάσιος, Κόλια Ελένη, Κάτσενος Ανδρέας, Αλεξάνδρου Παύλος, Σιαράβας Βασίλειος, Πολίτη Ανδριανή, Μπαλωμένος Βασίλειος, Κωσταδήμας Πέτρος, Δημητριάδης Σάββας, Αντωνίου Κωνσταντίνος, Μωραΐτης Κωνσταντίνος, Καραγιαννίδης Ιωάννης, Κολιοφώτη Ελένη, Εξάρχου Ευτυχία, Τσούπη Μαρία, Μπαλντογιάννης Γεώργιος, Καρακώστας Χρήστος, Γιώτη Ευφημία, Κώστας Δημήτριος, Σακκάς Λάμπρος.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη για το νέο ΕΣΠΑ και τις αγροτικές ενισχύσεις

Τα συμπεράσματα του από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιφερειών και τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, παρουσίασε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο εκπροσωπεί την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στις Επιτροπές Ανάπτυξης (που περιλαμβάνει και ζητήματα Γεωργίας) και Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
Τα βασικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις είναι το νέο ΕΣΠΑ και οι κοινοτικές ενισχύσεις προς τους αγρότες. Ειδικότερα αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και τη διαχείριση των Προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου δήλωσε τα εξής: 
"Με τους Περιφερειάρχες που συμμετείχαμε στην Ολομέλεια θεωρήσαμε σωστό να ερευνήσουμε την πορεία του ΕΣΠΑ για την περιοχή του καθενός. Όπως με ενημέρωσαν, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου είναι ολοκληρωμένο χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως, δυστυχώς πολλά Υπουργεία δεν έχουν κάνει τις προτάσεις τους σχετικά με τα Προγράμματα κάθε Περιφέρειας για τη Νέα Περίοδο. 

ΟΑΕΕ: Ηλεκτρονικά η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας

Δεν απαιτείται πλέον η προσέλευση των άμεσα ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας, η οποία στο εξής γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο χωρίς την αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.
Όπως ενημερώνει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, η προσέλευση είναι απαραίτητη μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχουν προστατευόμενα μέλη (τέκνα άνω των 18 ετών, σύζυγοι κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι η κατ’ έτος θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας καταργήθηκε στις 20-6-2014.

Εφάπαξ με διαδικασίες εξπρές για 50.000 συνταξιούχους

Ξεμπλοκάρει η καταβολή εφάπαξ και μερισμάτων, καθώς τα Ταμεία θα δώσουν μέχρι το τέλος του έτους 420 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 50.000 ασφαλισμένους.
Με το ποσό αυτό θα επιταχυνθεί η έκδοση των εκκρεμών αιτήσεων και παράλληλα θα δοθεί οικονομική «ανάσα» στα Ταμεία, ώστε να μη χρειαστούν πρόσθετες παρεμβάσεις μέσα στο έτος.
Στόχος είναι να καλυφθούν οι αιτήσεις των ασφαλισμένων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2012 μέχρι και το τέλος του 2013 (ή ακόμα και τις αρχές του 2014), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Έθνους».
Μεταξύ άλλων ωφελούνται δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί που περιμένουν εφάπαξ και μερίσματα, ναυτικοί, αλλά και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού στο χωριό Στρογγυλή Άρτας

Χθες (09-10-2014) περίπου στις 19.15΄ το απόγευμα, στη Στρογγυλή Άρτας, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 78χρονο πεζό ημεδαπό.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, συνελήφθη ο οδηγός του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια και οι ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 22χρονος ημεδαπός

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από διαμέρισμα που έγινε την 19-04-2013 στην πόλη των Ιωαννίνων.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 22χρονου ημεδαπού, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι είναι δράστης της κλοπής.
Αναλυτικότερα, ο προαναφερόμενος δράστης, κατά τις μεσημβρινές ώρες της 19.04.2013, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε ισόγειο διαμέρισμα στα Ιωάννινα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και δύο χρυσές αλυσίδες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Ανέβηκαν στο taxisnet τα τελευταία εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Με την μεταμεσονύχτια ανάρτηση στο taxisnet προκύπτει πως το σύνολο των εκκαθαριστικών που εκδόθηκαν έφτασαν τα 7 εκατομμύρια, από τα οποία περίπου 6,2 εκατομμύρια περιλαμβάνουν βεβαίωση φόρου.
Τα τελευταία εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αφορούν:
- Στους φορολογούμενους με μηδενική ή πολύ μικρή ακίνητη περιουσία
- Στους φορολογούμενους με λανθασμένο Ε9, που δεν μπορεί να γίνει υπολογισμός φόρου
Τι ισχύει για την ανύπαρκτη ή την ασήμαντη ακίνητη περιουσία
Στις περιπτώσεις μηδενικής ακίνητης περιουσίας τα εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, ενώ στις περιπτώσεις πολύ μικρής ακίνητης περιουσίας ο φόρος είναι χαμηλότερος των 5 ευρώ και συνεπώς, με βάση την φορολογική νομοθεσία, παραγράφεται.
Όσοι έχουν κάνει λάθη στο Ε9 θα λάβουν ειδικό μήνυμα για την ανάγκη διόρθωσης του, και η σχετική εφαρμογή για τις διορθώσεις θα είναι ανοιχτή από το τέλος του Οκτωβρίου έως το τέλος Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Aποζημιώσεις κτηνοτρόφων για το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από καταρροϊκό πυρετό και ευλογιά

Στα 6,5 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις

Το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί με απόφαση του Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχου Κορασίδη ως αποζημιώσεις κτηνοτρόφων το ζωικό κεφάλαιο των οποίων επλήγη από καταρροϊκό πυρετό και ευλογιά.
 Μάλιστα εντός των ημερών αναμένεται και η έκδοση εγκυκλίου η οποία θα προσδιορίζει με διαφάνεια και σαφήνεια τόσο το πλαίσιο παροχής των αποζημιώσεων όσο και την επόμενη δέσμη μέτρων που θα αναληφθεί για την αντιμετώπιση της επιδημίας του καταρροϊκού πυρετού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Πάρι Κουκουλόπουλου, ο καταρροϊκός πυρετός έχει εξαπλωθεί σε 33 νομούς της χώρας, με τις εστίες μόλυνσης που έως χθες είχαν καταχωρηθεί, να φτάνουν στις 906. 

7η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Π.Α.Σ. Αλμυρός 12-10-14/16:00), εντός η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου- Α.Ο. Σταυρακίου 12-10-14/16:00), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Βελισσαρίου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 11-10-14/16:00), εντός ο Α.Σ. Καλπακίου (Α.Σ. Καλπακίου-Π.Α.Ο. Κουτσελιού 11-10-14/16:00) για την 8η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00 μ.μ.

ΓΗΠΕΔΟ  ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ Π.Ε.Α.Κ.Ι. 
ΩΡΑ: 16:00

Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ- Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 
ΩΡΑ: 16:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ- Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 16:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής) 
Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:00)  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (16:00) 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ (16:00) 
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ (16:30)  
Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (16:00)  
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (16:00)  
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:00)  
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ (16:00)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (16:00)    

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014
Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο.ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:00)  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο.ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (16:00)  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΡΟΔΟΤΟΠΙ (16:00)  
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:00)  
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:00)  
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (17:00)  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (19:00)  
Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (16:00)  
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ (16:00)   

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους

Ποιους αφορά και τι περιλαμβάνει

Την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, ξεκινά με απόφαση του διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Θεόδωρου Αμπατζόγλου, το νέο πρόγραμμα του Οργανισμού για την προώθηση στην αγορά εργασίας 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.
 Το πρόγραμμα υλοποιείται, με συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, στις οποίες περιλαμβάνονται:
Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
•Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.