Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: 280 Πωγωνήσιοι και Ηπειρώτες εκπαιδεύτηκαν δωρεάν από το δήμο στη Μελισσοκομία-αμπελουργία

Ένας από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που πήρε μόνος του πρωτοβουλία σε αυτόν τον τομέα.

Η μεγάλη συμμετοχή ήταν αναμενόμενη με τους επιτυχημένους τέσσερις κύκλους. Στόχος των ενημερωτικών αυτών σεμιναρίων, ήταν κυρίως οι κάτοικοι και οι νέοι των ακριτικών Δήμων μας, να λάβουν δωρεάν την πρώτη ενημέρωση σχετικά με την  μελισσοκομία/αμπελουργία και με την επαφή τους  με αυτό τα αντικείμενα να γνωρίσουν τον κύκλο εργασιών τους.

Σχολεία ιδρύονται - σχολεία καταργούνται

Ο νέος χάρτη της εκπαίδευσης

Mετά τον μεγάλο «Καλλικράτη» που είχε γίνει στην εκπαίδευση το 2011 όταν το σχολικό κουδούνι είχε χτυπήσει σε 1.056 σχολεία λιγότερα, έρχεται η νέα μεγάλη αλλαγή στο σχολικό χάρτη της χώρας. Βέβαια οι αλλαγές αυτή τη φορά είναι μικρότερης έκτασης, ενώ εκτός από συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων θα περιλαμβάνει και την ίδρυση νέων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», με το νέο «Καλλικράτη» στο σχολικό χάρτη αναμένεται να συγχωνευθούν αρκετά δημοτικά, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική (κυρίως στην Α' Αθηνών). 

Εκλογική αποζημίωση 200 ευρώ για τους αστυνομικούς

Ισχύει για τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές

Στα 200 ευρώ καθορίστηκε το ποσό της εκλογικής αποζημίωσης του προσωπικού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών.
 Όπως ανακοινώθηκε κατόπιν συμφωνίας μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, αποφασίστηκε η παραπάνω αποζημίωση, η οποία θα ισχύσει τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου όσο και για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία μετά το τροχαίο με βυτιοφόρο το πρωί στην εθνική Ιωαννίνων-Άρτας

(Φωτό αρχείου)
Χωρίς προβλήματα γίνεται πλέον η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας μετά το τροχαίο ατύχημα που έγινε το πρωί, στις 5 περίπου, στο 40ο χιλιόμετρο όταν εξετράπη της πορείας του φορτηγό – βυτιοφόρο.
Στο σημείο υπήρξε πρόσκρουση και ΙΧ που ακολουθούσε, χωρίς όμως σοβαρούς τραυματισμούς. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση με τους Πυροσβέστες να επεμβαίνουν προληπτικά με ψύχρανση του οχήματος, ενώ κινητοποιήθηκε επίσης η Αστυνομία. Για αρκετή ώρα η κίνηση γινόταν μέσω της παράκαμψης της Σκλίβανης.

Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι: Δελτίο τύπου για την αναχώρηση των λεωφορείων από την Αθήνα

Από το Συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Ντόντη, ενημερώνει τους ψηφοφόρους τους, πως από την Αθήνα θα αναχωρήσουν λεωφορεία για τους απόδημους την
Παρασκευή 16 Μαΐου
21:00 από πλατεία Καραϊσκακη
Σάββατο 17 Μαΐου
09:00 από πλατεία Καραϊσκάκη
για πληροφορίες τηλεφωνείστε στον κ. Κ. Χαρίση 6944395254

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»

Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας/Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου: Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για τις εκλογές της Κυριακής

Με σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας/Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται ότι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία για τις εκλογές της Κυριακής (Δημοτικές-Περιφερειακές καθώς και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014), και καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.



Η Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο για την Ασφάλεια-Εγκληματικότητα στις ακριτικές περιοχές

«Τόξο» μεθόριων δήμων Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας Νεστορίου, Καστοριάς, Πρεσπών και αποδήμων με στόχο την ένταση του αγώνα.
Φωτό: Αγώνας στον δρόμο με τους κατοίκους και την Εκκλησία 
Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των μεθορίων δήμων Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών αλλά και των προτάσεών τους  για το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με  την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους που κινδυνεύουν  στις ακριτικές μας περιοχές, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η πολιτεία, της οποίας στοιχειώδης υποχρέωση  είναι η εμπέδωση του αισθήματος αυτής της ασφάλειας στους πολίτες  και η φύλαξη των συνόρων, δεν αναλαμβάνει την μεγάλη ευθύνη της.
Φωτό: Σύσκεψη στο Καλπάκι των Δημάρχων Πωγωνίου, 
Φιλιατών, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών 
για την ένταση των πιέσεων προς την Κεντρική Εξουσία
Η φύλαξη των συνόρων και των μεθορίων περιοχών είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα  κάθε λογής κακοποιών  να  εισέρχονται σχεδόν ανενόχλητοι λεηλατώντας τις περιουσίες των δημοτών  που με πολλούς κόπους απέκτησαν.
Οι κάτοικοι είναι  ανήμποροι να υπερασπιστούν  τα στοιχειώδη αυτά ζητήματα και με κίνδυνο της ζωής τους περιμένουν το επόμενο κάθε φορά χτύπημα.
Οι δημοτικές αρχές των παραπάνω δήμων, μετά από πολύωρες συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων τους και εξαντλώντας όλα τα τοπικά μέσα που διαθέτουν  δεν μπορούν να επιφέρουν κάποια ουσιαστική βελτίωση χωρίς την υποστήριξη από την πολιτεία η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και συνεχώς  χειροτερεύει.
 Βλέποντας ότι η κεντρική εξουσία μετά τα δεκάδες πια διαβήματα και συναντήσεις αναλώνεται σε υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποιεί, οι δήμαρχοι των μεθοριακών περιοχών Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Νεστορίου, Καστοριάς και Πρεσπών στο μεγάλο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώνουν την φωνή τους και σε συνεργασία με τους φορείς της αποδημίας θα κινηθούν από κοινού να κάνουν ευρύτερα γνωστό το θέμα και να εντείνουν τις πιέσεις προς την κεντρική εξουσία διεκδικώντας το αυτονόητο κάθε πολίτη, που είναι η στοιχειώδη ασφάλειά του. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου: Το πρόγραμμα αναλύθηκε στο Δελβινάκι και την Πωγωνιανή

Φωτό: Από Δελβινάκι

Σήμερα Σιταριά-Παρακάλαμος

Ο Στόχος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ήταν να ενημερωθούν όλοι οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου από τον Κώστα Καψάλη, από τους υποψηφίους και από το πρόγραμμά μας  για το ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και για ότι δρομολογείται για μια ακόμη δύσκολη πενταετία που ο Δήμος θα αντιμετωπίσει και πολλές προκλήσεις και μεγάλα προβλήματα. Πλησιάζοντας  προς το τέλος της περιοδείας   οι δημότες μας  γνώρισαν και έκριναν τις υποψήφιες δημοτικές αρχές. 
Φωτό: Από Δελβινάκι
Τα συνθήματα, οι παλαιοκομματικές τακτικές , η λάσπη και η διάσπαση από την μια  και από την άλλη ο λόγος, το πρόγραμμα, ο σεβασμός στους δημότες και στις παρατάξεις  και η  ενότητα που εξασφαλίζουν και το θετικό αποτέλεσμα για την Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου.
Φωτό: Από Πωγωνιανή
Φωτό: Από Πωγωνιανή
Ο Κώστα Καψάλης με τους υποψήφιους Δημοτικοί Σύμβουλοι επισκέφτηκαν χτες και την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή. 
Οι τριετείς προσπάθειες καρποφόρησαν. 
Το σχολείο άνοιξε. 
Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το όραμα ώσπου να γίνει και η Γεωργική Σχολή.
Φωτό: Από προηγούμενη επίσκεψη στην Κιβωτό
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ
Πέμπτη 15 Μαΐου
18:30 Σιταριά  
20:30 Παρακάλαμος
Παρασκευή 16 Μαΐου
Πρωί
11:00 π.μ. Ρεπετίστη
12:00 μ.μ. Αρετή
13:00 μ.μ. Ιερομνήμη
Απόγευμα
18:30 Βασιλικό
20:30 Κεφαλόβρυσο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Σύλληψη 24χρονου Ρομά που έκλεψε 82χρονο στην Πέτρα Ιωαννίνων

Ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 24χρονου Ρομά, ο οποίος εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε τη Δευτέρα το πρωί στο χωριό Πέτρα Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος μαζί με συνεργό του, που αναζητείται, αφαίρεσαν μέσα από το σπίτι 82χρονου, με τη μέθοδο της απασχόλησης, το πορτοφόλι του, που περιείχε χρηματικό ποσό.

Συνέντευξη του κ. Ιωάννη Ντόντη στο Επιλογές News

Ο κ. Ιωάννης Ντόντης, υποψήφιος δήμαρχος, παραχώρησε μία άκρως αποκαλυπτική και εκ βάθως συνέντευξη στο Επιλογές News, μιλώντας για τα πάντα και την αγάπη του για το Πωγώνι και πως το οραματίζεται.

Γραφείο τύπου
«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»
Τρόποι επικοινωνίας: giatopogoni@gmail.com

Στο facebook θα μας βρείτε στο: giatopogoni@gmail.com

Δημοσίευμα από τον Η.Α. για κ. Ντόντη Ιωάννη


Ο Η.Α. προβλέπει πως από την πρώτη Κυριακή θα έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση δήμαρχος στο Πωγώνι, καθώς ο συνδυασμός του κ. Ιωάννη Ντόντη, "Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι" έχει τεράστια δυναμική και πολλοί, σχεδόν όλοι, οι δημότες του Πωγωνίου ζητούν την άμεση αλλαγή των πραγμάτων στο Δήμο.

Γραφείο τύπου
"Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι"
Τρόποι επικοινωνίας
giatopogoni@gmail.com

Στο facebook: giatpogoni@gmail.com

Ο Σύνδεσμος Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πωγωνιανής σας προσκαλεί στο παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Νικόλαο Πωγωνιανής, το Σάββατο 17 Μαΐου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ
ΕΔΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φοιτησάντων στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ όπως κάθε χρόνο
καλεί
Τα μέλη του και τους φίλους του στο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ  που διοργανώνει η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ στις 17 ΜΑΪΟΥ 2014.
Μετά τον Εκκλησιασμό στο προαύλιο της Εκκλησίας θα ακολουθήσει το μεσημέρι συνεστίαση με παραδοσιακά ντόπια εδέσματα καθώς και χορός με τοπικά όργανα.


Εκ του Δ.Σ.

Ο Παρακάλαμος απαιτεί Γιάννη Ντόντη για δήμαρχο

Δελτίο τύπου

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Κ.Δ.Α.Π. στον Παρακάλαμο, όπου ο κόσμος από νωρίς είχε κατακλύσει την αίθουσα και αρκετός κόσμος υπομονετικά βρισκόταν απέξω, παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Ντόντη, κι ΕΔΩΣΑΝ ένα ηχηρό και δυνατό μήνυμα για την ανατροπή του κατεστημένου. ΕΔΩΣΑΝ το μήνυμα της νίκης, ΕΔΩΣΑΝ την ελπίδα για το Πωγώνι μας, καθώς θέλουν και απαιτούν το ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΝΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Πριν την ομιλία του κ. Ντόντη Ιωάννη στον Παρακάλαμο

Λίγο πριν την κεντρική του ομιλία ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Ιωάννης Ντοντης στον Παρακάλαμο, χαιρέτησε όλο τον κόσμο και όλοι του ευχήθηκαν να γίνει άμεσα δήμαρχος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»

Καψάλης Κώστας: «Καταφέραμε μαζί να φτιάξουμε έναν βιώσιμο και νοικοκυρεμένο Δήμο»


Κάλεσμα συστράτευσης


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Έκδοση ταυτότητας ακόμα και ανήμερα των εκλογών

Μπορείτε να εκδώσετε ταυτότητα μέχρι και την ημέρα των εκλογών στα γραφεία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών το ωράριο τους επεκτείνεται Συγκεκριμένα, τα γραφεία ταυτοτήτων θα είναι ανοιχτά το Σάββατο, 17 και 24 Μαΐου 2014, από τις 8:00 έως τις 18:00 και την Κυριακή, 18 και 25 Μαΐου 2014, από τις 7:00 έως τις 19:00.
Σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, η έκδοση θα γίνεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει, από τα γραφεία ταυτοτήτων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη- Δικαιολογητικά.
Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους γραφείων ταυτοτήτων των υπηρεσιών ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.