Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΠΣΗΠ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες στους εξ αναβολής αγώνες


Πρόγραμμα αγώνων από αναβολή
 Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνονται οι κάτωθι αλλαγές:
α) Η 6η αγωνιστική της Α κατηγορίας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29/10/2014,
β) Η 6η αγωνιστική της Β κατηγορίας 1ου Ομίλου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15/10/2014,
γ) Η 5η αγωνιστική της Β κατηγορίας 2ου Ομίλου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15/10/2014,
δ) Η 2η αγωνιστική του Α και Β ομίλου της Γ ερασιτεχνικής κατηγορίας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25-26/10/2014.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρωταθλημάτων παραμένει ως έχει.
Όσον αφορά τα γήπεδα και τις ώρες των αγώνων θα ανακοινωθούν στο site της Ενώσεως στην ενότητα ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Η 1η αγωνιστική των πρωταθλημάτων Υποδομής θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 11-12/10/2014 στα ίδια γήπεδα και τις ίδιες ώρες που αναφέρονται στο πρόγραμμα. 

Γιορτή τσίπουρου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Μάκρης-Ραφήνα & Μαραθώνα ''Η Αγία Ειρήνη'',την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014 , στις 12:00 το μεσημέρι, στο κτήμα του, οδός Αν. Τσίρκα, στην Νέα Μάκρη

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η γιορτή θα γίνει  την ίδια μέρα και την ίδια ώρα, στην Ε΄ Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα

 Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε από την Ήπειρο, αρχές του 14ου αιώνα και αργότερα συστηματοποιήθηκε και έλαβε μορφή μαζικής παραγωγής, στο Άγιο Όρος από Ηπειρώτες μοναχούς, που διαβιούσαν εκεί. Σήμερα παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου, το απόσταγμα των σταφυλιών δηλαδή, έχουν, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Κρήτη, κατά δε το στάδιο της διαδικασίας στην Ήπειρο και την Θεσσαλία, γίνονται παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις, απότοκος του λαϊκού πολιτισμού των περιοχών αυτών.
Η δε διαδικασία της παραγωγής, για όσους εξακολουθούν σήμερα να ακολουθούν την παραδοσιακή πατροπαράδοτη μέθοδο, είναι ολόκληρο τελετουργικό και διέρχεται διάφορες φάσεις, με παράλληλη διεξαγωγή λαϊκών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Αυτή την διαδικασία, αυτή την περίοδο, που σε όλη την Ελλάδα, από τις αρχές Οκτώβρη μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη ''βράζει'' ο τόπος, αναβιώνει παραδοσιακά για άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Μάκρης - Ραφήνα και Μαραθώνα ''Η Αγία Ειρήνη'', την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, στις 12.00' η ώρα το μεσημέρι, στο κτήμα των Ηπειρωτικού Συλλόγου, οδός Αν. Τσίρκα, στην Νέα Μάκρη.
Όσοι παρευρεθούν, θα έχουν την ευκαιρία, να διασκεδάσουν και να χορέψουν, παράλληλα με την προαιρετική συμμετοχή τους στην διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου, με  ηπειρώτικη  παραδοσιακή ζυγιά  που την αποτελούν καταξιωμένοι Ηπειρώτες μουσικοί.

Και επειδή το  τσιπουράκι δεν πίνεται ξηροσφύρι, θα παρασχεθούν, όπως κάθε χρονιά, παραδοσιακά ηπειρώτικα φαγητά και εδέσματα, τα περισσότερα από τα οποία θα ετοιμάσουν εκεί, παράλληλα με τις άλλες δράσεις, οι Ηπειρώτισσες, αλλά και οι φίλες του Συλλόγου.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμός από τον Μητροπολίτη κ. Μάξιμο στη Μονή Βελλάς

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τέλεσε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αγιασμό στο Καθολικό της Μονής Βελλά, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς.
Τον Μητροπολίτη Μάξιμο καλωσόρισε στους χώρους της Ακαδημίας ο Σχολάρχης αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αργυρός και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.
Στη συνέχεια μίλησε στους φοιτητές της Ακαδημίας, ενώ ακολούθησε συνάντηση με το διδακτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια παρακάθισε σε τράπεζα με τους καθηγητές και φοιτητές της Σχολής.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αποτελέσματα για την υπ. αριθμ. ΣΟΧ 1/2014 [ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ]

Αποτελέσματα για την υπ. αριθμ. ΣΟΧ 1/2014 [ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ]
Στα συνημμένα έγγραφα μπορείτε να δείτε τους πίνακες:
1. Επιτυχόντων
2. Απορριπτέων
3. Πίνακα κατάταξης
που αφορούν την υπ. αριθμ. ΣΟΧ 1/2014 ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την πρόσληψη:
Δύο υδραυλικών

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοτέα προγράμματος Ψηφιοποίησης 2014

Στα συνημμένα μπορείτε να μεταφορτώσετε τα παραδοτέα του προγράμματος Ψηφιοποίησης όπου ψηφιοποιήθηκαν αποφάσεις  Δημοτικών Συμβουλίων και οικονομικής επιτροπής των καποδιστριακών Δήμων Καλπακίου, Δελβινακίου, Άνω Καλαμά, Άνω Πωγωνίου, Λάβδανης και Πωγωνιανής.
Το έργο της ψηφιοποίησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη (ελπίζουμε να συνεχιστεί στο μέλλον)  και δημοσιοποιούμε το μέχρι στιγμής ολοκληρωθεί.

Πρώην Δήμος Ανω Πωγωνίου Δ.Σ.
Πρώην Κοινότητα Λάβδανης  Κ.Σ.
Πρώην Δήμος Δελβινακίου Δ.Ε.
Πρώην Δήμος Δελβινακίου Δ.Σ.
Πρώην Δήμος Καλπακίου Δ.Σ.
Πρώην Δήμος Καλπακίου Δ.Ε.
http://www.1366.syzefxis.gov.gr/index.php/remository/apofaseis/archive/KALPAKI-DE/

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για κλοπή μοτοσικλέτας από την πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθη, χθες (01-10-2014) το πρωί στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Αντιρρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή μοτοσικλέτας και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, o 26χρονος έκλεψε δίκυκλη μοτοσικλέτα στην πόλη των Ιωαννίνων και στη συνέχεια, οδηγώντας το κλεμμένο δίκυκλο, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών. 
Από την εξέλιξη του ελέγχου διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 26χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα αδικήματα

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και εξιχνιάσεις ανάλογων υποθέσεων για διάφορα αδικήματα από αστυνομικούς των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας.
Ειδικότερα:
Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 26 ετών, διότι επέδειξαν, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, πλαστές ταυτότητες Βελγικών Αρχών ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του ενός απαγόρευση εισόδου στη χώρα.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη στα Ιωάννινα, 33χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε στο μπαλκόνι ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους (2,10) μέτρων καθώς και δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης.
Από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εισήλθε παράνομα στη χώρα ενώ εκκρεμούσε επιπρόσθετα σε βάρος του μια καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας «Λουγαρού» Αμβρακικού, ένας 43χρονος ημεδαπός, για παράνομη αλιεία με βάρκα. Τα αλιεύματα κατασχέθηκαν.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 75χρονου ημεδαπού Ρομά, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, ότι κατείχε παράνομα στο σπίτι του τέσσερα κυνηγετικά όπλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών. 

Ιωάννινα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από εμπορικό κατάστημα

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής, που διαπράχθηκε σε εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 63χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 63χρονος, τον περασμένο Δεκέμβριο, αφαίρεσε τμηματικά, από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα, τριάντα τρία (33) βιβλία, συνολικής αξίας (600) ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Σεμινάριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Διακυβέρνηση της Αδριατικής

Από τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AdriGov «AdriaticGovernanceOperationalPlan» («Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Διακυβέρνηση της Αδριατικής»), του οποίου η Ελλάδα είναι εταίρος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας διήμερο σεμινάριο στα Γιάννενα στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014.
Την επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Πανεπιστήμιο της Βενετίας « CaFoscari».
Στην θεματολογία περιλαμβάνονται κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως εισαγωγή στο διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελεγκτικοί μηχανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, Ευρωπαϊκοί θεσμικοί μηχανισμοί, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταναστευτικές ροές και ζητούντες άσυλο στη Μεσόγειο κ.λ.π.
Tο Σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα (Στοά Σάρκα) στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2014 στις 9:00 π.μ, και απευθύνεται σε εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες, φοιτητές και μεμονωμένα άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται σε τομείς συναφείς με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική και η Ιταλική.
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο της Περιφέρειας 2651087121 (Αικ. Σιαπλαούρα).
 
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών

Ξεκινά στις 7/10/2014 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στον οποίο έχουν προβλεφθεί ανάλογες πιστώσεις. Η μέγιστη δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 27.000.000 ευρώ.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr ).
Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Πρόσκληση για τη συμμετοχή πολιτών στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Προκειμένου να συγκροτηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου (άρθρο 178, Ν. 3852/2010) για την τρέχουσα περίοδο της Περιφερειακής Αρχής (2014-2019) καλούνται οι δημότες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ηπείρου (όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, ήτοι Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας) και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή, να υποβάλλουν σχετική αίτηση για τη συμμετοχή τους σε κλήρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, ως τις 9-10-2014.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν στο γραφείο 141 της Περιφέρειας Ηπείρου, Πλ. Πύρρου 1 - Ιωάννινα (αρμόδιες υπάλληλοι: κ. Βασιλική Μπάρκα και κ. Αφροδίτη Τζόβα), και μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης v.barka@php.gov.gr.
Μετά τη λήξη της παραπάνω διαδικασίας θα διενεργηθεί κλήρωση, μεταξύ των ενδιαφερομένων δημοτών, ώστε με βάση τα αποτελέσματά της, να οριστούν τα μέλη - δημότες που θα μετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10-10-2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00 π.μ. στο γραφείο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου (γραφείο 205 της Περιφέρειας).
ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Ανακοίνωση για την χορωδία της, για τη διδακτική περίοδο 2014-2015


Αρ. Πρωτ.: 2479
Αθήνα 30-09-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Χορωδία είναι μέρος των δραστηριοτήτων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και λειτουργεί με βάση τις κατευθύνσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Τα μέλη της είναι Ηπειρώτες, και φίλοι της ηπειρώτικης παράδοσης.
Η Χορωδία μας για τη διδακτική περίοδο 2014-2015 θα λειτουργεί κάθε Τρίτη 18.00-19.00, εκτός των επίσημων αργιών, από την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014 και εξής.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν από σήμερα μέχρι την 30η Νοεμβρίου και θα γίνονται με e-mail ή fax ή στο γραφείο στις εργάσιμες μέρες και ώρες συμπληρώνοντας μια έντυπη αίτηση.
Η πρώτη συνάντηση των μελών της χορωδίας με τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν ορισθεί ως υπεύθυνα για τη χορωδία (Ζαχαρίας Καψάλης και Μαρίνα Τζάκου), θα γίνει την 7 Οκτωβρίου 2014 (ενώ η τελευταία μέρα των εγγραφών είναι η 30η Νοεμβρίου 2014).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος      Ο Γραμματέας

Γιώργος Δ. Οικονόμου      Γιώργος Αρ. Δόσης

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Κέντρο δια βίου μάθησης-Προγράμματα 2014


Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Πωγωνίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πωγωνίου στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πωγωνίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα όπως:
ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων, Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν κ.α
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Περιβάλλον και καθημερινή ζωή, Γεωργία και Φυσικοί Πόροι κ.α
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ: Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι),Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ) κ.α
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1), Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ: Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία κ.α
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ: Φωτογραφία, Κινηματογράφος κ.α
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ: Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή κ.α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ: Διδασκαλία Ποντιακής Διαλέκτου κ.α
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. 
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.