Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ο Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου "ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: Το φύσημα του θεού"


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου Άννας Στεργίου "ΤΑΣΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: Το φύσημα του θεού", που διοργανώθηκε από τον σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης- Παλαιού Φαλήρου "Η Τιτάνη", την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στο Ψηφιακό Μουσείο Νέας Σμύρνης.
Για το βιβλίο και για τον μεγάλο Ηπειρώτη μουσικό μίλησαν επίσης οι: Μάξιμος Χαρακόπουλος, βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Α' Αθηνών, Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας ΚΚΕ, Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ηρακλείου ΠΟΤΑΜΙ και η συγγραφέας του βιβλίου Άννα Στεργίου.

Καναλλάκι Πρέβεζας: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης


Κατασχέθηκαν πέντε φυτά κάνναβης, μικροποσότητα κάνναβης και ειδικός εξοπλισμός

Συνελήφθη, χθες (11-05-2018) το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης.
Ειδικότερα, ο 27χρονος εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας και συνελήφθη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε η καλλιέργεια κάνναβης, με την χρήση ειδικού εξοπλισμού, σε χώρο της κατοικίας του.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 27χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρία φυτά κάνναβης, ύψους 50 εκατοστών έκαστο, καθώς και δύο φυτά κάνναβης σε πρώιμη ανάπτυξη, τοποθετημένα σε γλάστρες,
ανακλαστικό πανί θερμότητας,
ανεμιστήρας,
θερμόμετρο και υγρόμετρο,
μετασχηματιστής, συνδεμένος με λαμπτήρα και ανακλαστήρα φωτός,
χρονοδιακόπτης,
λάμπα,
δύο μπουκάλια με οικολογικό λίπασμα σε υγρή μορφή,
συσκευασία με μείγμα καπνού και κάνναβης, βάρους (4) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Άγιος Ιωάννης Ιωαννίνων: Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός διακινητής ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη, χθες (11-05-2018) το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης (περιοχή Άγιου Ιωάννη), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 29χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, τρείς ομοεθνείς του, ηλικίας 32, 34 και 30 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, από τον έλεγχο των στοιχείων των μη νόμιμων αλλοδαπών, προέκυψε ότι σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 29χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και τα χρηματικά ποσά των (970) ευρώ και (2.000) λεκ Αλβανίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ελλάς-Έλληνες. Αρχέγονος πρωτολαλιά, γλώσσα-διάλεκτοι-ιδιώματα


Ελλάς-Έλληνες. Αρχέγονος πρωτολαλιά, γλώσσα-διάλεκτοι-ιδιώματα. Νωι Αρειμενιϊε (εμείς οι Αρειμένιοι). Σι Λίμπα Ανόστε (και το ιδίωμα-γλώσσα μας, η ημέτερη, η δικιά μας). Τόμος Β. Εκδόσεις Αιγηίς. Του Αριστέα Στέργιου Γραμμόζη. Συνέχεια του τόμου Α, Οι Έλληνες. Οι Αρειμένιοι Βλάχοι και η κρυμμένη αλήθεια.
Από χθες το μεσημέρι 9 Μαΐου 2018, έχω στα χέρια μου το νέο προαναφερόμενο βιβλίο του Αριστέα Γραμμόζη, που μου κάνει την μεγάλη τιμή να είμαι ένας από αυτούς που θα το προλογίσουν, πιθανότατα την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στην Αθήνα, που θα παρουσιαστεί από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Στη νεότερη ιστορία μας, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί Έλληνες που νιώθουν βαθιά το χρέος της έρευνας του παρελθόντος της πανάρχαιας ιστορίας μας, που νιώθουν βαθιά το τεράστιο βάρος της κληρονομιάς που ο καθένας από μας φέρει. Ο Αριστέας Γραμμόζης είναι ένας από αυτούς. Περήφανος για την Βλάχικη καταγωγή του, αφιέρωσε 40 χρόνια στην έρευνα του γλωσσικού ιδιώματος των Αρειμενίων Ελλήνων Βλάχων. Λόγω της ιδιομορφίας τους έχουν κρατήσει αυτούσιες και ζψντανές πάνάρχειες μνήμες, λέξεις και έθιμα που χρησομοποίησε ο Έλλην άνθρωπος πριν από 10.000 χρόνια, τα οποία αποκαλούμε ''μυθικά χρόνια''.
Στα βιβλία του ο Αριστέας Γραμμόζης παρέχει αδιάσειστα στοιχεία για την ελληνικότητα όχι μόνο του Βλάχικου Ιδιώματος, αλλά και πολλών άλλων γλωσσών, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν απότοκοι της Λατινικής ή ακόμη της ονομαζόμενης ΙνδοΕυρωπαϊκής γλώσσας. Με αυτό το πόνημα καθίσταται σαφές ότι πίσω από πολλές λέξεις ελληνικές και μη, κρύβεται μιά μεγάλη ιστορία, με προεξάρχοντα τον ρόλο της γλώσσας μας, στον σχηματισμό και την ετυμολογία πολλών άλλων γλωσσών. Με γλωσσολογικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα ο Αριστέας Γραμμόζης αποδεικνύει ότι λέξεις φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους είναι το αποτέλεσμα της παραφθοράς συν τω χρόνω ή φυσιολογικής μετεξέλιξης, μέσω της χρήσης ή επένθεσης γραμμάτων, λόγω διαφορετικών διαλέκτων της αρχαίας ελληνικής.
Το έργο "Οι Έλληνες - Αρειμένιοι Βλάχοι" αποτελεί ένα απαραίτητο και πολύτιμο εργαλείο για κάθε κατ' επάγγελμα φιλόλογο, αλλά και για κάθε φιλόλογο που ερευνά την ελληνίδα φωνή. Η ιστορία της ελληνικής φωνής και γραφής δεν μας έχει ειπωθεί ορθά και καθ' ολοκληρίαν και το κενό αυτό έρχεται να αποκαταστήσει το βιβλίο αυτό, που συνεγράφη από έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει 40 έτη της ζωής του στην έρευνα και καταγραφή των απαρχών της. Για εμένα υπήρξαν αποκαλυπτικές και συγκλονιστικές οι πληροφορίες που μας παρέδωσε με το πρώτο βιβλίο του και παραδίδει και τώρα με το νέο. Εκφράζω τον θαυμασμό μου στον κύριο Αριστέα Γραμμόζη και του εύχομαι δύναμη και φώτιση στο αξιόλογο έργο του, καθώς και στις εκδόσεις "Αιγηίς" που προβάλλουν την εν λόγω προσπάθεια.
Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες ότι είστε μην ξεχνάτε,
δεν είστε από τα χέρια σας μονάχα, όχι. Χρωστάτε
και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ΄ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί.
Κωστής Παλαμάς

ΠΑΣ Γιάννινα: Ανανέωση Συμβολαίου Περιστερίδη μέχρι το 2020


Στο ρυθμό των ανανεώσεων και ο τερματοφύλακας μας Κώστας Περιστερίδης, ο οποίος υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2020 με την ομάδα μας.
Ο Κώστας στις δηλώσεις του στο www.pasgiannina.gr  είπε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και την οικογένεια του, τη διοίκηση της ομάδας, τον προπονητή μας κ. Πετράκη, τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο αλλά και τον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας μας κ. Τσελιόπουλο για την καθοδήγηση, τη στήριξη τους και την εμπιστοσύνη τους σε εμένα. Θέλω και πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά για τον ΠΑΣ θα είναι καλή και εμείς σαν ομάδα θα φροντίσουμε να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στον κόσμο.»

Μήνυμα της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Ηπείρου για τη Γιορτή της Μητέρας


Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, ημέρα γιορτής, ημέρα υπενθύμισης, ημέρα έμπρακτης απόδειξης και εκτίμηση της συνεισφοράς της στην οικογένεια, αλλά και ημέρα επισήμανσης του δύσκολου ρόλου στον οποίο καλείται να ανταποκριθεί.
Η αναφορά μας στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η μητέρα θα μπορούσαν να καλύψουν πλήθος σελίδων, ενώ πολλά από αυτά τα προβλήματα μπορεί να μην ξεπεραστούν ποτέ. Αυτό όμως δεν αποτελεί ικανό εμπόδιο για τις γυναίκες να επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη μητρότητα, διακινδυνεύοντας ακόμη και την υγεία τους, ως ύψιστη απόδειξη της αγάπης τους όχι μόνο προς τα παιδιά αλλά και την ίδια τη ζωή. Καθώς όμως κάθε γυναίκα παλεύει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μητρότητας, βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπη με τους άλλους της ρόλους στους οποίους καλείται να είναι εξίσου συνεπής πολλές φορές καμία κατανόηση.
 Αποτελεί επομένως χρέος όλων μας να συμβάλλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στην ανακούφιση όλων των μητέρων, ο καθένας από τον τομέα που εκπροσωπεί λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα για την υποστήριξη και την ενίσχυση της μητέρας-γυναίκας- εργαζόμενης- αγρότισσας.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της μητέρας, κρίνει απαραίτητη:
Τη στήριξη του πολυδιάστατου ρόλου της γυναίκας – μητέρας, με την πρόταση και δέσμευση για τη λήψη μέτρων για την αρμονική συνύπαρξη οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Την ενίσχυση της παροχής της αναγκαίας πρόνοιας σε ουσιαστικά θέματα μητρότητας.
Την αποτελεσματική στήριξη και ενθάρρυνση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, και
Την απαλλαγή (μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας) των στερεότυπων αντιλήψεων για το ρόλο των δύο φύλων.\

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (14-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (15-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τετάρτη (16-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (17-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Παρασκευή (18-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.

Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι


Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας,  η Δανάη μια μητέρα με 4 παιδιά που στηρίζεται από το «Μαζί για το Παιδί» στέλνει το δικό της μήνυμα
Η Δανάη είναι μια μητέρα 4 παιδιών. Για εκείνη η ζωή της είναι πολύχρωμη και έντονη αφού τα παιδιά της και η οικογένεια της δίνουν ενέργεια και σκοπό ζωής. Η οικογένεια της στηρίζεται από το «Μαζί για το Παιδί» μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας της Ένωσης. Η ίδια μας μιλά για τη ζωή της, για την μητρότητα που την χαρακτηρίζει ως ένα ταξίδι με πολλές ωραίες στιγμές αλλά και με μεγάλα κύματα.
Στέλνει το δικό της μήνυμα για τη γιορτή της μητέρας ενώ παράλληλα σημειώνει πως  «η καθημερινότητα με τα παιδιά σε εκπλήσσει, σε καλυτερεύει, σε προσγειώνει, σε κάνει να σκέφτεσαι πιο ανοιχτά».
Πως είναι η ζωή με 4 παιδιά στο σπίτι;
«Υπέροχη, πολύπλοκη, ποικιλόμορφη,  χρωματιστή, μαυρόασπρη… τα πάντα είναι η ζωή μου τα 4 παιδιά μου»
Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητα σας;
«Οι υποχρεώσεις των παιδιών, τα «θέλω» των παιδιών, είναι 4 διαφορετικοί άνθρωποι. Μετά είναι το πρακτικό κομμάτι το οποίο το αντιμετωπίζω με όποιον τρόπο μπορώ. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να τους προσφέρεις  κάτι σε στεναχωρεί αλλά το προσπερνάς».
Σας έχει φέρει ποτέ σε δύσκολη θέση κάποιο «θέλω» παιδιού σας και αν ναι πως το αντιμετωπίσατε;
«Τα θέλω τους είναι ανάλογα με την ηλικία τους.  Για παράδειγμα ο γιος μου τελείωνε το Λύκειο και ήθελε να δώσει για Proficiency στα Αγγλικά. Έπρεπε να επιλέξω ποιο παιδί θα πάρει Proficiency ο μεγάλος μου ή το τρίτο μου παιδί, η μεγάλη μου κόρη. Έπρεπε να θέσω προτεραιότητες και να επιλέξω. Θα στεναχωρούσα τον έναν από τους δύο. Έπρεπε να επιλέξω ποιον θα στεναχωρήσω. Ευτυχώς ως δια μαγείας δεν θα δώσει κανείς εξετάσεις, κάθε ένας για τους δικούς του λόγους , και έτσι πήρε αναβολή ένα κοινό «θέλω» τους το οποίο εμένα με είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση».
Τα παιδιά είναι ευτυχία και πλούτος;  Εσείς αισθάνεστε πλούσια με την οικογένεια που έχετε φτιάξει;
«Η οικογένεια μου είναι ο πλούτος μου και πηγή ευτυχίας! Και να συμπληρώσω  πως κάποιες στιγμές μπορεί να είναι στενάχωρες και πρακτικά δύσκολες αλλά μετά υπάρχουν άλλες που σε επιβραβεύουν και σε κάνουν χαρούμενο. Σχεδόν κάθε μέρα ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να κάνω μια τόσο όμορφη οικογένεια!»
Πολλές νέες μαμάδες και υποψήφιες μαμάδες έχουν φοβίες για το ρόλο της μητρότητας, τι θα τους λέγατε;
«Και εγώ έχω φοβίες. Μάλιστα ακόμη και την ώρα που θα πεθαίνω θα αναρωτιέμαι αν έχω κάνει κάτι σωστά ή όχι;  Και τι ήταν αυτό που βοήθησε και τι ήταν αυτό δεν βοήθησε ως προς την διαπαιδαγώγηση των παιδιών μου. Και με τύψεις ενδεχομένως… Ωστόσο η μητρότητα είναι ένα υπέροχο ταξίδι, ένα φοβερό ταξίδι. Σου δημιουργεί τρομερές εμπειρίες. Κάποτε με είχαν ρωτήσει αν ο θάνατος του πατέρα μου με έκανε καλύτερο άνθρωπο και πολύ συνειδητά απάντησα όχι , είναι τα παιδιά μου που με άλλαξαν. Και να σημειώσω πως τον πατέρα μου τον λάτρευα. Ωστόσο η καθημερινότητα με τα παιδιά σε εκπλήσσει, σε καλυτερεύει, σε προσγειώνει, σε κάνει να σκέφτεσαι πιο ανοιχτά».
Ποιο είναι το μήνυμα σας ενόψει της γιορτής της μητέρας
«Δεν μπορώ να πω ένα μήνυμα. Δύσκολο. Σε ποιους να το απευθύνω. Στις μητέρες, στα παιδιά,  στις γυναίκες  που σκέφτονται να γίνουν μητέρες, στα παιδιά που παρασύρονται και δεν καταλαβαίνουν το ρόλο της μητέρας;
 Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι όπως είπα και προηγουμένως, δεν είναι αγώνας. Όταν άνοιξε μια μέρα η πόρτα και μπήκε μέσα ο γιος μου χαρούμενος γιατί είχε πετύχει κάτι, γιατί έπαιξε καλά στο ποδόσφαιρο, είπα μέσα μου «Ουάου» το παιδί μου είναι χαρούμενο. Η χαρά των παιδιών είναι από τα πιο κυρίαρχα συναισθήματα στο ταξίδι της μητρότητας».
Πως σας βοηθάει το Μαζί για το Παιδί;
«Νιώθω ότι έχω ανθρώπους δίπλα μου. Νιώθω μια οικειότητα να μιλάω για την οικογένεια μου, με στηρίζουν και μου δίνουν «ανάσες» που χρειάζομαι».
Τέλος, ποια είναι τα όνειρα σου για τα παιδιά σου;
«Να γίνουν πετυχημένοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι. Να βρουν ανθρώπους καλούς που να είναι δίπλα τους. Και να κάνουν αυτό που επιθυμούν».
Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:
Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο  εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.
Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:
Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» - Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».
Αγ. Θωμά 14 Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 |  Fax : 210 7482664 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr  | http://www.mazigiatopaidi.gr | www.supportmazi.gr  | www.facebook.com/mazigiatopaidi  |Twitter/Instagram:@mazigiatopaidi

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (14-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (15-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (16-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (17-05-2018) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (18-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (19-05-2018) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Γλουτογλυπτική: Τι πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες


Ολοένα περισσότερες γυναίκες σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας στρέφονται στη γλυπτική για να διορθώσουν το σχήμα των γλουτών τους.
Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), τα τελευταία χρόνια οι επεμβάσεις βελτίωσης του σχήματος των γλουτών παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε όλο τον κόσμο. Το 2016, λ.χ., αυξήθηκε κατά 20% ο αριθμός των γλυπτικών στους γλουτούς (σε σύγκριση με το 2015) και ξεπέρασε τις 37.000. Έγιναν επίσης πάνω από 300.000 επεμβάσεις αυξήσεως του μεγέθους των γλουτών με λιπομεταφορά - ένας αριθμός αυξημένος κατά 26% σε σύγκριση με το 2015.
Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός  Δρ. Δημήτρης Δρακωτός, «η γλυπτική των γλουτών (ή γλουτογλυπτική) αφορά τη βελτίωση της εικόνας της ευρύτερης περιοχής των γλουτών. Είναι ένας συνδυασμός πολλών διαφορετικών μεθόδων οι οποίες, ανάλογα με την περίπτωση, γίνονται για την επίτευξη του επιθυμητού τελικού σχήματος».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η γλουτογλυπτική μπορεί να συμπεριλαμβάνει λιποαναρρόφηση σε ορισμένες περιοχές του σώματος και μεταφορά του λίπους στα επιθυμητά σημεία των γλουτών (λιπομεταφορά). Άλλες φορές μπορεί να συνδυαστεί με διενέργεια ανορθώσεων σε κάποια άλλα σημεία και χρήση ενθεμάτων ή ενέσιμων υλικών ειδικών για την περιοχή των γλουτών.
«Κατά την λιπομεταφορά, αφαιρείται λίπος από σημεία του σώματος όπου δεν είναι επιθυμητό (π.χ. από την κοιλιά, τα πλάγια του σώματος, στη ράχη, τους μηρούς ή και τα μπράτσα) και στη συνέχεια υποβάλλεται σε επεξεργασία, για να απομονωθεί ο καλύτερος δυνατός λιπώδης ιστός», διευκρινίζει ο Δρ. Δρακωτός. «Στη συνέχεια, τα κύτταρα αυτά εγχέονται σε ορισμένες θέσεις των γλουτών για να επιτύχουμε τη βελτίωση του σχήματός τους. Ταυτοχρόνως όμως, επειδή έχουμε απομακρύνει λίπος από ανεπιθύμητα σημεία του σώματος, βελτιώνουμε την εμφάνιση και αυτών των σημείων».