Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

VPRC: Σταθερά πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ!

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που τα στελέχη του εκφράζουν προβληματισμό για την εικόνα κατάρρευσης του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Μια νέα δημοσκόπηση της VPRC, που θα δημοσιεύσει αύριο το περιοδικό «Επίκαιρα», το ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερά στην πέμπτη θέση, υποχωρώντας κατά μία ακόμη μονάδα, στο 11%.
Πρώτη έρχεται η ΝΔ που ωστόσο βλέπει το ποσοστό της στο 27,5%, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να υπερψηφίσει το νέο μνημόνιο και να διαγράψει τους αντάρτες βουλευτές.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 27,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 16%
ΚΚΕ: 14%
ΣΥΡΙΖΑ: 13,5%
ΠΑΣΟΚ: 11%
ΛΑΟΣ: 4,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,5%.
Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, που κερδίζει 2,5%, ενώ εκτός Βουλής, με 2% φαίνεται ότι μένει  το Άρμα Πολιτών και η Δημοκρατική Συμμαχία.
Η δημοσκόπηση δείχνει τα υψηλά ποσοστά των κομμάτων της Αριστεράς, ενώ ξεκάθαρα προκύπτει η υψηλή δυσαρέσκεια των πολιτών για την πορεία της χώρας και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Απαραίτητες οι αλυσίδες στους περισσότερους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του Νομού Ιωαννίνων

Το χιόνι έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές, Κόνιτσας, Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων.
Επίσης, αναγκαίες είναι οι αλυσίδες στον εθνικό δρόμο Άρτας-Κρανιάς στη θέση «Κρανιές» και στον επαρχιακό δρόμο Χελώνας - Σκουληκαριάς Άρτας.
Στην πόλη των Ιωαννίνων, συνεχείς ήταν σήμερα οι εναλλαγές του καιρού.
Πότε είχε ηλιοφάνεια και πότε χιόνιζε ενώ το μεσημέρι σε μερικές περιοχές, είχε έντονη χαλαζόπτωση.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Υψηλό το επίπεδο ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Υψηλότατο είναι το επίπεδο ηθικού και επαγγελματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Σημείωσε δε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για όλους εκείνους που θα σκεφθούν να στραφούν εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Παράλληλα επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως κομμάτι της κοινωνίας, υποφέρουν και εκείνες ως θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και όλοι μαζί θα βρεθούμε στην αντίπερα όχθη και έτσι κάποτε θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων, απ' όπου επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα του ακριτικού φυλακίου του Αγαθονησίου.
Υποδεχόμενος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε συγκινητική -αλλά και μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία- την απόφαση του Κάρολου Παπούλια να παραιτηθεί της αποζημίωσής του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Συνεστίαση της αδελφότητας των εν Αθήναις Κρανιωτών Πρέβεζας το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, στο κουτούκι « ΤΟ ΤΖΑΚΙ ». Πλατυπόδη 4 και Ραγκαβή, Γκύζη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητοί φίλοι και συμπατριώτες,
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας των εν Αθήναι Κρανιωτών, σας προσκαλεί στην ετήσια συνεστίαση, που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στο κουτούκι « ΤΟ ΤΖΑΚΙ » διεύθυνση Πλατυπόδη 4 & Ραγκαβή, Γκύζη, πλησίον Αρείου Πάγου, (Ζωντανή μουσική λαϊκή και δημοτική).
Ώρα προσέλευσης: 22.00 μμ
Τιμή πρόσκλησης : 15 ευρώ
Η πρόσκληση συμπεριλαμβάνει ποικιλία τυριών, σαλάτες, 8 είδη ορεκτικών, κυρίως πιάτο, φρούτα και απεριόριστη κατανάλωση κρασιού (χύμα), μπύρες και αναψυκτικά.
Η παρουσία σας θα δώσει χαρά σε όλους και την ευκαιρία να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε.
Για όποια άλλη πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με e-mail.
Ευχαριστώ.


Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας
Ο Γραμματέας
Λάμπρου Σταύρος

ΚΚΕ: Να καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις

Λίγο μετά την ανακοίνωση του κ. Καρόλου Παπούλια ότι παραιτείται από το δικαίωμά του για αποζημίωση, το ΚΚΕ επισημαίνει βέβαια ότι «οι πολιτικοί κρίνονται πρωτίστως από τη θέση που παίρνουν απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τις κρίσιμες επιλογές που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση. Κρίνονται απ' τη θέση που παίρνουν απέναντι σ' αυτούς που απειλούν το λαό και τον εκβιάζουν. Αν αυτά τα αποδέχονται ή τα ανέχονται, τότε ακόμα κι αν αρνούνται την οικονομική αποζημίωση ή μισθό, το μόνο αποτέλεσμα είναι να δίνουν άλλοθι στα αντιλαϊκά μέτρα».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (14-02-2012) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 36 ετών, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί, σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, βρέθηκαν στην κατοχή του (0,3) γραμμάρια κάνναβης.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους διακοσίων ογδόντα οκτώ (288) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Εγκρίθηκε η δημιουργία νέου Φ/Β Πάρκου στο Δήμο Αμυνταίου -Έγκριση επέμβασης σε δημόσια δασική έκταση για την εγκατάσταση Φ/Β Σταθμού στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 15/2/2012

*Με απόφαση της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 5,47 MW, της εταιρείας «ΗΛΙΑΚΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Α.Ε.», που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «Μεγάλη Πλαγιά» της Τοπικής Κοινότητας Αντιγόνου του Δήμου Φλώρινας, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


*Την έγκριση επέμβασης σε δημόσια δασική έκταση συνολικού εμβαδού κατάληψης 222,3 στρεμμάτων για την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 6,494 MW της εταιρείας «SOLAR ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ε.Π.Ε.», στη θέση «Κωδωνότρυπα» του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, με την καταβολή εφάπαξ του ποσού των 279.786,78 ευρώ ως αντάλλαγμα, υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
Βάσει της υπογραφείσας Απόφασης, η καταβολή του παραπάνω ποσού θα γίνει από την εταιρεία, υπέρ του Ειδικού Φορέα Δασών, πριν από την εγκατάστασή της στη συγκεκριμένη έκταση.
Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αποτελεί για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ένα στόχο αιχμής για την ανάδειξη και αξιοποίηση ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο μέσα από τις επενδύσεις θα τονώσει την οικονομία θα ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα προστατεύσει το περιβάλλον, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας ''Η Πίνδος'', ανταμώνει και κόβει την ''Πίτα'' του, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012, το μεσημέρι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας παραιτείται του μισθού του

Την απόφασή του να παραιτηθεί από το μισθό του γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος ο κ. Παπούλιας, του ζήτησε να προβεί στις ενέργειες σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης προς τους πολίτες που δοκιμάζονται.

ΕΑΣ Πρέβεζας: Ξεκίνησε η παραλαβή τιμολογίων έτους 2011

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας ενημερώνει τους παραγωγούς ότι ξεκίνησε από Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, θα παραλαμβάνει τιμολόγια για την επιστροφή Φ.Π.Α. των αγροτών έτους 2011.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα τιμολόγια στα κατά τόπους Γραφεία της Ένωσης:
• Κεντρικά Γραφεία Πρέβεζας τηλ. 26820 22227
• Γραφείο Καναλακίου τηλ. 26840 22217
• Γραφείο Λούρου τηλ. 26820 33374
• Γραφείο Θεσπρωτικού τηλ. 26830 31464.

Περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων


Σε συμφωνία για περικοπές 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ και 20% στις συντάξεις των ειδικών ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ και τραπεζών) από ένα ποσό και πάνω, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ των 1.200 και των 1.300 ευρώ, κατέληξαν - σύμφωνα με πληροφορίες - το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε στην συνάντηση που είχαν η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, για την εξεύρεση από το ασφαλιστικό σύστημα του ποσού των 300 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές μας.

Από τις περικοπές αυτές αναμένεται να εξοικονομηθούν συνολικά 100 εκατ. ευρώ (50 εκατ. από τα ειδικά Ταμεία και 50 εκατ. από το ΝΑΤ).
Συμφωνήθηκε, επίσης, οριστικά ότι το ποσό των 200 εκατ. που υπολείπεται, θα αναζητηθεί από περικοπές μόνο στις επικουρικές συντάξεις, κάτι στο οποίο μέχρι τώρα υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Οι περικοπές θα είναι 15% μεσοσταθμικά, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του πλαφόν, αν δηλαδή η μείωση θα γίνει στις επικουρικές συντάξεις που είναι μεγαλύτερες από 150, 200 ή 300 ευρώ.
Κατά τη συνάντηση, η τρόικα ζήτησε και έλαβε όλα τα σχετικά στοιχεία για τον αριθμό των δικαιούχων των συντάξεων και τα ποσά τα οποία λαμβάνουν.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα μέτρα θα έχουν συμφωνηθεί το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης.

ΑΡΤΑ: Κλοπή στο βυζαντινό μοναστήρι της Κάτω Παναγιάς

Η Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς (Ιερά Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου) στην Άρτα, ένα από τα πιο σημαντικά βυζαντινά μνημεία της περιοχής έγινε στόχος τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστων ιερόσυλων, από το οποίο άρπαξαν τάματα πιστών και 7 ασημένια καντήλια.
Η έρευνα των αστυνομικών στον προαύλιο χώρο είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί μέρος των κλοπιμαίων.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πράξη ηρωική και πένθιμη

 Ανοιχτή επιστολή στον παραιτηθέντα βουλευτή Παύλο Στασινό


Αγαπητέ Παύλο
Η παραίτησή σου από το βουλευτικό αξίωμα, με το οποίο σε τίμησε ο λαός της Άρτας, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή μη, ήταν ηρωική, αλλά και πένθιμη συγχρόνως.
Η ενέργεια και η στάση σου σίγουρα σε τιμούν γιατί προτίμησες ν΄αποσυρθείς απ΄τον πολιτικό στίβο αρνούμενος να υποκύψεις στο εκβιαστικό πρόσταγμα της κομματικής πειθαρχίας που απαίτησε ο με ημερομηνία λήξης επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Αν. Παπανδρέου προκειμένου να ψηφιστεί η απεχθέστερη νέα δανειακή σύμβαση, ή και δεύτερο μνημόνιο αποκαλούμενη, με τους δυνάστες του ελληνικού λαού Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αποχώρησες προστατεύοντας την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά σου, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμά σου στην ανεξαρτησία και την ελεύθερη βούληση, τις οποίες προσπάθησε να σου στερήσει η «κομματική πειθαρχία», ή κατ΄άλλους η κομματική καμαρίλα. Στην οποία χρεώνονται ο ωμός εκβιασμός,, βαθιά αντισυνταγματικός, αντιδημοκρατικός, και αναχρονιστικός αφού απαιτεί από σκεπτόμενους, έντιμους και σοβαρούς ανθρώπους να μετατραπούν και να συμπεριφερθούν ως άβουλα και άλογα όντα. Απαιτήσεις και εκβιασμοί που προσβάλλουν τους εκπροσώπους του Έθνους και κάθε έννοια και λογική σε διαφορετική άποψη, γνώμη και απόφαση. Προσβάλλουν επίσης κάθε ελεύθερη κρίση και αντίληψη, προσωπικότητα, ελευθερία κινήσεων και πράξεων, δηλαδή όλα αυτά που είναι σεβαστά, καθόλα αποδεκτά και προστατεύονται από το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη, Διεθνείς οργανισμούς και πρακτικές.
«Κομματική πειθαρχία» που ερμηνεύεται ως απόπειρα και πράξη χειραγώγησης της σκέψης, της διαφοροποίησης, της ελεύθερης έκφρασης και που ακυρώνει κάθε ψηφοφορία, συνταγματική και δημοκρατική διαδικασία που λαμβάνει χώρα υπό τις παραπάνω επισημάνσεις και της απειλής διαγραφής όσων έχουν το θάρρος και τη διαφορετική άποψη να αποστασιοποιηθούν από την επίσημη γραμμή του κόμματος, τις αντιλήψεις, τη νοοτροπία, ακόμη και τα ιδιοτελή συμφέροντα κάθε «αρχηγού».
Υπό αυτήν την έννοια η παραίτησή σου, με την οποία διαχωρίζεις τη θέση σου από τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες, ήταν πράγματι ηρωική και αξίζεις θερμών συγχαρητηρίων.
Όμως, όμως αγαπητέ Παύλο ήταν και πένθιμη συγχρόνως. Αυτό πιστεύω. Γιατί λυπήθηκα στο έπακρο από την παραίτησή σου. Και τούτο γιατί άνθρωποι όπως εσύ, εργατικοί, τίμιοι και μαχητικοί στο πλευρό στο πλευρό των συμπολιτών τους οφείλουν να στέκουν ανυποχώρητοι στα μετερίζια, εκεί όπου τους ορίζουν οι ψηφοφόροι τους, όπως ορίζουν οι Θερμοπύλες. Όχι αποκλειστικά και στο κόμμα τους. Άνθρωποι σαν και σένα και ειδικά οι εκπρόσωποι του Έθνους πρέπει να παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους, ιδιαίτερα μέσα στο Εθνικό Κοινοβούλιο όπου βρίθουν οι σανίδες, οι φελλοί, οι διαπλεκόμενοι, οι ανεγκέφαλοι και ανεπάγγελτοι, οι… κληρονομικώ δικαίω πριγκίπισσες και πριγκιπόπουλα, λειτουργώντας ως κυματοθραύστες στις κάθε λογής επιθέσεις που δέχεται εκ των έσω ο λαός μας από τους ντόπιους και αλλοδαπούς δυνάστες.
Δυνάστες και συμφεροντολόγοι που βλάπτουν ανήκεστα τη ζωή, την οικονομία, το παρόν και ντο μέλλον του ελληνικού λαού και της χώρας.
Λυπάμαι ειλικρινώς για την απουσία σου από τη Βουλή των Ελλήνων και θα ήθελα μεταξύ του διλήμματος της παραίτησης ή της διαφοροποίησης από τη «γραμμή» και τις «αρχές» του κόμματος με το οποίο εξελέγης να επιλέξεις το δεύτερο. Και να παραμείνεις στα έδρανα του Κοινοβουλίου υπερασπιζόμενος, όπως έπραξες μέχρι τώρα, τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των ψηφοφόρων σου που σε τίμησαν.
Θωρώ πως αυτό θα το εκτιμούσαν περισσότερο οι συμπολίτες μας της Άρτας και δεν θα το θεωρούσαν ως αποστασία. Και αυτό το πιστεύω για δυο λόγους: Πρώτον γιατί δεν σε ψήφισαν μόνο οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και δεύτερον επειδή πολλοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ το έχουν ήδη εγκαταλείψει. Κοντά σ΄αυτούς λοιπόν φρονώ πως έπρεπε να σταθείς, παραμένοντας στο πιο σημαντικό μετερίζι, το Εθνικό Κοινοβούλιο, ως γνήσιος, άδολος, ανιδιοτελής, τίμιος, αξιοπρεπής και μαχητικός εκπρόσωπός μας, όπως άλλωστε υπήρξες καθ΄όλη τη διάρκεια του βουλευτικού σου βίου.
Εύχομαι για… λίγο καιρό να ξαποστάσεις και να ξαναβρεθούμε και πάλι μαζί στις επάλξεις και όχι στους μπαξέδες για να ξαναχτίσουμε τη Νέα Ελλάδα.


Με εκτίμηση
Χαράλαμπος Γαλιάνδρας-Αρτινός

Τεκτονίδου προς Παπανδρέου: «Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά»


Επιστολή κόλαφος για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με την επιστολή της ειρωνεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου σε απίστευτο βαθμό ακόμα και με αφιερώσεις τραγουδιών. Με μία επιστολή καταπέλτη η διαγραφείσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κυριακή Τεκτονίδου "στολίζει" με όλη τη σημασία της λέξεως τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως είναι ένα μεταλλαγμένο κόμμα που έχει πάρει διαζευκτήριο μια για πάντα από την κοινωνία.
Η βουλευτής η οποία δεν συμμετείχε στην κρίσιμη ψηφοφορία για το μνημόνιο εμφανίστηκε ιδιαίτερα καυστική με τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας με σαφή ειρωνική διάθεση πως με την αποχή της τον βοήθησε να βρει τις χαμένες ηγετικές του δεξιότητες.
Αναφερόμενη στον κόσμο, δήλωσε ότι λυπάται που παρέσυρε τον κόσμο να ψηφίσει ένα κόμμα που σήμερα έχει υποστεί μετάλλαξη, ενώ στο τέλος της επιστολής της, χάρισε και δύο λαϊκά άσματα στον Γιώργο Παπανδρέου.
Το πρώτο είναι το "μου χρωστάς δε σου χρωστάω , έχε γειά , σε χαιρετάω" και το δεύτερο με νόημα είναι το "Δεν είσαι ο Γιώργος που αγαπούσα μια φορά".

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Νέα παρέμβαση για τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ»

Νέα παρέμβαση προς τα αρμόδια υπουργεία και την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε να κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα και από την δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πώληση των μετοχών της ΑΤΕ στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, μετά την απόρριψη από τις Ενώσεις της πρότασης του Οικονομικού Επιμελητηρίου (τμ. Ηπείρου) για τη σύσταση εταιρίας λαϊκής βάσης, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι Ενώσεις.
«Είχαν πει ότι θα φέρουν πρόταση, που όμως δεν την έφεραν ποτέ», είπε για να προσθέσει: «Θα πρέπει να τονίσουμε, για μια ακόμη φορά, στο ψήφισμά μας, ότι η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι Ηπειρωτική και Εθνική Υπόθεση: Ηπειρωτική γιατί αποτελεί την ταυτότητα για την Ήπειρο και Εθνική γιατί ταυτίζεται με την φέτα. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε κάθε δυνατή λύση προς αυτή την κατεύθυνση».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Τα δις της εξαθλίωσης

Πολλά, πάρα πολλά τα δις που πληρώνει η Διεθνής των Κεφαλαιοκρατών, για να σώσει λέει την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως τα δίνει, για να πείσει τους Έλληνες ότι πρέπει τουλάχιστον μέσα σε 2 χρόνια να «πιάσουν» το βιοτικό επίπεδο του Μπαγκλαντές. Περί αυτού πρόκειται, όσο παράξενο κι αν ακούγεται: Μας ακριβοπληρώνουν για να εξαθλιωθούμε.
Πριν δύο χρόνια περίπου σ'ένα άρθρο (http://www.vostiniotismos.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html#more ) γράφαμε:
«Εκτός από το μεγάλο σάλτο στην κρατική περιουσία υπάρχει και το μεγάλο σάλτο στις εργασιακές σχέσεις, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι μικρή μπίζνα να κατεβάσεις την αξία της εργατικής δύναμης, το μεροκάματο εκατομμυρίων ανθρώπων στην τιμή των 5 δολαρίων».
Εδώ είμαστε λοιπόν!
-Πόσο είναι σήμερα το μεροκάματο κατά μέσο όρο στην Ευρώπη, στη Δύση γενικότερα; Να το βάλουμε 40 δολάρια;
-Πόσοι εργαζόμενοι παίρνουν αυτό το μεροκάματο; Να βάλουμε ένα δισεκατομμύριο;
-Πόσα μεροκάματα κάνει ένας εργαζόμενος κατά μέσο όρο το χρόνο; (ας πούμε μόνο μια βάρδια). Να βάλουμε 300 μεροκάματα;
Έχουμε λοιπόν και λέμε: 40 δολάρια ΕΠΙ 1.000.000.000 εργαζόμενοι ΕΠΙ 300 μεροκάματα
ΙΣΟΝ με 12.000.000.000.000 (12 τρις), το χρόνο.
Ας πούμε ότι τόσο κοστίζει ΣΗΜΕΡΑ για ένα χρόνο η εργατική δύναμη της Ευρώπης και της Αμερικής. Ας κάνουμε τώρα έναν άλλο υπολογισμό: Ας δούμε πόσο θα στοιχίζει αύριο, τις επόμενες μέρες, άιντε 1-2 χρόνια αργότερα , μετά το ΧΥ παγκόσμιο μνημόνιο, όταν δηλαδή το μεροκάματο θα κατέβει όπως λέμε παραπάνω στα... 5 δολάρια.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: 5 δολάρια επί 1.000.000.000(ένα δις) επί 300 ΙΣΟΝ 1.500.000.000.000 (1,5 τρις)
Δεν μένει μια αριθμητική πράξη ακόμα και τελειώνουμε: 12 τρις πλην 1,5 τρις = 10,5 τρις λιγότερα, πιο φτηνά δηλαδή θα στοιχίζει η εργατική δύναμη της Δύσης το χρόνο.
Ας κάνουμε ακόμα μια πράξη, ας πούμε ότι αυτό θα γίνει μόνο για 10 χρόνια, που σημαίνει 10,5 τρις ΕΠΙ 10 χρόνια ΙΣΟΝ 105 τρις.
Αυτά κι αν είναι είναι λεφτά, αυτή κι αν είναι μπίζνα. (Και το χρέος θα παραμένει χρέος)
Γράφαμε στην αρχή ότι τα λεφτά που δίνουν στους Έλληνες είναι πολλά, πάρα πολλά. Μετά όμως από τους παραπάνω υπολογισμούς που κάναμε αποδεικνύονται ελάχιστα. Πόσο μάλλον όταν δίνονται για να εξαθλιωθούμε, όπως λέμε στην αρχή, για να εκμηδενίσουν την νοημοσύνη μας πρώτα, ύστερα την νοημοσύνη των άλλων λαών, των εκατομμυρίων εργαζομένων όπου γης. Βαριά η ευθύνη του Ελληνικού λαού, μια και αποφάσισαν οι ισχυροί της γης να αρχίσουν από την Ελλάδα τα πειράματά τους. (Ίσως γιατί δεν μπορούν να συγχωρήσουν την φράση του Αριστοτέλη ότι: ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΟΥ ΤΙΚΤΕΙ ΝΟΜΙΣΜΑ).
Βαριά η ευθύνη και των άλλων λαών, πρώτα από όλα της Ευρώπης: Δεν μπορούν να βλέπουν αδιάφορα σαν στην Ζούγκλα πως οι ύαινες κατασπαράζουν μια γκαζέλλα που λέγεται Ελλάδα!!!


Βοστινιώτης Παναγιώτης
ΠΗΓΗ: http://www.vostiniotismos.blogspot.com/2012/02/blog-post.html#more

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Η οικονομική κρίση πλήττει έντονα την Ήπειρο

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει έντονα την Ηπειρωτική κοινωνία, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε και τα εξής: «Τα κονδύλια προς την Περιφέρεια συνεχώς μειώνονται. Τα μεγάλα έργα «κόλλησαν», οι άνεργοι αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο, τα «λουκέτα» διαδέχονται το ένα το άλλο. Εκατοντάδες συμπολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους αλλεπαλλήλους φόρους. Αποτέλεσμα: Ο αριθμός των νεόπτωχων να μεγαλώνει, άτομα που μέχρι πρόσφατα ξεχώριζαν στον επαγγελματικό τους τομέα να αδυνατούν ακόμη και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιους είδους δράματα. Έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό των φορέων για την εξεύρεση λύσεων σε στέγαση και σίτιση. Ακόμη και για τη διανομή ρουχισμού.
Αυτά τα γνωρίζουμε, είναι ημίμετρα. Ανακουφίζουν μόνο προσωρινά. Η λύση είναι η ανάπτυξη.
Και σε αυτόν τον τομέα πρέπει η Πολιτεία να στρέψει το ενδιαφέρον της. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη στήριξη κάθε παραγωγικής μονάδας και ειδικά του πρωτογενούς τομέα. Απαιτούνται όμως παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών, για τη μείωση του κόστους παραγωγής, από τα αγροτικά εφόδια, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα.
Είμαστε στο χείλος του γκρεμού: Και ως κράτος και ως πολίτες. Τα εισπρακτικά μέτρα, οι νέοι φόροι, πρέπει εδώ να τελειώνουν. Δεν πάει άλλο».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου, καταδίκασε όμως τα έκτροπα: Οι εμπρησμοί, οι λεηλασίες περιουσιών και μνημείων, δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη Ελλάδα. Δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Δυο εκατ. ευρώ στους δήμους, για τις φωτοτυπίες των βιβλίων

Δύο εκατομμύρια ευρώ κατανεμήθηκαν στους δήμους για την κάλυψη της δαπάνης των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων, όπως επιβεβαιώνεται από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάσου Γιαννίτση, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο υπουργός, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε όλους του δήμους της χώρας, προκειμένου να συνεργαστούν άμεσα με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, βάσει των οδηγιών τους, ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη διανομή του απολύτως αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία.
«Κατόπιν αυτού και μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, το υπουργείο μας προέβη στην εφάπαξ κατανομή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους δήμους», αναφέρει ο κ. Γιαννίτσης.
Ενημερώνει, παράλληλα, ότι «το συγκεκριμένο ποσό εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από το υπουργείο Οικονομικών».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Να προχωρήσουν άμεσα οι οδικοί άξονες Ιόνια Οδός – Ε-65

Το ζήτημα των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην κατασκευή των δύο μεγάλων οδικών αξόνων που αφορούν άμεσα την Ήπειρο, της Ιόνιας Οδού και της Ε-65, αναδείχτηκε για άλλη μια φορά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρότεινε να παρέμβει το Περιφερειακό Συμβούλιο – μέσω της έκδοσης ψηφίσματος – προς τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να συνεχιστούν άμεσα τα δύο έργα, χωρίς παράλληλα να υπάρξει καμία έκπτωση επί του φυσικού αντικειμένου τους.
«Εδώ και καιρό είδαμε να έχουν σταματήσει οι εργασίες. Οι δύο αυτοί οδικοί άξονες, είναι δρόμοι ανάπτυξης για την Ήπειρο, μας ενδιαφέρει να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό ώστε η περιοχή μας να καταστεί κόμβος μεταφορών», είπε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχουν γίνει με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και στο ενδεχόμενο οι δύο άξονες να μην ολοκληρωθούν σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς:
Για την Ιόνια Οδό τόνισε, ότι πέρα των εργασιών που πρέπει να συνεχιστούν, αυτή θα πρέπει να επεκταθεί και να καταλήξει στην Κακαβιά.
Για την Ε-65 ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο οδικός άξονας πρέπει να φτάσει μέχρι την Εγνατία Οδό και να μη τερματιστεί στην Καλαμπάκα, όπως είναι και η θέση των περιφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. «Τους Ηπειρώτες δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με την Ε-65 στον κάμπο της Θεσσαλίας, αλλά να φτάσει και μέχρι την Εγνατία Οδό», είπε χαρακτηριστικά.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη για έκδοση ψηφίσματος με το οποίο θα ζητείται η συνέχιση των εργασιών στην Ιόνια Οδό και την Ε-65 με την κατάληξή τους η μεν πρώτη στην Κακαβιά και η δεύτερη μέχρι την Εγνατία Οδό. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έκανε αποδεκτή πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης για πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης με αντικείμενο τα δύο έργα.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr