Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 13-10-2017 συνεδριάσεως.
Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας και έγκριση δαπάνης δημοσιεύσεων του διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 1.499.860,60 € με ΦΠΑ, της ομώνυμης Πράξης η οποία έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 2 του Ε.Π. «ΉΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» με κωδικό ΟΠΣ 5007948.
Έγκριση του Πρακτικού Νο2/18-10-2017 της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού για την προμήθεια άπλυτου αλατιού οδικών δικτύων (χύμα) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
Έγκριση του Πρακτικού 1/17-10-2017 της 1ης διαδικασίας διαπραγμάτευσης, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων για το σχολικό έτος 2017-2018, έως 31-12-2017, συνολικού προϋπολογισμού 47.291,74 € με Φ.Π.Α.
Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών για την επισκευή εξοπλισμού Η/Υ και εκτυπωτών της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Έγκριση δαπάνης και ανάθεσης εργασιών για την συντήρηση του περιβαλλοντικού σταθμού και των μετεωρολογικών σταθμών στην Περιφέρεια Ηπείρου για το έτος 2017.
Έγκριση ανάθεσης προμηθειών για τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου η προκαταβολή του 70% της βασικής ενίσχυσης των αγροτών

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2017 και οι περίπου 680.000 δικαιούχοι παραγωγοί θα λάβουν του 70% της βασικής ενίσχυσης Παράλληλα όσοι έχουν να λάβουν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα, δηλαδή οι νέοι αγρότες και οι νεοεισερχόμενοι, δεν θα περιλαμβάνονται στην πληρωμή της προκαταβολής του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά θα πληρωθούν κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης.
 Ο ΟΠΕΚΕΠΕ λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα προχωρήσει στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2017.
Η πληρωμή της προκαταβολής του 70% θα περιλαμβάνει και τις μεταβιβάσεις, καθώς έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό της η επεξεργασία των 65.000 αιτήσεων.

Το Δεκέμβρη με την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης θα καταβληθεί και η εξόφληση του λεγόμενου «πρασινίσματος».

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Κάλεσμα όλων των Πωγωνισίων να αγκαλιάσουν και να παραβρεθούν σε όλες τις 3ήμερες εκδηλώσεις, με την επωνυμία «Καλπάκια 2017»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H Oμοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, καλεί τα μέλη της και όλους τους Πωγωνίσιους να αγκαλιάσουν και να παραβρεθούν σε όλες τις 3ήμερες εκδηλώσεις, με την επωνυμία «Καλπάκια 2017», που συνδιοργανώνουμε μαζί με τον Δήμο μας.
θα ήταν απαραίτητη η παρουσία σας την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ημέρα έναρξης των τριήμερων εορτασμών των «Καλπακίων», και ώρα 18:15, στην επιμνημόσυνη δέηση, που θα τελεσθεί στο Μνημείο Πεσόντων στο Χάνι Δελβινακίου.
Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικός πεσόντες άνδρες του Ανεξαρτήτου Τάγματος Δελβινακίου κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.
Στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι των Tοπικών Aρχών και των Αδελφοτήτων.
Ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία της φιλολόγου Νόννη - Βλάχου Λευκοθέας, με θέμα «1940, το Πωγώνι στα χαρακώματα της λευτεριάς», αφιερωμένη στην ηρωική επέτειο.
Είναι χρέος όλων μας, να τιμήσουμε με την παρουσία μας τους Πωγωνίσιους πατεράδες και παππούδες μας, που ήταν πρωταγωνιστές στον ένδοξον αυτόν αγώνα.
Έτσι θα διατηρήσουμε την Εθνική παράδοση και μνήμη μας ζωντανή, στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας


Γρηγόριος Άρμπυρος    Στυλιανός Λιάγκος

Συνέντευξη Σπύρου Ριζόπουλου-Όσα είπε για την Ήπειρο

Για όλους και για όλα μίλησε στην πρώτη συνέντευξη του Σπύρος Ριζόπουλος στο Vima Τηλεόραση, καλεσμένος του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπούρχα.
Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, καθώς και για την πιθανότητα εκλογών. 
«Tα F16 ήταν μια πολύ ακριβή συγγνώμη για τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά» σημείωσε με νόημα ο κ. Ριζόπουλος ενώ τόνισε πως «θα πειστώ οτι υπάρχει μια πραγματική διακρατική συνεργασία αν στην επόμενη ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα μετά την Κίνα είναι οι ΗΠΑ, δω την επικεφαλής της Fed να έρχεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με εκπροσώπους από αμερικανικά funds».
Όπως ήταν αναμενόμενο το κέντρο βάρους της συνέντευξης γρήγορα μεταφέρθηκε στην Ήπειρο, με τον Σπύρο Ριζόπουλο να παρουσιάζει το όραμά του για την ανάπτυξη της περιοχής. Μάλιστα δεν δίστασε να καυτηριάσει συγκεντρωτικές συμπεριφορές του Αλέκου Καχριμάνη.
«Είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, χωρίς να είμαι επαγγελματίας πολιτικός» διευκρίνισε ο κ. Ριζόπουλος και συνέχισε «Πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην έννοια της επιλογής, στην αξιοκρατία, στην αριστεία, στη ραχοκοκαλιά των μικρομεσαίων και στην ανάπτυξη» ενώ έδειξε οτι δεν εντάσσεται στις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.
«Άλλο πράγμα είναι να είσαι υποψήφιος βουλευτής που οφείλεις να εντάσσεσαι στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ταυτότητας- κάτι που δεν με αφορά- και άλλο η συλλογική προσπάθεια πολιτών με συγκεκριμένες ιδεολογικές αναφορές για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος…»  ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και ξεκαθάρισε ως δομικά στοιχεία της πολιτικής του αντίληψης την εξωστρέφεια και την αξιοκρατία μακριά από πελατειακές σχέσεις, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως και η Ήπειρος χρειάζεται τη δική της «Συμφωνία Αλήθειας» με έναν Περιφερειάρχη που θα συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Αθήνας.
«Που είναι η αποτελεσματικότητα του κ. Καχριμάνη» διερωτήθηκε o κ. Ριζόπουλος, σημειώνοντας πως εδώ και δεκαετίες η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η τελευταία σε όλους τους δείκτες εξωστρέφειας, τουρισμού και εξαγωγών. 
«Το γεγονός ότι το γραφείο του κ. Καχριμάνη έχει μετατραπεί σε ένα κινητό ΚΕΠ, αυτό είναι γραφείο Περιφερειάρχη; Με υπηρεσίες που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, με δημάρχους που υπάρχει ένα απίστευτο “δούναι και λαβείν” και για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να προσκυνήσουν σε ένα απερίγραπτο αλιβερίσι με έναν άνθρωπο που έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται σαν φύλαρχος;
Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μπούρχα αναφορικά με το προφίλ του σε σχέση με αυτό του Αλέκου Καχριμάνη, ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε πως τυχόν debate μεταξύ τους θα ήταν η μεγαλύτερη «σούπα» του αιώνα. 
«Ο κ. Καχριμάνης και εγώ δεν έχουμε κανένα απολύτως κοινό στοιχείο. Ο ένας είναι αχλάδι και ο άλλος είναι αεροπλάνο» είπε ο κ. Ριζόπουλος σημειώνοντας ωστόσο πως η επιλογή ανήκει στους Ηπειρώτες.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σπύρου Ριζόπουλου στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα εδώ:

Συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό, τρία άτομα (δύο ημεδαποί ηλικίας 44 ετών και ένας 32χρονος ομογενής), μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης

Ο 44χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο περίπου (163) κιλά κάνναβης ενώ οι άλλοι δύο δράστες λειτουργούσαν ως προπομποί υποστηρικτικά στη διακίνηση των ναρκωτικών
Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν χθες (18-10-2017) το μεσημέρι, στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 44 ετών και έναν 32χρονο ομογενή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (18-10-2017) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του κόμβου Κομποτίου Άρτας), οι προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, ο 44χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας -81- δέματα, που περιείχαν 162 κιλά και 900 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ενώ οι άλλοι δύο (ο 44χρονος και ο 32χρονος) επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο και λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως προπομποί, κατά τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ενώ όπως διαπιστώθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν έμφορτο με τα ναρκωτικά είναι ιδιοκτησίας 49χρονης ημεδαπής, η οποία και αναζητείται.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
ποσότητα κάνναβης, βάρους (162.900) γραμμαρίων
δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (9) γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή του 32χρονου δράστη
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, με σκοπό την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2017», την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, σας καλεί σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2017».
Η συνέντευξη θα δοθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ., στα Γραφεία της Π.Ε.Δ. Ηπείρου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη στα Ιωάννινα ενόψει του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο»

Ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης θα επισκεφτεί τα Ιωάννινα την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου,  ενόψει του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 23 και 24 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
13:30 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

14:30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών. 

Στo #BeActive μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


     Με τη συμμετοχή μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, οι αθλητικές ομαδικές δραστηριότητες μη αγωνιστικού  χαρακτήρα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2017 #BeActive.
   Το θέμα των φετινών δράσεων που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, είχε ως κεντρικό σύνθημα: «Βάζω καλάθι στη ζωή», σχετιζόταν με το άθλημα του μπάσκετ και είχε ως στόχο την προώθηση ενός ενεργού τρόπου ζωής που θα προάγει το ρόλο της άσκησης και της διατροφής στην υγεία των μαθητών.
   Η ομάδα μπάσκετ του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, υπό την καθοδήγηση γυμναστών και προπονητών, συμμετείχε σε αγώνες με μαθητές από άλλα γυμνάσια της πόλης, και όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές δεσμεύτηκαν ότι μαζί με τα μαθήματά τους θα ασχοληθούν σε μόνιμη βάση με τον αθλητισμό, μένοντας μακριά από κάθε αρνητική πρόκληση της σημερινής κοινωνίας.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία Λειτουργία και εκδηλώσεις για το ΟΧΙ, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ θα τελεστούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Σωσίνου.
Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια στο Μνημείο  θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ομιλίες, ποιήματα.

Ακόμη γλεντούν και χορεύουν στη ''γιορτή τσίπουρου'' στη Νέα Μάκρη που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν. Μάκρης- Ραφήνας και Μαραθώνα, τη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, το μεσημέρι στο κτήμα της, στη Νέα Μάκρη

Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αλλά και την αρκούσα μέθεξη, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στη Νέα Μάκρη στο οίκημα των Ηπειρωτών από την τοπική Αδελφότητα Ηπειρωτών Μαραθώνα -Νέας Μάκρης και Ραφήνας ''Η Αγία Ειρήνη'', ''τηρώντας μιά συνέχεια πολλών χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο  Πρόεδρος της Αδελφότητας  Δημήτρης Βασιλείου.Βαγγέλης Φωτόπουλος. 

Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από την Αδελφότητα των Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Μαραθώνα. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη της Αδελφότητας, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει. 
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης. Τα δε γλέντια που γινόταν στην Ήπειρο τις περασμένες εποχές, επ΄ευκαιρία της παρασκευής του τσίπουρου, ήταν τρικούβερτα, διαρκούσαν για πολλές μέρες, καθ΄'ολη την περίοδο απόσταξης που άρχιζε αρχές Οκτωβρίου και στις ορεινές περιοχές ολοκληρωνόταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

1ο Χαριστικό Παζάρι Βιβλίου και Αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης το ΨυχοΣάββατο του Αγίου Δημητρίου 21 Οκτωβρίου 2017 από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ.

Η  ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συνεχίζοντας την παράδοση της ηπειρωτικής ευεργεσίας και συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για τα 52α ΔΗΜΗΤΡΙΑ, διοργανώνει το 1ο χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης, στην αίθουσα της  στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 2 και Λεωφόρος Νίκης – παλιά  παραλία -1ος όροφος  το ΨυχοΣάββατο του Αγίου Δημητρίου 21 Οκτωβρίου 2017 από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Ελάτε  να εμπλουτίσετε την βιβλιοθήκη σας  με ποικίλης ύλης ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, περιοδικά, παλιές εκδόσεις, εφημερίδες. 

Σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε και  αγναντεύοντας  από το μπαλκόνι μας τον Όλυμπο, τον Λευκό Πύργο, το Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, να γνωριστούμε και να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις της ΗΕΘ.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (18-10-2017) το μεσημέρι στο 4ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 44χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε δύο μη νόμιμους μετανάστες.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 44χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 43 και 32 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου δράστη ένα δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ημεδαπού, για το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε δηλωθεί κλοπή την 30-08-2017 στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πάτρας.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 44χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά
το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ
το κλεμμένο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος με αναβαθμισμένη ρομποτική τεχνολογία MAKO

Αποκλειστικά για την Ελλάδα στο Metropolitan Hospital

Από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου του 2017, το Metropolitan Ηospital λειτουργεί το αναβαθμισμένο Ρομποτικό σύστημα Γόνατος και Ισχίου ΜΑΚΟ. Έπειτα από τέσσερα χρόνια επιτυχούς εφαρμογής του συστήματος, είναι πλέον πραγματικότητα η εφαρμογή της Ρομποτικά υποβοηθούμενης Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος ΜΑΚΟ.
H εξέλιξη της ρομποτικής τεχνολογίας βρίσκει το θεραπευτήριο Metropolitan σε πρωτοποριακή θέση σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, με την αναβάθμιση του ρομποτικού συστήματος MAKO για την αντιμετώπιση των παθήσεων στο γόνατο και το ισχίο.
Η ανανέωση του συστήματος ΜΑΚΟ επιτρέπει τώρα, εκτός από την μερική, και την ολική αρθροπλαστική του γόνατος. Με τον τρόπο αυτό παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος με μοναδική για την Ελλάδα και την Ευρώπη τεχνολογία αιχμής.
Η αναβάθμιση της ρομποτικής τεχνολογίας έχει πραγματοποιηθεί εκτός από το Metropolitan Hospital σε 150 από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ.
Center of Excellence
Το θεραπευτήριο Metropolitan διαθέτει αποκλειστικά τεχνολογία για Ρομποτικά Υποβοηθούμενες Επεμβάσεις και έχει λάβει τον τίτλο «Κέντρο Εξαιρετικής Κλινικής Δραστηριότητας για την Ρομποτική Χειρουργική ΜΑΚΟ» (Center of Excellence), τον οποίο κατέχουν ελάχιστα κέντρα παγκοσμίως. Σε αυτόν τον τίτλο συνέβαλε ο διεθνής εκπαιδευτικός ρόλος του τμήματος ρομποτικής ορθοπαιδικής του θεραπευτηρίου, των γιατρών του και του νοσηλευτικού προσωπικού με τη γνώση, το πάθος και την αφοσίωσή τους.