Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου: Κάλεσμα όλων των Πωγωνισίων να αγκαλιάσουν και να παραβρεθούν σε όλες τις 3ήμερες εκδηλώσεις, με την επωνυμία «Καλπάκια 2017»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
H Oμοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, καλεί τα μέλη της και όλους τους Πωγωνίσιους να αγκαλιάσουν και να παραβρεθούν σε όλες τις 3ήμερες εκδηλώσεις, με την επωνυμία «Καλπάκια 2017», που συνδιοργανώνουμε μαζί με τον Δήμο μας.
θα ήταν απαραίτητη η παρουσία σας την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, ημέρα έναρξης των τριήμερων εορτασμών των «Καλπακίων», και ώρα 18:15, στην επιμνημόσυνη δέηση, που θα τελεσθεί στο Μνημείο Πεσόντων στο Χάνι Δελβινακίου.
Αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικός πεσόντες άνδρες του Ανεξαρτήτου Τάγματος Δελβινακίου κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.
Στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι των Tοπικών Aρχών και των Αδελφοτήτων.
Ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία της φιλολόγου Νόννη - Βλάχου Λευκοθέας, με θέμα «1940, το Πωγώνι στα χαρακώματα της λευτεριάς», αφιερωμένη στην ηρωική επέτειο.
Είναι χρέος όλων μας, να τιμήσουμε με την παρουσία μας τους Πωγωνίσιους πατεράδες και παππούδες μας, που ήταν πρωταγωνιστές στον ένδοξον αυτόν αγώνα.
Έτσι θα διατηρήσουμε την Εθνική παράδοση και μνήμη μας ζωντανή, στους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας


Γρηγόριος Άρμπυρος    Στυλιανός Λιάγκος