Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Κόνιτσα: Εκδηλώσεις για την 104η Επέτειο από την Απελευθέρωση την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων  για την 104η Επέτειος από την Απελευθέρωσης της Κόνιτσας, έχει ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
19.00 Προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13 – Η απελευθέρωση της Ηπείρου».
19.25 Επετειακά τραγούδια από τη...
χορωδία του Δήμου.
19.40 Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική του Γ΄ΣΣ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
07.30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού
10.15 Δοξολογία
10.40 Μετάβαση στο Δημαρχείο
10.45 Χαιρετισμός Δημάρχου Κόνιτσας
10.50 Χαιρετισμός Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου Παναγιώτη
11.00 Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιο Δ. Καψάλη με θέμα «24 Φεβρουαρίου 1913: Μετά τα Γιάννενα και η Κόνιτσα».
11.45 Μετάβαση στη θέση «Άη Γιάννης»
12.00 Αποκαλυπτήρια Προτομής Λ/γου (ΠΖ) Παπανικολάου Δημητρίου από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο Παναγιώτη
 Επιμνημόσυνη Δέηση  Κατάθεση στεφάνων
 Εθνικός Ύμνος

ΠΕΡΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

ΟΑΕΔ: Από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η ανανέωση των δελτίων ανεργίας

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  έως και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ θα μπορούν να προσέρχονται και στις υπηρεσίες ΚΠΑ2 για την ανανέωση των δελτίων ανεργίας τους. 

Δήμος Πωγωνίου: Έμφαση στις κοινωνικές δομές και στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων ομάδων

Έμφαση στις κοινωνικές δομές και στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων ομάδων δίνει ο Δήμος Πωγωνίου.
Με την 39-26/1/2017  απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου  εντάχθηκε  η  Πράξη  «Δομή παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου Δήμου Πωγωνίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και  δίνεται πλέον η δυνατότητα ουσιαστικής  συνέχισης λειτουργίας των συσσιτίων με  παράλληλη  λειτουργία  Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Δήμο Πωγωνίου.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).
 «Οι ανάγκες των πολιτών αλλάζουν και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται πλέον να ασκήσουν πρωτίστως κοινωνική πολιτική. Ο Δήμος Πωγωνίου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτές τις δύο δομές, με τις οποίες αυξάνεται το δίχτυ κοινωνικών παροχών που απλώνουμε για εκείνο το μέρος του τοπικού πληθυσμού που δεν μπορεί να καλύψει ανάγκες του στα βασικά αγαθά στο Δήμο Πωγωνίου.
Οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελούν για εμάς πλέον πρωταρχικό στόχο και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει η πολιτεία και τα έσοδά μας  ώστε να σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης.
Παράλληλα, και με την  αρ. πρωτ. 48/10-01-2017 πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Δήμος Πωγωνίου υπέβαλλε   πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ/ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ και ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ» που αφορά στον νέο εξοπλισμό του παντοπωλείου και παροχής συσσιτίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Στέφανος Φούσας: Πρότυπο ανάπτυξης ορεινών χωριών η Μηλιά

Με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Μετσόβου και με τη συμμετοχή της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, το οδοιπορικό υγείας και πρόληψης ιατρικών παθήσεων φιλοξενήθηκε στη Μηλιά Μετσόβου. Κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μηλιάς και αξίωσαν δια χειλέων του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Τάσου Κουτελίδα τον προγραμματισμό και τρίτης επιστημονικής εκδήλωσης εφάμιλλου ενδιαφέροντος, καθώς είχε προηγηθεί το 2013 η παρουσία του κ. Στέφανου Φούσα, με μία ομάδα καρδιολόγων στο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς ορεινό χωριό. «Σας ευχαριστούμε για την αγάπη που δείχνετε στο χωριό μας καθώς είναι η δεύτερη φορά που μας επισκέπτεστε για να μας ενημερώσετε για ιατρικά θέματα, αλλά θέλουμε να έρθετε και τρίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Μηλιάς, για να συνηγορήσει και ο άλλοτε πρόεδρος επί σειρά ετών της Κοινότητας κ. Γιάννης Καπέτης χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερη τιμή την από κοινού παρουσία της Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο χωριό. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μετσόβου κ. Τζαφέας, απευθύνοντας ευχαριστίες στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. 

Ο ε. καθηγητής καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, χαρακτήρισε τη Μηλιά «πρότυπο ανάπτυξης ορεινών χωριών και αυθύπαρκτη οικονομική οντότητα» και συντόνισε τις τοποθετήσεις μιας ομάδας επιστημόνων, την οποία αποτελούσαν οι κ.κ.: π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, αν. καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνα Γεωργοπούλου, ειδικός παιδίατρος, Αθηνά Ζαχαρή, ψυχίατρος, Παρασκευή Κίτσιου, χειρουργός οδοντίατρος, Έφη Μάρκου, δερματολόγος, Νικόλαος Νάστος, μαιευτήρας-γυναικολόγος,  Αναστάσιος Ντάτσης, καρδιολόγος, Γεώργιος Παπανικολάου, οδοντίατρος – περιοδοντολόγος - εμφυτευματολόγος, Θάνος Παππάς, παιδίατρος, Ηλίας Παππάς, χειρουργός ουρολόγος, Κώστας Παππάς, Δ/ντής Καρδιολογίας, Σταύρος Ριστάνης, χειρουργός ορθοπαιδικός, Βάια Ρούντου, χειρουργός οφθαλμίατρος, Σταύρος Σταύρου, μεταπτυχιακός ερευνητής, Σίσυ Τασσολάμπρου, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος, Ευγενία Τσαγκαλίδου, ειδ. καρδιολόγος και Μιχαήλ Χρυσέλης, φαρμακοποιός-γυναικολόγος.                 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 21χρονος υπήκοος Αλβανίας

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος 21χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι νυχτερινές ώρες της 30/09/2016 στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας , αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 37χρονου ημεδαπού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαγιάδας.

Δεν κλείνουν τα τμήματα συνοριακής φύλαξης στην Καστανή και στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, το Προεδρικό Διάταγμα, με όλες τις αλλαγές που επιφέρει στην αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου διατηρούνται οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης στην Καστανή και στο Κεφαλόβρυσο.
Στο Νομό Ιωαννίνων καταργούνται ο Σταθμός Τροχαίας Μετσόβου, το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης και το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ιδρύεται και μια νέα υπηρεσία. Πρόκειται για την Άμεση Δράση, η οποία θα έχει κρίσιμο επιχειρησιακό ρόλο.
Ακόμη ιδρύεται το νέο Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης, ενώ μετονομάζονται ορισμένα τμήματα τα οποία θα ανταποκρίνονται πλέον στα όρια των καλλικρατικών δήμων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων θα λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες υπηρεσίες:
1. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων
2. Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων
3. Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων
4. Τμήμα Άμεσης Δράσης
5. Τμήμα Μεταγωγών- Δικαστηρίων
6. Αστυνομικό Τμήμα Δωδώνης
7. Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας
8. Αστυνομικό Τμήμα Πωγωνίου
9. Αστυνομικό Τμήμα Ζαγορίου
10. Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου
11. Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας
12. Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων
13. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας
14. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων
15. Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου
16. Α’ και Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου
17. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Μέρτζιανης
18. Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς.

Έδρες των Αστυνομικών Τμημάτων θα είναι οι αντίστοιχοι δήμοι, ενώ δεν επέρχεται καμία μεταβολή στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης τα οποία θα εξακολουθούν να έχουν έδρες την Πυρσόγιαννη, το Κεφαλόβρυσο, το Δελβινάκι και την Καστανή.

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής από σπίτι, στην Άρτα

Συνελήφθη, χθες (09-02-2017) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής από σπίτι στην Άρτα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι, ο δράστης εισήλθε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε σπίτι ιδιοκτησίας 91χρονης ημεδαπής, έγινε όμως αντιληπτός από την παθούσα και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το πρόγραμμα της «Πίτας του Ηπειρώτη 2017»: Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, μετά τις 10:00 π.μ., στο ΣΕΦ, στο Νέο Φάληρο

18η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου στη Β΄ ερασιτεχνική, εκτός η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 11-02-17/15:00), εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Πανζαγορισιακός-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 12-02-17/15:00), εντός (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Α.Σ. Απείθαρχος 12-02-17/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ  ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟΥ
ΩΡΑ: 15:00  

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του Α΄ Ομίλου, της Β΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ. - Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (19:30)
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ (15:00)  

Π.Α.Ο. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (19:30)

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα επιχορήγησης για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών

Την κατάρτιση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων απασχόλησης αποφάσισε ο ΟΑΕΔ.
Α. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης, για την πρόσληψη 5.000 ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών».
Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών. 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., Κοι.Σ.Π.Ε. και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν προσωπικό άνω των 20 θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.
Ποσό επιχορήγησης
 Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ, μηνιαίως. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών, το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25. Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη. Οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας, συμπεριλαμβάνονται στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των μηνών που καταβάλλονται.
Διάρκεια επιχορήγησης
 Α) Για την πρόσληψη ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται στους 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους εννέα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει η δικαιούχος επιχείρηση εντός 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μηνου απασχόλησης. Είναι δυνατή η επιμήκυνση της ως άνω προθεσμίας κατά 30 ημέρες, μετά από αίτηση του εργοδότη και ύστερα από απόφαση του προϊσταμένου της υπηρεσίας.

Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Χανίων: Ετήσιος χορός του Συλλόγου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00 στο κέντρο «Πορτοκάλι»

Αμπέλια Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα

Αναζητείται συνεργός του

Συνελήφθη, χθες (09-02-2017) το απόγευμα, στην περιοχή Αμπέλια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός του, που αναζητείται.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο 3ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντός του οποίου επέβαιναν δύο άτομα. 
Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή πεζή, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο.
Λίγο αργότερα, ο 25χρονος οδηγός του οχήματος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ενώ ο συνεργός του διέφυγε της σύλληψης, εκμεταλλευόμενος το δασώδες της περιοχής.
Από την περαιτέρω έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα παρακάτω:
Το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας 68χρονου υπηκόου Γερμανίας, είχε κλαπεί την 05/06-02-2017 από την περιοχή της Φασκομηλιάς Θεσπρωτίας
Οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το αυτοκίνητο καθώς και μία μπαταρία φορτηγού και ποσότητα πετρελαίου, είχαν αφαιρεθεί από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, την 08/09-02-2017 στην περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας
Σε βάρος του 25χρονου αλλοδαπού εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen ενώ επίσης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Το κλεμμένο όχημα και τα λοιπά κλοπιμαία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για δηλώσεις συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων "ANUGA"

Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, στο πλαίσιο της πολιτικής της  για προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε διεθνείς αγορές, προτίθεται να συμμετάσχει και στη φετινή εμπορική έκθεση τροφίμων «ANUGA» που χαρακτηρίζεται ως η πιο σημαντική της Κεντρικής Ευρώπης.  
Στην Έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, ποτά, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, φρούτα, αρωματικά φυτά και έλαια.
Επειδή η Περιφέρεια Ηπείρου πρέπει άμεσα να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή της, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν σε αυτή, να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους   το αργότερο ως τις 17-2-2017 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr   
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87111 (κ. Σοφία Φούκη).
Υπενθυμίζεται ότι η "ANUGA" διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας  το διάστημα 7-11/10/2017.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Χειμερινά σπορ: Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς

Το τοπίο και η θέα που συναντά κανείς στο βουνό, και κυρίως στην κορυφή του, προσφέρουν μία χαλάρωση και αγαλλίαση ψυχής στον καθέναν μας. 
Πόσω μάλλον αν συνδυαστεί το τοπίο αυτό με χιόνι. 
Για τον λόγο αυτό, αθεράπευτοι λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ, κατακλύζουν τα χιονοδρομικά κέντρα, για να επιδοθούν στα αγαπημένα τους χειμερινά σπορ ή μόνο για να τα επισκεφτούν. 
Τα συνηθέστερα σπορ στο ευρύ κοινό είναι το σκι, το snowboard, ακόμα και οι διάφορες μορφές έλκηθρου.
Όμως, η όχι συχνή και συστηματική επαφή με το περιβάλλον του βουνού, πολλές φορές κάνει τους επισκέπτες να είναι επιρρεπείς σε πτώσεις και σε τραυματισμούς ή άλλες επιπλοκές, κάνοντας τελικά τη «βόλτα» στο βουνό δυσάρεστη.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την απουσία τους από τις καθημερινές δραστηριότητες, ίσως και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γουδέβενος επισημαίνει: «Σύμφωνα  με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών (AAOS), πάνω από 246.000 άνθρωποι  τραυματίζονται ετησίως κατά τη διάρκεια των χειμερινών σπορ και μεταφέρονται σε νοσοκομεία, σε ιδιωτικά ιατρεία και σε ιατρεία πρώτων βοηθειών.
Πολλοί από αυτούς τους τραυματισμούς γίνονται στο τέλος της ημέρας, όταν οι άνθρωποι προσπαθούν πέρα από τις δυνάμεις τους, λόγω της χαράς και του ενθουσιασμού, αλλά και της κόπωσης».
Οι τραυματισμοί αυτοί αφορούν: