Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Λουκέτο «βλέπει» 1 στις 5 επιχειρήσεις το 2012


Οι εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς είναι άκρως δυσοίωνες και απογοητευτικές για το μέλλον του εμπορίου στην Ελλάδα, καθώς «βλέπουν» ότι η νέα χρονιά θα φέρει αύξηση λουκέτων, μείωση προσωπικού και περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών των εταιρειών του κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στις 5 από τις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις δεν αποκλείει το λουκέτο, εξαιτίας της βαθιάς κρίσης, με το αντίστοιχο ποσοστό σε επίπεδο ΑΕ και ΕΠΕ να διαμορφώνεται στο 13,4%.
Τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία για το μέλλον του ελληνικού εμπορίου περιλαμβάνονται στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ που θα παρουσιαστεί επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα σε ειδική εκδήλωση.
Από την εν λόγω έρευνα προκύπτει επίσης ότι περισσότερες από 1 στις 3 εμπορικές επιχειρήσεις αναμένουν ότι οι πωλήσεις τους και τα κέρδη τους το 2012 θα είναι μειωμένα, με την απαισιοδοξία να είναι πιο έντονη στις ΟΕ-ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις.
Αντίστοιχο είναι και το ποσοστό (μία στις τρεις) των εμπορικών ΑΕ και ΕΠΕ που αξιολογεί ως αρκετά ή πολύ πιθανή την περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισης στις τρέχουσες υποχρεώσεις της, με την πιθανότητα ασυνέπειας να είναι υψηλότερη, μία στις δύο, στις ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Χωρίς κρεβάτια οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας


80χρονος από τα Γιάννινα διακομίσθηκε στα Γιαννιτσά!



Μείζον είναι πλέον το πρόβλημα και στα δύο Νοσοκομεία, καθώς οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. Αποτέλεσμα είναι ασθενείς να διακομίζονται σε άλλα Νοσοκομεία, κι αφού προηγηθεί ένας τιτάνιος αγώνας ωσότου εντοπιστεί το νοσηλευτικό ίδρυμα που διαθέτει κλίνες.
Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις ο χρόνος είναι πολύτιμος και η καθυστέρηση μπορεί να έχει μοιραία αποτελέσματα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 80χρονου από τα Γιάννινα, ο οποίος διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.
Δυστυχώς στη Μονάδα δεν υπήρχε δυνατότητα νοσηλείας, με αποτέλεσμα ο υπερήλικας να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών!
Την επόμενη ακριβώς ημέρα, ήταν επείγουσα η εισαγωγή στη Μονάδα ενός 50χρονου.
Και πάλι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπήρχε δυνατότητα.
Ευτυχώς στη Μονάδα του Χατζηκώστα αποσωληνώθηκε ένας από τους νοσηλευόμενους και έγινε εισαγωγή του 50χρονου.
Τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ συχνές πλέον και αναδεικνύουν με ένταση το πρόβλημα της έλλειψης κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δώσει παλιότερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, περισσότεροι από 3.400 βαριά ασθενείς θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο στην Ελλάδα εάν λειτουργούσαν οι 150 κλίνες εντατικής θεραπείας που μένουν κλειστές εδώ και χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε καθένα από τα κρεβάτια αυτά θα μπορούσαν να νοσηλεύονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 30 ασθενείς, οι οποίοι τελικά χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν βρίσκουν εγκαίρως θέση εντατικής νοσηλείας.
Βάση της καταγραφής της εταιρείας, τουλάχιστον 25% των κλινών εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα μένουν κλειστές. Κι αυτό την ώρα που το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης πλησιάζει και οι επιστήμονες ζητούν άμεση αύξηση των κλινών εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς όλοι οι ασθενείς που θα παρουσιάσουν σοβαρές επιπλοκές της νέας γρίπης.
Κυριότερη αιτία για τη μη ανάπτυξη των κλινών αυτών είναι - σε ποσοστό ως και 90% - οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό. Στις μισές περιπτώσεις παρατηρείται έλλειψη και στο ιατρικό προσωπικό ενώ δεν είναι λίγες και οι μονάδες που «πάσχουν» από εξοπλισμό

ΠΗΓΗ: http://epiruspost.gr/reportaz/koinonia/10326-2011-12-02-20-17-18.html

Η Ελλάδα στην 80η θέση της λίστας της διαφθοράς

Απογοητευτικά τα συμπεράσματα της Διεθνούς Διαφάνειας.



«Κακό βαθμό» δίνει στην Ελλάδα η Διεθνής Διαφάνεια, κατατάσσοντας τη χώρα μας στην 80η θέση, όσον αφορά τα θέματα διαφθοράς.
Στη λίστα περιλαμβάνονται συνολικά 182 χώρες.
Η Ελλάδα έχασε δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι.
Η Ιταλία, η οποία επίσης δοκιμάζεται από την κρίση, καταλαμβάνει την 69η θέση διεθνώς και την 27η μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, ενώ η Ελλάδα την 80ή και την 29η αντίστοιχα.
Ένα από τα συμπεράσματα που εξάγουν οι αναλυτές, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι ότι η οικονομική κρίση μάλλον μειώνει τη διαφάνεια των λειτουργιών ενός κράτους παρά την ευνοεί.

3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ


Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Κατ’ αρχήν αισθάνομαι την υποχρέωση να διευκρινίσω ότι με το κείμενο που ακολουθεί δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω τους εθελοντές που έσπευσαν στο κάλεσμα για τον καθορισμό των σκουπιδιών της περιλίμνιας περιοχής. Αντιθέτως, σέβομαι και τιμώ απεριόριστα τον εθελοντισμό και σεμνύνομαι απέναντι σε όλους αυτούς που αφιέρωσαν το Σαββατιάτικο πρωϊνό τους για κοινωφελή δράση.
Όμως η 3η Δεκέμβρη σαν ημέρα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ που προβάλλεται και από τον Αθηναϊκό ΣΚΑΪ, μάλλον σαν ημέρα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και οργανωμένη αποσιώπησης των πραγματικών προβλημάτων εδώ θάπρεπε να εορτάζεται.
Όταν: διοργανωτές και χορηγοί οι δύο μεγάλες βιομηχανίες εμφιάλωσης του λεκανοπεδίου, που με την υπεράντλησή τους επηρεάζουν το υδάτινό μας ισοζύγιο, αγνοώντας τα φαινόμενα των κλιματικών αλλαγών και της ερημοποίησης (ο Νοέμβρης οξύτερος μήνας των τελευταίων 80 ετών).
Όταν: οι διοργανωτές είναι εκείνοι που εγκρίνουν τους περιβαλλοντικούς όρους για δεκαπλασιασμό της παροχής υδροληψίας για την κάλυψη των αναγκών ζήτησης των εταιριών εκμετάλλευσης στις παγκόσμιες υπεραγορές.
Όταν: οι διοργανωτές είναι εκείνοι που εγκρίνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις για την τσιμεντοποίηση της ζωής μας δίνοντας το πράσινο φως σε «επίδοξους ξενοδόχους» και άλλους αναπτυξιολάγνους…
Τέλος, σ’ όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από την εθελοντική δράση αλλά δεν έχουν «καθαρά χέρια» αφού με τις υπογραφές τους προσπαθούν να οριστικοποιήσουν την καταδίκη του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας, μετατρέποντάς την σε «μπανιέρα» διασκέδασης και αναψυχής, καταργώντας τα 300 μέτρα προστασίας του αιγιαλού, με την λαίλαπα της οικοπεδοποίησης…
Έλεος πια. Βάλτε ένα τέλος σ’ αυτή την οργανωμένη προπαγάνδα στην Λίμνη, άλλοτε με την μορφή αθλητικών διοργανώσεων, άλλοτε με την μορφή ποιητικών βραδιών, άλλοτε με την μορφή εθελοντισμού!
Κοιτάζοντας το δέντρο χάνουμε το δάσος!
Μετά τιμής
Μίλτος Μπούκας
Κιν.: 6974371797

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί από την εφεδρεία

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσίευμα σχετικό με την εφεδρεία εκπαιδευτικών, κάνοντας ξεκάθαρο ότι, έπειτα από κατάθεση στοιχείων για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια εκπαίδευση), το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τη ρύθμιση της εφεδρείας. Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» με τίτλο «Η εφεδρεία απειλεί 20.000 εκπαιδευτικούς», το Υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει πως ό,τι αφορά στη μισθολογική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, αυτή ακολουθεί τις γενικότερες ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου.

Ηλεκτρονικά η υποβολή της δήλωσης ακινήτων Ε9

Σε ισχύ από τις 5 Δεκεμβρίου.
Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις Ε9 Υποχρεωμένοι να υποβάλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση.


Από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη τελικά η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, στο taxis net όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, η μετάθεση της ημερομηνίας (από τον Σεπτέμβριο η ημερομηνία έναρξης μεταφέρθηκε για την 1η Δεκεμβρίου) οφείλεται στον νέο σχεδιασμό, που προβλέπει τη διαμόρφωση της διαδικτυακής εφαρμογής, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να βλέπουν την ενημερωμένη περιουσιακή μερίδα τους με βάση τις δηλώσεις του 2009 και του 2010.
Επιπλέον, θα παρέχονται βοηθήματα χαρτών, ώστε να ενημερώνεται απευθείας η μερίδα τους για το 2011. Με την ολοκλήρωση του συστήματος της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων Ε9, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η ΓΓΠΣ, διευκολύνεται η άμεση, εύχρηστη και γρήγορη ενημέρωση της περιουσιακής εικόνας τού κάθε φορολογούμενου, χωρίς το κόστος, τα λάθη και τις καθυστερήσεις που συνεπάγεται η χειρόγραφη υποβολή των δηλώσεων.
Υποχρεωμένοι να υποβάλουν εφέτος δήλωση Ε9 είναι όσοι είχαν μεταβολή το 2010 στην ακίνητη περιουσία ή την οικογενειακή τους κατάσταση.
Στην περίπτωση γάμου, υποβάλλεται Ε9 μόνον εφόσον η σύζυγος έχει κάποιο εμπράγματο δικαίωμα σε ακίνητο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 11:00 μ.μ


ΚΑΡΙΤΣΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

Εurostat: Το 57% των νέων Ελλήνων μένει ακόμα με τους γονείς του

Σύμφωνα με έρευνα της Εurostat που αναφέρεται στο 2008, το ποσοστό αυτό αυξάνει στις νοτιοευρωπαϊκές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και μειώνεται στις βορειοευρωπαϊκές, ενώ αφορά κυρίως εκείνες τις ηλικίες (18-24 ετών) που αφιερώνονται στις «σπουδές». Στην Ελλάδα, σχεδόν 6 στους 10 νέους (57%) επιλέγουν ή αναγκάζονται να μην κάνουν το δικό τους βήμα ανεξαρτησίας. Πρώτοι, πάντως, στη λίστα με τους πιο ανεξάρτητους είναι οι Σλοβάκοι και τελευταίοι οι Δανοί.
Πιο δύσκολη, μάλιστα, αποχωρίζονται την γονεϊκή αγκαλιά οι άνδρες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, τα υψηλότερα ποσοστά νέων (ηλικίας 18-34 ετών) που ζουν με τους γονείς τους παρουσιάζουν η Σλοβακία, Σλοβενία, Μάλτα, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ τα χαμηλότερα η Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Γαλλία, Βρετανία, Βέλγιο και Γερμανία.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΚΟΝΤΣΙΚΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ


ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ

ΟΤΕ: Επαναδιάθεση Η/Υ σε φορείς και σχολεία

Για έκτη χρονιά συνεχίζει ο ΟΤΕ το πρόγραμμα επαναδιάθεσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε φορείς και σχολεία. Η εταιρεία συγκεντρώνει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξοπλισμό από τις υπηρεσίες της πανελλαδικά. Στη συνέχεια συντηρεί και αναβαθμίζει τους υπολογιστές στο Συγκρότημα Εργαστηρίων του ΟΤΕ και τους προσφέρει σε φορείς, που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, 220 φορείς σε όλη την Ελλάδα έχουν λάβει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εξοπλισμό, αριθμός που έχει καλύψει το 95% των αιτημάτων σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ. Φέτος δόθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξοπλισμός σε 49 σχολεία και φορείς.


ΠΗΓΗ: www.skai.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95 - ΚΑΛΠΑΚΙ