Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Αδελφότητα Σιταριάς Πωγωνίου: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 


Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη μελών νέου Δ.Σ. της Αδελφότητας μας που διενεργήθηκαν το Σάββατο 02/04/2022, αποφασίσθηκε ομόφωνα, μεταξύ των εκλεγέντων συμβούλων, η σύνθεση του νέου Δ.Σ. η οποία είναι:

Πρόεδρος: Ευάγγελος Παλιοκώστας

Αντιπρόεδρος:  Αναστάσιος Κώτσης

Γραμματέας: Χρήστος Δάγιος

Ταμίας: Παναγιώτα Δερεδίνη

Μέλος: Ελευθερία Ντουκάκη – Τάτση

Μέλος: Ανδρέας Παναγάκης

Μέλος: Ειρήνη Πάσχου.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας θέλουμε κοντά μας για να συνεχίσουμε ενωμένοι και πιο δυνατοί.

Το Δ.Σ

Περιφέρεια Ηπείρου: Εμπορικές συμφωνίες επιχειρήσεων της Ηπείρου σε Εκθέσεις Βερολίνου και Βαρκελώνης

 


Εμπορικές συμφωνίες συνήψαν Ηπειρωτικές επιχειρήσεις σε Διεθνείς Εκθέσεις σε Βερολίνο και Βαρκελώνη

Tαυτόχρονη παρουσία σε δύο μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις  Τροφίμων είχε η Περιφέρεια Ηπείρου στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, που εντάσσονταν στο πρόγραμμα προώθησης των τοπικών προϊόντων σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Πρόκειται  για τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Alimentaria που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το διάστημα 4-7 Απριλίου 2022 και τη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2022, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο Berlin ExpoCenter City του Βερολίνου.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στις δύο αποστολές της Περιφέρειας Ηπείρου, επέστρεψαν με «κέρδη» στις έδρες τους, καθώς στο σύνολό τους  συνήψαν εμπορικές συμφωνίες διευρύνοντας το πελατολόγιό τους.

Ειδικότερα:

Η Περιφέρεια Ηπείρου «εκπροσωπήθηκε» με 6 επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Fruit Logistica 2022.

Οι  άνω των  2.000 εκθέτες από περισσότερες από 60 χώρες και οι πάνω από 50.000 αγοραστές και εμπορικοί επισκέπτες από 110 χώρες, ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την Fruit Logistica ως την κορυφαία έκθεση για την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Θάνος Πλεύρης: «Αναστέλλεται» η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού από την 1η Μαΐου

 


Ο κ. Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο www.protothema.gr  ανακοίνωσε την αναστολή των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε πως θα γίνει αναστολή των μέτρων από την 1η Μαΐου και τόνισε πως θα επανεξεταστούν από τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Πλεύρης σε ερώτηση σχετικά με την άρση των μέτρων τόνισε: «Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες, αλλά χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μπορούμε να προσαρμόζουμε τα μέτρα σε όσο το δυνατόν πιο κανονικές συνθήκες γίνεται. Πλέον τα δεδομένα δείχνουν ότι η πανδημία κορονοϊού υποχωρεί, κάτι που θεωρούμε ότι θα φανεί και στο σύστημα υγείας από τον επόμενο μήνα».

«Δεν καταργείται η ισχύς των πιστοποιητικών, αναστέλλεται»

ΕΟΔΥ: Εξήντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 15.690 νέα κρούσματα

 


Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εξήντα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 15.690 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 15.690.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.195.887 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.0% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 362 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 119.314(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 64, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.274 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356 (65.2% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη.

To 92.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/ και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 194 (54.49%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 162 (45.51%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.531 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 270 (ημερήσια μεταβολή -13.74%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 339 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: Εγκαίνια εξέδρας και φιέστα ανόδου

 

Φωτο: https://www.facebook.com/AnnagenisiKefalovrisou

Την άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική πανηγύρισε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου μετά τον νικηφόρο αγώνα με τον Α.Ο. Βελισσαρίου.

Προηγήθηκαν τα εγκαίνια της κερκίδας, όπου ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης Κωνσταντίνος έκοψε την κορδέλα εγκαινίων.

Στην συνέχεια τιμήθηκε από την ομάδα μας και παρέλαβε πλακέτα από τον Πρόεδρο μας, Ανδρέα Πότση.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πωγωνίου, Κωνσταντινος Γκέκας, Μεντής Ελευθέριος και Γεώργιος Μάνης. Ο Πρόεδρος της κοινότητας Κεφαλοβρύσου, Μεντής Κωνσταντίνος και τα μέλη Σιουπουλης Θανάσης και Δημουλάς Μιχάλης, σύσσωμο το συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρύσου, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αντιπρόεδρος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Καραμάνης Κωνσταντίνος καθώς και αρκετοί παλαίμαχοι της Αναγέννησης.

Με την λήξη του αγώνα τιμήθηκαν οι αρχηγοί της ομάδας μας Γκορίτσας Παναγιώτης και Πότσης Θοδωρής για την προσφορά τους στην αγαπημένη τους Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας παρέλαβε ο Γιαννάκης Κωνσταντίνος.

Βραβεία ανόδου παρέλαβαν όλοι οι ποδοσφαιριστές μας και ο προπονητής Μπάμπης Ρούντας  και τιμήθηκαν από το ΔΣ της ομάδας μας και συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρο μας Ζυγούνα Βασίλη, τον γενικό γραμματέα Καραμάνη Αλέξανδρο και το μέλος Μάνη Πέτρο.

Τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Γραμμόζης Νίκος και παρέλαβε τιμητική πλακέτα.

Μια γιορτή που τιμήθηκε από συγχωριανούς και φίλους, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν εκεί.

Στο τέλος χωριό και ομάδα έγιναν ένα και απόλαυσαν όλοι μαζί το barbeque που έγινε στο γήπεδο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.645256373529195&type=3

Γκόνη Μαρίκα: Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς που με την ψήφο σας με επανεκλέξατε στο ΔΣ της ΠΣΕ και με αναδείξατε πρώτη στο νομό Ιωαννίνων

 


Αγαπητοί συμπατριώτες/συμπατριώτισσες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλες και όλους εσάς που με την ψήφο σας με επανεκλέξατε στο ΔΣ της ΠΣΕ και με αναδείξατε ΠΡΩΤΗ στο νομό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ!!!

Σας ευχαριστώ  για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου για άλλη μια φορά.

Όλη αυτή η διαδικασία με γεμίζει συγκίνηση, χαρά και μου προσθέτει τεράστια ευθύνη, να φανώ αντάξια των προσδοκιών σας.

Ομολογώ ότι η τεράστια στήριξη που έλαβα μέσα από την ψήφο σας, τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας ήταν για μένα μια προσωπική επιβεβαίωση, για το δίκαιο των προσπαθειών που καταβάλω χρόνια τώρα, για το καλό της Ηπείρου.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες που στήριξαν την εκλογική αναμέτρηση, μια διαδικασία που με γέμισε ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς που με τίμησαν με οποιοδήποτε τρόπο περιμένοντας από εμένα τη διάθεση για δημιουργικότητα και καινοτομία.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους, και των τριών συνδυασμών  και εύχομαι η θητεία του νέου συμβουλίου να είναι δημιουργική και εποικοδομητική, ώστε να φανούμε όλοι μας αντάξιοι της εμπιστοσύνης που έδειξαν στο πρόσωπο μας οι εκατοντάδες Ηπειρώτες/σσες  που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες μου, που με πολλή αγάπη αγκάλιασαν την προσπάθεια μου, χωρίς την βοήθεια των οποίων το αποτέλεσμα μπορεί και να μην ήταν τόσο εντυπωσιακό.

Και πάλι μέσα από τη ψυχή μου ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, έναν προς έναν τους Ηπειρώτες που με τίμησαν με την ψήφο τους. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου ώστε να μην τους απογοητεύσω.

Με την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και με τη δύναμη που μου δώσατε με την ψήφο σας, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και ως μάχιμη εκπρόσωπος σας.

Σχηματισμός δικογραφιών για απάτες από ηλεκτρονικό κατάστημα

 


Από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος υπευθύνων ηλεκτρονικού καταστήματος για απάτες.

Ειδικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες (4) πολιτών, οι οποίοι κατά τον τελευταίο μήνα, αφού πραγματοποίησαν παραγγελίες προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα, προέβησαν στην εξόφλησή τους, πλην όμως ουδέποτε παρέλαβαν τα προϊόντα, ενώ το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Το σύνολο της αξίας των τεσσάρων συναλλαγών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 4.060 ευρώ.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατά περίπτωση από τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας και το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Για ασφαλείς αγορές μέσω διαδικτύου, να θυμάστε:

·         Πριν προχωρήσετε στην αγορά κάντε πρώτα τη δική σας διαδικτυακή έρευνα για το ηλεκτρονικό κατάστημα. Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα οφείλει να παρέχει σε ευδιάκριτο σημείο το είδος και το όνομα της επιχείρησης, την έδρα της και τα διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας με αυτή.

·         Βεβαιωθείτε ότι η σελίδα πληρωμής του καταστήματος χρησιμοποιεί τεχνολογία κρυπτογράφησης SSL (Secure Sockets Layer).

·         Όταν φτάσει η στιγμή πληρωμής, η διεύθυνση της ιστοσελίδας θα πρέπει να ξεκινά με https :// και όχι απλά με http :// .

·         Επίσης, στο κάτω μέρος του περιηγητή (browser) θα πρέπει να υπάρχει λουκετάκι.

·         Με την ολοκλήρωση της αγοράς θα πρέπει να λάβετε επιβεβαίωση της παραγγελίας σας από το ηλεκτρονικό κατάστημα, η οποία συνήθως στέλνεται με e - mail.

·         Εάν δεν λάβετε κάποιο μήνυμα επιβεβαίωσης, επικοινωνήστε με το κατάστημα για να δείτε αν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

·         Αν έχει παρέλθει ο προκαθορισμένος χρόνος παράδοσης του προϊόντος και δεν το έχετε λάβει, επικοινωνήστε με το κατάστημα.

·         Μόλις παραλάβετε το προϊόν ελέγξτε το προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι παραλαμβάνετε ακριβώς αυτό που παραγγείλατε και χωρίς κάποιο ελάττωμα.

·         Αποθηκεύστε όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την αγορά.

Περισσότερες συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με ασφαλείς διαδικτυακές αγορές, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr    στην ενότητα e - commerce και feel safe -> Καταναλωτές.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο Δ.Σ.

 


Από το Γραφείο  Τύπου της ΠΣΕ ανακοινώνονται πως ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 10.4.2022 με τον καλύτερο τρόπο οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, με ένα απόλυτο αίσθημα σύμπνοιας και ομόνοιας, με την αξιοπρέπεια και το ήθος που πορεύτηκαν και οι τρεις επικεφαλής των απερχόμενων παρατάξεων.

Τη Δευτέρα 11.4.2022 διενεργήθηκαν οι προγραμματισθείσες εκλογές  για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΠΣΕ.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων που περατώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα 12.4.2022 ανακοινώνεται πως εκλέγονται οι κάτω ως μέλη του ΔΣ της ΠΣΕ και μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Από την «Ενότητα για την Ήπειρο» εκλέγονται (16)  οι εξής:

Νομός Ιωαννίνων

Μαρίκα Γκόνη, Νίκος Ζέκης, Κώστας Ζηκόπουλος, Δημήτρης Σούκης, Αλέξανδρος Σπύρου και Ηλίας Χρηστάκος

Νομός Θεσπρωτίας

Μάκης Κιάμος-Χήτος, Μηνάς Ζέρβας, Δονάτος Γκέλιας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Ιωάννης Βέλλης

Νομός Άρτας

Χρήστος Τούμπουρος, Αντώνης Κοντός

Νομός Πρεβέζης

Χριστόφορος Ευθυμίου, Παύλος Χρήστου

Από τη Βόρειο Ήπειρο

Γεώργιος Τζομάκας

 Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Γεώργιος Κουρτέσας

Από την «Ηπειρωτική Συσπείρωση» εκλέγονται οι εξής:

 Νομός Ιωαννίνων

Νατάσσα Κοντούλη, Κώστας Λιάγκος

Νομός Θεσπρωτίας

Σωτήρης Κολιούσης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης

Νομός Άρτας

Γιάννης Νάκης, Γιώργος Μουσγάς

Νομός Πρεβέζης

Νίκος Γιαννούλης, Μαρίνα Τζάκου

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Προκόπης Γκογιάννος

Από την «Εθελοντική Συμμαχία Ηπειρωτών» εκλέγεται (1) μία Σύμβουλος

Ελευθερία Γκαρτζονίκα

Ελεγκτική Επιτροπή

Βασίλης Παπαϊωάννου

Η σταυροδοσία των υποψηφίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δήμος Πωγωνίου: Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης της Τ.Κ. Μαυρονόρους

 


Εκδόθηκαν τα τέλη ύδρευσης Α και Β' εξαμήνου 2021 Κοινότητας Μαυρονόρους με ημερομηνία λήξης 31/05/2022.

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 11 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 



Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 86.145 έλεγχοι, από τους οποίους οι 50.257 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 93 παραβάσεις και 1 αναστολή λειτουργίας καταστήματος. Παράλληλα, επιβλήθηκαν 8 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         37 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 32 πρόστιμα των 300 ευρώ και 5 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    11 στη Θεσσαλονίκη,

o      6 στην Ήπειρο,

o      4 στο Βόρειο Αιγαίο,

o      4 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      4 στη Δυτική Ελλάδα,

o      3 στη Δυτική Μακεδονία,

o      3 στη Θεσσαλία,

o      1 στην Κρήτη και

o      1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.030 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.333 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.697 των 150 ευρώ.

·         παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ στο Βόρειο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.943 ομοειδείς παραβάσεις.

·         51 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για είσοδο ενός πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος και 1 παράβαση στο κατάστημα,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας κανόνων λειτουργίας.

Στην Πελοπόννησο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο καταστήματος.

Στη Θεσσαλία, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.049 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.040 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 13 Απριλίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών, ώρα 12:00

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το Πανελλήνια Σεμινάρια των Ομάδων Εργασίας, που πραγματοποιούνται στα Ιωάννινα (Hotel DuLac, 14-16/4/2022).

Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για εμάς.

Ομιλητές

Ιωάννης Κανακάκης, Πρόεδρος ΕΚΕ, Διευθυντής Καρδιολογίας

Γεώργιος Κοχιαδάκης, Αντιπρόεδρος ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας

Ιωάννης Γουδέβενος, Τέως Πρόεδρος ΕΚΕ, Καθηγητής Καρδιολογίας

Σταυρούλα Τσιάρα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Παθολογίας

Δημήτρης Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών

Ημερομηνία: Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Τόπος: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιωαννιτών

Ώρα: 12.00


Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με ψευδεπίγραφο - απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ανακοινώνεται ότι το παρακάτω κείμενο - μήνυμα, που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Στις 20 και 21 Απριλίου η καταβολή του επιδόματος των 200 € στους οικονομικά ευάλωτους πολίτες

 


Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου στις 20 και 21 Απριλίου θα δοθεί η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ για τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι πριν το Πάσχα αναμένεται να καταβληθεί το επίδομα ακρίβειας, συνολικού ύψους 324 εκατ. ευρώ, σε 1,7 εκατ. δικαιούχους, χαμηλοσυνταξιούχους, οικογένειες χαμηλόμισθων, δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, προκειμένου να καλύψουν μέρος των αυξημένων τιμών αγαθών και ενέργειας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 12 Απριλίου

 


Την Τρίτη 12 Απριλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας-ISOBOX, 08:30-15:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, ΤΕΙ Ηπείρου, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Μέτσοβο, Κέντρο Υγείας, 09:00 – 15:00

Ιωάννινα, Δερβίζιανα, Κέντρο Υγείας, 10:00 – 14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-14:00.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προέγκριση δημοπράτησης για την «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Ζηρού»

 


Με έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου προς το Δήμο Ζηρού διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Ζηρού», προϋπολογισμού 465.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ιγμορίτιδα: Επιπλοκές, θεραπεία και πρόληψη

 


Με την ονομασία ιγμορίτιδα συνήθως περιγράφεται η φλεγμονή ενός ή και των δύο ιγμορείων κόλπων (ιγμόρεια άντρα) που υπάρχουν δεξιά και αριστερά από τη μύτη. Συχνά, τα πάσχοντα άτομα χρησιμοποιούν τον όρο γενικά, αναφερόμενα στη φλεγμονή των παραρρινίων κόλπων. Οι παραρρίνιοι κόλποι είναι ένα ανατομικά καθορισμένο σύμπλεγμα κοιλοτήτων (και πόρων) γύρω από τη μύτη, που περιέχουν αέρα.

Εκτός από το ζευγάρι των ιγμορείων, υπάρχουν οι μετωπιαίοι κόλποι, οι σφηνοειδείς κόλποι και οι ηθμοειδείς κυψέλες. Όλοι οι παραρρίνιοι κόλποι συνδέονται με το εσωτερικό της μύτης μέσω μικρών στομίων. Οι λειτουργίες τους είναι να θερμαίνουν τον εισπνεόμενο αέρα, να ενισχύουν τη φωνή σαν αντηχεία και να προστατεύουν τον εγκέφαλο, σε περιπτώσεις κάκωσης του προσωπικού κρανίου.

Παρά το γεγονός ότι η ρινική κοιλότητα βρίθει μικροβίων, οι παραρρίνιοι κόλποι είναι στείροι μικροβίων, πιθανόν λόγω της παραγωγής μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) και των κροσσών τους (τριχοειδείς προσεκβολές των κυττάρων του επιθηλίου).

Πού οφείλεται η ιγμορίτιδα;

«Μπορεί να οφείλεται σε ιό (ιογενής) ή σε βακτήριο (βακτηριακή). Παράγοντες που προδιαθέτουν στην εμφάνισή της είναι: η αλλεργική/μη αλλεργική ρινίτιδα, η σκολίωση του διαφράγματος, η διόγκωση της μέσης ρινικής κόγχης, η τοπική χρήση φαρμάκων για τη μύτη, το κάπνισμα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η κολύμβηση και οι καταδύσεις σε μολυσμένα νερά, η ορειβασία, οι οδοντικές λοιμώξεις ή κάποιοι οδοντιατρικοί χειρισμοί, ο μηχανικός αερισμός ή η διασωλήνωση, η κυστική ίνωση, κακώσεις του προσωπικού κρανίου όπως κατάγματα, η αλλεργία στην ασπιρίνη, ρινικοί πολύποδες και άσθμα (τριάδα Samter), η σαρκοείδωση, η ανοσοανεπάρκεια (κοινή ποικίλλουσα, ιατρογενής), η ανεπάρκεια IgA, το AIDS και το σύνδρομο ακίνητων κροσσών», εξηγεί ο κ. Χρήστος Γκιώνης, Διευθυντής Ωτορινολαρυγγολόγος στο Metropolitan Hospital.