Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Κόβει τη δεύτερη ξένη γλώσσα και από το Γυμνάσιο!

Μόνο μία δεύτερη ξένη γλώσσα θα διδάσκεται από το επόμενο σχολικό έτος σε κάθε γυμνάσιο, το οποίο θα επιλέγει μεταξύ της γερμανικής, της γαλλικής, της ισπανικής ή της ιταλικής γλώσσας.

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχει οργανική θέση, ή υπάρχουν δύο ή και περισσότεροι εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων με οργανική θέση θα επιλέγει την ξένη γλώσσα που επιθυμεί να διδαχθεί η πλειοψηφία των μαθητών.


Με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία ήδη ξεσηκώνει αντιδράσεις ενώσεων εκπαιδευτικών, η επιλογή μεταξύ τεσσάρων γλωσσών (γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά) στα δημοτικά σχολεία καταργείται.

Οι μαθητές θα μπορούν πλέον να διαλέξουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα, (η πρώτη είναι τα αγγλικά), μόνο μεταξύ γαλλικών ή γερμανικών και σε κάθε σχολείο θα διδάσκεται μόνον η μια από αυτές ανάλογα με την επιλογή της πλειοψηφίας.
Οι σύλλογοι καθηγητών ξένων γλωσσών αντιδρούν, τονίζοντας πως με το νέο πλαίσιο η δεύτερη ξένη γλώσσα πλέον θα επιβάλλεται και δεν θα επιλέγεται, υποβαθμίζοντας την ποιότητα του μαθήματος -κάτι που θα εντείνει εκ των πραγμάτων και το μεγαλύτερο μέγεθος των τμημάτων.


Επιπλέον, καθηγητές υποστηρίζουν ότι προκύπτει κίνδυνος για την απώλεια των οργανικών θέσεων ορισμένων συναδέλφων.


Όπως αναφέρει το "Βήμα", το υπουργείο Παιδείας πολιορκείται τις τελευταίες ημέρες από υπομνήματα γονέων και συλλόγων εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαμαρτύρονται «για την καταδίκη στο όνομα των περικοπών της διδασκαλίας της ξένης γλώσσας».
Όπως αναφέρουν, πολλά παιδιά θα αναγκάζονται πλέον να μάθουν μια γλώσσα που δεν τους αρέσει, απλώς επειδή έτυχε να την επιλέξει η πλειοψηφία των συμμαθητών τους και «τελικά θα χάσουν κάθε ενδιαφέρον για τις ξένες γλώσσες, που αποτελούν και ένα από τα βασικά εφόδια στην ζωή ενός νέου».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν μπορεί να έχει μόνο εορταστικό χαρακτήρα. Αντίθετα, είναι Ημέρα, που πρέπει να μας θυμίζει τη ζοφερή πραγματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα, τις καταστροφικές συνέπειες τις οποίες βιώνουμε σε καθημερινή πια βάση.
Η κλιματική αλλαγή υποβάθμισε το Περιβάλλον, απειλεί τις λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, επηρεάζει τη ζωή όλων των πολιτών.
Η σχέση μας με το Φυσικό Περιβάλλον, δεν πρέπει να είναι περιστασιακή, αλλά διαρκής, ειλικρινής υπεύθυνη.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία του, είναι υπόθεση συλλογική αλλά και προσωπική. Είναι χρέος όλων: Διεθνούς Κοινότητας, Πολιτείας, επιχειρηματικού κόσμου, της κοινωνίας των πολιτών, μικρών και μεγάλων. Απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας όλων.
Η προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, είναι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου. Εντείνουμε τους ελέγχους, σχεδιάζουμε νέα μέτρα για την προστασία του από πηγές ρύπανσης, στηρίζουμε την ανάπτυξη των ήπιων μορφών ενέργειας και της ανακύκλωσης, την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον μορφών γεωργικής και βιομηχανικής δράσης, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα, ενθαρρύνουμε εθελοντικές δράσεις.
Το περιβάλλον είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε να διαχειριστούμε, συλλογικά και ατομικά.
Πρέπει να γίνει βίωμά μας, ότι το δανειστήκαμε από την προηγούμενη γενιά και οφείλουμε να το παραδώσουμε στην επόμενη, καλύτερο, απ΄ ότι το παραλάβαμε.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Αντί απόλυση στο σπίτι με μειωμένο μισθό

Αφόρητες είναι οι πιέσεις της τρόϊκα για απολύσεις στο Δημόσιο -ιδίως του προσωπικού κάθε οργανισμού που βάζει «λουκέτο»- και γενικότερα για δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους:
Σε αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση έριξε στο τραπέζι την ιδέα της ..εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων.
Η λύση αυτή –η οποία λίγες ώρες πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα βρισκόταν ακόμη υπό συζήτηση- εάν εφαρμοστεί θα αφορά μόνο εκείνους τους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και όχι μονίμους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ΑΕ και ΔΕΚΟ.

Για το υπόλοιπο προσωπικό η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, λήξη των συμβάσεων περιορισμένου χρόνου, και μετατάξεις στο δημόσιο μόνο όσων υπεράριθμών αξιολογηθούν θετικά από το ΑΣΕΠ.
Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει δύο «ταχύτητες»:


-Οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και οι οποίοι θα περνούν στην εφεδρεία με το 70% του βασικού μισθού και εργοδοτικές εισφορές μέχρι να βγουν στη σύνταξη.


-Η δεύτερη κατηγορία θα περιλαμβάνει νεώτερους υπαλλήλους, οι οποίοι θα βγαίνουν εκτός Δημοσίου εναλλάξ ανά πέντε χρόνια και θα παίρνουν το 70% του βασικού μισθού.
Κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή μια συνδυαστική λύση των δύο επιλογών. Δηλαδή εκείνοι που θα αποτύχουν στην αξιολόγηση του ΑΣΕΠ να έχουν την επιλογή της εργασιακής εφεδρείας.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εσωτερικών η κρίση των υπό μετάταξη υπαλλήλων θα γίνεται βάσει των δεδομένων του υπηρεσιακού φακέλου που περιγράφει την αποδοτικότητά τους, αλλά και βάσει του πειθαρχικού τους «μητρώου». Υπόψη αναμένεται να ληφθούν και οι απαιτήσεις της νέας θέσης στην οποία πρόκειται να μεταταγούν και κατά πόσο αυτές καλύπτονται από τα προσόντα του μετατασσόμενου.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως η λύση της αξιολόγησης των υπό μετάταξη εργαζομένων θα φέρει το καλύτερο δυναμικό στο Δημόσιο και πως έτσι θα αντιμετωπιστούν όλοι επί ίσοις όροις.


Η εργασιακή εφεδρεία όσον αφορά στο πλεονάζον προσωπικό έχει προταθεί και από την ΝΔ.

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μήνυμα στους 16 βουλευτές

Στόχος να σταματήσει η εσωκομματική αντιπολίτευση.



Mήνυμα προς τους 16 αντάρτες βουλευτές να μην ξαναπροκαλέσουν με τη δημόσια παρουσία τους απέστειλε σήμερα δια της Ρεγγίνας Βάρτζελη ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρώντας να σταματήσει την εσωκομματική αντιπολίτευση.
Ο πρωθυπουργός σε παρέα του χθες του βράδυ τόνιζε πως είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος που στελέχη του ίδιου του κόμματος του δεν κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η υπουργική καρέκλα που δεν εξασφάλισαν.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: Σε νέο «ναυάγιο» οδηγούνται τα έσοδα

«Τρύπα» 2,6 δισ. ευρώ το Μάιο.



Στα 2,6 δισ. ευρώ διευρύνθηκε, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η «μαύρη τρύπα» των εσόδων στο πεντάμηνο του έτους, καθώς οι καθαρές εισπράξεις του Δημοσίου, δηλαδή τα έσοδα που απέμειναν στα ταμεία του κράτους μετά την αφαίρεση των επιστραφέντων φόρων, περιορίστηκαν σε 17,92 δισ. ευρώ, από 19,757 δισ. ευρώ που είχαν ανέλθει το αντίστοιχο διάστημα του 2010 (πτώση 9,3%).
Σύμφωνα με τους μηνιαίους στόχους που τέθηκαν με τον προϋπολογισμό του 2011 για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, τα καθαρά έσοδα του κράτους θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί κατά 3,85% και να είχαν ανέλθει σε 20,519 δισ. ευρώ έως το τέλος Μαΐου.


Συνεπώς, με την μείωσή τους κατά 9,3% στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους, τα καθαρά έσοδα υστέρησαν κατά 2,598 δισ. ευρώ, έναντι των μηνιαίων στόχων του προϋπολογισμού! Αν ληφθεί υπόψη ο ετήσιος στόχος του προϋπολογισμού τα καθαρά έσοδα υστερούν κατά 3,515 δισ. ευρώ καθώς θα έπρεπε να είχαν αυξηθεί κατά 8,5% και να είχαν ανέλθει σε 21,436 δισ. ευρώ, αλλά τελικά περιορίστηκαν σε 17,921 δισ. ευρώ.

ΤΡΟΪΚΑ: Θα πάρουμε την 5η δόση εάν κάνουμε απολύσεις

Βάζει και τοποτηρητές η τρόικα στην Αθήνα!



Το πράσινο φως για να λάβει η Ελλάδα την 5η δόση του δανείου στις αρχές Ιουλίου έδωσε η τρόικα δημοσιοποιώντας την έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδας στην οποία -για πρώτη φορά- επισημαίνεται ότι η ελληνική οικονομία θα έχει σταθεροποιηθεί στο τέλος του 2011.


Από τις πρώτες παραγράφους την ανακοίνωση γίνεται ορατή η πρόθεση της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, μέτρο που φαίνεται ότι αποτελεί και προϋπόθεση για στην συνεχή χρηματοδότησης της Ελλάδας από την τρόικα.


Η στρατηγική που αποδέχθηκε η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει «την σημαντική μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων και τον εξορθολογισμό των επιδομάτων με ταυτόχρονη προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων. Από πλευράς εσόδων, η κυβέρνηση θα μειώσει τις φοροαπαλλαγές, θα αυξήσει τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και θα εντείνει τις προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα συσταθεί «ιδιωτικοποίησης με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση» Τονίζεται δε ότι η κυβέρνηση θα αξιολογεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί βάσει ενδιάμεσων στόχων, τριμηνιαίων και ετησίων».

Ισοπέδωσαν καταυλισμό λαθρομεταναστών

Αστυνομία και συνεργεία του δήμου ξήλωσαν παραπήγματα και σκηνές.



Σε «εκκαθαριστική» επιχείρηση σε καταυλισμό παράνομων μεταναστών στον κάμπο του Λαδοχωρίου, στην Ηγουμενίτσα, προχώρησε σήμερα το πρωί η αστυνομία.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με συνεργεία του δήμου και μπουλντόζες, ισοπέδωσαν τον καταυλισμό των παράνομων μεταναστών. Περισσότερα από τριάντα παραπήγματα και σκηνές καταστράφηκαν ενώ συνελήφθησαν όσοι παράνομοι μετανάστες βρίσκονταν στο χώρο.


Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την ικανοποίησή τους διότι, όπως υποστηρίζουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετώπιζαν προβλήματα από την παρουσία και τη δραστηριότητα των παράνομων μεταναστών.


Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία ετοιμάζει ανάλογη επιχείρηση στο δάσος, όπου υπάρχει ο δεύτερος καταυλισμός των παράνομων μεταναστών, απέναντι από την είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr

Reuters: Νέο μνημόνιο, νέο δάνειο μέχρι το 2014

Σε συμφωνία επί της αρχής για νέο τριετές σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας που καλύπτει τη χρηματοδότηση της χώρας έως τα μέσα του 2014, περιλαμβάνοντας και αυξημένο εξωτερικό δανεισμό, έφτασε η Ευρωζώνη, σύμφωνα με πηγές του Reuters κοντά στις διαπραγματεύσεις.



Η ομάδα εργασίας (EFC) που συνεδρίασε έως αργά τη νύχτα της Τετάρτης στη Βιέννη ενέκρινε επί της αρχής το ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου.


Το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο ουσιασικά θα επικαλύπτει το αρχικό "πακέτο" των 110 δισ. που συμφωνήθηκε το Μάιο του 2010, θα περιλαμβάνει εμπλοκή των ιδιωτών επενδυτών, αλλά σε περιορισμένο βαθμό για να αποφευχθεί ένα "πιστωτικό γεγονός".


Οι λεπτομέρειες αναφορικά με την εμπλοκή των ιδιωτών αλλά και της κατανομής της πρόσθετης εξωτερικής χρηματοδότησης για τη χώρα αναμένεται να ξεκαθαριστούν μέχρι τη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Ιουνίου, αναφέρει η πηγή του Reuters.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Φ.Α.Π σε ημιυπαίθριους, γκαράζ, πιλοτές


Νέο χαράτσι στους ημιυπαίθριους. Υποχρεωτική η δήλωση όλων των τ.μ. από το 2012.

Με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά καθορίζεται για πρώτη φορά η φορολογική μεταχείριση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων, των γκαράζ, των αποθηκών κτλ. τόσο όσον αφορά στα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης όσο και στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), το φόρο μεταβίβασης, τις γονικές παροχές, τις κληρονομιές κτλ.


Οι χώροι που τακτοποιούνται πρέπει για πρώτη φορά να συμπεριληφθούν στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλεται το οικονομικό έτος 2012. Στη δήλωση αυτή θα περιληφθούν οι χώροι που έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2010, καθώς και όσοι έχουν τακτοποιηθεί μέσα στο 2011. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζει η εφορία τα πραγματικά τετραγωνικά του ακινήτου για να υπολογίσει τα νέα τεκμήρια διαβίωσης. Είναι προφανές ότι όσοι «τακτοποιήσουν» κλειστούς ημιυπαίθριους χώρους, κλειστά γκαράζ, πιλοτές κτλ. θα προκύψει γι΄ αυτούς υψηλότερο ποσό τεκμηρίου και άρα μπορεί να κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους.


Διευκρινίζεται ότι οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2011, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να δηλωθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση του 2011, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 και έτσι θα συνεχίζουν να δηλώνονται και τα επόμενα οικονομικά έτη. Ομοίως, οι χώροι που τακτοποιούνται μέσα στο έτος 2012, ανεξάρτητα από την ημερομηνία τακτοποίησής τους, πρέπει να περιληφθούν διορθωμένοι για όλη τη χρήση 2012, στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2012 και των επομένων οικον. ετών.


Σημειώνεται ότι δεν επιβάλλεται αναδρομικά φόρος εισοδήματος, προσαύξηση ή πρόστιμο, για τους χώρους που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3843/2010, αν διαπιστωθεί ότι δεν δηλώθηκαν ή ότι δηλώθηκαν ανακριβώς κατά τα προγενέστερα της τακτοποίησής τους οικονομικά έτη.

ΚΟΝΙΤΣΑ: Αναβίωση της εκδήλωσης «Εύαθλος», το τριήμερο 11 έως 13 Ιουνίου, με αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς, ράφτινγκ, ποδήλατο βουνού και ορεινό τρέξιμο

Ο δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την εταιρεία NO LIMITS οργανώνουν το τριήμερο 11 έως 13 Ιουνίου 2011, αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιάς, ράφτινγκ, ποδηλασίας βουνού και ορεινό τρέξιμο στα πλαίσια της αναβίωσης της εκδήλωσης “Εύαθλος”.
Παράλληλα, διοργανώνονται μία σειρά άλλων εκδηλώσεων, όπως βραδιά παραδοσιακής μουσικής με δωρεάν είσοδο και τσίπουρο το βράδυ του Σαββάτου, 11 Ιουνίου, ενώ το βράδυ της Κυριακής, 12 Ιουνίου, ροκ βραδιά δίπλα στη γέφυρα του Αώου. Επίσης, όλες τις ημέρες της διοργάνωσης θα δίνονται δωρεάν μαθήματα αναρρίχησης βράχου από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κόνιτσας «ΝΟΜΑΣ».


Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Αλεξίπτωτο πλαγιάς: Ο αγώνας θα είναι περιφερειακός και θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι κάτοχοι διπλώματος Π.Λ και πάνω. Απογείωση θα είναι αυτή του Προφήτη Ηλία στην Κόνιτσα και η βαθμολόγηση θα γίνει με το σύστημα LEONARDO. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 11 και 12 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Διονύσης Βλασσόπουλος.

Ορεινό τρέξιμο: Ο αγώνας θα είναι οpen και θα ξεκινήσει από την πλατεία της Κόνιτσας, όπου από πλακόστρωτο καλντερίμι θα μπαίνει σε μονοπάτι για το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια, διασχίζοντας ένα περίπου χιλιόμετρο εντός του οικισμού, θα καταλήξει στο πέτρινο γεφύρι. Απ’ το παλιό μονοπάτι οι αθλητές θα οδηγούνται στη Μονή Στομίου, από εκεί στη θέση Μύγα κι από κει προς Καρτερό, όπου θα περάσουν τα 2.000 μέτρα υψόμετρο. Έχοντας δίπλα τους οι αθλητές ακριβώς την Γκαμήλα και τις άλλες κορυφές της Τύμφης, το μονοπάτι επιστρέφει στις «κοπάνες» κι από εκεί στη Μύγα. Επιστροφή στη μονή Στομίου και στη συνέχεια το ίδιο παλιό μονοπάτι προς Κόνιτσα. Ο τερματισμός θα είναι κάτω ακριβώς από το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα (αργία Αγίου Πνεύματος) 13 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Γιάννης Σταθόπουλος.

Ποδηλασία βουνού: Θα γίνει στην παλιά διαδρομή: Γαναδιό - Μοναστήρι – δάσος Σμόλικα (στη θέση Ζάρος) – Σουσνίτσα – Πηγή – Κόνιτσα. Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες: από 15-18 ετών, με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα, και 18 και πάνω. Επίσης, θα βραβευτεί η πρώτη γυναίκα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Κώστας Συμελίδης.


Αγώνες ράφτινγκ: Ο αγώνας θα είναι διασυνοριακός (Ελλάδα – Αλβανία). Θα ξεκινήσει δύο χιλιόμετρα πριν τη γέφυρα του Μπουραζανίου και μετά από εφτά περίπου χιλιόμετρα, θα εισέλθει στο αλβανικό τμήμα του Αώου. Θα διανύσει εκεί άλλα πέντε περίπου χιλιόμετρα και θα τερματίσει κοντά στο χωριό Τσαρτσόβα. Στον αγώνα θα μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι ως πλήρωμα, διότι η διαδρομή είναι εύκολη, αρκεί ο οδηγός της βάρκας να είναι έμπειρος, κάτι που θα πιστοποιήσει η διοργανώτρια εταιρεία No Limits. Ο Δήμος Κόνιτσας με τον αντίστοιχο Δήμο της Αλβανικής πλευράς, θα διοργανώσουν εκδήλωση στο τέλος της διαδρομής, προς τιμή των αθλητών αλλά και στα πλαίσια της διακρατικής συνεργασίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου. Διευθυντής αγώνα: Σταύρος Κωστούλας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εθελοντική αιμοδοσία, την Παρασκευή 3 Ιουνίου

Η Περιφέρεια Ηπείρου και ο σύλλογος εργαζομένων της σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διοργανώνουν την Παρασκευή 3 Ιουνίου εθελοντική αιμοδοσία.


Η αιμοληψία θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από ώρα 9 π.μ.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/