Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πρώτο θέμα ο βιολογικός του Παρακαλάμου στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου

Ημερήσια Διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 23-09-2013 συνεδριάσεως.
1. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου  του Δήμου Άνω Καλαμά», προϋπολογισμού € 5.590.000,00 με ΦΠΑ.
2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής δημοπρασίας, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση αύλακα στη Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στο ύψος του Μετσόβου», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.

Συνελήφθη ο πρώην διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ως συνεργάτης της Χρυσής Αυγής

Έρευνες στο σπίτι του στα Γιάννενα

Συνελήφθη την Τρίτη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.
 Πρόκειται για 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.
Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη μία συνομήλική του, ενώ αναζητούνται ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του στα ίδια αδικήματα.
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρετούσε ως διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο αξιωματικός εκτός των άλλων είχε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή στον Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία παρέπεμπε Έλληνες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους.
Ο υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.
Λεπτομέρειες για τη δράση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και των συνεργών του, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χώρα συνταξιούχων και ανέργων η Ελλάδα

Πάνω από 7,5 εκατ. άτομα δεν εργάζονται

Χώρα συνταξιούχων ανέργων και οικονομικά μη ενεργών πολιτών είναι σήμερα η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι αποτραβηγμένη από την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με την πέμπτη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων για τον μήνα Οκτώβριο, ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.704.295 άτομα, ενώ η συνολική δαπάνη για συντάξεις τον μήνα Οκτώβριο ανέρχεται σε 2 δισ 303 εκατ. ευρώ!
Αν τα στοιχεία αυτά συνδυαστούν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία το 2013 η εικόνα της χώρας μας είναι περισσότερο από θλιβερή:
1.403.698 άτομα είναι άνεργοι
3.334.690 άτομα είναι ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός
2.704.295 άτομα είναι οι συνταξιούχοι
Συνολικά ο πληθυσμός της Ελλάδας που δεν εργάζεται ή εισπράττει από το δημόσιο είναι πάνω από 7 εκατ. κάτοικοι.
Οι Έλληνες που εργάζονται είναι λιγότεροι από το 50% αυτών που κάθονται:
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούνιο του 2013 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.628.421 άτομα.

Ξεκινά η κτηματογράφηση 4.000 πόλεων και χωριών

Είκοσι οκτώ νέα έργα κτηματογράφησης συνολικού προϋπολογισμού 572 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη του 65% της έκτασης της Ελλάδας, εξήγγειλε χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, καλύπτοντας και τα εναπομείναντα 16 εκατ. δικαιώματα (ποσοστό 42%).
Το νέο πρόγραμμα 4ης γενιάς εθνικής κτηματογράφησης, που αφορά πάνω από 4.000 πόλεις και χωριά (προκαποδιστριακούς ΟΤΑ), ξεκινά εντός της ερχόμενης εβδομάδας με την προκήρυξη των σχετικών μελετών από την Κτηματολογιο Α.Ε., ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, σε βάθος χρόνου, θα δημιουργηθούν περίπου 12 χιλ. νέες θέσεις εργασίας (μηχανικούς, δικηγόρους και στελέχη πληροφ/κής).
Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΚΑ, στόχος είναι η ολοκλήρωση του κτηματολογίου να έχει επιτευχθεί έως το 2020, απευθύνοντας έκκληση στους επιστημονικούς φορείς της χώρας να συνεργαστούν στη μεγάλη εθνική προσπάθεια, έτσι ώστε το έργο να υλοποιηθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει προβλεφθεί.

Aλλαγές στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Αλλαγές στον τρόπο χορήγησης αδειών στους δημόσιους υπαλλήλους προβλέπει το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», που θέτει σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στο σχέδιο νόμου ρυθμίζεται μια σειρά θεμάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών που προωθεί ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται αδικίες απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως υποστηρίζει το υπουργείο.

Εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και μία υπόθεση κλοπής γεωργικών μηχανημάτων, από χωριά των Νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας

Ως δράστης συνελήφθη ένας 27χρονος αλλοδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του ομοεθνή  συνεργού του

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και μία υπόθεση κλοπής γεωργικών μηχανημάτων, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 27 και 24 ετών.
Ειδικότερα, προχθές (30-09-2013) το βράδυ στην Κρυόβρυση Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ο 27χρονος, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα σε σπίτι στο οποίο διέμενε μαζί με τον 24χρονο συνεργό του και σε διπλανό χωράφι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 11-05-2013 στο Αστυνομικό Τμήμα Πάργας.
*δύο αλυσοπρίονα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί την 16-09-2013 από σπίτι στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Θεσπρωτίας.
*το χρηματικό ποσό των (7.440) ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές.

Γιάννενα: Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε εστιατόριο

Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε εστιατόριο στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθη ως δράστης χθες (01-10-2013) το απόγευμα ένας 37χρονος ημεδαπός.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα ο συλληφθείς παραβίασε το εξωτερικό ρολό του  καταστήματος και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) και μικρό χρηματικό ποσό.
Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

Ο 37χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων.

Εκδηλώσεις για τα Εβδομήντα χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων την Κυριακή 6 Οκτωβρίου


Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η τοπική κοινότητα οργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στον τόπο του μαρτυρίου, στους Λιγκιάδες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
10:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου
10:45 Άφιξη στο χώρο του Ηρώου
10:50 Κεντρική ομιλία από τον δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο
11:00 Προσκλητήριο νεκρών
11:15 Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή.

Ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να παραστούν στις εκδηλώσεις και να τιμήσουμε μία από τις κορυφαίες στιγμές της τοπικής ιστορίας, να καταδικάσουμε το ναζισμό και τα εγκλήματά του.

Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας: Συνελήφθη ημεδαπός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης εισαγωγής και διακίνησης κάνναβης στη χώρα μας

Κατασχέθηκαν πάνω από (154) κιλά κάνναβης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνελήφθη χθες (01-10-2013) το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 21χρονο, μέσα στο οποίο βρέθηκε τόσο σε φορητή μπαγκαζιέρα στην οροφή του αυτοκινήτου όσο και στο χώρο των αποσκευών και των πίσω καθισμάτων, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (154) κιλά.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς ανήκει στον εκτελεστικό βραχίονα κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, η δράση του οποίου ερευνάται.
Κατασχέθηκαν:
  • εκατόν τριάντα επτά -137- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -154.190- γραμμαρίων .
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
  • ένα κινητό τηλέφωνο, ως μέσο διευκόλυνσης της επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.
Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

«Μπλόκο» από το υπουργείο Οικονομικών στις μεταβιβάσεις ακινήτων αν δεν καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος

Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών, από το 2014, καθώς σε περίπτωση που δεν έχει καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων για ένα ακίνητο, ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να το μεταβιβάσει. 
Εφεξής ρόλο επόπτη αναλαμβάνουν συμβολαιογράφοι, φύλακες μεταγραφών και οι προϊστάμενοι των κτηματολογικών γραφείων που χρίζονται υπεύθυνοι να ελέγξουν αν έχει καταβληθεί ο νέος φόρος. 
Σε περίπτωση δε που προχωρούν σε μεταβίβαση ακινήτου για το οποίο δεν έχει καταβληθεί ο ειδικός φόρος, απειλούνται με «καμπάνα» ύψους έως και 5.000 ευρώ.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία 2,9 δισ. ευρώ, από τα 4,15 δισ. ευρώ που θα αναγράφεται ως στόχος στο νέο σχέδιο νόμου.
Οι συμβολαιογράφοι, ωστόσο, μπορούν, εάν δεν έχει πληρωθεί ο ΕΦΑ, να κάνουν κανονικά τα συμβόλαια, εάν καταβάλουν οι ίδιοι εντός τριών ημερών από την υπογραφή του συμβολαίου τον οφειλόμενο φόρο, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα τους επιβάλλεται το παραπάνω πρόστιμο.


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

41 μονιμοποιήσεις και 72 προσλήψεις προσωπικού στη ΔΩΔΩΝΗ

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της συνεχούς ανάπτυξης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, αλλά και των δεσμών που έχει αναπτύξει με την τοπική κοινωνία της Ηπείρου η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την μετατροπή 19 συμβάσεων εποχικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου, στις ήδη 22 που έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου.
Η Εταιρεία, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιο αξιόλογους εποχικούς εργαζόμενους της να συνεχίσουν να συνεργάζονται μαζί της σε μία μόνιμη βάση, επωφελείται από την εργασιακή τους εμπειρία στο συγκεκριμένο περιβάλλον και επιπλέον παρέχει στους εργαζομένους της μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια.
Έτσι μέχρι τώρα συνολικά και μετά από αξιολόγηση μονιμοποιήθηκαν 41 εργαζόμενοι.
Επιπλέον, η ΔΩΔΩΝΗ προχωρά και σε νέες προσλήψεις εποχικού προσωπικού.