Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού για εξαγωγή λαθραίων τσιγάρων

 


Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη, σε διάφορα σημεία του τράκτορα, ποσότητα επτακοσίων ογδόντα πέντε (785) πακέτων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό ο 41χρονος οδηγός να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα με το επικαθήμενο, καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο της Ηγουμενίτσας.

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα

 


Πρόγραμμα Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα

Παρασκευή 22/03/2024

Χαιρετισμοί της Υπεραγίας  Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 18:00

Σάββατο 23/03/2024

Θεια λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Κυριακή 24/03/2024

Θεια λειτουργία Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

Το απόγευμα εσπερινό και λιτανεία της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μόνη Σωσίνου Παρακαλάμου, ώρα 17:00

Δευτέρα 25/03/2024

Θεια λειτουργία και δοξολογία στην Ιερά Μόνη Σωσίνου Παρακαλάμου, ώρα 7:30 π.μ.

* Το Μοναστήρι θα είναι ανοιχτό από 7:30 π.μ. έως 18:00 το απόγευμα.

Με ευρωπαϊκή πιστοποίηση το κλιματικό σύμφωνο του δήμου Ιωαννιτών

 


Στις Βρυξέλλες βρέθηκε στις 20 και 21 Μαρτίου ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με αφορμή ειδική τελετή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Κλιματικού Συμφώνου των Ιωαννίνων, ενώ αποδόθηκαν και οι τίτλοι πιστοποίησης σε 30 πόλεις που συμμετέχουν στο φιλόδοξο και καινοτόμο αυτό εγχείρημα.

Ο κ. Μπέγκας, πέραν της συμμετοχής του στην εκδήλωση, είχε συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες καθώς και τεχνοκράτες, παρουσία του Patrick Child, Διευθυντή της αποστολής για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, ενώ παραχώρησε συνέντευξη σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο όπου ανέλυσε το σχέδιο δράσης των Ιωαννίνων.

Στη διάρκεια των συναντήσεων με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τόσο ο δήμαρχος Ιωαννίνων, όσο και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των πόλεων που συμμετέχουν στην αποστολή εξέφρασαν την αγωνία τους για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του εγχειρήματος, τόσο από εθνικούς όσο και από κοινοτικούς πόρους, προκειμένου να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό των δράσεων που έχουν εκπονήσει.

Με δεκατρείς «εκπροσώπους» η Περιφέρεια Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND EXPO

 


Η δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος της Υψηλής Τεχνολογίας στην Ήπειρο, αποτυπώνεται από το έντονο ενδιαφέρον που υπήρξε για συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYONDEXPOπου θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 27 Απριλίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Έκθεση θα συμμετάσχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου με δικό της περίπτερο. Στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε- μέσω της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης – Απασχόλησης – Εμπορίου και Τουρισμού- ανταποκρίθηκαν δώδεκα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρειά μας καθώς και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Αλγορίθμων του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την ικανοποίησή του για τις συμμετοχές από την Ήπειρο, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης δηλώνοντας τα εξής:

«Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας που διαπιστώθηκε ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και δικαιώνει την επιλογή να συμμετάσχει για πρώτη φορά η Περιφέρεια Ηπείρου οργανωμένα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα αθλητικών ειδών

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή, που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 19/03/2024 στην πόλη της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενες εισήλθε σε κατάστημα αθλητικών ειδών, προσποιούμενος τον πελάτη, από όπου αφαίρεσε από την τσέπη μπουφάν εισπράξεις της επιχείρησης, που ανέρχονταν στο ποσό των 1.200 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ο δήμος Ιωαννιτών… φυτεύει το μέλλον του

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών, η οποία θεσμοθετήθηκε το 1971 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, είναι παράλληλα και η πρώτη μέρα της Άνοιξης. Ένα δίπολο που συνδέει την ελπίδα του ανθρώπου για ένα καλύτερο μέλλον του πλανήτη μας με τον ρόλο του δάσους στο μέλλον αυτό.

Είναι παράλληλα μια ημέρα, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών αλλά και των φορέων για τον ρόλο, την προστασία και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το τμήμα πρασίνου του δήμου προχώρησε στη φύτευση  8 νέων δέντρων στην παραλίμνια περιοχή, μια δράση που αποτελεί συνέχεια των δεντροφυτεύσεων που γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο προς αντικατάσταση των πλατάνων που έχουν απομακρυνθεί εξαιτίας του μεταχρωματικού έλκους από το οποίο είχαν προσβληθεί.

Ιωάννινα: Σύλληψη για κατοχή περίστροφου κρότου

 


Συνελήφθη χθες το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων άνδρας, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα περίστροφο κρότου.

Οι τιμές μπακαλιάρου φέτος πήραν την ανιούσα

 


Λίγες μέρες πριν την 25η Μαρτίου και η αγορά άρχισε να ζεσταίνεται, με τον μπακαλιάρο να βρίσκεται στην πρώτη θέση στον πάγκο της αγοράς, αλλά και στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Ιδιαίτερα αλμυρός θα είναι ο μπακαλιάρος φέτος καθώς η αγορά άρχισε να ζεσταίνεται ενόψει της 25ης Μαρτίου καθώς παρότι κερδίζει και φέτος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, η τιμή του έχει αυξηθεί αισθητά.

Οι τιμές φέτος πήραν την ανιούσα, με το αγαπημένο έδεσμα πολλών Ελλήνων που είθισται να σερβίρεται ανήμερα της 25ης Μαρτίου, τον μπακαλιάρο, να είναι φέτος απλησίαστος για πολλούς καταναλωτές.

Μπακαλιάρος: Tα είδη και οι τιμές

Δήμος Ζίτσας: Η «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

 


Η θεατρική ομάδα «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ» του Δήμου Ζίτσας προκρίθηκε για να διαγωνιστεί στο 39ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διεξάγεται από τις 14 ως τις 23 Μαρτίου.

 Η θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας συνοδευόμενη από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κατερίνα Μπαλάφα θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα όπου θα παρουσιάσει την παράσταση με το έργο του Τένεσσι Ουίλλιαμς «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ», σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Τσολίγκα, την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, στις 20:30 μ.μ.

Το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας είναι το πιο καταξιωμένο Φεστιβάλ στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου και η πρόκρισή της θεατρική ομάδας του Δήμου Ζίτσας στην τελική 8άδα για τέταρτη φορά, από μόνη της αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη θεατρική ομάδα και για το Δήμο Ζίτσας κατ’ επέκταση.

   Ο Δήμος Ζίτσας στηρίζει έμπρακτα τη θεατρική ομάδα και σ' αυτή της την προσπάθεια και  ευχόμαστε στα μέλη της να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ και να παρουσιάσουν με επιτυχία την παράστασή τους.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών, 27 και 19 ετών

 


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, 27 και 19 ετών προχώρησαν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχονται κρυφά στο λιμάνι του εξωτερικού στην Ηγουμενίτσα και να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από Φ/Γ οχήματα, τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενικής Αρχή της Ηγουμενίτσας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 21 Μαρτίου

 


Την Πέμπτη 21  Μαρτίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σταύρου Νιάρχου, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Τι να προσέχετε μετά την έγχυση φαρμάκου στο μάτι

 


Οι εγχύσεις φαρμάκων στο μάτι (μικροσκοπικές ενέσεις) δεν είναι κάτι που ανυπομονεί κάποιος να κάνει, αλλά  είναι πολύ σημαντικές για την αντιμετώπιση παθήσεων, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, το διαβητικό οίδημα της ωχράς και η απόφραξη φλέβας του αμφιβληστροειδούς.

Οι εγχύσεις αυτές γίνονται σε ολοένα περισσότερους ανθρώπους για να θεραπεύσουν την οφθαλμοπάθειά τους ή να διαφυλάξουν την όραση από περαιτέρω βλάβες.

«Οι ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις φαρμάκων είναι μία επεμβατική θεραπεία, κατά την οποία γίνεται απευθείας ένεση αντιαγγειογενετικών παραγόντων (anti-VEGF), στεροειδών φαρμάκων ή άλλων ειδικών ουσιών στο υαλοειδές σώμα/χώρο του οφθαλμού για συγκεκριμένους θεραπευτικούς λόγους», αναφέρει ο Χειρουργός Οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, Ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και προσθέτει: «Οι ενδοφθάλμιες εγχύσεις διενεργούνται με μικροσκοπικές βελόνες ενδοβολβικά κάθε 1-2 μήνες και έχουν κάνει σημαντική διαφορά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως».

Μόνο στις ΗΠΑ, π.χ., υπολογίζεται ότι ετησίως γίνονται πάνω από 7 εκατομμύρια ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις φαρμάκων, αριθμός που αυξάνεται διαρκώς τις δύο τελευταίες δεκαετίες.