Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Επιστροφή πινακίδων-αδειών οδήγησης κυκλοφορίας λόγω εκλογών!

Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για  την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Η Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 14.06.2012.
Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 14.06.2012.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:
- Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
- Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
- Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
- Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
- Μη καταβολή τέλους διοδίων.
- Μη χρήση ζώνης ασφαλείας
-Μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για απάτες κατ’ εξακολούθηση


Κατηγορείται για έξι (6) περιπτώσεις απάτης.


Συνελήφθη, χθες (14-06-2012) το πρωί στα Ιωάννινα ύστερα από επισταμένες έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων , 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για α πάτη κατ΄ εξακολούθηση.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο δράστης από τις αρχές του έτους χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο για να εξαπατήσει και να αποσπάσει μικρά χρηματικά ποσά από έξι (6) ημεδαπούς σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς προσέγγιζε τους παθόντες με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερίσματος, ιδιοκτησίας τους και παριστάνοντας τον μαιευτήρα ιατρό, τους αποσπούσε μικρά χρηματικά ποσά, επικαλούμενος διάφορους ψευδείς ισχυρισμούς.
Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες και πλαστογραφία, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Με αφορμή τα ανωτέρω περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά :
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε χωρίς να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι!!!

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα παίζουν όλα για όλα για την πρωτιά!

Μόλις 48 ώρες πριν από τις εκλογές, και όλα δείχνουν ότι ζούμε το απόλυτο ντέρμπι. Όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες και ένας βρώμικος πόλεμος έχει ξεκινήσει από το επιτελεία των κομμάτων για να καταφέρουν να δει ο αντίπαλος πλάτη!

Είναι εμφανές ότι πολλές από τις πιέσεις που ασκούνται από το εξωτερικό είναι κατευθυνόμενες, από δηλώσεις αξιωματούχων, δημοσιεύματα μεγάλων πρακτορείων αλλά και μεγάλων εντύπων κατά τα άλλα αξιόπιστων.
Πολλοί λένε ότι η μάχη θα κριθεί και από το ποσοστό των κομμάτων που δεν θα μπουν στη Βουλή και που αντίθετα με τις εκλογές του Μαϊου φαίνεται να πέφτει στο μισό.
Το 18% γίνεται 10%
Το 18% που συγκέντρωσαν τα κόμματα που έμειναν εκτός την περασμένη φορά αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές να πέσει ακόμη και κάτω από το 10%, γεγονός που δείχνει ενίσχυση των δύο πρώτων κομμάτων κυρίως καθώς οι ίδιοι αναλυτές λένε ότι πλην των δύο πρώτων η δύναμη όλων των υπολοίπων που θα μπουν στη Βουλή θα είναι μειωμένη.
Οι ψηφοφόροι της μιας μέρας
Εκείνοι πάντως που θα κρίνουν το αποτέλεσμα είναι οι λεγόμενοι “ψηφοφόροι της μιας ημέρας”. Είναι οι πολίτες που θα ψηφίσουν ένα κόμμα όχι γιατί εντάχθηκαν στη δύναμή του, αλλά υπό το φόβο να κερδίσει ο αντίπαλος αυτού του κόμματος. Δηλαδή κάποιοι θα ψηφίσουν ΝΔ για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος και το αντίστροφο.
Οι 700.000 αναποφάσιστοι
Αυτοι είναι που θα αποφασίσουν σχεδόν πάνω από την κάλπη!
Το σταυρόλεξο αυτό είναι για πολύ δυνατούς λύτες, αφού ενώ είναι περισσότερες οι δημοσκοπήσεις που λέγεται ότι φέρνουν μπροστά τη ΝΔ, είναι λένε οι αναλυτές ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που έχει μεγαλύτερη δυναμική στους αναποφάσιστους, αλλά υπάρχει και ένα μέρος των πολιτών που δηλώνει ότι προς το παρόν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, αλλά δεν αποκλείει κιόλας να αλλάξει γνώμη! Οι κρυφές δημοσκοπήσεις
Είναι ένα κανονικό γκραν γκινιόλ. Οι διαφορές μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο όριο του στατιστικού λάθους.
Επί της ουσίας οι εταιρείες έχουν σχεδόν μοιραστεί στα δυο με κάποιες να καταγράφουν ισχνό προβάδισμα της ΝΔ, ενώ άλλες δίνουν οριακά αλλά μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων δημοσκοπήσεων είναι ότι δύσκολα το πρώτο κόμμα θα ξεπεράσει το 30%.
Οι υπόλοιποι:
Η Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι και πάλι θα είναι επτακομματική.
Tο ΠΑΣΟΚ, χάνει πολύ από την μετακίνηση ψηφοφόρων στη ΝΔ και οι πληροφορίες λένε ότι με μεγάλη δυσκολία θα αγγίξει το διψήφιο νούμερο.
Η Χρυσή Αυγή δεν χάνει πολύ από το ποσοστό της. Ανοδικά κινείται η ΔΗΜΑΡ, ενώ πτωτικά κινούνται Καμμένος και ΚΚΕ.


ΠΗΓΗ: www.Newsit.gr

Ε.Α. Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Kαταστάσεις απορριπτέων παραγωγών για την Ενισχυτική Αποζημίωση 2009-2010

Kαταστάσεις απορριπτέων παραγωγών για την Ενισχυτική Αποζημίωση 2009-2010.
Για την υποβολή ένστασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ (8ης Μεραρχίας 5-7, Ιωάννινα), εντός 10 ημερών από την ανάρτησή τους (έως 24/6/2012).
Πληροφορίες: 2651045141

Η εφορία καλεί 500.000 φορολογουμένους για το ειδικό τέλος ακινήτων

Με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις ακινήτων, ενοικίων κ.ά.) απειλούνται 500.000 φορολογούμενοι, που δεν έχουν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Στις 30 Απριλίου έληξε η περίοδος εμπρόθεσμης εξόφλησης και των τελευταίων λογαριασμών που εκδόθηκαν από τη ΔΕΗ περιλαμβάνοντας το τέλος ακινήτων για το 2011. Το χρέος θεωρείται πλέον ληξιπρόθεσμο και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς έδωσε εντολές στους εφοριακούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων και στην περίπτωση που εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των ΔΟΥ.
Στο υπουργείο Οικονομικών δεν κρύβουν ότι ένας από τους πιο αποδοτικούς σε έσοδα φόρους των τελευταίων ετών ήταν το ειδικό τέλος ακινήτων, αφού εισέρευσαν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ.
Αν μάλιστα καταφέρουν να εισπράξουν και τα ποσά που αναλογούν στους 500.000 ιδιοκτήτες που «γύρισαν την πλάτη» στη ΔΕΗ και στο υπουργείο Οικονομικών, τότε τα έσοδα από τη συγκεκριμένη φορολογία θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.
Πέρυσι το τέλος ακινήτων καταβλήθηκε σε δύο δόσεις, μέσω αντίστοιχων λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ φέτος είχε εξαγγελθεί ότι θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις. Όλα δείχνουν ότι οι δόσεις θα είναι λιγότερες στην περίπτωση που τηρηθούν οι απαιτήσεις του μνημονίου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα εξακολουθήσει να εισπράττεται το έκτακτο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξετάσει το ενδεχόμενο αποσύνδεσης του τέλους από τους λογαριασμούς, καθώς σύσσωμη η αγορά ενέργειας υποστήριζε ότι μόνο έτσι θα περιοριστούν τα προβλήματα ρευστότητας που απειλούν πολλές εταιρίες.

ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ -Με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ




Συμμετέχει η ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
και η ορχήστρα διαχρονικής μουσικής CANTO MEDITERRANEO

Στην παραλία της Πάργας, την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 21:30 επαναλαμβάνεται η συγκλονιστική παράσταση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ του Ηπειρώτη συνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας-Δ.Τάγιας στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας και θα είναι ελεύθερη και χωρίς εισιτήριο.
Η παράσταση είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή όπως ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ κλπ Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Κύριος ερμηνευτής θα είναι ο υπέροχος Δημήτρης Μπάσης, που δίνει μια νέα διάσταση στο σπουδαίο αυτό διαχρονικό έργο, που έχει μαγέψει τους χιλιάδες θεατές, που το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε διάφορα θέατρα, μεταξύ αυτών το L’ ATTENTION και το ALBERT HALL 2 στις Βρυξέλλες, το Θέατρο του RADIOVIDEO ITALIA στο Μιλάνο, το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κλπ.

Συμμετέχει η Νάντια Καραγιάννη, μια σπουδαία τραγουδίστρια της παραδοσιακής μουσικής και έντεχνης μουσικής και από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του δισκογραφικού έργου του Νίκου Παπακώστα.


Σημαντική είναι η συμμετοχή της ανοικτής ομάδας διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες και ξένους σολίστ παραδοσιακών οργάνων της Ανατολικής Μεσογείου, που συνεργάζονται κατά περίπτωση και ανάλογα με το μουσικό ιδίωμα που απαιτεί η περίσταση, με σκοπό την διατήρησης της παραδοσιακής μεσογειακής μουσικής, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τις σύγχρονες τάσεις και τα μουσικά ρεύματα του μεσογειακού χώρου.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Έθεσε το δίλημμα «μνημονιακή συγκυβέρνηση ή προοδευτική κυβέρνηση»

Σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι προσπάθησαν να «εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να κλέψουν ψήφους μόνο με το φόβο» εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη «μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα» και σημείωσε ότι «ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι, τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε» όχι όμως σε μία «οικουμενική του Μνημονίου».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι προσπάθησαν «να δηλητηριάσουν τον ελληνικό λαό με τον φόβο και την ανασφάλεια» και να «εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να κλέψουν ψήφους μόνο με το φόβο».
Παράλληλα, πέρασε στην αντεπίθεση, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «κόμματα του Μνημονίου της χρεοκοπίας και της δραχμής» και έστειλε μήνυμα στους απανταχού κερδοσκόπους, όπως είπε: «Τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για κρίσιμο «κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής» που αφορά το «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» και ένα δίλημμα εξουσίας που είναι «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη «μεγάλη αλλαγή που αρχίζει τη Δευτέρα» και σημείωσε ότι «ακόμα κι αν την Κυριακή είμαστε αυτοδύναμοι, τη Δευτέρα θα συνεργαστούμε. Δεν θα συμμετάσχουμε, όμως, σε καμία κυβέρνηση που θα μεταλλάξει την αντιμνημονιακή ψήφο του λαού σε μνημονιακή πολιτική. Που θα παγιδεύσει το λαό».
«Δεν υπάρχει οικουμενική του Μνημονίου. Με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή εθνικής συνευθύνης. Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής. Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας» δήλωσε.
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι στις 6 Μαΐου, ο λαός με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «έφερε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα» ώστε να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση στην Ευρώπη γενικότερα για το τέλος των μνημονίων της λιτότητας και πρόσθεσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ φοβάται ότι η αλλαγή αυτή θα συμπαρασύρει την ίδια.
Παράλληλα, επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία, χαρακτηρίζοντάς την «κόμμα της αστάθειας και της ανασφάλειας» γιατί έχει εγγυηθεί το Μνημόνιο, δηλαδή «τη διαρκή αντιπαράθεσή της με την αντιμνημονιακή κοινωνική πλειοψηφία, τη σύγκρουσή της με το λαό». «Έχει εγγυηθεί την καταστροφή και το χάος. Τη χρεοκοπία και τη δραχμή» είπε.
«Θα διακινδυνεύσουμε, να έχουμε τον κ. Σαμαρά με την υπερσυντηρητική του ατζέντα και τους ακροδεξιούς του συνεργάτες στη κυβέρνηση του τόπου; Να εμπιστευτούμε ένα κόμμα του οποίου ο επικεφαλής της καμπάνιας αποκαλεί τη χρυσή αυγή αδελφό κόμμα; Να εμπιστευτούμε για μία ακόμα φορά τον κ. Σαμαρά, την κα Μπακογιάννη, και τον ακροδεξιό τους περίγυρο; Που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Χωρίς την παραμικρή συγνώμη. Απειλούν να μας ξανακυβερνήσουν. Να μας ξανασώσουν. Για να συνεχίσουν το πλιάτσικο. Για να γυρίζουν την Ελλάδα στις μαύρες εποχές του διχασμού», δήλωσε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, εγγυάται επίσης την ασφάλεια του πολίτη, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και το κράτος δικαίου, τους αναγκαίους πόρους στην υγεία και στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και τις καταθέσεις του ελληνικού λαού «γιατί θα απαλλάξει τον τόπο από το Μνημόνιο που εξανέμισε τις καταθέσεις του μισθωτού και του συνταξιούχου».
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι προεκλογικά «εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες». «Όχι μόνον με την ανεύθυνη και εγκληματική σπέκουλα για τη δραχμή. Αλλά και με άλλους τρόπους. Στο όριο της νομιμότητας» είπε χαρακτηριστικά.
«Από Δευτέρα, τέλος στην ασυδοσία. Το πάρτι τελείωσε. Κανόνες για όλους» είπε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η μόνη βεβαιότητα που θα χαθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εξουσία είναι η βεβαιότητα της πολιτικής ασυλίας αυτών που έφεραν τη χώρα ως εδώ. Από Δευτέρα, τελειώνουμε οριστικά με τις μίζες. Με την κλεπτοκρατία. Το κράτος επιστρέφει στο λαό».


ΠΗΓΗ: www.in.gr

Οι κτηνοτρόφοι λένε «ΟΧΙ» σε εκτιμητές της «Δωδώνης»

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την πώληση


Αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ΑΤΕ να προχωρήσει στην πώληση της «Δωδώνης» εμφανίστηκαν και χθες κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την είσοδο εκτιμητών της εταιρίας Friesland, στο εργοστάσιο.

Βέβαια, οι εκτιμητές έφθασαν στις εγκαταστάσεις πολύ νωρίτερα από τους κτηνοτρόφους, οι οποίοι αφού κατάφεραν και μπήκαν στο εργοστάσιο, διέκοψαν την σύσκεψη που εκείνη την ώρα γινόταν στα γραφεία της Διοίκησης, ζητώντας απο τους επίδοξους αγοραστές να αποχωρήσουν!
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος των κτηνοτρόφων Μιχάλης Τζίμας σημείωσε, ότι η ΑΤΕ έπρεπε να «παγώσει» την β’ φάση του διαγωνισμού, λόγω εκλογών, ενώ κάλεσε την μεγαλομέτοχο να σταματήσει τον διαγωνισμό. «Ήταν η τελευταία φορά που εκτιμητές περνούν την είσοδο του εργοστασίου» είπε. Δηλώσεις έκανε και ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων, Νίκος Ζήκος, ο οποίος ζήτησε από την ΑΤΕ να σταματήσει το διαγωνισμό.
Πλήρης έλεγχος…
Πάντως, σύμφωνα με πηγές, οι εκτιμητές της Friesland, ήταν χωρισμένοι σε δυο γκρουπ. Το ένα έκανε ενδελεχείς ελέγχους στα οικονομικά και το άλλο στο χώρο του εργοστασίου. «Ήταν τόσο καταρτισμένοι, που ζητούν να μάθουν για πολλά πράγματα, όπως για τις επιδόσεις της παραγωγής φέτας κ.α.» έλεγαν.
Μέχρι σήμερα, έχουν φθάσει στη «Δωδώνη» εκτιμητές και από άλλη εταιρία (οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν κυρίως για την φέτα), ενώ όπως λένε «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», οι επισκέψεις θα γίνονται μέρα παρά μέρα.
Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους για την αγορά της «Δωδώνης», λήγει στις 25 Ιουνίου.
Το ΚΚΕ…
Τέλος, σε χθεσινή δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Ιωαννίνων κ. Νίκος Έξαρχος (που είχε εκλεγεί στις 6 Μαΐου), ανέφερε, ότι «το αίτημα για «καμία ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», καμία ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, που προβάλει η ΠΑΣΥ, αποτελεί σήμερα τον μοναδικό δρόμο, για να μπορέσει το εργατικό κίνημα να βάλει εμπόδια στις ορέξεις των μονοπωλιακών επιχειρησιακών ομίλων».


ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr

Ηλεκτρονικό μητρώο για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Θα νομιμοποιηθούν χιλιάδες σταυλικές εγκαταστάσεις



Στην έκδοση εφαρμοστικής εγκυκλίου αναφορικά με ρυθμίσεις του νόμου για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ναπολέων Μαραβέγιας,  ο οποίος δήλωσε πως πλέον αντιμετωπίζονται εκκρεμότητες που αφορούν τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, που υφίστανται για πολλές δεκαετίες, μέσα από μια διαδικασία με χαμηλό κόστος για τους κτηνοτρόφους.
Mε το νόμο και την εγκύκλιο επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των διατάξεων που θα επιτρέψει τη νομιμοποίηση χιλιάδων σταυλικών εγκαταστάσεων της χώρας που λειτουργούν μέχρι σήμερα χωρίς αδειοδότηση και προωθείται η κατασκευή και λειτουργία σύγχρονων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων προσαρμοσμένων στα δεδομένα της ελληνικής υπαίθρου και κτηνοτροφίας.
Παράλληλα, δημιουργείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικό μητρώο καταγραφής των αδειοδοτούμενων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της χώρας, στοιχείο το οποίο θα επιτρέψει τον καλύτερο σχεδιασμό των διαρθρωτικών δομών και της αναπτυξιακής στρατηγικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον κτηνοτροφικό τομέα.
Ειδικά σε ότι αφορά την αδειοδότηση, δημιουργείται «υπηρεσία μιας στάσης» στις κατά τόπους περιφερειακές υπηρεσίες της χώρας, η οποία αποτελεί και το μοναδικό σημείο επαφής των κτηνοτρόφων με το δημόσιο, απλοποιώντας και διευκολύνοντας τις ισχύουσες πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες.
Επίσης, καθιερώνεται η «προσωρινή αδειοδότηση», με την υποβολή του σχετικού φακέλου, γεγονός που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους, σε συντομότερο χρονικό διάστημα, με χαμηλότερο κόστος και με καλύτερους τεχνικούς όρους να υλοποιήσουν την επένδυσή τους ενώ παράλληλα επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης (κοινοτικά και εθνικά).
Και τέλος, τα πρόχειρα καταλύματα αδειοδοτούνται πλέον χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.

ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/