Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ -Με τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ




Συμμετέχει η ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
και η ορχήστρα διαχρονικής μουσικής CANTO MEDITERRANEO

Στην παραλία της Πάργας, την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 21:30 επαναλαμβάνεται η συγκλονιστική παράσταση ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ του Ηπειρώτη συνθέτη και ποιητή Νίκου Παπακώστα. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας-Δ.Τάγιας στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας και θα είναι ελεύθερη και χωρίς εισιτήριο.
Η παράσταση είναι ένα μουσικό ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, που ξεκινά από την Πόλη και καταλήγει στην Ήπειρο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σμύρνη , το Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα θα εκτελεστούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη, που γνώρισαν διεθνή αποδοχή όπως ΒΑΛΚΑΝ , ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ κλπ Η παράσταση, θα περιλαμβάνει τραγούδια των πιο πάνω περιοχών και αφορούν στην χρονική περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 19ο αιώνα.
Κύριος ερμηνευτής θα είναι ο υπέροχος Δημήτρης Μπάσης, που δίνει μια νέα διάσταση στο σπουδαίο αυτό διαχρονικό έργο, που έχει μαγέψει τους χιλιάδες θεατές, που το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα. Η παράσταση έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε διάφορα θέατρα, μεταξύ αυτών το L’ ATTENTION και το ALBERT HALL 2 στις Βρυξέλλες, το Θέατρο του RADIOVIDEO ITALIA στο Μιλάνο, το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας στην Άρτα, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης κλπ.

Συμμετέχει η Νάντια Καραγιάννη, μια σπουδαία τραγουδίστρια της παραδοσιακής μουσικής και έντεχνης μουσικής και από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του δισκογραφικού έργου του Νίκου Παπακώστα.


Σημαντική είναι η συμμετοχή της ανοικτής ομάδας διαχρονικής Μεσογειακής μουσικής CANTO MEDITERRANEO, που αποτελείται από κορυφαίους έλληνες και ξένους σολίστ παραδοσιακών οργάνων της Ανατολικής Μεσογείου, που συνεργάζονται κατά περίπτωση και ανάλογα με το μουσικό ιδίωμα που απαιτεί η περίσταση, με σκοπό την διατήρησης της παραδοσιακής μεσογειακής μουσικής, όπως αυτή εξελίσσεται μέσα από τις σύγχρονες τάσεις και τα μουσικά ρεύματα του μεσογειακού χώρου.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚA
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ
Ο Νίκος Παπακώστας κατάγεται από την ορεινή Σκουληκαριά της Άρτας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το βασικό όργανο του είναι η κιθάρα και έχει συνεργαστεί με πολλούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, όπως η Χάρις Αλέξιου, η Ελένη Βιτάλη, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Ζωγράφος, η Γιώτα Λύδια, ο Μιχάλης Δημητριάδης, η Νάντια Καραγιάννη, ο Αλέξανδρος Χατζής, η Μαρία Σουλτάτου, ο Franco Simone, η Iva Zannichi και οι Nomadi από την Ιταλία, o Αlex Busanel από τη Γαλλία, οι Africa Moyo από το Κογκό, οι Guaragniaum και η Maria Moramarco από τα ελληνόφωνα χώρια της Κάτω Ιταλίας κ.α.
Η μουσική του κινείται σε ευρύτατα επίπεδα. Από την παραδοσιακή ελληνική μουσική μέχρι τη τζαζ και το μπλουζ και χαρακτηριστικό του είναι το εντελώς διαφορετικό ύφος και χρώμα σε κάθε νέα του δουλειά.
Το ποιητικό έργο είναι και αυτό σημαντικό. Έχει γράψει πολλά έργα που μελοποίησε ο ίδιος, ενώ τα σημαντικότερα είναι η ποιητική απόδοση της Εξόδιας Ακολουθίας για το Requiem Mediterraneo και της Αποκάλυψης του Ιωάννη που εκδόθηκε σε βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ και που σαν θεατρικό έργο άφησε εποχή με τον υπέροχο Γιώργο Καραμίχο στον ρόλο του αφηγητή..
Έχει γράψει ορατόρια και συμφωνικά έργα για μεγάλες ορχήστρες κλασσικής μουσικής, μουσική για θεατρικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ενώ έχει δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, καθώς και δεκάδες θέατρα στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, το Μιλάνο, το Παρίσι, οι Κάννες κλπ.


Έχει πολλές βραβεύσεις σε πολλές χώρες , ενώ έχει κερδίσει το μεγάλο βραβείο Βραβείο για τον πολιτισμό και τη μουσική WAM στα πλαίσια του φεστιβάλ Viva Musica στις Βρυξέλλες, καθώς και την ανώτατη διάκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Δημιουργών στις Κάννες, για την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων της τέχνης. Η πιό σημαντική βράβευση ήρθε τον Δεκέμβριο του 2010, από την ΝΑΤΙΟΝΑL ACADEMY OF MUSIC των Ηνωμένων Πολιτειών για το περίφημο συμφωνικό του έργο REQUIEM MEDITERANEO που παρουσιάστηκε στην Λυρική Σκηνή.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ


Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγάρδη. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει στην Γερμανία για μερικά χρόνια.Την Ελλάδα τη γνωρίζει για πρώτη φορά στα οκτώ του χρόνια, όταν επιστρέφουν οικογενειακώς σ’ ένα ακριτικό χωριό, το Χέρσο του νομού Κιλκίς. Σε ηλικία εννέα (!) ετών αρχίζει να ψέλνει στην εκκλησία του χωριού και στα δώδεκα αρχίζει μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, τα οποία ολοκληρώνει παίρνοντας το πτυχίο του σε ηλικία δεκαεπτά ετών. Παράλληλα τραγουδά ερασιτεχνικά σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στα είκοσι του, αμέσως μόλις αρχίζει να τραγουδά επαγγελματικά, τον ανακαλύπτει ο Σταμάτης Κραουνάκης αλλά και η δισκογραφική του εταιρεία η Warner, με την οποία υπογράφει αμέσως συμβόλαιο. Για τρεις συνεχείς σεζόν συνεργάζεται με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την ομάδα της, που αποτελείτο από τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, όπου γράφει τη δική του ιστορία στις μουσικές παραστάσεις υπό το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά.
Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε με δυο συμμετοχές στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου», στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι», όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι.
Το ’96 τον ανακαλύπτει ο Χρήστος Νικολόπουλος, συνεργάζεται μαζί του σε ζωντανές εμφανίσεις και το ’97 κυκλοφορεί ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου» (μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και Κώστα Φαλκώνη και στίχοι του Χρίστου Παπαδόπουλου).
Οκτώ μήνες αργότερα κυκλοφορεί το soundtrack του σίριαλ «Ψίθυροι Καρδιάς» με τη μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια, το οποίο γνωρίζει επιτυχία άνευ προηγουμένου αφού αγγίζει τις 120.000 πωλήσεις και η φωνή του Δημήτρη Μπάση ακούγεται απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό.
Την επόμενη περίοδο συνεργάζεται με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Μανώλη Λιδάκη και στο τέλος του ’98 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Σ’ Ανοιχτούς Ουρανούς» σε μουσική και πάλι του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Άρη Δαβαράκη και της Ελένης Γιαννατσούλια.
Η χειμερινή περίοδος ’98 – ’99 αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του Δημήτρη Μπάση λόγω της συνεργασίας του με την Χάρη Αλεξίου. Το καλοκαίρι του ’99 ξεκίνησε σειρά συναυλιών μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Το ίδιο καλοκαίρι, συνεργάζεται με τον Σταύρο Ξαρχάκο σε μια σειρά συναυλιών με την Κ.Ο.Ε.Μ. (Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής), σε Ελλάδα κι εξωτερικό.
Το ίδιο διάστημα συμμετείχε στο αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συναυλία που επαναλήφθηκε στο Ηρώδειο.
Τον Οκτώβριο του ’99 έδωσε μία σειρά συναυλιών στην Αυστραλία με την Ειρήνη Χαρίδου. Τον χειμώνα του 1999-2000 τον είδαμε μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Το 2000 κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ «Μιλάω Χρόνια» σε σύνθεση της Βάσως Αλαγιάννη και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.
Τo 2001 αποτελεί σταθμό στην καριέρα του καθώς τον γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και του προτείνει να επανεκτελέσουν μαζί -40 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση κι αυτή τη φορά ολοκληρωμένο- ένα από τα σπουδαιότερα έργα του, το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού». Το συγκεκριμένο έργο ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1961 με ερμηνευτή τότε τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, χωρίς όμως να είναι ολοκληρωμένο καθώς λογοκρίθηκαν κάποια τραγούδια. Για την ηχογράφηση αυτή ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης αποφασίζει, μετά από απουσία 17 ετών από τα studio, να ξαναμπεί σ’ αυτά, να ενορχηστρώσει και να διευθύνει τη «Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης».
Κάποιους μήνες αργότερα ακολουθεί άλλος ένας δίσκος του Δημήτρη Μπάση με το Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Η Αγάπη Είναι Φωτιά» αποτελούμενος από επανεκτελέσεις κυρίως ερωτικών τραγουδιών του συνθέτη.
Τον Δεκέμβριο του 2001 ξεκινά τις εμφανίσεις του με τον Γιάννη Κότσιρα στην Αθήνα και η επιτυχία που γνωρίζουν συνεχίζεται τον Μάρτιο του 2002 στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην καλοκαιρινή τους περιοδεία στην Ελλάδα, η οποία τους χάρισε δικαιωματικά τον τίτλο του πιο “εμπορικού” μουσικού διδύμου του καλοκαιριού.
Ο επόμενος χειμώνας βρίσκει τον Δημήτρη Μπάση να «συμμαχεί» με τον Πασχάλη Τερζή και τον Δημήτρη Μητροπάνο, γεγονός που συμπίπτει με την κυκλοφορία από την MINOS-EMI του νέου του άλμπουμ «Δημήτρης Μπάσης». Ένας πολυσυλλεκτικός λαϊκός δίσκος, με έντεχνο υπόβαθρο που βρήκε από τους πρώτους κιόλας μήνες της κυκλοφορίας του θερμότατη ανταπόκριση από κοινό και κριτικούς, υπογραμμίζοντας την ξεχωριστή μουσική προσωπικότητα του ερμηνευτή.
Το καλοκαίρι του 2003 συμμετέχει στο αφιέρωμα ανά την Ελλάδα της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με έργα (Επιτάφιος, Ρωμιοσύνη, Τα Δεκαοχτώ Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας, Οι Ποιητές του Κόσμου) μελοποιημένα από τον συνθέτη.
Τον Δεκέμβριο του 2003 εγκαινιάζει μια απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία με τον Μανώλη Λιδάκη στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνεχίστηκε σε έναν δεύτερο κύκλο εμφανίσεων στην Αθήνα, αλλά και σε καλοκαιρινή ανά την Ελλάδα περιοδεία. Παράλληλα, ηχογραφεί το νέο του Cd με τίτλο «Δύσκολη Καρδιά» σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Μυρτώς Κοντοβά, το οποίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο της επόμενης χρονιάς.
Παράλληλα, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πραγματοποίησε και κάποιες προσωπικές συναυλίες τόσο προβάλλοντας τις προσωπικές του νέες και παλιότερες επιτυχίες όσο και έργα του Μίκη Θεοδωράκη στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη.
Τον χειμώνα του 2004 - 2005 ξεκίνησε τις κοινές του εμφανίσεις με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Θέμη Αδαμαντίδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα σε ένα αφιέρωμα στο ζεϊμπέκικο. Η ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος στην «Ακτή Πειραιώς» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο σε cd με τον τίτλο «Υπάρχει και το Ζεϊμπέκικο».
Τον Μάιο του 2005 συμμετείχε στο αφιέρωμα για τον εορτασμό των 80χρονων του κορυφαίου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Τα Τραγούδια του Έρωτα και της Αγάπης», το οποίο έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Ηρώδειο.
Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πραγματοποίησε για πρώτη φορά μόνος του το συναυλιακό του ταξίδι σε μια επιτυχημένη περιοδεία σε επιλεγμένους σταθμούς ανά την Ελλάδα.
Τον Χειμώνα του 2005 – 2006 εμφανίστηκε στην «Ακτή Πειραιώς» με τους Δημήτρη Μητροπάνο, Μελίνα Κανά και Βαγγέλη Κορακάκη.
Το Καλοκαίρι του 2006 πραγματοποίησε συναυλίες σε Ελλάδα και Κύπρο μαζί με τη Δόμνα Κουντούρη, αλλά και με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ενώ τον επόμενο χειμώνα συνεργάστηκε με τους Χρήστο Νικολόπουλο, Κώστα Μακεδόνα και Μελίνα Κανά, στη Μουσική Σκηνή «Σφεντόνα».
Αυτό το Καλοκαίρι πραγματοποίησε συναυλίες με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Δόμνα Κουντούρη. Επίσης εμφανίστηκε για 2 βραδιές στο Αρχαίο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, κάνοντας μια μουσική διαδρομή από το Βυζάντιο στο Σήμερα, συνοδεία πιάνου, τσέλου και παραδοσιακών εγχόρδων.
Το Φθινόπωρο του 2007 εμφανίστηκε με το Μάριο Φραγκούλη στο Ηρώδειο στην παράσταση «Σε βυζαντινά Ίχνη». Παράλληλα συμμετείχε ως λαϊκός τραγουδιστής με το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη στην Alte Oper της Φρανκφούρτης.
Αυτό το διάστημα εμφανίζεται με τη Λένα Αλκαίου στο ιστορικό «Χάραμα» της Καισαριανής, ενώ κυκλοφορεί από τη Legend και ο νέος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Η ζωή αλλού σε πάει».
ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Η Νάντια Καραγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρόπαια της Αρκαδίας. Όνειρο της ήταν να ασχοληθεί με το τραγούδι και τη μουσική. Μαθαίνει ακορντεόν σε ηλικία 11 ετών σε παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου στα Τρόπαια και στη συνέχεια βρίσκεται στο χώρο του καλού Ελληνικού τραγουδιού, κάνοντας πραγματικότητα το κρυφό μεράκι που υπήρχε μέσα της. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, όπως : Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Άκης Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Παπακώστας, Αντώνης Βαρδής, Νίκος Τάτσης , Λίνος Κόκκοτος , Πέτρος Βαγιόπουλος, ο δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής Αριστείδης Μόσχος, ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης, ο ποιητής Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.α. Συμμετείχε επίσης σε προγράμματα και συναυλίες δίπλα στους καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές όπως : Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Νταλάρας, Γιάννης Πάριος, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης, Αντώνης Καλογιάννης, Τάνια Τσανακλίδου, Στράτος Διονυσίου, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πουλόπουλος, Καίτη Γκρέυ, Γιώτα Λύδια, Γιάννης Κούτρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κώστας Μακεδόνας, Πέτρος Γαϊτάνος, Βασίλης Λέκκας, Μπάμπης Τσέρτος , Λουκιανός Κηλαϊδόνης, Ρένα Κουμιώτη, Ελένη Ροδά, Δούκισσα, Τζένη Βάνου, Άννα Βίσση ,Ελένη Δήμου, Χαράλαμπος Γαργανουράκης, Δημήτρης Ψαριανός. Ακόμη με τους ηθοποιούς: Ηλία Λογοθέτη, Γιάννη Μπέζο, Σπύρο Παπαδόπουλο, Κατιάνα Μπαλανίκα, Νένα Μεντή, Τζέση Παπουτσή, Ελένη Φιλίνη και τον γελωτοποιό της Ρωμιοσύνης Χάρρυ Κλυνν. Η Νάντια Καραγιάννη συνεργάστηκε με μια εξαιρετική ομάδα καλλιτεχνών για τα παρακάτω συναυλιακά αφιερώματα: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για τα εβδομήντα χρόνια του, με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μανώλη Μητσιά, Βασίλη Λέκκα, Πέτρο Γαϊτάνο. Αφιέρωμα στον ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο, παρέα με τον Πέτρο Γαϊτάνο. Συναυλίες με τον Χρήστο Νικολόπουλο και τον Μανώλη Ρασούλη. Συναυλίες για την διάδοση του παραδοσιακού τραγουδιού με τον αείμνηστο δάσκαλο Αριστείδη Μόσχο. Στο μουσικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου ΑΜΑΝ – ΑΜΗΝ. Αφιέρωμα στο έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, υπό την εποπτεία του Σταύρου Ξαρχάκου, με τον Μανώλη Μητσιά. Συναυλία στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, σ’ ένα αφιέρωμα στα 2.500 χρόνια Ελληνικού Τραγουδιού, με τον Λάκη Χαλκιά και τη Νένα Βενετσιάνου. Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Ηρώδειο με τον Μπάμπη Τσέρτο. Οι πιο σημαντικοί σταθμοί της Νάντιας στη δισκογραφία είναι :
1.ΟΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Χρήστου Νικολόπουλου – Μαν. Ρασούλη 2.ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Διονύση Σαββόπουλου 3.ΘΥΜΗΣΟΥ ΕΜΕΝΑ Χρήστου Νικολόπουλου – Γιάννη Καραλή 4.ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Γλυκερία 5.ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ Αριστείδη Μόσχου 6.ΟΙ ΡΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Νίκου Τάτση – Ηλία Κατσούλη 7.ΕΡΩΤΟΠΟΥΛΕΙΟΝ Μπάμπης Τσέρτος 8.ΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ 20 Παραδοσιακά τραγούδια 9.ΒΑΛΚΑΝ Νίκου Παπακώστα – Ηλία Κατσούλη 10.ΤΑ ΑΡΚΑΔΙΚΑ Παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας 11. ΜΕΡΑΚΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 22 Παραδοσιακά τραγούδια
Η Νάντια Καραγιάννη έχει απεριόριστες φωνητικές ικανότητες ώστε να μπορεί να τραγουδά όλα τα είδη του τραγουδιού, με σεμνότητα και σεβασμό στη μουσική και το τραγούδι. Είναι πάντα παρούσα, έτοιμη να προσφέρει την ψυχή και την τεράστια εμπειρία της μέσα σ’ αυτή τη μαγική διαδρομή του ελληνικού τραγουδιού. Όλα τα παραπάνω συνιστούν στάση ζωής με μόνα κριτήρια την αγάπη της για τη μουσική, τον άρτιο επαγγελματισμό, την συναδελφικότητα και την συνέπεια. Οι πολύ ευνοϊκές κριτικές που έχει δεχθεί από ειδικούς αυτού του χώρου το αποδεικνύουν απεριόριστα.