Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Διπλό στο Νησί ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Σ. Αετός Νήσου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-3)

*Με το τρίποντο έφυγε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά από το Νησί, καθώς νίκησε τον τοπικό Αετό με 2-3, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος του Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Μακρής Χρήστος «έφυγε» γρήγορα στην αντεπίθεση,  σέντραρε στον Γκόνη Πέτρο ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Μακρής Χρήστος διπλασίασε τα τέρματα του Αστέρα με σουτ αφού η μπάλα πρώτα χτύπησε στο δοκάρι και εν συνεχεία κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων.
Ο Αετός μείωσε σε 1-2, μετά από λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας του τερματοφύλακα του Αστέρα.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 μετά από εκτέλεση κόρνερ και τραγικό λάθος της  άμυνας.
Το τελικό 2-3 έκανε ο  Μακρής Χρήστος που έφυγε γρήγορα στην επίθεση με σουτ.
Α.Σ. Αετός Νήσου:
Δήμος Σωκράτης, Κοτσίνας Άγγελος, Βλαχιώτης Αναστάσιος, Νάτσης Σταύρος (Χριστογιώργος Ιωάννης 64΄), Κουβάτης Ιωάννης, Τζιμογιάννης Βασίλειος, Παπαδάμος Παναγιώτης (Γούσης Βασίλειος 64΄), Σπαθάρης Χρήστος, Γιογιάκας Βασίλειος (Μάτσιας Χρήστος 70΄), Μπίλης Κων/νος, Πρέντζας Αδαμάντιος
Αγροτικός Αστέρας:

Ζota Joel, Τάσσος Παναγιώτης, Λιάρος Κωνσταντίνος, Πανίδης Νικόλαος, Zόta Rigert, Ζότα Αρσέν, Μακρής  Χρήστος, Νούσης Ευάγγελος (Λαγιοκάπας Ευριπίδης 70΄), Γκόνης Πέτρος (Άμρο Χρήστος 89΄), Πατσούρας Ανδρέας, Καράβας Αναστασιος (Σκόρδος Κων/νος 74΄)

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 0-1
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-5
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 4-0
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 3-2
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 1-3
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 2-2
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-3
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3-1


Βαθμολογία  Hall of Brands Α΄ Κατηγορία 2017-18
1.      ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ 22
2.      Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 19 
3.      ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 17
4.      Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 17
5.      ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ 15
6.      ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 14
7.      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 13
8.      ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 13
9.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 11 
10.    Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ 9
11.    Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ 9
12.    Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 5 
13.    Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 4
14.    Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 3
15.    Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 3  
16.    Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 1

Εκδηλώσεις για τα εκατό του χρόνια, από τον Πολιτιστικό Σύνδεσμο Ζαγορισίων

Τα εκατό του χρόνια γιορτάζει φέτος ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι αυτή η επέτειος ευκαιρία για αναστοχασμό, αλλά και υπόσχεση για τη συνέχεια, με την προοπτική να είναι ο έντιμος και γόνιμος εκφραστής του ζαγορίσιου πνεύματος, ο θεματοφύλακάς του αλλά και «τόπος» για να ζουν και να συναντιούνται -κυριολεκτικά ή νοερά- οι ζαγορίσιοι που δεν ευτυχούν να ζουν στα χώματά τους».
Με αυτό τον προσανατολισμό, το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, και ώρα 20.00, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη με τίτλο «Ως αργυρούς αιών: 100 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων».

Πρόκειται για μια σκηνοθετημένη καταγραφή του ιστορικού λειτουργίας των 100 χρόνων του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων, από την ίδρυσή του (το 1917) μέχρι τις μέρες μας. Σε 67 λεπτά συμπυκνώνονται τα εκατό γόνιμα χρόνια του Συνδέσμου και μέσα από την προβολή γραπτών και φωτογραφικών στοιχείων, αποσπασμάτων εκδηλώσεων του Συνδέσμου, συνεντεύξεων συντελεστών και συνεργατών σκιαγραφείται η πορεία του στον χώρο και τον χρόνο. 

Κέρδισε στο Δελβινάκι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ε. Κληματιάς 3-0)- Έχασε από το Κάστρο η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Κάστρου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 3-1)

*Ένα ακόμη  τρίποντο πρόσθεσε στο ενεργητικό της το απόγευμα της Κυριακής στο Δελβινάκι η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος αφού επικράτησε της Α.Ε. Κληματιάς με σκορ 3-0 και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 57΄ με τον Ναθαναήλ Νικήτας και διπλασίασαν τα τέρματα στο 73' με αυτογκόλ του Κατσουλίδη Ελευθέριου.
Το τελικό 3-0 έκανε στο 87΄ από τον Χαρίσης Ιωάννης.
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Γέρακος Δημήτριος, Χήτας Παύλος, Ντέλλας Κων/νος, Μούτας Περικλής, Καπρινιώτης Ευστράτιος (Κλεισούρας  Αντώνιος 80΄), Ναθαναήλ Νικήτας (Καρδάσης Γεώργιος 86΄), Κασίμης Μάριος, Γκίτσας Βασίλειος, Χαρίσης Ιωάννης (Μπούρης Γεώργιος 89΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Ζενέλης Πάτροκλος (Ντέτσικας Λάμπρος 89΄)
Α.Ε. Κληματιάς:
Νικήτας-Στράϊχερ Σεβαστιανός-Ραφαήλ,  Κατσουλίδης Ελευθέριος, Γκρόπασι Μάριος, Μπαλάτσος Ανδρέας, Γκάνας Κων/νος, Γκουγιάννος Αλέξανδρος, Μπισέλας Παναγιώτης, Γκέλης Παναγιώτης, Φουρτούνης Ηλίας, Κώστας Αλέξανδρος, Κώτσιας Ηλίας (Μπάρμπας Χρήστος 82΄)

*Την ήττα γνώρισε στο  Π.Ε.Α.Κ.Ι.  η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου από τον Π.Α.Σ. Κάστρου το απόγευμα της Κυριακής, με σκορ 3-1 για την 8η αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της  MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 14΄ με το Γεωργούλη Αλέξανδρο.
Το 2-0 έκανε ο Τραγουδαράς Θεόδωρος  στο 55'.
Η Αναγέννηση μείωσε σε 2-1 στο 79' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του  Καλησπεράτη Ιωάννη.
Στις καθυστερήσεις ο Γεωργούλης Αλέξανδρος έκανε το τελικό 3-1.
Η Αναγέννηση τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίχτες γιατί ο Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 83΄.
Π.Α.Σ. Κάστρου:
Γάλλιος Αντώνιος, Μπαρμπαλιάς Ευάγγελος (Κατσάνος Κων/νος 71΄), Τραγουδαράς Δημήτριος, Κουκουθάκης Ιωάννης, Γεωργίου Γεώργιος, Μάντζιος Θεόδωρος, Γεωργούλης Αλέξανδρος (Καραμπασόγλου Βασίλειος 92΄), Τραγουδαράς Θεόδωρος, Γκόντζος Βασίλειος (Δροσος Βασίλειος 57΄), Κοκουθάκης Ευάγγελος (Δάφλος Ελευθέριος 87΄), Τζάγκας Γεώργιος 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Πορίκης Μιχαήλ, Καραμάνης Αλέξανδρος Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Γκορίτσας Παναγιώτης (Γραμμόζης Γεώργιος 68΄), Πότσης Θεόδωρος,  Συμεωνίδης Θεόφιλος, Πριαβάλης Αναστάσιος (Πότσης Ανδρέας 46΄), Στεφάνου Χρήστος, Ντόντης Βασίλειος, Καλησπεράτης Ιωάννης, Μπάσιος Γεράσιμος 

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής  στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 6-1
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 1-2
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 0-2
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-1
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 3-0 
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 2-2
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 0-3
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 0-1


Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της MAISON της Β΄ ερασιτεχνικής
1. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 22
2. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 22
3. Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 18
4. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  16
5. ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 15
6. Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 15 
7. Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ 14     
8. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 14
9. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 10
10. Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 8
11. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 7
12. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 7
13. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 6 
14. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4
15. Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 3 
16. Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1

Καλαμιά Άρτας: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Οι δράστες είχαν μεταφέρει και αποκρύψει σε υπαίθριες «καβάντζες» στην ανωτέρω περιοχή ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, -53- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -54.837- γραμμαρίων καθώς και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Συνελήφθησαν, χθες (28-10-2017) το μεσημέρι σε αγροτική οδό στην περιοχή της Καλαμιάς Άρτας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών, κατηγορούμενοι για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν μεταφέρει στην παραπάνω περιοχή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες απέκρυψαν σε υπαίθριες «καβάντζες».

Στο πλαίσιο των ερευνών στους υπαίθριους χώρους που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -53- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -54.837- γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Επιπρόσθετα, από των έλεγχο των στοιχείων των δύο αλλοδαπών προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες με την κακουργηματική σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Εκδήλωση με θέμα, ένα καλά κρυμμένο διαμάντι της Ηπείρου: η ιστορία της εβραϊκής κοινότητος Άρτης τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, Βησσαρίωνος 9 και Σίνα, Αθήνα


Εκδήλωση με θέμα,  ένα καλά κρυμμένο διαμάντι της Ηπείρου: η ιστορία της εβραϊκής κοινότητος Άρτης τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, ώρα 19.30, Βησσαρίωνος 9 και Σίνα, Αθήνα από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και τον Δήμο Αρταίων.
Παρ' ότι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της πόλης της Άρτας και της Ηπείρου γενικότερα, πολλοί από εμάς αγνοούν την επί αιώνες παρουσία αλλά και τη σημασία του εβραϊκού στοιχείου της Άρτας.
Στην εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ και ο Πρόεδρος του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ», Νίκος Μπανταλούκας.
Ομιλητές θα είναι ο Θεοχάρης Βαδιβούλης, δικηγόρος-γραφολόγος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αρταίων Κώστας Χαρακλιάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα προλογίσει ο Β’ Αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Αρτινής καταγωγής Βίκτωρ Ελιέζερ.
Ιστορικά στοιχεία για την Εβραική κοινότητα της Άρτας.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μπαλάφα στις εγκαταστάσεις στην Αγία Ελένη

Την Παρασκευή, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Αγίας Ελένης, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη και Γιάννη Στέφο, καθώς κι από τον υπεύθυνο της δομής, Φίλιππο Φίλιο και πραγματοποίησαν συναντήσεις, τόσο με τους ανθρώπους της Ύπατης Αρμοστείας, όσο και με εκείνους της INTERSOS.

Ενημερώθηκαν για την εν γένει λειτουργία της δομής και για τις δράσεις των ΜΚΟ και των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στα κτίρια φιλοξενίας των προσφύγων, ενώ είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και την εξέλιξη των έργων βελτίωσης των υποδομών.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η  ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (30-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι.
Τρίτη (31-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (01-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (02-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα - Δίστρατο.
Παρασκευή (03-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Κυριακή (05 -11-2017) και ώρες από 18.00 έως 23.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η  ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Δευτέρα (30-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Άγιος Κοσμάς – Ωραιόκαστρο – Κάτω Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος - Δολό.
Τρίτη (31-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (01-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (02-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή - Αγία Μαρίνα - Κάτω Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο - Στρατινίστα - Περιστέρι - Κεράσοβο.
Παρασκευή (03-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (04-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 13.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι. 

Ψωρίαση: Συμβουλές για τις εξάρσεις του χειμώνα

29 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

Ο χειμώνας προκαλεί εξάρσεις της ψωρίασης στο 80% των ασθενών, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπιστεί η αποξηραντική δράση των χαμηλών θερμοκρασιών και της κεντρικής θέρμανσης.
Αυτό αναφέρουν ειδικοί από την Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης που εορτάζεται στις 29 Οκτωβρίου κάθε έτους για να δίνει «φωνή» στα 125 εκατομμύρια των πασχόντων σε όλο τον κόσμο. Την Ημέρα συντονίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ψωρίασης (International Federation of Psoriasis Associations - IFPA).
Η ψωρίαση είναι μία χρόνια, μη μεταδοτική ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις και οφείλεται σε υπερδραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος (είναι δηλαδή ένα αυτοάνοσο νόσημα).
Υπολογίζεται ότι προσβάλλει περίπου 250.000 Έλληνες, με τα περισσότερα κρούσματα να εκδηλώνονται στις ηλικίες 20-30 και 50-60 ετών.
Η ψωρίαση δεν είναι μία ενιαία ασθένεια, αλλά έχει διάφορες μορφές, που εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο και μπορεί να είναι τοπικές ή γενικευμένες. Η πιο συχνή μορφή ψωρίασης είναι η κατά πλάκας που προσβάλλει το 80% των ασθενών. Άλλες βασικές μορφές είναι η σταγονοειδής (10% των κρουσμάτων), η φλυκταινώδης και η ερυθροδερμική.
Οι χαρακτηριστικές δερματικές εκδηλώσεις της αναπτύσσονται επειδή επιταχύνεται ο ρυθμός ωρίμανσης των κυττάρων της επιδερμίδας και έτσι αντί να κάνουν κύκλο ζωής 26 ημερών, κάνουν κύκλο 6 ημερών, με συνέπεια να δημιουργούνται οι χαρακτηριστικές πλάκες που καλύπτονται από αργυρόχρωα τμήματα, τα γνωστά ως λέπια.
Το 10-30% των πασχόντων από ψωρίαση, κυρίως στις ηλικίες άνω των 40 ετών, εκδηλώνουν και ψωριασική αρθρίτιδα, δηλαδή φλεγμονή σε επιλεγμένες αρθρώσεις.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (30-10-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τρίτη (31-10-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τετάρτη (01-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Πέμπτη (02-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Παρασκευή (03-11-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Σάββατο (04-11-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Διαδερμικό μαγνήσιο: Ο σύμμαχός σας στον Μαραθώνιο

Την ώρα που χιλιάδες λάτρεις του τρεξίματος προπονούνται πυρετωδώς για τον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, οι ειδικοί επισημαίνουν τη σημασία που έχει η επάρκεια σε μαγνήσιο, για την επίτευξη καλών επιδόσεων.
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως, ακόμη και μια μικρή έλλειψη μαγνησίου αρκεί, για να μειωθεί σημαντικά η αποδοτικότητα στην άσκηση, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε μεγάλες αποστάσεις και σε Μαραθώνιο.
Το μαγνήσιο συνεισφέρει στη παραγωγή ενέργειας με έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια παρατεταμένης άσκησης, κρίσιμα μεταλλικά στοιχεία (όπως ο ψευδάργυρος, το χρώμιο και το σελήνιο) μαζί με το μαγνήσιο, εκκρίνονται με τον ιδρώτα και δύσκολα αναπληρώνονται.
«Το λάδι μαγνησίου σε μορφή διαδερμικού σπρέι και οι αντίστοιχες νιφάδες μαγνησίου επιτρέπουν στο σώμα να διατηρεί τα βέλτιστα επίπεδα μαγνησίου κατά τη διάρκειά της, αλλά και μετά από αυτήν, αναπληρώνοντας το χαμένο μαγνήσιο. Με αυτόν τον τρόπο καταπολεμώνται η κόπωση και οι κράμπες και προωθείται ταχύτερα η τόσο σημαντική μυϊκή αποκατάσταση», εξηγεί ο Γιάννης Χρύσου κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος M.Sc. και παράλληλα πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών.
Οι αθλητές συχνά συμβουλεύονται να αυξήσουν την ποσότητα μαγνησίου που λαμβάνουν από τη διατροφή τους, εντάσσοντας σε αυτήν προϊόντα ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα και σπόρους. Υπάρχουν, όμως, πολλά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν αρκεί. Αφενός διότι η βιοδιαθεσιμότητα του μαγνησίου ποικίλει, αφετέρου γιατί ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής γεωργικών προϊόντων έχει οδηγήσει το έδαφος σε ένδεια μαγνησίου.