Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Περιφέρεια Ηπείρου: Οριστικός ανάδοχος για την Είσοδο Πόλης Ηγουμενίτσας


Ένα βήμα πριν την έναρξη των εργασιών βρίσκεται πλέον η κατασκευή της εισόδου Ηγουμενίτσας (σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία Οδός προς Μαυρομάτι). Σήμερα με  απόφασή η Οικονομική Επιτροπή  κατακύρωσε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και  ανέδειξε ως τελικό ανάδοχο την Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 11.601.528,23 € και απομένει πλέον η υπογραφή της σύμβασης.
Επίσης με άλλες αποφάσεις της Οικ. Επιτροπής, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξ, Καχριμάνη, αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:
«Κατασκευή γέφυρας στην επαρχιακή οδό Δομολεσά – Λάλιζα σε αντικατάσταση καταστραφείσας παλαιάς από θεομηνία» προϋπολογισμού 498.000 €. Ανάδοχος Π.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.
«Αποκατάσταση οδού περιοχής Ράμιας Άρτας (περιοχή Τραντζέικα)» προϋπολογισμού 124.000,00 € με ΦΠΑ Ανάδοχος ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΥΚΑΣ
Συντήρηση και επισκευή οδού προς το κέντρο εξέτασης οδηγών της Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 74.000 ευρώ. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
«Αποκατάσταση ζημιών στο καμπαναριό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Λάϊστας Ζαγορίου» προϋπολογισμού 15.500,00 € με ΦΠΑ. Ανάδοχος ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΟΣΜΑΣ.
«Συντήρηση - Αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ιερού Ναού Αγίου Μηνά Δικόρφου», προϋπολογισμού 15.000 €. Ανάδοχος Γεώργιος Νανάκης.
Αναδείχτηκαν οι οριστικοί ανάδοχοι των έργων:

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», το Σάββατο (19-01-2019)


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», το Σάββατο (19-01-2019) και ώρα 17.15, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Τροποποίησης-Ανανέωσης ΑΕΠΟ για μικρό Υδροηλεκτρικό στο Μαζαράκι, Δ.Ε. Άνω Καλαμά, Δήμου Πωγωνίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ανακοινώνει και Προσκαλεί
Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄), σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθ. 7 της υπ’αριθ. οικ. 167563/ΕΥΠΕ/19-04-13 απόφασης (ΦΕΚ 964Β/2013) και άρθ. 6 της υπ’αριθ. οικ. 1649/45 (ΦΕΚ 45Β/2014) ΚΥΑ, τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ),  να λάβουν γνώση, επί  του περιεχομένου του φακέλου περιβαλλοντικής μελέτης, εκτός διαβούλευσης,  Τροποποίησης- Ανανέωσης  ΑΕΠΟ ( ΚΥΑ Α.Π. οικ. 132924/14-09-2007) του έργου (έργο υποκατηγορίας Α2): «Μικρό Υδροηλεκτρικό στο Μαζαράκι, Δ.Ε. Άνω Καλαμά, Δήμου Πωγωνίου – Π.Ε. Ιωαννίνων».
Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΑΙΟΛΙΚΗ ΜΑΛΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Α.Ε».
Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας είναι η  Γενική Δ/νση  Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.
Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο(Πλατεία Πύρρου 1-Ιωάννινα), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).
Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ»  την  19-01-2019.
Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδρομή: www.php.gov.gr/  Ενημέρωση/ Νέα-Ανακοινώσεις/ Ανακοινώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα: Μεταγραφικη ενίσχυση με τον Γεωργιανό ποδοσφαιριστή Lasha Sergelashvilli


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Γεωργιανό ποδοσφαιριστή Lasha Sergelashvilli.
Ο 27χρονος αμυντικός αγωνιζόταν στην FK Rīgas της Λετονίας τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ πριν αγωνιζόταν στην Ντιναμό Τιφλίδος και την Σαμτρέντια.
Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της Γεωργίας με την οποία μετράει επτά συμμετοχές.
Καλώς ήρθες Lasha!




Στο Πέραμα Ιωαννίνων το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης


Στο πλαίσιο της-από δεκαετίας και πλέον-ακαταπόνητης προσπάθειας ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων, το οδοιπορικό υγείας και αλληλεγγύης φιλοξενήθηκε στο Πέραμα Ιωαννίνων, με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου και τη συνεργασία του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα, του Προέδρου της Τ.Κ. κ. Κωνσταντίνου Γκόγκου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παύλου Τσιρώνη και του Προέδρου της Προοδευτικής Περάματος κ. Κωνσταντίνου Παύλου. Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Περάματος, με την οργανωτική συνδρομή του Διευθυντή του, κ. Κωνσταντίνου Λεοντίου. 
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος εκθείασε την προσπάθεια του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τονίζοντας: «Ο κ. Στέφανος Φούσας, εκτός από εξαιρετικός καθηγητής Καρδιολογίας είναι και μαχητής της ιατρικής, και το αποδεικνύει και σήμερα, με την σημαντική ενέργειά του, γιατί η πρόληψη είναι το μέσο για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας». 
Ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Περάματος (ανδρικής και γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας) κ. Κωνσταντίνος Παύλου, επισήμανε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας να συμμετέχουμε στην ημερίδα πρόληψης ιατρικών παθήσεων του Καθηγητή Καρδιολογίας και τον ευχαριστούμε θερμά γιατί επέλεξαν με τον Σεβασμιότατο και το χωριό μας, ξέροντας πόσο σημαντική είναι η σωματική υγεία για όλο τον πληθυσμό». 
Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Μάξιμος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Φούσα και στην επιστημονική του ομάδα για το έργο που επιτελείται από κοινού, γιατί μας παρέχουν τόσο σημαντική ιατρική γνώση, σε γλώσσα απλή και κατανοητή». Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δημοσιογράφος κ. Στέφανος Ντόβας, ο οποίος ανέφερε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Καθηγητή και τους συνεργάτες του, όλα αυτά τα χρόνια, στον Σεβασμιότατο κ.κ. Μάξιμο, στον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, στη Μητρόπολη, στο Δήμο Ιωαννιτών, σε όλους τους φορείς που συμβάλλουν ώστε να λαμβάνουμε γνώση χρήσιμη για όλους μας σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Στην ενότητα της πρόληψης, την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο αιδεσιμότατος Μιχαήλ Χ. Χρυσέλης,  Επιμελητής Β΄ Γυναικολογίας ΕΣΥ («Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας»),  ο Δημήτριος Γκαρτζονίκας, Χειρουργός Ορθοπαιδικός («Βιταμίνη D και Οστεοπόρωση»), η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος («Θλίψη και κατάθλιψη»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»), ο Γεώργιος Κατσάνος, Ειδικευόμενος Ιατρός Καρδιολογίας ΠΓΝΙ («Πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης»), ο Απόστολος Καλοφύρης, Γενικός Ιατρός Κ.Υ. Δελβινακίου («Αξιολόγηση του επείγοντος στην πρωτοβάθμια υγεία»), η Παρασκευή  Κίτσου, Χειρουργός-Οδοντίατρος («Οδοντιατρική πρόληψη στην παιδική ηλικία»), ο Ζήκος Λιάμης, Χειρουργός Ουρολόγος, («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία του προστάτη»), η Δρ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος («Καρκίνος δέρματος: Όσα πρέπει να ξέρω»), ο Ιωάννης Μπίγγος, Παθολόγος Κ.Υ. Ιωαννίνων («Γρίπη και εμβολιασμός»), ο Γεώργιος Παπανικολάου, Περιοδοντολόγος - Χειρουργός Οδοντίατρος (Οδοντιατρική πρόληψη και  χρόνιες συστηματικές ασθένειες»), ο Θάνος Παππάς, Παιδίατρος («Συχνές ερωτήσεις από το χώρο της παιδιατρικής»), η Βάια Θ. Ρούντου - Υφαντή, Χειρουργός Οφθαλμίατρος («Τα συχνότερα οφθαλμολογικά προβλήματα»), η Ευθαλία  Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος - Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), η Σίσυ Τασσολάμπρου, Γαστρεντερολόγος - Ηπατολόγος («Πρόληψη καρκίνου του πεπτικού σωλήνα»), ο Κίμων Τσουκανέλης, Χειρουργός Ουρολόγος («Παθήσεις κύστεως και νεφρών»), ο Ζαχαρίας Χριστογιάννης, Καρδιολόγος («Κάπνισμα») και ο Σταύρος  Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πρόληψη του εθισμού στο διαδίκτυο»).     

Τοποθέτηση του Γιάννη Στέφου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στην ολομέλεια του κοινοβουλίου στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας


Ηθική και ουσιαστική δέσμευση απέναντι στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στην ολομέλεια του κοινοβουλίου στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
Με αφορμή το νομοσχέδιο, ένα από τα θέματα που έχει πυροδοτήσει το δημόσιο διάλογο είναι η τροπολογία που αφορά στις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Ο βουλευτής στις τοποθετήσεις του αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στην αναγκαιότητα των διορισμών και στην δέσμευση του υπουργείου για προσλήψεις όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια.
Τόνισε ότι η κατάργηση των εξετάσεων του ΑΣΕΠ θα πρέπει να καταλογιστεί στα θετικά της τροπολογίας, διότι κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον προηγούμενο διαγωνισμό και την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών για πάνω από 10 χρόνια διαμορφώθηκαν ιδιαίτερες συνθήκες με έναν μεγάλο αριθμό αναπληρωτών να καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Όπως τόνισε ο βουλευτής: «χιλιάδες εκπαιδευτικοί είναι για χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι». Η κατάσταση αυτή επιβάλλει ηθικές και ουσιαστικές δεσμεύσεις στην κυβέρνηση απέναντι σε αυτούς τους εκπαιδευτικούς.

Συνάντηση Σπύρου Ριζόπουλου με τη δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση και συζήτηση για το νέο διακριτό ρόλο του δήμου Σουλίου


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους εκλεγμένους δημάρχους των Καλλικρατικών δήμων της Ηπείρου.
Σήμερα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, το πρωί, επισκέφθηκε το δημαρχείο Σουλίου Θεσπρωτίας και είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση.
Μέσα σε θερμό κλίμα έγινε εποικοδομητική και ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων. Από την πλευρά του δήμου αναπτύχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και από την πλευρά των Οριζόντων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο διακριτό ρόλο και στις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα στο δήμο Σουλίου.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:
Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση
«Καλωσορίσαμε σήμερα στο δήμο Σουλίου τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ριζόπουλο στον οποίο έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες του δήμου μας τις δυνατότητες ανάπτυξης που έχει. Τι έχουμε καταφέρει, τι δεν έχουμε καταφέρει, έτσι ώστε να τα έχει στο πλάνο του και να τα εντάξει και στο μελλοντικό του πρόγραμμα. Να ευχηθούμε καλό αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με τα μέσα που ο καθένας μπορεί να διαθέσει. Γιατί θεωρούμε εμείς εδώ στο δήμο Σουλίου, ο οποίος μπορεί να είναι μικρός τόπος αλλά Μέγας με ιδιαίτερα άτομα και φοβερές προσωπικότητες, ότι όλοι είμαστε χρήσιμοι από οποιαδήποτε θέση. Γι’ αυτό να ευχηθώ ότι καλύτερο προς όφελος της Ηπείρου».

Κυψέλη Πρέβεζας: Εξιχνίαση κλοπής αυτοκινήτου


Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε την 23-10-2018 στην Κυψέλη Πρέβεζας.
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την εξιχνίαση της κλοπής, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ενός 29χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι ο δράστης, πρωινές ώρες της 23-10-2018 στην Κυψέλη Πρέβεζας, αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, από την είσοδο της οικίας του.
Το αφαιρεθέν όχημα, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Βίγλα Άρτας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου.

Αδελφότητα Δρυμαδιωτών Πωγωνίου "O Άγιος Νικόλαος": Κοπή πίτας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00, στο καφενείο «Συγκρουόμενο», Κουκάκι



Η Αδελφότητα Δρυμαδιωτών Πωγωνίου "O Άγιος Νικόλαος" διοργανώνει κοπή πίτας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00, στο καφενείο «Συγκρουόμενο», Κουκάκι.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Α.Ο. Ζωοδόχος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 20-01-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ
 
Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (14:45) 
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (14:45) 
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (14:45) 
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (14:45) 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (14:45) 
Κυριακή 20  Ιανουαρίου 2019
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (17:15) 

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού και κινητού τηλεφώνου από 51χρονη ημεδαπή στην Άρτα

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, κλοπή χρηματικού ποσού και κινητού τηλεφώνου από 51χρονη ημεδαπή στην  Άρτα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος, το μεσημέρι της 14-01-2019, αφαίρεσε από 51χρονη ημεδαπή, εργαζόμενη σε σχολική μονάδα στην Άρτα, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

15η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιανουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Αναγέννηση (Π.Α.Σ. Αγίας Μαρίνας-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 20-01-19/15:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Π.Α.Σ. Περιβλέπτου 20-01-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ   
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ   
ΩΡΑ: 15:00

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΔΟΞΑ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (14:45)  
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (14:45) 
Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (14:45) 
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (14:45) 
Κυριακή 20  Ιανουαρίου 2019
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00) 
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  (15:00) 
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 2006-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00) 

Νέες καινοτόμες θεραπείες: Πώς θα ενταχθούν στο Σύστημα Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ;


Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αξιολόγησης νέων καινοτόμων θεραπειών -καθώς η λίστα των φακέλων που βρίσκονται σε αναμονή μέρα την ημέρα μεγαλώνει- έχει αναγκάσει το Υπουργείο Υγείας να αποφασίσει την επαναξιολόγηση του ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι και περιγράφει το πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Αξιολόγησης ΗΤΑ.
Με μία νέα εγκύκλιο -που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα - κρίθηκε αναγκαίο να επαναπροσδιοριστούν κάποιες από τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, ενώ αναμένεται και ελαστικοποίηση των κριτηρίων πρόσληψης Εξωτερικών Αξιολογητών, καθώς η εξεύρεσή τους αποδείχθηκε δύσκολη, εξαιτίας ασυμβίβαστου.
'Όταν και εφόσον τα παραπάνω προβλήματα ξεπεραστούν, η Επιτροπή Αξιολόγησης ΗΤΑ (Health Technology Assessment) θα κληθεί να διεκπεραιώσει σε ταχύτατους χρόνους το δύσκολο έργο της αξιολόγησης, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να καταλήξει στα νέα καινοτόμα φάρμακα που τελικά θα εισαχθούν στο σύστημα αποζημίωσης της χώρας.
Να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2018 και μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ΕΜΑ περισσότερες από 70 δραστικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή ασθένειες. Υπάρχει συνεπώς, σημαντική ανάγκη η Επιτροπή ΗΤΑ να λειτουργήσει άμεσα, ώστε να μην καθυστερήσουν αυτές οι νέες θεραπείες να κυκλοφορήσουν και στη χώρα μας.
Με ποια κριτήρια, όμως, θα εντάξει η Επιτροπή καινοτόμες θεραπείες στο Σύστημα Αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να συγκρατήσει τις κρατικές δαπάνες, αλλά και χωρίς να στερήσει σημαντικά φάρμακα από τους ασθενείς;