Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση για την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων «Καλπάκια» από την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Πωγωνίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, ημέρα έναρξης των τριήμερων εορτασμών των «Καλπακίων», και ώρα 17:00, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου μαζί με τον Δήμο Πωγωνίου θα τελέσουν Aρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Πεσόντων στο Χάνι Δελβινακίου.
Καλούμε όλους τους Πωγωνήσιους να παραβρεθούν για να αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικός πεσόντες άνδρες του Ανεξαρτήτου Τάγματος Δελβινακίου κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, τάγμα στο οποίο υπηρετούσαν οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας.
 Στεφάνια θα καταθέσουν εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών και των Αδελφοτήτων.
Ακολούθως, στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία αφιερωμένη στην ηρωική επέτειο, με ομιλητή τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Σωκράτη Οικονόμου.
Έτσι θα τιμήσουμε όλους τους αξέχαστους Πωγωνήσιους και θα ενισχύσουμε την προσπάθεια μας να διατηρήσουμε την Εθνική παράδοση και μνήμη μας ζωντανή.

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Γρηγόριος Άρμπυρος  Χρήστος Οικονομόπουλος

Σκόνταψε ο Αγροτικός Αστέρας στη Βουνοπλαγιά (2-1)

*Την πρώτη ήττα  στην νέα αγωνιστική σεζόν γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας  στη Βουνοπλαγιά  το απόγευμα του Σαββάτου από τον Π.Α.Σ. Αλμυρό με 2-1.
Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 34΄ με τον Χαλιγιάννη Βασίλειο, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με τον Αθανασιάδη Ανδρέα στο επόμενο λεπτό.
Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης στους γηπεδούχους πέτυχε ο  Αθανασίου Στυλιανός  στο 77'.
Αγροτικός Αστέρας:
Basha Arhan, Χαλιγιάννης Βασίλειος (Μπαρίμης Γεώργιος 88΄), Γκόνης Πέτρος, Νάτσης Σταύρος, Παπαναστασίου Αλέξανδρος,  Σκόρδος Κων/νος (Άμρο Παντελής 63΄), Γρίβας Χρήστος, Ζόta Αρσέν, Χαρίσης Αλέξανδρος, Μακρής Χρήστος (Κατσαβριάς Βασίλειος 63΄), Μπούρμπος Αλέξανδρος


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Α.Σ.ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ 2-1
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-2  
Α.Π.Ο. ΔΑΒΑΚΗΣ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 2-7
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 1-1  
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-1    
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)  
Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (15:30)  
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (15:30)  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:30)  

Χρόνια γίνονται οι εκδηλώσεις των "Καλπακίων" κι ούτε ένα λουλούδι στο τάφο αυτών που πολέμησαν με πραγματικά πυρά

Γράφει ο Ανδρέας Τσούβαλης

Στα Δολιανά, στον ανατολικό περίβολο της κεντρικής εκκλησίας είναι ο τάφος του πρώτου Έλληνα ανώτερου αξιωματικού που σκοτώθηκε τις πρώτες μέρες του πολέμου.
Του Ταγματάρχη Τζανή Αλιβιζάτου.
Ποιός ήταν;
Μπορείτε να το βρείτε εύκολα.
Χρόνια τώρα γίνονται οι εκδηλώσεις των "Καλπακίων" κι ούτε ένα λουλούδι στο τάφο αυτών που πολέμησαν με πραγματικά πυρά και όχι με τηλεγραφήματα.
Αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει ο Δήμος Πωγωνίου ας το κάνει η Περιφέρεια.
Ας το κάνουν οι αξιωματικοί.

Ευχαριστώ!

Ιωάννινα: Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Στην κατοχή του δράστη καθώς και σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του και σε υπαίθριους χώρους «καβάτζες», κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, -24,7- γραμμάρια ηρωίνης, -1.980- γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά ακριβείας
Αλλοδαπός διακινητής ναρκωτικών, οι οποίος κατείχε και εμπορεύονταν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, χρησιμοποιώντας το σπίτι του και υπαίθριους χώρους ως κρύπτες ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (16-10-2015) το μεσημέρι στα Ιωάννινα και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών και Τελωνειακού Κώδικα.
Αναλυτικότερα, στην κατοχή και στο σπίτι του συλληφθέντα στην Ασφάκα Ιωαννίνων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1.890) γραμμαρίων
μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (0,5) γραμμαρίων
μία συσκευασία με λαθραίο καπνό, βάρους (465) γραμμαρίων
μία ζυγαριά ακριβείας
το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών
δύο κινητά τηλέφωνα
Παράλληλα, κατά την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης, εξακριβώθηκε η μεθοδολογία και ο τρόπος διακίνησης των ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και εντοπίστηκαν υπαίθριες κρύπτες (καβάντζες) που χρησιμοποιούσε ο 28χρονος, στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πλαστικό δοχείο που περιείχε ηρωίνη, βάρους (24,2) γραμμαρίων
δύο πλαστικά μπουκάλια με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (90) γραμμαρίων
Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 28χρονου δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Κατασχέθηκαν (106.4) γραμμάρια κάνναβης και ένα δενδρύλλιο κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (16.10.2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, βάρους (5,52) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ο 35χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς, σημείο σε αγροτική περιοχή στον Καλόβατο Άρτας, όπου είχε φυτέψει ένα δενδρύλλιο, ύψους (2,10) μέτρων.
Στη συνέχεια, σε έρευνες που ακολούθησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου μία σακούλα που περιείχε μίγμα αποξηραμένης κάνναβης και σπόρων κάνναβης, βάρους (31,62) γραμμαρίων και σε αποθήκη του 41χρονου συνεργού του, μία σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (69,26) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός, αναζητούμενος με ένταλμα σύλληψης, για υπόθεση απόπειρας ληστείας

Συνελήφθη, χθες (16.10.2015) το απόγευμα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Άρτας.
Ειδικότερα, ο 35χρονος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας ληστείας, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας και σωματικής βλάβης, πράξεις που έγιναν την 03-11-2008 στους Κωστακιούς Άρτας.

Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και σε χωριά του Πωγωνίου

Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι  για  να εκτελεστούν  απαραίτητες  τεχνικές  εργασίες  του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, την  Κυριακή 18-10-2015 από ώρα  8:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις παρακάτω περιοχές:
Σουλόπουλο, Ραϊκο, Δεσποτικό, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Φωτεινό, Αετόπετρα, Λάβδανη,  Βρίστοβο, Αγία Μαρίνα, Καλοχώρι, Εκκλησοχώρι, Βουτσαρά, Κούρεντα, Γιουργάνιστα, Χίνκα, Λάλιζα, Γκρίμποβο, Βρυσούλα, Πολύδωρο, Ραδοβίζι, Σενίκο, Κερασέα, Βροσύνα, Ζάλογγο, Δοβλά, Βερενίκη, Φτέρη, Λεπτοκαρυά, Ραβενή, Χαραυγή, Καλλιθέα Φιλιατών.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. 
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Δημήτρης Σ. Ντότης: Αναρωτιέμαι, λαμπρή η τελετή;

Πήγαμε, συμμετείχαν οι μαθητές, δημοτική αρχή, Αντιπεριφερειάρχης, Μητρόπολη και κόσμος.
Κατάθεση στεφάνων λίγα λόγια και για να μην ξεχαστώ στο τέλος λουκούμι και αναψυκτικό.
Κάπως αλλιώς το φαντάζομαι.
Η γενέτειρα λοιπόν των προγόνων του Παύλου Μελά είναι από τον συνοικισμό Παηδονιά της παλαιάς Πογδόριανης σήμερα Ρεπετίστα και Παρακάλαμος. Αλήθεια έχουν την πολυτέλεια πολλοί δήμοι της χώρας μας να είναι η γενέτειρα ενός εμβληματικού ήρωα που συνέδεσε το όνομα του με την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας;
Γιατί στην τελετή δεν καλείται το χωριό Μελάδες Καστοριάς; (Χωριό αδελφοποιημένο με τον Παρακάλαμο)
Γιατί δεν πήγαμε τους επισήμους προσκεκλημένους στα ιστορικά ερείπια του Πύργου των Μελάδων; (Μητροπολίτη, αντιπεριφερειάρχη, τοπικά κανάλια)

Απαντήσεις; Φαντάζομαι!
Για να πας εκεί τους επισκέπτες θα πρέπει να τους δείξεις κάτι. Τι όμως; Βάτα και σκουπιδια;
Πλήρη εγκατάλειψη;
Γιατί κύριε δήμαρχε δεν στείλαμε έναν εργαζόμενο να καθαρίσει; Μην μου πείτε ξέρω!
Γιατί δεν το διαδίδουμε και δεν το προβάλουμε παντού;
Ξέρετε τι πιστεύω;
Ο πύργος των Μελάδων έχει ένα κακό δεν βρίσκεται στο ιστορικό και τιμημένο Καλπάκι.
Το ίδιο συμβαίνει με το ολοκαύτωμα του Κεφαλοβρύσου, του Κερασόβου, την ημέρα μνήμης ενάντια στον φασισμό στο Χάνι Δελβινάκι και τόσα αλλά ιστορικά τοπία του δήμου μας.
Είπαμε όμως αν ήταν στο Καλπάκι ΑΝ!!!
Σε τηλεφωνική συνέντευξη του ο κύριος δήμαρχος είπε πως ετοιμάζει πολλά για τον Πύργο του Μελά.
Αλήθεια τι;
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Παρακαλάμου κύριο Κωνσταντίνο Μπίκα για την πολύτιμη συμβολή του είναι η πολλοστή φορά που τρέχει και πασχίζει μόνος του χωρίς να υπολογίζει κούραση ψυχική και σωματική για το χωριό μας
Επίσης να ευχαριστήσω τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της κυρίας Όλγας Ντότη Οικονόμου για την συμμετοχή των μαθητών τους στην εκδήλωση.
Εύχομαι να γνωρίσουμε τον τόπο με την μεγάλη ιστορία (δήμο Πωγωνίου) σε όλους. Αν δεν ξέρουν δεν θα ενδιαφερθούν

Με τιμή
Δημήτρης Σ. Ντότης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

ΓΑΣΙ «ΕΝΩΣΗ αγροτών»: Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι για το καθεστώς μικρών παραγωγών

Ο  Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών», κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι έχουν  υποβάλλει  αίτηση  για  τις  επιδοτήσεις  του έτους  2015  ότι  έχει  αναρτηθεί  ο  κατάλογος  με  τους  δικαιούχους  οι  οποίοι  έχουν  ενταχθεί  στο  καθεστώς  των  μικρών  παραγωγών  με  δικαιούμενο  ποσό  κάτω  από  1.250 ευρώ.
Η  "ΕΝΩΣΗ  αγροτών" θα  ενημερώσει  τους  παραπάνω  παραγωγούς  με  αποστολή  τηλεφωνικού  μηνύματος (SMS) προκειμένου  να  έλθουν  αμέσως  σε  επαφή  με  το  αρμόδιο  τμήμα της ΕΝΩΣΗΣ και να ενημερωθούν για τις ενέργειες τις οποίες θα πρέπει να κάνουν.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δημοπρατήσεις νέων έργων αποχέτευσης στους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά

Τη δημοπράτηση δύο ακόμη έργων που αφορούν δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για τα Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμών Κολομοδίων - Ανθότοπου Δήμου Ν. Σκουφά προϋπολογισμού 3.571.574 ευρώ και τα δίκτυα Συλλογής και Μεταφοράς Λυμάτων Οικισμού Καμπής Δ.Ε. Ξηροβουνίου Δήμου Αρταίων προϋπολογισμού 4.002.000 ευρώ.
Τα δύο έργα, όπως και τα άλλα δύο (Δίκτυο οικισμών των πρώην Δήμου Αράχθου προϋπολογισμού 2.580.000 ευρώ και Δήμου Αμβρακικού προϋπολογισμού 9.050.000 ευρώ), η δημοπράτηση των οποίων εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Οικονομική Επιτροπή, προωθούνται προς κατασκευή, με τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου, ως εμπροσθοβαρή στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, τα πρώτα σε πανελλαδικό επίπεδο στον τομέα Περιβάλλοντος (Άξονας: Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής).
Παράλληλα δρομολογούνται οι διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα τελευταία δύο έργα, για τα δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών Δ.Ε. Φιλοθέης (προϋπολογισμού 7,065 εκ. ευρώ) και επέκταση βιολογικού καθαρισμού Φιλιππιάδος (προϋπολογισμού 2,617 εκ. ευρώ).

Κομπότι Άρτας: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή για προώθηση τριών λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας

Συνελήφθη, χθες (16-10-2015) το πρωί στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας τριών μη νόμιμων μεταναστών.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κομπότι Άρτας, όταν κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 38χρονο συλληφθέντα, διαπιστώθηκε η μεταφορά τριών ομοεθνών του, ηλικίας 36, 30 και 24 ετών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός του διακινητή ήταν η διευκόλυνση της προώθησης των παραπάνω παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, καθώς οι διακινούμενοι θα κατέβαλαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ.
Επίσης, σε βάρος του 24χρονου λαθρομετανάστη εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
To I.X.E. αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Άρτας.

Καμία αλλαγή για φέτος στον ΕΝΦΙΑ

Θα έχουν αναρτηθεί έως τις 20 Οκτωβρίου τα εκκαθαριστικά

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλέξιαδης με δηλώσεις του έκλεισε το θέμα του ΕΝΦΙΑ για τη φετινή χρονιά ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.
«Το νομοσχέδιο αυτό είναι μόνο τα προαπαιτούμενα για την υλοποίηση της συμφωνίας», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης διευκρινίζοντας ότι δεν είναι οι τελικές συνολικές φορολογικές αλλαγές, τις οποίες επεξεργάζεται και θα φέρει η κυβέρνηση.

Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος που προβλέπει πιο άμεση έναρξη της διαδικασίας ρύθμισης των κόκκινων δανείων, όπως αυτός δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος κώδικας η καθυστέρηση στην πληρωμή δόσης των δανείων που ξεπερνά τις 30 ημέρες, αρκεί για την τράπεζα ώστε να στείλει την πρώτη ειδοποίηση και να καλεί τον δανειολήπτη να προσέλθει εντός 15 ημερών για να ρυθμίσει το δάνειο του.
Αυτό σημαίνει πως οι προθεσμίες λοιπόν γίνονται πιο αυστηρές.

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η Ομοσπονδία Αποδήμων Ραδοβιζινών Άρτας και η Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στη Παλαιά Βουλή (Σταδίου 15) την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30', εκδήλωση - επιστημονική ημερίδα με θέμα: Γώγος Μπακόλας. Η αποκατάσταση ενός ήρωα 193 χρόνια μετά

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η Ομοσπονδία Αποδήμων Ραδοβιζινών Άρτας και η Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στη Παλαιά Βουλή (Σταδίου 15) την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30', εκδήλωση - επιστημονική ημερίδα με θέμα: Γώγος Μπακόλας. Η αποκατάσταση ενός ήρωα 193 χρόνια μετά.

...''...Και όσους πολέμους κάναμε με τους Τούρκους εις Κουμιτζάδες και σ΄ άλλα μέρη, οπού πέρναγαν οι Τούρκοι με ζαϊρέδες, όλο χαλιώνταν. Ήτανε πολλά άξιος και γενναίος ο Γώγος Μπακόλας και με πολύ κουμάντο...''.
Γιάννης Μακρυγιάννης
Η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας και η Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία στη Παλαιά Βουλή (Σταδίου 15) την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30', εκδήλωση - επιστημονική ημερίδα με θέμα: Γώγος Μπακόλας. Η αποκατάσταση ενός ήρωα 193 χρόνια μετά.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2015" 26, 27, 28 Οκτωβρίου 2015


Ο Δήμος Πωγωνίου είναι στην ευχάριστη θέση, για μία ακόμη χρονιά, να διατηρεί άσβεστη την νεώτερη Ιστορία της πατρίδας μας, μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΚΑΛΠΑΚΙΑ».

     Ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με  την Περιφέρεια Ηπείρου, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την VIII Μεραρχία Ιωαννίνων, την Ομοσπονδία Ενώσεων & Αδελφοτήτων Πωγωνίου, τον Πολιτιστικός Σύλλογος Καλπακίου και φορείς της περιοχής  προετοιμάζει και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου με την επωνυμία  "ΚΑΛΠΑΚΙΑ 2015".