Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης

Κατασχέθηκαν (106.4) γραμμάρια κάνναβης και ένα δενδρύλλιο κάνναβης

Συνελήφθησαν, σήμερα (16.10.2015) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης).
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 35χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη, βάρους (5,52) γραμμαρίων.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, ο 35χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς, σημείο σε αγροτική περιοχή στον Καλόβατο Άρτας, όπου είχε φυτέψει ένα δενδρύλλιο, ύψους (2,10) μέτρων.
Στη συνέχεια, σε έρευνες που ακολούθησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου μία σακούλα που περιείχε μίγμα αποξηραμένης κάνναβης και σπόρων κάνναβης, βάρους (31,62) γραμμαρίων και σε αποθήκη του 41χρονου συνεργού του, μία σακούλα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (69,26) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.