Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα - Εργοτέλης 2-0

Επιστροφή στις νίκες, με δύο γκολ του Τόμας ντε Βινσέντι!

Οι παίκτες του ΠΑΣ μπήκαν πολύ δυνατά θέλοντας να δείξουν στον Εργοτέλη ποιος ήταν το αφεντικό στο γήπεδο.

Ο Σαρρής στο 9΄ υπέπεσε σε  πέναλτι, αγκαλιάζοντας τον Τζιμόπουλο  μέσα στην περιοχή και ρίχνοντας τον κάτω.
Ο Ντε Βινσέντι ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΣ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά και αφού έχασε την πρώτη καλή του ευκαιρία στο 47' με τον 'Ιλιτς που καλή θέση στην περιοχή έπιασε στραβοκλωτσιά, στο 51' ο Ντε Βινσέντι με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Κοροβέση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Κοροβέσης (83' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Ίλιτς (86' Κρητικός), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Ντε Βινσέντι, Στρούνα, Τσάβες (70' Σκόνδρας).

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Σαρρής (73' Γιοβάνοβιτς), Πελέ, Κοζορώνης (58' Μπουχαλάκης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Χαντί (64' Βερμπακόφσκις), Ρομάνο, Διαμαντάκος. 

Διορία δέκα ημερών σε 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους για την κινητικότητα

Διορία δέκα ημερών θα έχουν περίπου 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διαδημοτικής κινητικότητας.
Το πρόγραμμα της εθελοντικής μετακίνησης προωθείται κατεπειγόντως στο νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων και ουσιαστικά θα αποτελέσει τον «πιλότο» για το πως θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι μετακινήσεις προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ποιοι μετέχουν:
Κάθε μόνιμος ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλος ΟΤΑ Α' βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Πού μπορούν να μεταταχθούν:
Σε κενές ή συνιστώμενες με την πράξη μετάταξης θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ Α' βαθμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ισόπαλος (2-2) με την Πίνδο στο Εθνικό Στάδιο Κόνιτσας, ο Α.Σ. Καλπακίου


*Με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) έφυγε από  Εθνικό Στάδιο Κόνιτσας, ο Α.Σ. Καλπακίου.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:
Λαψίστα-Προοδευτική Περάματος 1-2  
Κόντσικα-Θύελλα Ελεούσας  0-1  
Κουτσελιό-Πεδινή 0-0  
Α.Ο. Ανατολής-Α.Ε. Μικρασιατών 0-1  
Πίνδος Κόνιτσας-Καλπάκι 2-2  
***
Α.Ο. Βελισσαρίου-Σερβιανά 1-2
Κάστρο-Ροδοτόπι 1-2
Θύελλα Κατσικά-Ατρόμητος '95 3-1
Κρύα-Χαροκόπι 3-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (17η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 35 
2. Α.Ο. Βελισσαρίου: 35 
3. ΠΑΟ Κρύας: 34
4. Α.Ε. Μικρασιατών: 32  
5. Α.Ο. Ανατολής: 31
6. Θύελλα Ελεούσας: 30
7. Προοδευτική Περάματος: 29
8. Θύελλα Κατσικά: 27     
9. Χαροκόπι: 25 
10. Κουτσελιό: 25
11. ΠΑΣ Κάστρο: 24
12. Ροδοτόπι: 21 
13. Α.Σ. Καλπακίου: 20 
14. Πίνδος Κόνιτσας: 20  
15. Κόντσικα: 11
16. Ατρόμητος '95: 10
17. Πεδινή: 7

18. Λαψίστα: 7

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 31χρονος έμπορος ναρκωτικών με παραπάνω από 183 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη χθες (13-12-2013) το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο παραπάνω από (183) κιλά κάνναβης, την οποία προόριζε για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -174 - δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -183.100- γραμμαρίων.
Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο 31χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα μας καθόσον στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με τέσσερις κάρτες SIM.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Γιάννενα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή από σπίτι ηλικιωμένου

Συνελήφθησαν χθες (13-12-2013) το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 29 και 22 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή από σπίτι ηλικιωμένου στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο γυναίκες εισήλθαν στο σπίτι 76χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (45) ευρώ, έγιναν όμως αντιληπτές από τον παθόντα και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, εντόπισαν άμεσα της δύο γυναίκες και αφού τις προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, αναγνωρίσθηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν.
Στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο και αποδόθηκε στον παθόντα.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Δηλώσεις του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα για τον πολιτικό χώρο της «Χρυσής Αυγής»

Δελβινάκιον τήν 14 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
          Αναφορικά με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σε Μ.Μ.Ε., ιστολόγια και ιστοχώρους, που συσχετίζουν Ορθοδόξους Επισκόπους με τον πολιτικό χώρο της «Χρυσής Αυγής» (εξ’ αφορμής δηλώσεων του αρχηγού της κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :

«Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά. Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκον για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου και των ευαγών Ιδρυμάτων που διατηρεί. Και τα διατηρεί αποκλειστικά με τις εισφορές των συνεργατών της και τίς δωρεές απλών χριστιανών, χωρίς να δέχεται επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, της Ε.Ε. ή πολιτικών φορέων. Μάλιστα, όταν πρό καιρού μου έγινε πρόταση νά δεχθώ, για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, οικονομική ενίσχυση από τον Πρόεδρο της «Χρυσής Αυγής», αρνήθηκα κατηγορηματικά, διότι έχω πάγια αρχή να μην δέχωμαι οιανδήποτε αρωγή από τά πολιτικά κόμματα της χώρας μας.
Τα όσα εν προκειμέν, καταλογίζονται σε Επισκόπους της Εκκλησίας μας είναι ″βέλη νηπίων καί φυσικά ″εκ του πονηρού. Φίλοι δικοί μας είναι όσοι είναι φίλοι Χριστού.
Καί φίλοι Χριστού είναι όσοι τηρούν το ευαγγέλιό Του, στήν πληρότητά του. Η Εκκλησία είναι μητέρα καί τροφός του Έθνους. Το στήριξε, το στηρίζει και θα το στηρίζει μέχρις εσχάτων.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».


(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Γιάννενα: Τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Το εορταστικό ωράριο, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, θα ισχύσει από την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 και διαμορφώνεται ως εξής:
• Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου: 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.
• Σάββατο 21 Δεκεμβρίου: 9:00 – 15:30.
• Κυριακή 22 Δεκεμβρίου: 11:00 – 15:30.
• Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου: 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.
• Τρίτη 24 Δεκεμβρίου: 9:00 – 17:00
• Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου και Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ.
• Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου: 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.
• Σάββατο 28 Δεκεμβρίου: 9:00 – 15:30.
• Κυριακή 29 Δεκεμβρίου: 11:00 – 15:30.
• Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου: 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.
• Τρίτη 31 Δεκεμβρίου: 9:00 – 17:00
• Τετάρτη 1 Ιανουαρίου και Τετάρτη 2 Ιανουαρίου: ΚΛΕΙΣΤΑ.

Από 3 Ιανουαρίου 2014 το ωράριο επανέρχεται στο κανονικό.

Πορτοκαλί όνειρα στα 3,05 μ.

Γράφει ο  Θεόδωρος Κουτρούκης*

«Σκρήν, Δημήτρη, Σκρήηην», ούρλιαξε ο προπονητής από τον πάγκο στην πλάγια γραμμή του γηπέδου, ενώ το μουστάκι του κόντευε να ξεκολλήσει από την υπερένταση. Το ψηλόλιγνο αγόρι με τις επιγονατίδες, κάλυψε με το σώμα του τον συμπαίκτη του. Εκείνος, ελεύθερος πια από το μαρκάρισμα του αντίπαλου, έκανε ένα αβίαστο σουτ και η μπάλα έπεσε απαλά μέσα στο καλάθι. Οι λιγοστοί θεατές στις κερκίδες του γηπέδου του Βυζαντινού Αθλητικού Ομίλου τινάχτηκαν από τις θέσεις τους. Το παιχνίδι τελείωσε με νίκη του Τυφώνα. Ωστόσο, το πρωτάθλημα είχε ακόμη μακρύ δρόμο.
Η δεκαετία του ’80 είχε μόλις ανατείλει. Δεν είχαν περάσει ούτε επτά μήνες από τότε που ο Δημήτρης είχε εκδώσει δελτίο αθλητή στην ομάδα της γειτονιάς του. Πόσο γοργά χτυπούσε η καρδιά του όταν γύρισε σπίτι με μια κατακόκκινη στολή, που είχε το νούμερο 5 στην πλάτη; 

Το διάλεξε για να μοιάσει στον «αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ. Είχε την αφίσα του Βασίλη Γκούμα πάνω από το κρεβάτι του. Μαζί με τις αφίσες του Καστρινάκη, του Μάνθου Κατσούλη, του Κορωναίου, του Χάρη Παπαγεωργίου. Είχε γεμίσει με αστέρια του μπάσκετ το δωμάτιο του. Είχε αστέρια και στα πάνινα βυσσινί αθλητικά του παπούτσια. Τα είχε αγοράσει μαζί με ένα ζευγάρι κάτασπρες αθλητικές κάλτσες μέχρι το γόνατο.    
Το σπόρ αυτό δεν ήταν τότε διαδεδομένο. Οι περισσότεροι αγώνες γίνονταν ακόμη σε ανοικτά γήπεδα με ξεθωριασμένες μπασκέτες, καμία φορά σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Τα ξύλινα παρκέ της Ευρώπης και της Αμερικής ήταν σχεδόν άγνωστα. Τα τρίποντα δεν είχαν ακόμη επινοηθεί. Η Ελλάδα του 1980 έπαιζε μπάσκετ από χόμπι.