Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Πετρέλαιο 280 εκατ. βαρέλια σε Πάτρα, Ήπειρο, Κατάκολο

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο σε τρεις περιοχές στην Δυτική Ελλάδα, δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης.

Με την κίνηση αυτή επισπεύδονται οι διαδικασίες αξιοποίησης του ενεργειακού δυναμικού της χώρας, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να μειωθεί η εξάρτηση της από τις εισαγωγές πετρελαίου, που κυμαίνονται μεταξύ 10 και 12 δισ. ευρώ το έτος, αποτελώντας το 5% περίπου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.


"Πήραμε από την κυβερνητική επιτροπή το πράσινο φως για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα...Η διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με τη μεθοδολογία της ανοικτής πρόσκλησης (open door) στην πετρελαϊκή βιομηχανία, προκειμένου να παραχωρήσουμε τρία οικόπεδα... για να διερευνήσουν τα κοιτάσματα", δήλωσε ο κ. Μανιάτης στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Τα τρία μπλοκ φέρεται να διαθέτουν αποθέματα πετρελαίου 280 εκατ. βαρελιών, δήλωσε ο κ. Μανιάτης στη ΝΕΤ, και βρίσκονται στα ανοιχτά της Πάτρας, του Κατάκολου και της Ηπείρου.
Τα αποθέματα στο κοίτασμα της Πάτρας εκτιμώνται στα 200 εκατ. βαρέλια, στα βόρεια των Ιωαννίνων περίπου στα 50 με 80 εκατ. και στο Κατάκολο περίπου 3.
Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί στις αρχές του 2012 και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν διορία έξι μηνών να απαντήσουν είπε ο κ. Μανιάτης.
Η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση θα μπορούσε να γίνει μέχρι τα τέλη του 2012, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος που συμμετείχε στην κυβερνητική επιτροπή και ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, σύμφωνα με το Reuters.

ΕΦΕΔΡΕΙΑ: "'Ολοι" όσοι έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας

Τις νομικές διαδικασίες με τις οποίες θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία πριν από τη συνταξιοδότηση όλοι οι υπάλληλοι του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας διερεύνησαν σε πολλαπλές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο υπουργείο Οικονομικών, που διήρκεσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι υπουργοί Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνος Ρόβλιας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων που έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 20.000 εργαζομένων που θα τεθεί σε εφεδρεία για 12-24 μήνες και μετά θα λάβει πλήρη σύνταξη.
Υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίζει και τις 25.000, οπότε θα μειωθεί αυτομάτως ο αριθμός των «εφέδρων» από τους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς από 8.000 σε 4.000-5.000 υπαλλήλους, προκειμένου να συμπληρωθεί το «πρώτο κύμα» των 30.000 που πρέπει να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναζητούνται επαρκή στοιχεία για την προϋπηρεσία των υπαλλήλων, γιατί αρκετοί δεν έχουν δηλώσει το σύνολο της προϋπηρεσίας τους εάν προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα.
Παράλληλα η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, επιδιώκει να σταματήσει το μεγάλο κύμα αποχωρήσεων, προκειμένου να τεθεί ένας σημαντικός αριθμός των υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 εφέδρων.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η πλειονότητα των εφέδρων που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς προέρχεται από τον στενό δημόσιο τομέα και είναι περίπου 17.000, εκτός των Σωμάτων Ασφαλείας, των εκπαιδευτικών και των γιατρών, που θα εξαιρεθούν.

Public issue: Με 9% προηγείται η ΝΔ - Δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία

Επτακομματική η νέα Βουλή!!!
Συντριπτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει με 9% δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Public issue για το ΣΚΑΙ.


Αναλυτικά:
ΝΔ: 31,5%
ΠΑΣΟΚ: 22,5%
ΚΚΕ: 10,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%
ΛΑΟΣ: 9%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 2%.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Συνάντηση με κλιμάκιο της ΔΕΠΑ Α.Ε.


Κλιμάκιο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε. επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τον Ελληνοϊταλικό Αγωγό Φυσικού Αερίου ITGI.
Ειδικότερα τα στελέχη της Εταιρίας αναφέρθηκαν στην κατάθεση του Ελληνικού φακέλου για τον αγωγό στο Αζερμπαϊτζάν, αναφέροντας ότι είναι η πιο ώριμη από τις τρεις προτάσεις που έγιναν για την μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία.
Παράλληλα εξέθεσαν στον Περιφερειάρχη, λεπτομέρειες για την εν εξελίξει διαδικασία.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η διέλευση του Αγωγού από την Ήπειρο είναι εθνική υπόθεση και σε αυτόν στηρίζονται πολλές ελπίδες για την ανάπτυξη της περιοχής μας, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τα στελέχη της ΔΕΠΑ Α.Ε., ότι η Περιφερειακή Αρχή θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο την πρόταση που κατατέθηκε. «Εκείνο που προέχει αυτή την περίοδο είναι να εγκριθεί η ελληνική πρόταση για τον Ελληνοϊταλικό Αγωγό Φυσικού Αερίου.
Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα μπορούν να συζητηθούν μετά», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Τα μεγαλύτερα θύματα της αλόγιστης πολιτικής είναι οι νέοι

Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων οργανώθηκε το Σάββατο στα Πράμαντα, ειδική εκδήλωση με θέμα «Η σημερινή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας», στην οποία παρέστησαν πολλοί νέοι της περιοχής και των Ιωαννίνων.



Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, και μίλησε για τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος της χώρας μας και της δημόσιας διοίκησης.
Ανέφερε, ότι το ασύλληπτο σημερινό χρέος της πατρίδας μας των 350 δισ. δεν μπορεί να εξοφληθεί σε καμία περίπτωση και θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση, μεταξύ των οποίων δεν απέκλεισε και το «κούρεμα» κατά 50%.
Επίσης, ανέφερε, ότι δεν είναι λύση η συνεχής αύξηση της φορολογίας και οι αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.
Όλα αυτά μεγαλώνουν την ύφεση, κάνουν φτωχότερους τους Έλληνες, και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στους νέους μας. Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη στη χώρα μας και η δραστική μείωση των δαπανών.
Το παράδειγμα δε της μείωσης των δαπανών θα πρέπει να το δείξει πρώτα η Κυβέρνηση, διά της μεγάλης μείωσης των Υπουργείων και πολλών Οργανισμών και των αμέτρητων ακριβά πληρωμένων συμβούλων.
Επίσης, ο κ.Φούσας τόνισε, ότι θα πρέπει επειγόντως να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα και στη δημόσια διοίκηση.
Αυτό, όμως, μπορεί να γίνει με μια νέα και πολύ σύντομη Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Θα πρέπει δηλαδή να αναθεωρηθούν σημαντικές διατάξεις του Συντάγματος, όπως να καθιερωθεί το ασυμβίβαστο βουλευτού και Υπουργού, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, να επιτραπούν στη χώρα μας τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και άλλα θέματα.
Καταλήγοντας ο κ. Φούσας τόνισε, ότι τα μεγαλύτερα θύματα της αλόγιστης οικονομικής πολιτικής είναι οι νέοι της Ελλάδος και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία της χώρας μας και της Ευρώπης.
Μετά την ομιλία του κ.Φούσα, ακολούθησε διάλογος με τους νέους και η εκδήλωση τελείωσε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/

Ε.Π.Ο.: Αθωώθηκε η Δόξα Κρανούλας

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football League-Football League 2 κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε μεταξύ των άλλων:
............
Απήλλαξε το ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, το ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ και τους Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ (Πρόεδρος), Γ. ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ (Προπονητής), Μ. ΚΑΣΣΗ (Πρόεδρος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).

.............

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ:Το προσωπικό θα επανακαταταχθεί με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας του στον αντίστοιχο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο

Το προσωπικό θα επανακαταταχθεί με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας του στον αντίστοιχο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο.
Οι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ με δύο χρόνια υπηρεσίας θα καταταχθούν στον ΣΤ΄ βαθμό, μέχρι 9 χρόνια υπηρεσίας στον βαθμό Ε', μέχρι 15 χρόνια στον βαθμό Δ' και μέχρι 21 χρόνια υπηρεσίας στον βαθμό Γ'.
Αντίστοιχα, οι υπάλληλοι ΤΕ θα καταταχθούν στον Γ΄ βαθμό εάν έχουν μέχρι 23 χρόνια προϋπηρεσία.
Οσοι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ έχουν πάνω από 23 και 21 χρόνια υπηρεσίας αντίστοιχα, κατατάσσονται στον Β΄ βαθμό.
Οσοι υπάλληλοι είναι γενικοί διευθυντές και διευθυντές έχοντας συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο υπηρεσίας κατατάσσονται στον Α΄ βαθμό.



Οι υπάλληλοι ΔΕ με δύο χρόνια υπηρεσία κατατάσσονται στον ΣΤ΄ βαθμό.
Οσοι διαθέτουν μέχρι 11 έτη προϋπηρεσία λαμβάνουν τον Ε΄ βαθμό, μέχρι 21 χρόνια τον Δ΄ βαθμό, μέχρι 29 έτη τον Γ΄ βαθμό και πάνω από 29 τον Β΄ βαθμό.
Τέλος, οι υπάλληλοι ΥΕ με δύο έτη υπηρεσίας κατατάσσονται στον ΣΤ΄ βαθμό, μέχρι 13 έτη καταλαμβάνουν τον Ε΄ βαθμό.
Αντίστοιχα, εάν έχουν μέχρι 23 χρόνια υπηρεσίας τοποθετούνται στον Δ΄ βαθμό και πάνω από 23 χρόνια στον βαθμό Γ΄.
Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν μικρές αλλαγές από το Λογιστήριο του Κράτος σε σχέση με τα χρόνια.

ΕΛΤΑ: Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Κάρολος Παπούλιας στην έκθεση για τα «150 χρόνια ελληνικού γραμματοσήμου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα
 6 Σεπτεμβρίου 2011

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν αύριο, Παρασκευή, ώρα 12.00, στο Ζάππειο Μέγαρο την επέτειο των εκατόν πενήντα ετών από την έκδοση του πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου, στην Έκθεση που πραγματοποιείται εκεί και η οποία περιλαμβάνει σπάνια ντοκουμέντα από το Ταχυδρομικό Μουσείο των ΕΛΤΑ, που για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Πολωνίας Michal Klinger, ο Πρέσβης της Αυστρίας Dr. Michael Linhart, ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Dr. David Landsman, η Α΄ γραμματέας της Πρεσβείας της Ιταλίας Oliva Ginevra, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελβετίας Peter Hilmeberg, ο Πρέσβης του Βελγίου Marc Van den Reeck και ο Πρέσβης της Γαλλίας Jean-Loup Kuhn-Delforge.


Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης.

Συνήγορος του Πολίτη για την οδό Κενάν Μεσσαρέ


Αγαπητοί Συμπατριώτες

Τα ως τώρα άπειρα ΨΕΜΑΤΑ τελείωσαν, ελπίζουμε ανεπιστρεπτί.
Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο Συνήγορος του Πολίτη.
Με ευγνωμοσύνη, για τις κατά καιρούς Άτυπες Επιτροπές μας και τους κατοίκους της Κιάφας.


Ευάγγελος Λιβιτσάνος

Ε.Κ.Τ.: Αμετάβλητο στο 1,5% το βασικό επιτόκιο

Αμετάβλητο στο επίπεδο του 1,50% ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όπως ευρέως αναμενόταν, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν προχώρησε σε μείωση επιτοκίων κατά την τελευταία του συνεδρίαση στο τιμόνι της τράπεζες.

ΕΚΑΣ:Τα νέα όρια και πόσα δικαιούστε ανάλογα με την σύνταξή σας!

Στην αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) στους συνταξιούχους του Δημοσίου και του ειδικού καθεστώτος του ΙΚΑ προχώρησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππα Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας, κ. Γιώργου Κουτρουμάνη τα ποσά που αναφέρονται στα εισοδηματικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την καταβολή του ΕΚΑΣ, αναπροσαρμόζονται για το έτος 2011, κατά περίπτωση, ως εξής:

-Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα από συντάξεις, κύριες και επικουρικές, συμπεριλαμβανομένων και των μερισμάτων ή βοηθημάτων, καθώς και από μισθούς, από ημερομίσθια και από επιδόματα που προκύπτουν από σχέση εξαρτημένης εργασίας, ανέρχεται στο ποσό των 8.472,09 ευρώ.
-Το συνολικό ετήσιο ατομικό καθαρό εισόδημα ανέρχεται στο ποσό των 9.884,11 ευρώ.
-Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό καθαρό εισόδημα ανέρχεται στο ποσό των 15.380,90 ευρώ.


Τα ποσά του ΕΚΑΣ ανέρχονται, κατά περίπτωση, ως εξής:
-Για συνολικά ετήσια καθαρά ποσά εισοδήματος από κύριες και επικουρικές συντάξεις, μισθούς, ημερομίσθια και επιδόματα, μέχρι του ποσού των 7.715,65 ευρώ, καταβάλλεται ποσό ΕΚΑΣ 230 ευρώ μηνιαίως.
- Για συνολικά ετήσια καθαρά ποσά εισοδήματος από 7.715,66 ευρώ μέχρι του ποσού των 8.472,09
ευρώ καταβάλλεται μηνιαίως ποσό ΕΚΑΣ σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΠΟΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ           ΠΟΣΟ ΕΚΑΣ
Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ 172,50 ευρώ
Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ 115,00 ευρώ
Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ 57,50 ευρώ

ΟΓΑ: Δεν άρχισε την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων- Πιθανή ημερομηνία η 14η Οκτωβρίου 2011

Τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Ε’ διμήνου 2011 δεν θα καταβληθούν στην προγραμματισμένη ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2011 επειδή δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες, λόγω των καταλήψεων του υπουργείου Υγείας.



Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του οργανισμού, έχει προγραμματιστεί η καταβολή τους, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, με πιθανή ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2011.

Ας πάρουν την τύχη στα χέρια τους

Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας ζητήσαμε απ' τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πωγωνίου Φάνη Στεργίου να προχωρήσει την διαδικασία διαδοχής του αφού ότι ήταν να δώσει το έδωσε και θα πρέπει να παραδώσει την σκυτάλη σε κάποιο άλλο στέλεχος.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, καμία αντίδραση απ' τον Φάνη, ούτε απ' τους συνεργάτες του.
Τους : Θάνο Φωτίου, Μιλτιάδη Σκαρώνη, Βασίλη Ιωάννου, Λία Πορίκη, Σούλα Σκόρδου, Φάνη Γκογιάννο, Νίκυ Μακώλη, στρατηγό απ' το Δελβινάκι, Τάκη Κανανάκη,και όλους τους άλλους.
Γιατί βρε παιδιά τόση σιωπή;
Δεν βλέπετε που με Στεργίου ακόμη επικεφαλής, οδηγείτε στα βράχια η δημοτική σας παράταξη;

Ακάκιος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΩΝ: Σήμερα λήγει η παράταση για την καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς

Λήγει σήμερα η παράταση της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων), που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην πληρωμή της.

Η παράταση έδινε την ευκαιρία σε όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν τη δόση της εισφοράς να το κάνουν έως τη λήξη των εργασιών σήμερα χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% το μήνα.

ΠΩΓΩΝΙ: Νεαρός αγρότης καταπλακώθηκε από τρακτέρ


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Τραγική κατάληξη είχε η πτώση τρακτέρ το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική περιοχή του Δήμου Πωγωνίου.
Το τρακτέρ εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε χωμάτινο ανάχωμα και καταπλάκωσε τον 29χρονο αγρότη από τον Παρακάλαμο, κατά την διάρκεια μεταφοράς καυσόξυλων σε δασική περιοχή (κοντά στο Εκθεσιακό Κέντρο Δελβινακίου) του Χάνι Δελβινακίου.
Ο άτυχος αγρότης μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων για νεκροψία-νεκροτομή.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

Η κηδεία του άτυχου αγρότη θα γίνει σήμερα τις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

ΔΩΔΩΝΗ: Με σύμβουλο και οι ενώσεις

Την απόφαση να παρέμβουν στη διαδικασία πώλησης της «Δωδώνης» με πρόσληψη συμβούλου για τη μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας σε κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς, πήρε η χθεσινή, διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων.
Στη συνέλευση πήραν μέρος και εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΣ, οι κινήσεις του «μετώπου» που επιθυμεί να μην αλλάξει ο χαρακτήρας της γαλακτοβιομηχανίας θα είναι πέντε:
πρώτα και κύρια, η παραμονή της πλειοψηφίας στις ΕΑΣ και στους κτηνοτροφικούς, όπως προβλέπεται και από την ιδρυτική πράξη καθώς και το καταστατικό της «Δωδώνης».
Δεύτερο, να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρία μέσα στην ηπειρώτικη ζώνη γάλακτος, με παραγωγή «ποιοτικών προϊόντων με βάση το ανωτέρας ποιότητας και χαρακτηριστικών γάλα της περιοχής μας τα οποία σε αντίθετη περίπτωση και σε τυχόν εμπλοκή άλλων στην εταιρεία είναι σίγουρο ότι θα αλλοιωθούν».
Τρίτο, η πρόσληψη του συμβούλου που για την ακρίβεια, «οποίος θα συμβάλλει στην μεταβίβαση της εταιρείας στους φυσικούς φορείς τις ΕΑΣ Μετόχους και κατ’ επέκταση στους κτηνοτρόφους παραγωγούς». Τέταρτο, η συνέχιση του δικαστικού αγώνα ώστε να επιστρέψει στις ΕΑΣ το 7,7% των μετοχών που πωλήθηκαν από ενώσεις στην ΑΤΕ. Τέλος, οι ενώσεις ζητούν τη στήριξη των τοπικών φορέων για την επίτευξη όλων των παραπάνω, «αλλά και παράλληλα να συμβάλλουν στην δημιουργία του απαραίτητου κεφαλαίου για τον σκοπό αυτό». Εν ολίγοις, ζητούν από τους τοπικούς φορείς, όχι απλά να συμπαρασταθούν, αλλά να «βάλουν πλάτη» για να παραμείνει στους «φυσικούς της φορείς» η «Δωδώνη». Εν κατακλείδι, οι ενώσεις τονίζουν ότι «εμείς θα επιλέξουμε τους συνεταίρους μας και δεν θα μας τους επιβάλει η ΑΤΕ».
Στο μεταξύ προχθές, η Αγροτική επανέλαβε την πρόθεσή της να αναθέσει σε σύμβουλο την πώληση της «Δωδώνης» (μια και αυτή έχει και το μάνατζμεντ με την κατοχή του 67,7% των μετοχών), κάτι που είχε κάνει σαφές και κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των ενώσεων, όταν και ουσιαστικά ανακοινώθηκε ότι η «Δωδώνη» πωλείται οριστικά.


ΠΗΓΗ: www.agon.gr