Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ: Τα μεγαλύτερα θύματα της αλόγιστης πολιτικής είναι οι νέοι

Με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων οργανώθηκε το Σάββατο στα Πράμαντα, ειδική εκδήλωση με θέμα «Η σημερινή οικονομική κατάσταση στη χώρα μας», στην οποία παρέστησαν πολλοί νέοι της περιοχής και των Ιωαννίνων.



Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Υπουργός Αντώνης Φούσας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, και μίλησε για τις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος της χώρας μας και της δημόσιας διοίκησης.
Ανέφερε, ότι το ασύλληπτο σημερινό χρέος της πατρίδας μας των 350 δισ. δεν μπορεί να εξοφληθεί σε καμία περίπτωση και θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση, μεταξύ των οποίων δεν απέκλεισε και το «κούρεμα» κατά 50%.
Επίσης, ανέφερε, ότι δεν είναι λύση η συνεχής αύξηση της φορολογίας και οι αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.
Όλα αυτά μεγαλώνουν την ύφεση, κάνουν φτωχότερους τους Έλληνες, και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στους νέους μας. Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη στη χώρα μας και η δραστική μείωση των δαπανών.
Το παράδειγμα δε της μείωσης των δαπανών θα πρέπει να το δείξει πρώτα η Κυβέρνηση, διά της μεγάλης μείωσης των Υπουργείων και πολλών Οργανισμών και των αμέτρητων ακριβά πληρωμένων συμβούλων.
Επίσης, ο κ.Φούσας τόνισε, ότι θα πρέπει επειγόντως να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα και στη δημόσια διοίκηση.
Αυτό, όμως, μπορεί να γίνει με μια νέα και πολύ σύντομη Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Θα πρέπει δηλαδή να αναθεωρηθούν σημαντικές διατάξεις του Συντάγματος, όπως να καθιερωθεί το ασυμβίβαστο βουλευτού και Υπουργού, η μείωση του αριθμού των βουλευτών, η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, να επιτραπούν στη χώρα μας τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και άλλα θέματα.
Καταλήγοντας ο κ. Φούσας τόνισε, ότι τα μεγαλύτερα θύματα της αλόγιστης οικονομικής πολιτικής είναι οι νέοι της Ελλάδος και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία της χώρας μας και της Ευρώπης.
Μετά την ομιλία του κ.Φούσα, ακολούθησε διάλογος με τους νέους και η εκδήλωση τελείωσε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/