Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΔΩΝΗ: Με σύμβουλο και οι ενώσεις

Την απόφαση να παρέμβουν στη διαδικασία πώλησης της «Δωδώνης» με πρόσληψη συμβούλου για τη μεταβίβαση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας σε κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς, πήρε η χθεσινή, διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων.
Στη συνέλευση πήραν μέρος και εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΣ, οι κινήσεις του «μετώπου» που επιθυμεί να μην αλλάξει ο χαρακτήρας της γαλακτοβιομηχανίας θα είναι πέντε:
πρώτα και κύρια, η παραμονή της πλειοψηφίας στις ΕΑΣ και στους κτηνοτροφικούς, όπως προβλέπεται και από την ιδρυτική πράξη καθώς και το καταστατικό της «Δωδώνης».
Δεύτερο, να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρία μέσα στην ηπειρώτικη ζώνη γάλακτος, με παραγωγή «ποιοτικών προϊόντων με βάση το ανωτέρας ποιότητας και χαρακτηριστικών γάλα της περιοχής μας τα οποία σε αντίθετη περίπτωση και σε τυχόν εμπλοκή άλλων στην εταιρεία είναι σίγουρο ότι θα αλλοιωθούν».
Τρίτο, η πρόσληψη του συμβούλου που για την ακρίβεια, «οποίος θα συμβάλλει στην μεταβίβαση της εταιρείας στους φυσικούς φορείς τις ΕΑΣ Μετόχους και κατ’ επέκταση στους κτηνοτρόφους παραγωγούς». Τέταρτο, η συνέχιση του δικαστικού αγώνα ώστε να επιστρέψει στις ΕΑΣ το 7,7% των μετοχών που πωλήθηκαν από ενώσεις στην ΑΤΕ. Τέλος, οι ενώσεις ζητούν τη στήριξη των τοπικών φορέων για την επίτευξη όλων των παραπάνω, «αλλά και παράλληλα να συμβάλλουν στην δημιουργία του απαραίτητου κεφαλαίου για τον σκοπό αυτό». Εν ολίγοις, ζητούν από τους τοπικούς φορείς, όχι απλά να συμπαρασταθούν, αλλά να «βάλουν πλάτη» για να παραμείνει στους «φυσικούς της φορείς» η «Δωδώνη». Εν κατακλείδι, οι ενώσεις τονίζουν ότι «εμείς θα επιλέξουμε τους συνεταίρους μας και δεν θα μας τους επιβάλει η ΑΤΕ».
Στο μεταξύ προχθές, η Αγροτική επανέλαβε την πρόθεσή της να αναθέσει σε σύμβουλο την πώληση της «Δωδώνης» (μια και αυτή έχει και το μάνατζμεντ με την κατοχή του 67,7% των μετοχών), κάτι που είχε κάνει σαφές και κατά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των ενώσεων, όταν και ουσιαστικά ανακοινώθηκε ότι η «Δωδώνη» πωλείται οριστικά.


ΠΗΓΗ: www.agon.gr