Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

H Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας και η Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. διοργανώνουν στη Παλαιά Βουλή (Σταδίου 15) την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30, εκδήλωση - επιστημονική ημερίδα με θέμα: Γώγος Μπακόλας. Η αποκατάσταση ενός ήρωα 193 χρόνια μετά.


Στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων (οδός Σταδίου αρ. 15) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30', εκδήλωση- επιστημονική ημερίδα με θέμα: Γώγος Μπακόλας.
Η αποκατάσταση ενός ήρωα 193 χρόνια μετά.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση της ιστορικής δράσης του Γώγου Μπακόλα και η μελέτη των πηγών της Ιστορίας (επίσημων εγγράφων, αλληλογραφίας, απομνημονευμάτων, ιστορικών κειμένων, κ.λ.π.), διά των οποίων διακριβώνεται ο ακριβής ρόλος του συγκεκριμένου προσώπου στη μάχη του Πέτα, στις 4 Ιουλίου 1822 και η αμφισβήτηση της βαριάς κατηγορίας ως «Μηδίσαντος» του σπουδαίου Οπλαρχηγού.
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν, με τη σειρά εμφάνισής τους οι:
1. Γιώργος Γεωργής, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου στην έδρα της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα
2. Δημήτρης Ράπτης, τ. Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
3. Λευτέρης Σταμάτης, Αντιστράτηγος ε.α.- Διοικητής Στρατιάς.
4. Γιώργος Κούκιος, Ιστορικός ερευνητής, Μέλος της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα.
5. Λευτέρης Παπακώστας, Ιστορικός Φιλόλογος, συγγραφέας.
Συντονιστής της Εκδήλωσης: Βασίλης Χατζηιακώβου- Εκδότης
Η εκδήλωση γίνεται με τη σύμπραξη της Αδελφότητας Σκουληκαριτών  Άρτας και της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Επιστημονική Οργάνωση - Επιμέλεια: Λευτέρης Παπακώστας
Πληροφορίες: 210 6834142- 6972714712- Papakostasel@yahoo.gr


Τη Γαλακτοκομική Σχολή επισκέφτηκε ο Γιάννης Καραγιάννης και είχε συναντήσεις με κτηνοτρόφους της περιοχής Κουτσελιού

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε σήμερα τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κα Αλεξάνδρα Μέγα και το προσωπικό της σχολής.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η σχολή στην τυροκόμηση ειδικά παραδοσιακών ΠΟΠ και ΠΓΕ γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα των Ευρωπαϊκών σημάτων ποιότητας.
Η σχολή διαθέτει όλες τις υποδομές ώστε να εξελιχθεί, με τη βούληση της πολιτείας, ως βασικό εθνικό εκπαιδευτικό κύτταρο προστασίας της φέτας και των άλλων παραδοσιακών ελληνικών τυριών.

Ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε Πετροβούνι και Χουλιαράδες

Το Πετροβούνι και τους Χουλιαράδες που γιόρταζαν το γενέθλιο της Παναγίας με το παραδοσιακό καγκελάρι, επισκέφθηκε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης.
Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλούς συγχωριανούς για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.
Ο Σταύρος Καλογιάννης επισήμανε ότι προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία θα είναι η ταχεία άντληση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς απορρόφησής τους το προηγούμενο οκτάμηνο, ώστε να επιστρέψουμε στην ανάκαμψη και στην πλήρη επαναλειτουργία των Τραπεζών.
Είναι θετικό το γεγονός ότι η υπηρεσιακή Κυβέρνηση κινείται ήδη προς την κατεύθυνση αυτή, υποβάλλοντας αίτημα στην Ε.Ε. για εξάμηνη παράταση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ. 

Παρακάλαμος: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τον Άνω Καλαμά

Φωτό: Angeliki Chaskou
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει από τις βραδινές ώρες χθες τον Άνω Καλαμά.        

Το πρωί ο καιρός παρουσίασε μια μικρή  βελτίωση, αλλά το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα στον Παρακάλαμο  βρέχει ασταμάτητα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Αρχάγγελος Πρέβεζας: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα

Συνελήφθη, σήμερα (10-09-2015) το πρωί στον Αρχάγγελο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ο 30χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στον Αρχάγγελο Πρέβεζας να στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και να κατέχει μία συσκευασία που περιείχε καπνό, συνολικού βάρους (995) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.
Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας.

Ξεκίνησε η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο

Έφτασε  σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, όπου τον υποδέχθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.


Ο κ. Τσίπρας, θα μεταβεί στην Άρτα και το απόγευμα θα επιστρέψει πάλι στα Γιάννενα, όπου στις 19.30 θα απευθύνει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «DU LAC».

Συναντήσεις κλιμακίου του ΚΚΕ με φορείς των Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας της Τομεακής Οργάνωσης Ιωαννίνων Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθούν οι εξής προεκλογικές δραστηριότητες αύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου:
− Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Νίκο Έξαρχο στις 9:00 π.μ. σε εργοτάξια της Ιόνιας Οδού.
− Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Λουκία Κίτσου στις 9:00 π.μ. σε καταστήματα στην Παλιά Αγορά.
− Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Τάκη Τασιούλα στις 10:00 π.μ. στον 1ο σταθμό της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων επί της οδού Αρχ. Μακαρίου.
− Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Όλυ Τσουμάνη στις 11:00 π.μ. στον 3ο σταθμό της Πυροσβεστικής και την 5η ΕΜΑΚ, στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων.

Αναβάλλεται λόγω προεκλογικής περιόδου, για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30, στην πλατεία του Δάσους Χαϊδαρίου, η ηπειρώτικη μουσική συναυλία του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, που είχε προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου 2015

Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «Δωδωναίων Φως»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αναβολή και μεταφορά εκδήλωσης
Σας γνωρίζουμε ότι αποφασίστηκε η μεταφορά της ημερομηνίας της εκδήλωσης μας, που είχε προγραμματιστεί για της 16 Σεπτεμβρίου για την 7η Οκτώβριου 2015, λόγω των εκλογών και της χρήσης του χώρου του πεζόδρομου και της πλατείας του Δάσους Χαϊδαρίου από τα πολιτικά κόμματα.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2015
O Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το καφέ «ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ» διοργανώνει μεγάλη μουσική συναυλία με τους Παντελή Θαλασσινό, Δημήτρη Υφαντή, Σοφία Παπάζογλου και τους Τακίμ, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30 στο Δάσος Χαϊδαρίου. (πεζόδρομος, έμπροσθεν του καφέ «Γραμματόσημμο», επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Γ. Παπανδρέου).

Οι ανεγνωρισμένης φήμης καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην συναυλία, καταθέτουν τη δική τους πρόταση σε παλιά και νέα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί μέσα από τις παραστάσεις τους και μας υπόσχονται ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, που θα γίνει πραγματικότητα μέσα από το χορό, το γλέντι και το τραγούδι.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, διοργανώνει το Ηπειρώτικο Αντάμωμα 2015, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 20:30, στo Πατητήρι, τέρμα Κων. Αθανάτου, Άνω Γλυφάδα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«Η ΠΙΝΔΟΣ»
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΚ 16561
ΤΗΛ.: 6940995190-6948804841

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ» σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση του Συλλόγου μας «ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2015», το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:30 στo Πατητήρι (Τέρμα Κων. Αθανάτου - Άνω Γλυφάδα). Σας περιμένουμε σε μία αυθεντική Ηπειρώτικη βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορό για όλους, με τoν Αντώνη Κυρίτση και τον Δόκιμο Χαραλάμπους (είσοδος ελεύθερη).
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΩΙΔΗΣ       ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Επίσκεψη του Σταύρου Καλογιάννη σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πωγωνίου

Διαμερίσματα του Πωγωνίου επισκέφθηκε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης και ειδικότερα το Μαζαράκι, το Ριάχοβο, τους Κουκλιούς, τον Παρακάλαμο και τα επιμεθόρια Κτίσματα και Χαραυγή.
Συναντήθηκε με κατοίκους και αιρετούς του Δήμου Πωγωνίου καθώς και εργαζόμενους στις δομές πρόνοιας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι παραμένουν απλήρωτοι επί επτά μήνες.
«Η καθυστέρηση των πληρωμών είναι αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων Υπουργείων αλλά παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι προσφέρουν καθημερινά σπουδαίο έργο», δήλωσε ο Σταύρος Καλογιάννης.
Το θέμα της ασφάλειας των συνόρων έθεσαν στον Σταύρο Καλογιάννη οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών, υπενθυμίζοντας τις -χωρίς κανένα αντίκρισμα- υποσχέσεις περί αναβάθμισης της φύλαξης, που είχαν δώσει κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επισκέψεών τους στην περιοχή, ο Υπουργός και ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συνελήφθη φυγόποινος αλλοδαπός στο Κομπότι Άρτας

Συνελήφθη χθες (08-09-2015) το απόγευμα στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης (3) μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Διεξαγωγή Τελικού αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου (10-13 Σεπτεμβρίου) σε Λίμνη Παμβώτιδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εγκρίνεται η διεξαγωγή του Εθνικού Τελικού Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αλιείας Κυπρίνου στη Λίμνη Παμβώτιδα, από 10 έως 13 Σεπτεμβρίου 2015, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων «Ioannina Fishing Club» με τον Αθλητικό Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας (διασυλλογικός αγώνας).
Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ορίζεται:
Χώρο διεξαγωγής: το τμήμα της Λίμνης που οριοθετείται από τις αρχές της περιοχής Μάτσικα μέχρι την Ακτή Μιαούλη (χώρος παλαιών σφαγείων), εκτός του τμήματος που χρησιμοποιείται για την επιβίβαση στα καραβάκια που εκτελούν τα δρομολόγια προς το Νησάκι.
Χρόνο διεξαγωγής: το χρονικό διάστημα από τις 15:00 της Πέμπτης 10-09-2015 έως τις 18:00 της Κυριακής 13-09-2015.