Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

H Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτας και η Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. διοργανώνουν στη Παλαιά Βουλή (Σταδίου 15) την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:30, εκδήλωση - επιστημονική ημερίδα με θέμα: Γώγος Μπακόλας. Η αποκατάσταση ενός ήρωα 193 χρόνια μετά.


Στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων (οδός Σταδίου αρ. 15) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19.30', εκδήλωση- επιστημονική ημερίδα με θέμα: Γώγος Μπακόλας.
Η αποκατάσταση ενός ήρωα 193 χρόνια μετά.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η διερεύνηση της ιστορικής δράσης του Γώγου Μπακόλα και η μελέτη των πηγών της Ιστορίας (επίσημων εγγράφων, αλληλογραφίας, απομνημονευμάτων, ιστορικών κειμένων, κ.λ.π.), διά των οποίων διακριβώνεται ο ακριβής ρόλος του συγκεκριμένου προσώπου στη μάχη του Πέτα, στις 4 Ιουλίου 1822 και η αμφισβήτηση της βαριάς κατηγορίας ως «Μηδίσαντος» του σπουδαίου Οπλαρχηγού.
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν, με τη σειρά εμφάνισής τους οι:
1. Γιώργος Γεωργής, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου στην έδρα της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, πρώην πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα
2. Δημήτρης Ράπτης, τ. Λέκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
3. Λευτέρης Σταμάτης, Αντιστράτηγος ε.α.- Διοικητής Στρατιάς.
4. Γιώργος Κούκιος, Ιστορικός ερευνητής, Μέλος της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα.
5. Λευτέρης Παπακώστας, Ιστορικός Φιλόλογος, συγγραφέας.
Συντονιστής της Εκδήλωσης: Βασίλης Χατζηιακώβου- Εκδότης
Η εκδήλωση γίνεται με τη σύμπραξη της Αδελφότητας Σκουληκαριτών  Άρτας και της Ομοσπονδίας Ραδοβιζινών Άρτας υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Επιστημονική Οργάνωση - Επιμέλεια: Λευτέρης Παπακώστας
Πληροφορίες: 210 6834142- 6972714712- Papakostasel@yahoo.gr