Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2


Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέκτησε την πρώτη του νίκη στη Super League 2

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 2-1 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 2.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα άνοιξε το σκορ στο 9΄, όταν από γέμισμα του Νάουμετς στην περιοχή, άθελά του ο Παντελιάδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.
Το 1-1 είχε γίνει με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μάντζιος στο 42΄.
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΠΑΣ πήρε εκ νέου το προβάδισμα.
Ο Λιάγκας ανέτρεψε το Νικολιά στο 46' και ο Παμλίδης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-2.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): 
Μπάγιτς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αργυρόπουλος (Ενομό 71'), Παντελιάδης (Ορφανίδης 64'), Κοζορώνης, Καραχάλιος (Κόναν 83'), Τσάπρας, Σανάμπρια, Ιωαννίδης, Μάντζιος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): 
Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο (Πίτου Γκαρσία 72'), Νικολιάς, Νάουμετς (Ξύδας 62'), Παμλίδης (Ζιούλης 86'), Λεό.

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές της Ηπείρου παρατείνεται η προθεσμία μέχρι τις 22 Νοεμβρίου


Παρατείνεται η προθεσμία συλλογής δηλώσεων για το Κτηματολόγιο σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Δυτική Αττική και Νήσους μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, με τον φορέα να παροτρύνει τους πολίτες να ανταποκριθούν άμεσα καθώς δεν θα δοθεί άλλη παράταση.
Όπως διευκρινίζει το Κτηματολόγιο, καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. 
Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων.
Συγκεκριμένα το Κτηματολόγιο αναφέρει:
«Υπενθυμίζουμε για μία ακόμα φορά στους πολίτες πως σε περιοχές των Π.Ε. Δράμας, Ξάνθης, Θάσου, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας, Λασιθίου και Δυτικής Αττικής, η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019 και πως καμία περαιτέρω παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.
Σε ορισμένες άλλες περιοχές (ΠΕ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Δυτική Αττική και Νήσων) στις οποίες η συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε αργότερα (Μάιο και Ιούλιο 2019), παρατείνεται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας.
Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr 
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Οι περιοχές (προκαποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
1. Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:
Α) Προκαποδιστριακές κοινότητες:
Αγίου Ιωάννου, Άνω Λαψίστης, Ασφάκας, Βουνοπλαγιάς, Ελεούσης, Ζωοδόχου, Καρυών, Κάτω Λαψίστης, Μεγάλου Γαρδικίου, Πετσαλίου, Ροδοτοπίου, Αμπελείας, Αμφιθέας, Βασιλικής, Καστρίτσης, Κουτσελίου, Κρανούλας, Κρύας, Λογγάδων, Μαρμάρων, Μπάφρας, Μπιζανίου, Νεοκαισαρείας, Νεοχωροπούλου, Νήσου Ιωαννίνων, Πεδινής, Περάματος και Περιβλέπτου
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Ελεούσα Ιωαννίνων: Επί της οδού Λ. Ελευθερίας 55
Τηλέφωνο: 26510 60900, 26510 62400, Φαξ: 26510 60901, 26510 62401
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα 8:30 με 17:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 19:30
2. Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας:
Α) Προκαποδιστριακές κοινότητες:
Αγίου Βλασίου, Γραικοχωρίου, Καστρίου, Λαδοχωρίου, Μαυρουδίου, Νέας Σελευκείας και Κεστρίνης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ:
Ηγουμενίτσα: Επί της οδού Αγίων Αποστόλων  27
Τηλέφωνο: 26650 22200, Φαξ: 26510 22201
Ωράριο λειτουργίας:
Δεύτερα 8:30 με 17:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:30 με 16:30
και Τετάρτη 8:30 με 19:30
Γενικές Πληροφορίες:
Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 210-6505600 από 08:30 έως 15:30 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

Συνάντηση του Αλέξανδρου Καχριμάνη με στελέχη Ολλανδικών Οργανισμών Τουρισμού


Με  αντιπροσωπεία Ολλανδικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο είχε συνάντηση στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι E.Termont και P.Lambrechtse Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας αντίστοιχα της Royal Dutch Walking Association (RDWA) και Α. Kostas Διευθυντής του Ταξιδιωτικού Οργανισμού Ολλανδίας (OAD).
Η Ολλανδική αντιπροσωπεία, έχει επισκεφθεί το σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας Ηπείρου, επιδιώκοντας εκτός της αύξησης των συμπατριωτών τους που επισκέπτονται ήδη τα παράλια της Ηπείρου και την ένταξη στα τουριστικά τους προγράμματα και των περιπατητικών και γενικά των φυσιολατρικών διαδρομών. 
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε πως η Ολλανδία είναι μια από τις χώρες στόχους της Ηπείρου για την προσέλκυση τουριστών, στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις κάτι που θα επαναληφθεί μελλοντικά με την προσθήκη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία να υπάρχει απευθείας επικοινωνία μεταξύ Περιφέρειας και των Οργανισμών που εκπροσωπούν, προκειμένου να διευκολύνονται οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν.
Στην συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα.

Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις κλοπών καθώς και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια στον Ξηρόλοφο και στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας


Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 25ρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δύο υποθέσεις κλοπών καθώς και μία απόπειρα κλοπής από σπίτια στον Ξηρόλοφο και στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας.
Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο 25χρονος, εμπλέκεται στις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
σε διάρρηξη οικίας στον Ξηρόλοφο Θεσπρωτίας, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 26-05-2019, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και κόσμημα,
σε κλοπή από οικία στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας, που διαπράχθηκε απογευματινές ώρες της 02-07-2019, απ’ όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό,
σε απόπειρα κλοπής από σπίτι, στους Σπαθαραίους Θεσπρωτίας, που διαπράχθηκε πρωινές ώρες της 03-07-2019, χωρίς ωστόσο να αφαιρεθεί κάποιο αντικείμενο.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δήμος Ζαγορίου: Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου στην Τ.Κ. Ασπραγγέλων, τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου


Η γυναίκα της Πίνδου ήταν μια πρωταγωνίστρια της Εποποιίας του 40.
Συμμετείχε από την πρώτη στιγμή της κήρυξης του πολέμου στον αγώνα για την πατρίδα. 
Είναι αυτή που αποχαιρετά το γιό της για το μέτωπο αποφασιστική και περήφανη. Αυτή που κουβαλά ζαλωμένη τα πυρομαχικά με απαράμιλλη τόλμη και θάρρος μέσα από αντίξοες συνθήκες αψηφώντας το κρύο, τα χιόνια, τον πάγο.
Η προσφορά της αυθόρμητη για έναν αγώνα γενναίο.
Τα κατορθώματά της θα θυμόμαστε με σεβασμό.
Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας την 28 η Οκτωβρίου 2019 στο Μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου στην Τ.Κ. Ασπραγγέλων.

Ο Δήμαρχος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10:15 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ασπραγγέλων
10:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου
11:00 Κατάθεση στεφάνων
12:00 Λήξη τελετής.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί αρχαιοτήτων


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Συνελήφθησαν, χθες (24-10-2019) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 55χρονου και του 45χρονου αντίστοιχα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

- Στο κατάστημα του 55χρονου:
άνω τμήμα αμφορέα Ελληνιστικών ή Ρωμαϊκών χρόνων, χρονολογούμενο από 4ο π.Χ. έως 4ο μ.Χ. αιώνα,
λαιμός με λαβή αμφορέα Ελληνιστικών χρόνων, χρονολογούμενος από 4ο π.Χ. έως 1ο π.Χ. αιώνα,
πρόχους Βυζαντινών η μεταβυζαντινών χρόνων, χρονολογούμενο από 5ο μ.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα,
πρόχους, όχι ακέραιη, Βυζαντινών ή μεταβυζαντινών χρόνων, χρονολογούμενο από 5ο μ.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα,
αμφορίσκος μεταβυζαντινών χρόνων, χρονολογούμενος από 15ο μ.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα.
- Στο κατάστημα του 45χρονου:

άνω τμήμα αμφορέα Ελληνιστικών ή Ρωμαϊκών χρόνων, χρονολογούμενο από 4ο π.Χ. έως 4ο μ.Χ. αιώνα,
αμφορέας όχι ακέραιος, Ρωμαϊκών χρόνων, χρονολογούμενος από 1ο π.Χ. έως 5ο μ.Χ. αιώνα,
πρόχους εφυαλωμένη, όχι ακέραιη, Βυζαντινών ή Μεταβυζαντινών χρόνων, χρονολογούμενη από 5ο μ.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα,
πρόχους εφυαλωμένη, όχι ακέραιη, Βυζαντινών ή Μεταβυζαντινών χρόνων, χρονολογούμενη από 5ο μ.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα,
αμφορίσκος όχι ακέραιος, Βυζαντινών ή μεταβυζαντινών χρόνων, χρονολογούμενος από 5ο μ.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα
πρόχους εφυαλωμένη, Υστεροβυζαντινών ή μεταβυζαντινών χρόνων, χρονολογούμενη από 13ο μ.Χ. έως 19ο μ.Χ. αιώνα.
Τα ανωτέρω αντικείμενα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και θα παραδοθούν στην Εφορία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κεφαλά Μαρία-Αλεξάνδρα: Ίδρυση και λειτουργία πρότυπου-πειραματικού Λυκείου και στο Νομό Ιωαννίνων


Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ για ίδρυση και λειτουργία και στον Νομό Ιωαννίνων πρότυπου-πειραματικού Λυκείου ως φυσική συνέχεια φοίτησης των μαθητών του πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής.
Δεδομένου ότι μόνο στην Περιφέρεια Ηπείρου δεν υπάρχει αυτή η αντιστοιχία – σύζευξη πειραματικού Γυμνασίου – Λυκείου καθιστά επιτακτική την ανάγκη διευθέτησης του εν λόγω ζητήματος.
Τα Ιωάννινα ως φυσικός ιστορικός χώρος Παιδείας και Γραμμάτων εκτιμούμε ότι το δικαιούνται.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»


Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους -39,2- γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, χθες (24-10-2019) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών και Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο άτομα, ένας 36χρονος αλλοδαπός και ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας ο 36χρονος αλλοδαπός ο οποίος και συνελήφθη, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευσία με ηρωίνη, βάρους -39,2- γραμμαρίων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 36χρονος, προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών από περιοχή της Αττικής, προκειμένου να τη διαθέσει στον 40χρονο ημεδαπό με σκοπό τη περαιτέρω διακίνησή της, ο οποίος ύστερα από αναζητήσεις εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Επιπρόσθετα, στην κατοχή του 36χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Εγκαίνια του Πολυδύναμου Κέντρου του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, ώρα 12:00


Η Διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή εγκαινίων του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και Χρηστών Ναρκωτικών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου μας.

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εντός ο Αγροτικός Αστέρας (Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά- Θρίαμβος Σερβιανών 27-10-19/15:00)


ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ  ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ   
ΩΡΑ: 15:00

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ         

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 26 Οκτωβρίου  2019
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:00)           
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (16:00)
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (16:00)             
Κυριακή 27 Οκτωβρίου  2019      
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (15:00)               
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)   
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:30)

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένης στο Γρεβενίτι Ιωαννίνων


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 92χρονης ημεδαπής και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίησης ευρημάτων, ο 27χρονος εμπλέκεται σε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, που έγινε το πρωί της 19-09-2019 στο Γρεβενίτι Ιωαννίνων σε βάρος 92χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαιρέθηκε από το εσωτερικό του σπιτιού της χρηματικό ποσό και χρυσαφικά.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

6η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Νεοχωρόπουλου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 26-10-19/17:15), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Α.Ο. Ζωοδόχος Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 27-10-19/15:00)


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ    ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ       
ΩΡΑ: 17:15
         
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019
ΓΗΠΕΔΟ ΖΩΟΔΟΧΟΥ
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
         
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 26 Οκτωβρίου  2019
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (16:00)                
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ  (16:00)            
Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ   (16:00)                
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  (17:15)               
Κυριακή 27  Οκτωβρίου  2019
Α.Σ. ΑΧΕΡΩΝ ΡΩΜΑΝΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ   (15:00)                
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ  (15:00)     
Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)        
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)

25η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού


Αναγκαία η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής  και προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου

Η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, την πιο συχνή νεοπλασία που εκδηλώνεται στις γυναίκες με υψηλά, όμως, ποσοστά ίασης.
Με αφορμή την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία τονίζει την ανάγκη υιοθέτησης υγιεινού τρόπου ζωής και προληπτικού διαγνωστικού ελέγχου για πρόληψη του καρκίνου μαστού. Επίσης συνιστά συχνή καρδιολογική παρακολούθηση των γυναικών που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο μαστού και υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, καθώς θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα τα οποία είτε είναι βραχυπρόθεσμα είτε μπορεί να επιφέρουν μόνιμες διαταραχές.
Ακρογωνιαίοι λίθοι της παρακολούθησης είναι η κλινική καρδιολογική εξέταση και το διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς, ενώ νεότερες απεικονιστικές τεχνικές δύναται να προταθούν για την καλύτερη εκτίμηση της λειτουργίας της καρδιάς σας.
Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι η Διακοπή του καπνίσματος, η τήρηση Μεσογειακού τύπου δίαιτα, η διατήρηση καλού σωματικού βάρους και η φυσική άσκηση προάγουν την Καρδιαγγειακή και την γενικότερη υγεία μας και αποτελούν την πιο σημαντική οδηγία που δίδεται στην ασθενή με καρκίνο του μαστού.
Σε ελληνικά νοσοκομεία λειτουργούν Καρδιο-ογκολογικά Ιατρεία, στα οποία διενεργείται εξειδικευμένη παρακολούθηση των ασθενών με καρκίνο μαστού.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Καρδιο-ογκολογικά Ιατρεία στην περιοχή σας, παρακαλούμε να απευθύνεστε στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στο 210 7258004 ή στο info@hcs.gr

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης καθώς και μία απόπειρα κλοπής από σπίτι που έγιναν στο Ριζοβούνι Πρέβεζας66


Για τις παραπάνω υποθέσεις, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, τρεις περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι, που διαπράχθηκαν στο Ριζοβούνι Πρέβεζας.
Ως δράστης των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκε ένας 67χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι ο 19χρονος εμπλέκεται τα παρακάτω αδικήματα που έγιναν στο Ριζοβούνι Πρέβεζας:
πρωινές ώρες της 05-09-2019 και απογευματινές ώρες της 05-10-2019, εισήλθε σε σπίτι 53χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό,
μεσημβρινές ώρες της 05-10-2019, εισήλθε σε σπίτι 77χρονου ημεδαπού, απ’ όπου αφαίρεσε, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό,
μεσημβρινές ώρες της 05-10-2019, αποπειράθηκε να εισέλθει σε σπίτι 81χρονης ημεδαπής, με σκοπό την κλοπή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Pομποτικό Σύστημα DaVinci Χi για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου στο Metropolitan


H A’ Pομποτική Xειρουργική Kλινική του Metropolitan Hospital είναι η πρώτη στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη που χρησιμοποιεί, εδώ και δύο χρόνια, τις εξελιγμένες λειτουργίες του ρομποτικού συστήματος τελευταίας γενιάς Da Vinci Xi, για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Ο Διευθυντής της Α΄ Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan Hospital,  Δρ. Ιωάννης Κ. Κοζαδίνος και οι επιμελητές Παναγιώτης Ν. Φαρμάκης, Γιώργος Κ. Γεωργίου και ο επιστημονικός συνεργάτης Αλέξανδρος Ι. Κοζαδίνος, μας εισάγουν στην επαναστατική αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και στη διεγχειρητική πλοήγηση με το ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi μετά από έγχυση «πράσινου της Ινδοκυανίνης» (ICG).
Πρωτοποριακή μέθοδος της ρομποτικής χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan
H A’ Pομποτική Xειρουργική Kλινική του Metropolitan Hospital ήταν η πρώτη στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη που χρησιμοποίησε τις εξελιγμένες λειτουργίες του ρομποτικού συστήματος τελευταίας γενιάς Da Vinci Xi, εδώ και δύο και πλέον χρόνια, για τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο Διευθυντής της Κλινικής, Δρ. Ιωάννης Κοζαδίνος, έχοντας ήδη δωδεκαετή εμπειρία με τα ρομποτικά συστήματα προηγούμενων γενεών, εφαρμόζει πλέον με την ομάδα του στην Ογκολογική Χειρουργική το σύστημα Firefly σε συνδυασμό με την χορήγηση της ουσίας «πράσινο της Ινδοκυανίνης» (IndoCyanine Green – ICG).

Το θαυματουργό πράσινο της Ινδοκυανίνης
Η ουσία αυτή, με τις φθορίζουσες ιδιότητές της, αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία στις νεότερες εφαρμογές της Ρομποτικής Χειρουργικής. Μετά τη χορήγησή της (είτε ενδοφλέβια είτε εντός του όγκου κατά τη στιγμή της επέμβασης) εισέρχεται στην κυκλοφορία και συνδέεται με ειδικές πρωτεΐνες του αίματος. Μέσω του συστήματος Firefly, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο νεότερο ρομποτικό σύστημα da Vinci Xi, και μόνον, εκπέμπεται μια δέσμη υπέρυθρου λέιζερ φωτός, την οποία απορροφά το σύμπλεγμα ινδοκυανίνης – λιποπρωτεϊνης (φάρμακο ICG και συστατικά του αίματος) και στη συνέχεια διεγείρεται και εκπέμπει υπέρυθρη ακτινοβολία. Την ακτινοβολία αυτή προσλαμβάνει και φιλτράρει το ενσωματωμένο στην οπτική απεικόνιση σύστημα FIREFLY για να το μετατρέψει στη συνέχεια σε πράσινο χρώμα (φθορίζουσα ιδιότητα πρασίνου της ινδοκυανίνης).