Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Στραβοπάτησε ο Α.Σ. Καλπακίου στην έδρα του

Φωτό: Apostolos Merkouriadis
*Νικηφόρα πέρασε ο Α.Ο. Βελισσαρίου από την έδρα του Καλπακίου  επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2-0.

Τα αποτελέσματα τις 25ης αγωνιστικής:
Λαψίστα-Πίνδος Κόνιτσας 1-4
Α.Σ. Καλπακίου-Α.Ο. Βελισσαρίου 0-2
Α.Ε. Μικρασιατών-Κρύα 3-1
Πεδινή-Κόντσικα 1-5
Ατρόμητος '95-Κάστρο 0-4
Ροδοτόπι-Προοδευτική Περάματος 0-3
Σερβιανά-Α.Ο. Ανατολής 1-0
***
Χαροκόπι-Κουτσελιό 2-4
Θύελλα Ελεούσας-Θύελλα Κατσικά 2-0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (25η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 53
2. Θύελλα Ελεούσας: 50   
3. Α.Ο. Ανατολής: 49
4. Α.Ο. Βελισσαρίου: 47  
5. ΠΑΟ Κρύας: 45 
6. Προοδευτική Περάματος: 44
7. Χαροκόπι: 37  
8. Πίνδος Κόνιτσας: 37   
9. ΠΑΣ Κάστρο: 37
10. Α.Ε. Μικρασιατών: 36 
11. Κουτσελιό: 35   
12. Θύελλα Κατσικά: 32    
13. Α.Σ. Καλπακίου: 32 
14. Ροδοτόπι: 31
15. Κόντσικα: 27
16. Ατρόμητος '95: 15
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 30, 32, 23 και 27 ετών, οι οποίοι μετέφεραν 72 κιλά χασίς

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, βρέθηκε και κατασχέθηκε σήμερα (15-02-2014) σε δασώδη περιοχή κοντά στο Γεροπλάτανο Ιωαννίνων, ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα (72) κιλά.
Την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών μετέφεραν τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30, 32,23 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω.
Αναλυτικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα σε δασώδη περιοχή κοντά στο Γεροπλάτανο Ιωαννίνων, εντοπίστηκε να κινείται ομάδα ατόμων, μεταφέροντας ταξιδιωτικούς σάκους με ναρκωτικά.
Σε ενέδρα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τους δράστες ενώ κατέσχεσαν τρεις ογκώδεις ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (67) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (72) κιλών και (550) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα Ιωάννινα

Στόχος ήταν η ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των παιδιών για τους κινδύνους που προκύπτουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (14-02-2014) και ώρα 12:00 στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, με την συμμετοχή κυρίως γονιών και παιδιών.
 Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο αποφάσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες και ειδικά τα παιδιά για τη δύναμη του διαδικτύου, καθώς και να τους ευαισθητοποιήσει, ως προς τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση σε αυτό.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας, ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά :« 93 % των νέων είναι καθημερινά στο διαδίκτυo εμείς σαν Υπηρεσία λέμε ναι στις νέες τεχνολογίες, ναι στο ίντερνετ… ήρθαμε εδώ σήμερα, για να σας δείξουμε τις προϋποθέσεις πως θα κάνετε ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, γιατί χωρίς ασφαλή πλοήγηση οι κίνδυνοι είναι δίπλα σας, 98% είναι τα θετικά και 2% τα αρνητικά του διαδικτύου… χωρίς ενημέρωση, δεν αποτρέπεται το έγκλημα του διαδικτύου, γιατί υπάρχουν συνεχώς νέες απειλές »

Οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Τι προωθείται από κυβέρνηση και τράπεζες

Σε εφαρμογή τίθεται από την άνοιξη το σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων νοικοκυριών κι επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Έθνους», στη διάρκεια της χθεσινής πρώτης επίσημης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος και των τραπεζών εξέφρασαν την εκτίμηση πως σε δύο μήνες, γύρω στον Απρίλιο, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα είναι σε θέση να δέχονται ακόμη και αιτήσεις για ρυθμίσεις δανείων.
Το σχέδιο κυβέρνησης και τραπεζών βασίζεται σε τρεις πυλώνες:
1. «Ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης»:
Μόλις εγκριθεί η μεθοδολογία από την τρόικα, θα ετοιμαστούν παραδείγματα ελάχιστων μηνιαίων εσόδων διαβίωσης για νοικοκυριά, αναλόγως με το μέγεθός τους. Εκτιμάται ότι αυτό θα κυμαίνεται από 600 έως 1.000 ευρώ. Οι τράπεζες θα υπολογίζουν αυτές τις δαπάνες και θα ορίζουν μικρές μηνιαίες δόσεις, οι οποίες μπορεί να μειωθούν και πάνω από 70%.

Με νέο τρόπο θα υπολογίζονται όλα τα εφάπαξ

Υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο του υπολογισμού των εφάπαξ για όλα τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», με το νέο σύστημα, αναμένεται να επέλθουν μειώσεις κυρίως στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων όπου όμως δεν θα ξεπεράσουν το 15% ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα οι προσαρμογές στα εφάπαξ θα είναι ανεπαίσθητες.
Εξαιρούνται από τις αλλαγές 25.472 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31-8-2013. 
Οι ασφαλισμένοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν κανονικά το εφάπαξ τους με το παλαιό σύστημα υπολογισμού. 
Η καταβολή των εφάπαξ στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα θα ξεκινήσει άμεσα μετά τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα

Αναδείχθηκε από το Υπουργείο Υποδομών ο προσωρινός ανάδοχος της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα.
Υπενθυμίζεται ότι το έργο αυτό είχε ενταχθεί προς χρηματοδότηση το 2009 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (κωδικός έργου 2009ΣΜ07100000 της ΣΑΜ 071) από τον Σταύρο Καλογιάννη όταν ήταν υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ.
Όμως, επί μία τριετία (2010-2012) δεν προχώρησε, καθώς δεν υπήρξε – τότε – η πολιτική βούληση για την προώθησή του.
Με νέα απόφασή του, όταν ο Σταύρος Καλογιάννης ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών (αριθ. πρωτ.: ΔΜΕΟ/ο/4075/02.11.2012), καθορίστηκε ο οδικός άξονας Καλπάκι – Κόνιτσα ως «εθνικού επιπέδου» και εγκρίθηκε η ανάθεση της μελέτης, ύψους 2.000.000 €, με τίτλο: “Μελέτη βελτίωσης του τμήματος Καλπάκι-Κόνιτσα της Ε.Ο Ιωαννίνων-Κοζάνης”.

Ξεκινά τη Δευτέρα η υποβολή του Ε9

Από την Δευτέρα ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, του γνωστού εντύπου Ε9 που στην ουσία αποτελεί το πρώτο βήμα που οδηγεί στην επιβολή του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων σε 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Το Ε9 θα πρέπει να υποβληθεί φέτος από όσους είχαν κατά τη διάρκεια του 2013 μεταβολές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που δήλωσαν με τα έντυπα Ε9 των ετών 2005-2013, καθώς και από όσους απέκτησαν για πρώτη φορά ακίνητα μέσα στο 2013. 
Η περίοδος υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του 2014 ξεκινά από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και λήγει στις 30 Μαΐου. 
Για τους φορολογουμένους που δεν είχαν μεταβολές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους το 2013, ως δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) του έτους 2014 θα λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάσταση όπως έχει ήδη διαμορφωθεί με βάση τις δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν την περίοδο 2005-2013.

Ελπίδα σωτηρίας για την άγρια πέστροφα της Ηπείρου

O Πανελλήνιος σύλλογος Fly Fishing και προστασίας της Άγριας πέστροφας «Αστραίος» σε συνεργασία με τον Ιχθυογεννητικό Σταθμό Ιωαννίνων πραγματοποιεί δειγματοληψίες για την συλλογή γενετικού υλικού ενδημικής πέστροφας στα ποτάμια της Ηπείρου.
Ήδη στον ποταμό Λούρο καταφέραμε να συλλέξουμε γενετικά προϊόντα και πραγματοποιήθηκε τεχνητή αναπαραγωγή του είδους Salmo lourosensis. Αυτό το είδος απαντάται μόνο στον ποταμό Λούρο της Ηπείρου. 
Οι πληθυσμοί είναι μικροί και εμφανίζονται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του ποταμού. 
Το συγκεκριμένο είδος περιλαμβάνεται στο Κόκκινο Βιβλίο και χαρακτηρίζεται ως απειλούμενο είδος.
Ελπίζουμε πως μέσα από αυτή την σημαντική συνεργασία, οι εγκαταστάσεις του σταθμού, στο άμεσο μέλλον, θα φιλοξενούν γόνο αλλά και γεννήτορες από όλα τα ποτάμια της Ηπείρου, για τον συστηματικό εμπλουτισμό της ενδημικής πέστροφας του κάθε οικοσυστήματος (Αράχθου, Καλαμά, Αώου, Λούρου) ξεχωριστά.


ΠΗΓΗ: http://astraeus.gr