Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Παρέμβαση-Ανάπλαση στους χώρους του ΚΕΠΑΒΙ από το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με το ΚΕΠΑΒΙ και το Δήμο Ιωαννιτών

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 16η/23-06-2015 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 23-06-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 15-06-2015 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 4ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση δαπάνης για την μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας προς Μουσιωτίτσα».
3. Έγκριση δαπάνης για την επέκταση δικτύου χαμηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ, για την εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον υπό κατασκευή κόμβο για Αμμουδιά της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.
5. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
6. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-05-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 68.000,00 με ΦΠΑ.

Συσκέψεις για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο από την Περιφέρεια και τον ΕΛΓΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Α. πραγματοποιεί διευρυμένη σύσκεψη με θέμα «Ασφάλιση της φυτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου από τον ΕΛ.Γ.Α.», με την παρουσία του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. κ. Νίκου Στουπή, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ, στην Άρτα.
Η σύσκεψη είναι ανοικτή για όλους τους ενδιαφερομένους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Την ίδια μέρα, θα προηγηθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη, τους τοπικούς βουλευτές, τους Δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομού με θέμα «Ασφάλιση του πρωτογενούς τομέα από τον ΕΛ.Γ.Α.». Η συνάντηση θα γίνει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης) στις 2:00 μ.μ.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Προς μία αξιοπρεπή λύση

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο της «Kontra News», στις 21-06-2015. 

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός αποφάσισε με εντυπωσιακό τρόπο να βάλει οριστικό τέλος σε μία ξέφρενη πορεία λιτότητας, ύφεσης και μαζικής φτωχοποίησης.
Η εντολή που προέκυψε ήταν σαφέστατη και σε διπλή κατεύθυνση: περιείχε αφενός το αίτημα για μια νέα διακυβέρνηση στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, ναι της δημοκρατίας που μέχρι πριν λίγους μήνες, δεν άντεχαν οι αγορές, και αφετέρου να βγει η χώρα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από τον φαύλο κύκλο του χρέους.
Ήδη από τις πρώτες μέρες και πάρα την εξαιρετικά πιεστική ατμόσφαιρα, η νέα Κυβέρνηση έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής ψηφίζοντας νόμους και λαμβάνοντας μέτρα προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο, η ακύρωση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η επαναφορά των απολυμένων του Δημοσίου, η κατάργηση της εφεδρείας και διαθεσιμότητας. Και ήδη ετοιμάζονται και νέα μέτρα ανακούφισης.

Ρήξη τένοντα στο ποντίκι. Άμεσα στο χειρουργείο

Άμεσα στο χειρουργείο πρέπει να οδηγούνται οι άνδρες   που παθαίνουν ρήξη του τένοντα στο   «ποντίκι» τους (Δικέφαλος Βραχιόνιος) καθώς η αποκατάσταση είναι τεχνικά απλή.
Αν  όμως το παραμελήσουν  η χειρουργική  αντιμετώπιση  γίνεται  πολύπλοκή και απαιτούνται μοσχεύματα!
Αυτό τονίστηκε από κορυφαίους επιστήμονες στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο  Χειρουργικής Χεριού που έγινε στο Μιλάνο 17 με 20 Ιουνίου.
«Η αποκατάσταση, όταν η ρήξη είναι πρόσφατη, μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από δυο μικρές τομές η μία σε μορφή «Ζ» και ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του»τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπαιδικός- Μικροχειρουργός Χεριούκαι αντιπρόεδρος για το 2014 της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού -Άνω Άκρου, κ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.

Η επέμβαση γίνεται με περιοχική νάρκωση και διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν  αφού πρώτα τοποθετηθεί το χέρι του σε πλαστικό νάρθηκα    σε γωνία 90 μοιρών.               
«Αμέσως μετά την πρώτη αλλαγή χρησιμοποιούμε νάρθηκα δυναμικό-λειτουργικό με γωνιόμετρο για να απελευθερώνεται σταδιακά κάθε βδομάδα το εύρος κίνησης αρχίζοντας από θέση ακινητοποίησης 90 μοιρών» προσθέτει ο κ. Ιγνατιάδης.
Έτσι αποφεύγεται η αγκύλωση, αλλά και η επαναρρήξη.
Ο ασθενής συνήθως επιστρέφει στην εργασία του μετά από 40 ημέρες.

ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΑ-ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο έμποροι ναρκωτικών (άνδρας-γυναίκα), για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά τα μεσάνυκτα ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους ενός (1) κιλού και (247,1) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, σήμερα (22-06-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, στην περιοχή της Πεδινής Ιωαννίνων, ύστερα από αιφνιδιαστική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας και μία 26χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα μετά τα μεσάνυκτα ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 33χρονος ως οδηγός και η 26χρονη ως συνοδηγός, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξαν στο έδαφος μία τσάντα, που περιείχε τρεις συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου» συνολικού βάρους -1.245- γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.
Επίσης, κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους (2,1) γραμμαρίων που βρέθηκε στην κατοχή του 33χρονου, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου: Ηπειρώτικο πανηγύρι τη Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, ώρα 20:30 στο Πάρκο Νέας Ζωής στο Περιστέρι


Θα ανοίξει φέτος το αρχαίο θέατρο Δωδώνης για τρεις και μόνο παραστάσεις!

Θα δοθούν στις 17,18 και 19 Ιουλίου  το απόγευμα με φυσικό φως

 Συμβολικά για τρεις και μόνο παραστάσεις του έργου του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα ανοίξει φέτος το αρχαίο θέατρο Δωδώνης. Καινοτομία θα αποτελέσει το γεγονός ότι οι παραστάσεις θα δοθούν το απόγευμα, όσο ακόμα υπάρχει φυσικό φως, τόσο για λόγους πρακτικούς εφόσον το μνημείο βρίσκεται σε φάση αναστήλωσης και έχει εργοταξιακή μορφή, όσο και προσέγγισης του αυθεντικού τρόπου απόδοσης του αρχαίου δράματος.
Όπως ειπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης (όπου συνεχίζονται οι εργασίες στερέωσης και αναστήλωσης, οι οποίες ξεκίνησαν το 2000) θα λειτουργήσει φέτος συμβολικά μόνο με τις παραπάνω παραστάσεις, που θα δοθούν στις 17, 18 και 19 Ιουλίου 2015, με πρόβες δύο ημερών.