Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μεταξύ τους συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (01-09-2014) το μεσημέρι στην Πεδινή και στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 27 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 32χρονο, βρήκαν μία χάρτινη συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, σε μορφή «βράχου», βάρους (1) γραμμαρίου καθώς και δύο ναρκωτικά χάπια, τα οποία είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 27χρονο.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 27χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

ΕΛ.Γ.Α.: Δηλώσεις για ζημιές αγροτών από θεομηνίες έως και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου

Ο ΕΛ.Γ.Α. με σχετική ανακοίνωση του προς  στους Δήμους καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις, έως και Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες), δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες (περονόσπορο στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2011 (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»).

Αλλάζει η διαδικασία για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται σε ισχύ η κοινή υπουργική απόφαση για την αλλαγή στη διαδικασία έκδοσης των αστυνομικών ταυτοτήτων.

Από εδώ και στο εξής, οι αιτούντες για έκδοση νέας ταυτότητας, θα υποβάλλουν στο αστυνομικό τμήμα αίτηση για «αυτεπάγγελτη αναζήτηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό γέννησης», πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζεται και ο αριθμός των δικαιολογητικών που θα πρέπει να προσκομίζουν οι ίδιοι.
Ουσιαστικά, η αστυνομία θα συγκεντρώνει τις πληροφορίες, όχι από τα δικαιολογητικά που θα προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος, αλλά μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα Εθνικού Δημοτολογίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόσθετη εξισωτική 21 εκατ. ευρώ σε 24.000 κτηνοτρόφους

Πιστώνεται ήδη στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Από το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου πιστώνεται στους λογαριασμούς 24.000 κτηνοτρόφων πρόσθετη εξισωτική αποζημίωση που ανέρχεται στο ποσό των 21 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα τόσο των αντιδράσεων των κτηνοτρόφων όσο και των στοιχείων που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων από τα στοιχεία ενεργοποίησης του ΟΣΔΕ.
Να σημειωθεί ότι η πληρωμή αυτή δεν αφορά την ενδιάμεση δόση του Σεπτεμβρίου που είχε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες το υπουργείο, η οποία αναμένεται περί τα μέσα του μήνα.

Το πρώτο 15θημερο του Οκτώβρη η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Ασφάλισης κ. Βασίλης Κεγκέρογλου  προανήγγειλε τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους για τα τέλη του Σεπτέμβρη.
Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, τόνισε πως η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.
«Τα προνοιακά επιδόματα που δίνονται από τους Δήμους είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει πέρα από την ημερομηνία που τα παίρνουν ως προς το δίμηνο. Γίνεται μια προσπάθεια με το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να τα λαμβάνουν ανά μήνα. Για να μην υπάρχει η αγωνία, πότε θα είναι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ενώ ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε πως στο πρώτο 15θημερο του Οκτώβρη θα γίνει η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Έκπτωση θα δικαιούνται από τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) -υπό προϋποθέσεις όμως- ιδιοκτήτες ξενοίκιαστων μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, σύμφωνα με απόφαση που φέρεται να «κλείδωσε» και θα περιληφθεί σε τροπολογία την οποία θα καταθέσει η κυβέρνηση προχωρώντας σε μία ακόμη βελτίωση του φόρου αυτού που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Οι σχετικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα κατατεθούν πριν την Παρασκευή, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος νέος υφυπουργός Παιδείας

Με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, νέος υφυπουργός Παιδείας, αναλαμβάνει ο βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος.
Ο κ. Στύλιος είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων, με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία Εξόρυξης Δεδομένων.
Ακόμη είναι διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού ΜSc, Master, City University, London με ειδίκευση «Information Systems and Technology».
Βουλευτής από το 2012, ο κ. Στύλιος υπήρξε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα του ΤΕΙ.

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου: προεπιλογή ενωσιακών ομάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Παρακαλούνται οι γεννημένοι από 01-01-2001 έως 31-12-2002(παίδες) και γεννημένοι από 01-01-1999 έως 31-12-2000
(νέοι) να παρευρεθούν τις παρακάτω ημέρες και ώρες για την αξιολόγηση και την στελέχωση των ενωσιακών ομάδων από τους αντίστοιχους ενωσιακούς προπονητές (ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΝΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ)
ΤΡΙΤΗ(09/09/2014) Ώρα προσέλευσης 4:30μ.μ.-Έναρξη προπόνησης 5:00μ.μ.(Παίδες) Ώρα προσέλευσης 6:30μ.μ.- Έναρξη προπόνησης 7:00μ.μ.(Νέοι)
Πέμπτη 11/09/2014 και Παρασκευή 12/09/2014 τις ίδιες ώρες για την κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών του Νομού Ιωαννίνων στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Δικαίωμα στην ασφάλεια έχουν όλοι ανεξάρτητα αν είναι κάτοικοι Κολωνακίου ή Δελβινακίου
                                       
 Αναβρασμό στις τάξεις των αστυνομικών και δυσλειτουργία στις υπηρεσίες της Αστυνομίας σε όλη την Ήπειρο λόγω της αιφνιδιαστικής διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία καλούνται να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους όλοι οι Αστυνομικοί που οργανικά ανήκουν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.
Οι αντιδράσεις στους κόλπους των αστυνομικών είναι έντονες. Την αρχή έκανε η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για κίνδυνο λουκέτου σε υπηρεσίες.